2011. március 30., szerda

Gumball hamarosan elindul világhódító körútján

A The Amazing World of Gumball (magyar címmel egyelőre nem rendelkező, de lefordítva Gumilabda varázslatos világa) című vadonatúj Cartoon Network produkciót a hazai közönség idén novemberben láthatja először, illetve május 2-án debütál az Egyesült Királyságban.

Ezzel egyidőben a Cartoon Network Európa már a második évadot is megrendelte. Az új sorozat megrendelése egyrészt a Turner Broadcasting legifjabbak szórakoztatása iránti elkötelezettségét, másrészt pedig a műsorszolgáltató új sorozathoz és a készíttető Cartoon Network Studio Europe-hoz fűzött vérmes reményeit bizonyítja.


A sorozat a csintalan kék színű macska, Gumball (ami magyarul annyit tesz, gumilabda) iskolai és otthoni kalandjait követi majd a furcsa, de csodálatos Elmore városában. A szereplők, az aranyhal, a Tirannoszaurusz rex, valamint a szurkolókórust vezető földimogyoró a Cartoon Network játékos szellemét idézik.

A Gumilabda csodálatos világának második évadja 40 darab 11 perces részből fog állni, és egyedülálló képi világa a 2D és 3D technikát, valamint az animációt az élő képpel ötvözi majd. Világszerte 166 országban lesz adásban Cartoon Networkon. A Londonban gyártott sorozatot a Boulder Media Írországban készített animációja egészíti ki (a 3D-s elemeket pedig a német Studio Soi keltette életre). A júniusra tervezett második évad alkotói csapata: Ben Bocquelet, Mic Graves rendező és Daniel Lennard producer.

A tesztvetítés nagyszerű fogadtatásnak köszönhetően az Egyesült Államok lesz az első olyan ország, ahol 2011. május 9-től látható lesz a sorozat a Cartoon Network főműsoridős, esti vígjátékblokkjában.


Daniel Lennard, a Turner Broadcasting saját sorozatok – és fejlesztési alenöke így nyilatkozott: „Egy vizuálisan olyan úttörő sorozat mint a Gumilabda, a mókás és szeretnivaló szereplőivel, az utóbbi évek egyik legizgalmasabbnak ígérkező animációs műsora. A tény, hogy a második évadot még az első vetítése közben megrendeltük, a sorozatba vetett teljes elkötelezettségünket és hitünket mutatja. Reméljük, hogy a közönség ugyanannyira fogja szeretni, mint mi.”

Ben Bocquelet, a műsor megálmodója hozzáteszi: „Rendkívül izgatott vagyok. Ezekkel az egyedülálló karakterekkel rengeteg varázslatos történetet tudunk elmesélni, egy egész univerzum van születőben. Alig várom, hogy újra együtt legyen a csapat.”

Michael Carrington, a Turner Broadcasting programigazgatója elmondta: „A gyerekek közt elképesztő igény mutatkozik a magas minőségű, elbeszélés vezérelt vígjáték animációra – az új sorozattal épp ezt az igényt szeretnénk kiszolgálni. Izgatottan vártam, hogy zöld utat kapjon a második évad, még mielőtt elindítottuk volna az elsőt – ez egy óriási elismerés a szereplőinknek és azoknak, akik ezt a csodálatos világot megteremtették.”

forrás: Turner (szerkesztve)

2011. március 1., kedd

A Cartoon Network 2011. márciusi újdonságai

Márciusban újra találkozhatnak régi kedvenceikkel a Cartoon Network csatorna rajongói. Ugyanakkor vadonatúj évadokkal tér vissza a képernyőre a Ben 10 és a Bakugan is.


Total Dráma VilágturnéDÖNTŐ
3-án 19 órakor

Lehet, hogy végre megtudjuk, ki lesz az animációs valóságshow millió dolláros nyereményének szerencsés nyertese? Lehet, hogy a hősies küldetés, a Nagy Sziget működő vulkánjának megmászása egyben a verseny végét is jelenti? És ha igen, vajon a mindig rosszban sántikáló Heather, a khm… laza erkölcsű Cody vagy a kissé feminin Alejandro viszi el a pálmát? A rajongók igazi valóságshow-hoz méltó módon befolyásolhatják is a döntést, hiszen szavazhatnak kedvenc szereplőikre a CartoonNetwork.hu oldalon.


Ben 10 és az idegen erőkMARATON
12-én, szombaton 10.35-kor

Fél napos Ben 10 maraton indul a Cartoon Network csatornán, mintegy ráhangolódásként az új évadra, a Ben 10: Ultimate Alienre. Izgalmak, kalandok, elképesztő átalakulások várnak azokra, akik beneveznek a Ben 10 maratonra és egy kis ízelítőt is kapnak az új sorozatból.


Ben 10: Ultimate Alien: ÚJ RÉSZEK
16-ától hétköznap 19 órakor

A világmegmentő hős vadonatúj kalandokkal és alakokban tér vissza a Ben 10: Ultimate Alien című várva várt évadban. Öt év telt el a végső leszámolás és az omnitrix megsemmisítése óta, a tizenhat éves Ben Tennysonra ezúttal veszélyesebb ellenségek leselkednek mint valaha és élete legnagyobb kihívásával – a mindent megváltoztató hírnévvel kell szembenéznie.


Bakugan: A gundaliai megszállók: ÚJ RÉSZEK
25-étől hétköznap 16.25-kor

Újra itt van a nagy csapat! A Bakugan Szörnybunyósok vadonatúj évaddal térnek vissza a Cartoon Network képernyőjére. A küldetésük ezúttal sem kisebb, mint a Föld megmentése!

RÉGI KEDVENCEK


Dexter laboratóriuma
1-jétől hétköznap 6.00-kor és 15.10-kor

Dexter, az alacsony, vörös hajú és szemüveges kisfiú titkos laboratóriumot épít a szobája könyvesszekrénye mögé. Bár a labor később már a ház minden részéből megközelíthető, a szülők mégsem tudnak róla. A laboratórium különféle fizikai, kémiai és biológiai kísérletek színhelye, ahol Dexter szinte minden fontos tudományos problémát képes megoldani. Dee Dee, a fiú nővére bejár a laborba és igen kártékony, de Dexter nem képes őt távol tartani. Dexternek az iskolában és a tudományban csak egy nagy ellenfele van; Mandark, aki csak pár évvel lehet idősebb nála és hasonló laboratóriumot vezet, szintén szülei tudta nélkül.


László tábor
1-jétől hétköznap 6.25-kor

Újra a Cartoon Network képernyőjén a László Tábor! A László tábor egy rendhagyó rajzfilmsorozat, mely egy László nevű majom, valamint Csereberek-beli tábori pajtásai fura és vidám tábori világáról tudósít.

forrás: Turner