2013. július 31., szerda

A Nickelodeon tervei még idén

Megpróbáltuk összeszedni a Nickelodeon még idén sorra kerülő, lehetséges és biztos premiereit, valamint a várható műsorváltozásokat. Figyelem! A csillaggal jelölteket nem szabad készpénznek venni, ezek csak találgatások! :)

ÚJ SOROZATOK: Született kémek (6. évadtól), Sanjay & Craig, Blue's Clues*, Szörnyek az űrlények ellen*, Wendell & Vinnie*, Sam & Cat*, Peter Rabbit*, Lalaloopsy*


ÚJ RÉSZEK: Tini Nindzsa teknőcök, Spongyabob Kockanadrág, A Madagaszkár pingvinjei, Robot és mumus, V, mint Viktória, Big Time Rush, Winx Club, Dóra, a felfedező, Umizoomi csapat*, Korra legendája*, STRAMM: A kémkutya


Egyéb
 • karácsony környékén a karácsonyi logó lesz használatban*

Az HBO 2013. augusztusi újdonságai

Mostantól az HBO animációs újdonságaival is jelentkezünk. A csatorna premiereit pedig láthatjátok a Premierek lapon. Augusztusra az HBO egy animációs premierrel készül.

Jégkorszak IV: Vándorló kontinens

2012 | 84 perc | All | animáció, vígjáték | Rendező: Steve Martino, Mike Thurmeier


A Motkány földrengést idéz elő, ami szétrepeszti az őskontinenst. Manny, a mammut, Diegó, a kardfogú tigris és Sid, a lajhárt egy leszakadt jégtáblára kerül. A három jó barát élete legnagyobb utazására indul, hogy visszajusson szeretteihez. Motkány ismét bajt csinál. Amikor el akarja rejteni a makkját, hatalmas földrengést idéz elő, ami szétrepeszti az egységes őskontinenst, és Mannyt, a mammutot, Diegót, a kardfogú tigrist, és Sidet, a lajhárt egy leszakadt jégtáblára sodorja. A három jó barát élete legnagyobb utazására indul, hogy a földrészt körülhajózva visszajusson szeretteihez. Szörnyű viharba kerülnek, félelmetes tengeri lények fenik rájuk a fogukat és ollójukat, és mindenre elszánt őskalózok is megpróbálja útjukat állni.

Bemutató: augusztus 11., 20.35
ismétlés: másnap 12.50-kor, 14-én 21.00-kor, 15-én 11.40-kor és még sokszor.

forrás: HBO Magyarország

Tajvani Cartoon Network-vonat

Tajpejben, Tajvan fővárosában az utazóközönség nemrég vehette birtokba a Cartoon Network-ös díszítésekkel ellátott vonatot. A csatorna közleményt adott ki, mi pedig találtunk egy videót a szerelvény kitapétázásáról.

A Cartoon Expressz kigördült a tajvani pályaudvarról

Elindult első útjára a Cartoon Network sorozatok szereplőivel díszített vonat Tajvan nagysebességű vasúthálózatán

BUDAPEST (2013. július 31.) – A Cartoon Network, Tajvan első számú gyerekcsatornája a tajvani nagysebességű vasúthálózatot üzemeltető vállalattal közösen útjára indította a Cartoon Expresszt, amely új, izgalmas utazási élménnyel szolgál a szigetország utazóközönsége számára.

A nyitóünnepségen elsőként hátrányos helyzetű tajvani gyerekek próbálhatták ki a Cartoon Network kilenc sikersorozatának, többek közt A Gumball csodálatos világának, valamint az Oggy és a svábbogarak, a Ben 10 és a Pindur pandúrok szériáinak legnépszerűbb szereplőivel díszített vonatot.

A vonat első útján a sorozatok jól ismert szereplői mutatták be a vasúti kocsikat a gyerekeknek, míg az utas tájékoztatók a Kalandra fel! sorozatból ismert kutya, Jake hangján hangzottak el. Jake-kel a vonaton elhelyezett postaládán is találkozhat a nagyközönség, amelybe a barátoknak és családtagoknak szánt Cartoon Expressz képeslapok dobhatók.

Sunny Saha, a Turner International délkelet-ázsiai és csendes-óceáni régiójának alelnöke és ügyvezető igazgatója a következőképpen nyilatkozott erről az új kezdeményezésről: „A Cartoon Expressz több ezer utazó számára tartogat felhőtlen és örömteli szórakozást. Elmondhatatlan élmény látni a Cartoon Network népszerű szereplőit a vonat külső és belső enteriőrjében. A látvány mindenképpen új színt hoz Tajvan közlekedésébe!”

A Cartoon Network szereplőivel díszített vonat a világon először, Tajvan nyugati partvidékén fog közlekedni, a járat a sziget fővárosát, Tajvant és a délen található Kaohsiung városát köti össze egymással. A 14 hónapig tartó kampányidőszak során várhatóan több mint 1,5 millió utas fog megfordulni a Cartoon Expressz szerelvényein.

A legkisebbek hamarosan Magyarországon is utazhatnak Cartoon Network-vonattal: a Vasúttörténeti park ünnepi gőzmozdonya, a Cartoon Network Télapó Expressz december 7-én szombaton és 8-án vasárnap a csatorna legnépszerűbb karaktereivel díszítve és számos Cartoon Network-meglepetéssel várja, hogy kigördüljön a Nyugati pályaudvarról. Innen az utasok a Vasúttörténei park Orient csarnokába érkeznek, ahol két napon keresztül számos mikulás napi program és ajándék vár rájuk.

forrás: Turner Magyarország

A vonat kitapétázását bemutató videó:

2013/28. heti magyar nézettség

Július 8–14.


Nézettség értelmezése

1. Family Guy SZE 23.00; 18-49: 48e 1,1% CC
2. A Simpson család (The Simpsons) CS 21.05; 18-49: 34e 0,8% VIA6

Minden sorozat a legnézettebb epizódjával szerepel. Adatok forrása: R-time.

2013. július 28., vasárnap

Az Animax augusztusi műsora

Élőszereplős újdonságok ismét lesznek (az AXN-ről), de igazi izgalmakat csak az ősz hozhat. Az egyik új AXN-csatornán ugyanis lesznek animációs filmek. Hogy országos premierek-e, azt még nem lehet tudni.
 • http://m.cdn.blog.hu/my/mysn/image/ghost_hunters_31.jpgA katedrális
 • Ki vagy, doki?: Karácsonyi ének (08.06., 22.55)
 • Ghost Hunters: Szellemek nyomában VI. évad (08.10-től hétvégén 21.15-kor, triplarésszel) 
 • Kaliforgia (08.14-től hétköznap 22.05-kor, duplarésszel)
 • Ki vagy, doki?: A doktor, az Özvegy és a ruhásszekrény (08.28., 22.50)

A Boomerang tervei még idén

A Cartoon Network tervei után most a Boomerang még idén sorra kerülő terveiről igyekszünk írni. Ezeket még év elején jelentették be, tehát lehet, hogy átcsúsznak 2014-re. Az új részek közül az összes országos premier, kivétel az utolsó kettő. Figyelem! A csillaggal jelölteket nem szabad készpénznek venni, ezek csak találgatások! :)

ÚJ SOROZATOK: Animánia, Gógyi felügyelő, Múmin, The Doozers (országos premier), Scooby-Doo és a 13 szellem*, Újabb bolondos dallamok*

ÚJ RÉSZEK: Tazmánia (aug), Lazy Town (szept/okt), A Garfield-show (okt), Pizsamás banánok*, Jally Jam*, Cartoonito mesék*, Szilveszter és Csőrike kalandjai*, Pöttöm kalandok*

Lehetséges műsorváltozások
 • a Doozers miatt a Cartoonito-blokk adásideje tovább bővülhet
 • a Nyári maratonok végeztével, annak időpontjaiban várható műsorváltozás szeptembertől
http://www.whatwhat.co.uk/whatblog/wp-content/2012/12/Boomerang_xmas8.jpg
Egyéb
 • a tél kezdete után nem sokkal életbe fog lépni a téli arculat, tavalyhoz hasonlóan (mind a csatornán, mind a honlapon), amely február végéig marad

Texas királyai

A sorozat a régimódi, texasi családapáról, Hank Hill-ről és az ő családjáról szól. A család megpróbál boldogulni a modern texasi világ egy kitalált városában, Arlenben. Hill annak ellenére bizakodó, hogy a családtagjai és a baráti közössége csalódás a számára. A sorozat egyediségét az adja többek közt, hogy egyrészt nem rugaszkodik el a való világtól, mint annyi más, mai animációs vígjátéksorozat, másrészt egyedi a humora.

Vetítő adó: Viasat 6
Eredeti cím: King of the Hill

Vissza a többi sorozathoz

Texas királyai: új részek

A Viasat 6 ismét új részeket tűz műsorra a Texas királyai c. rajzfilmsorozatból. Az Amerikában 13 évadot megélt sorozat itthon a 10. évaddal (187-210. rész) jelentkezik hétfőtől (07.28-ától). Ez az évad kint 2005 és 2006 közt futott, tehát kissé le vagyunk maradva, de ez persze nem változtat semmin. Miért is változtatna, ha tudjuk, hogy az 1989-es Dragon Ball Z milyen jó nézettséget szállított a közelmúltban a csatornán. A Texas királyait különben is 2009-ben mutatták be magyarul, tehát ahhoz képest rohamtempóban haladunk.

A Viasat 6, a Fox-szal ellentétben nem heti egy résszel adja, tehát július 28-ától minden hétköznap lesz 17.05-kor és hétvégén 16.15-kor. Ismétlés másnap. A Premierek oldalon is meg lehet nézni az időpontokat.

Amit a sorozatról tudni érdemes: az alkotói Mike Judge (Beavis és Butt-Head) és Greg Daniels (The Office). Egyedi sorozat, mely nem hasonlít a többi ismert, felnőtteknek készült animációs vígjátékhoz (pl. Simpson család, Family Guy, South Park, Pokoli szomszédok). Velük ellentétben visszafogottabb a humora és nem rugaszkodik el a való világtól. Bár a hazai közönséget annyira nem nyerte meg, mint az előbb felsorolt rajzfilmsorozatok, mindenképp érdemes neki adni egy esélyt, aki még nem látta.

2013. július 27., szombat

Ezerarcú Ben 10: Omniverzum

Ebben a bejegyzésben nem Ben átalakuló-képességéről lesz szó, hanem a legújabb sorozatban elrejtett apró utalásokról és egy keresztezett epizódról.

http://24.media.tumblr.com/6d8d4a313b95c72f1cb68b504baf42d8/tumblr_mklm35wOdD1rd39gjo1_500.jpg

TGIS picA Cartoon Network sorozatában ugyanis két rész is van, amelyben a csatorna más eredeti sorozatainak szereplőivel találkozunk. Bal oldalon a Boci és Pipi-ből a címszereplők, jobb oldalon pedig a Billy és Mandy kalandjai a Kaszással-ból Billy látható, más formában, mint eredetileg.

A másik érdekesség: a 21. epizód egy keresztezett résznek (crossovernek) tekinthető, mivel a Szombaték titkos világa szereplőgárdája is szerepel benne. Érdekes, hogy e cikk írásakor az amerikai Cartoon Networkön még nem, az arab CN-en viszont már bemutatták a részt (onnan a felvétel).

A Disney Csatorna tervei még idén

Megpróbáltuk összeszedni a Disney Csatorna még idén sorra kerülő, lehetséges és biztos premiereit, valamint a várható műsorváltozásokat. Figyelem! A csillaggal jelölteket nem szabad készpénznek venni, ezek csak találgatások!

ÚJ SOROZATOK: Liv & Maddie*, Henry Hugglemonster*, Zou*


ÚJ RÉSZEK: Zsenipalánták, Sok sikert Charlie!, Phineas és Ferb, Rejtélyek városkája, Austin és Ally, Indul a risza!, Szófia hercegnő, Harcra fel!, Király páros, Az eb és a web, Pecatanya*, Pókember elképesztő kalandjai*

ÚJ KÜLÖNKIADÁSOK: Phineas és Ferb: Marveles különkiadás*

ÚJ FILMEK: Tengerparti tinimozi (szept)

Lehetséges műsorváltozások a tavalyi év alapján
 • Karácsony környékén minden este lesz film.
 • Szilveszterkor, késő este más műsor lesz.
Egyéb
 • Karácsony környékén életbe lép a téli logó. 

2013. július 26., péntek

Rövidhírek 2.

  http://www.pestiest.hu/kepek/136/galeria/136755_galeria_szuletett_kemek.jpg
 • A Nickelodeon ősszel fogja bemutatni a Született kémek hatodik évadját, amelyet Amerikában a CN fog sugározni. Ezzel ez a sorozat rekorder, hiszen magyarul a Fox Kids, a Jetix, a Disney csatorna, a TV2 és az M2 is vetítette és immár a Nickelodeon is adni fogja.
 • A Cartoon Network Fociakadémián a 15 éves Tóth István nyert, így ő képviseli Magyarországot a londoni edzésen. 
 • A Comedy Centralra augusztus 1-jén 23.00-kor jön az Archer.
 • Az RTL Klub is leadja az Agyátültetés c. élőszereplős-rajzfilmhősös filmet augusztus 3-án 10.25-kor. Az országos premier a Cartoon Networkön volt még évekkel ezelőtt.
 • A Nickelodeon hamarosan hazánkban is bemutatja a Sanjay & Craig sorozatát.
 • Ezentúl a Comedy Central rajzfilmpremiereit is kiírjuk a Premierek oldalra.
 • Frissítve a Comic Con-os bejegyzés, ahol még több bejelentést láthattok. 
 • Megjelent a Cartoon Network Magazin idei 4. száma!

Animációs filmek az új AXN-csatornán

Nemrég jelentették be a hírt, miszerint 2013. október 1-jén az AXN Sci-Fi-t és az AXN Crime-ot felváltja a mára több országban bevezetett AXN Black és AXN White. Az AXN Sci-Fi jelenleg vetít animéket, de eddig nem tudtuk, hogy vajon ezt az új csatornák is folytatni fogják-e. Az Animax sorsa is kérdésessé vált az utóbbi időben.

Az AXN, megkeresésünkre (elképesztő gyorsasággal) a következőt nyilatkozta:

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110927172251/logopedia/images/e/e6/AXN_Black_logo.png„Az AXN Black és AXN White csatornák műsorstruktúrája elsősorban sorozatokból, valamint reality és doku-reality műfajú műsorokból áll majd. Animációs műsorok az AXN Black csatorna esetében vannak tervben, azonban ezekről a tervekről és konkrét műsorcímekről bővebben majd csak a későbbiekben tudunk információt nyújtani.”

Most azért a kérdés továbbra is fennáll: lesznek-e animepremierek az új csatornákon vagy sem?

Ti mit gondoltok?

Total Drama: All-Stars

Jön a Totál Dráma 5. évadja, az All-Stars (magyar cím hamarosan)! Az USA-ban a pontos premierdátum szeptember 10-e. Magyarországon év végére vagy 2014-re várható. Összeszedtük, amit eddig tudunk az új évadról. A hatodik évadról itt olvashattok.

13 rész lesz és 14 versenyző, 2 csapatban (Hősi hörcsögök csapata: Lindsay, Courtney, Mike, Zoey, Cameron, Sierra, és Sam. Aljas keselyűk csapata: Alejandro, Heather, Gwen, Duncan, Villám, Jo).

A Wawanakwa-táborban fog játszódni, csakúgy, mint az 1. és a 4. évad.

Az epizódok címei (angolul):
1. Heroes vs. Villains
2. Evil Dream
3. Saving Private Leechball
4. Food Fright
5. ?
6. ?
7. ?
8. ?
9. Zeek and Ye Shall Find (100. része a sorozatnak!)
10. The Obsta-kill Kourse
11. ?
12. The Bold and the Booty-ful
13. The Final Wreck-ening

A tovább mögött az első hivatalos ajánló!

2013. július 25., csütörtök

Korhatárkarikák: áldás vagy átok?

A korhatár-besorolás segít tájékoztatni a tévézőket, hogy melyik műsor kinek való és kinek nem ajánlatos. Egyrészt igen hasznos tud lenni, másrészt viszont idegesítő lehet. A magyarországi műsorszóróknak kell a magyar karikákat alkalmazniuk, de sok tévéadó más országból sugároz. Ebben az elemzésben is a gyerektévéket vettük górcső alá. Hozzá kell tenni, hogy bár a szülőknek ad egyfajta tájékoztatást a rendszer, az egyedül tévéző gyerekek aligha tartják be a korlátozásokat.

Animax
Boomerang
Régen, amikor még A+ volt, használta a korhatár-besorolást, mára azonban a 18-as műsorokat is gond nélkül leadja mindenféle figyelmeztetés nélkül.

Boomerang
A Boomerang 2012. szeptember 1. óta az orosz korhatárrendszert használja, mivel Oroszországban ez valószínűleg akkor is kötelező, ha más országból sugároz az adott csatorna.

Cartoon Network
Soha nem használt karikákat, a brit médiahatósághoz tartozik. Az Egyesült Királyságban a műsorok elején kell néhány másodpercig láthatóvá tenni a korhatárt, de ott nyilván nem érdeklik őket a magyar adók.

Disney Csatorna
Fájl:GY icon TV (Hungary).svg
A gyermekbarát programokat jelölő
karika. Ezt csak a TV2 használja.
Nem használ, mivel cseh médiahatóság alatt van, ahol csak a műsorok elején kell bemondani a korhatárt, viszont a csatornán valószínűleg az összes műsort korhatár nélkülinek találták.

JimJam
Nem használ.

KidsCo
Szintén nem használ.

M2
Használja a 6-os és a 12-es karikákat. Az ilyen műsorokat délután adja.

Fájl:6 icon TV (Hungary).svgMinimax
Csak a 6-ost használja. Régebben a 12-est is használta, de ezt csak a műsor elején mondták be.

Megamax
Nem használ, valószínűleg cseh médiahatóság alatt üzemel.

Nickelodeon
Ugyanaz, mint a Disney Csatornánál.

Mi a véleményetek a korhatárkarikákról? Hasznosnak találjátok őket?

2013. július 24., szerda

A Lego és a Cartoon Network közös terméke

A Cartoon Network és a LEGO Csoport új kreatív, saját gyártású termékcsoportot indít el Mixels néven

A Mixels elemei a tervek szerint 2014-től lesznek elérhetőek

A Cartoon Network és a LEGO Csoport közös vállalkozás keretében új, eredeti ötletre épülő, globális szórakoztató termék létrehozását jelentette be. A 2014-ben induló Mixels, a sokoldalú, családi termék két olyan világmárka új franchise kezdeményezése, amelyek élen járnak a gyerekeknek szánt termékek és tartalmak fejlesztésében. Az új vállalkozás többek közt animált tartalomból (elsősorban kisfilmek), gazdag digitális játékélményből és gyűjthető építőjáték koncepcióból áll.

A kreatív és váratlan fordulatokat tartalmazó történetek, amelyekben a Mixels szereplők legókockák módjára keveredhetnek egymással, a Cartoon Network csatornán és a cartoonnetwork.com weboldalon lesznek láthatók. Az elérhető áron kínált, gyűjthető minifigurák bevezetésére három fázisban kerül sor 2014-ben, de eredeti mobilalkalmazás formájában is megelevenedik a Mixels világa.

A Mixels a gyermekek szórakoztatásában vezető szerepet betöltő Cartoon Network és a kreatív, minőségi játékairól világszerte közismert LEGO Csoport közös produktuma. A két vállalat akkor fogott össze, amikor a Cartoon Network Studios olyan új eredeti tartalmat kívánt alkotni, amely a LEGO® játékok sajátosan nyitott világán alapszik, miközben a LEGO Csoport éppen egy aprócska lényekre épülő koncepción dolgozott: így született meg a Mixels. Magát a szellemi terméket tartalomfejlesztők, tervezők és animátorok nemzetközi csapata alkotta meg: Los Angelestől és Atlantától kezdve San Diegón és Connecticuton keresztül Dániáig a világ legkülönfélébb tájairól érkeztek az ötletek.

Fájl:Cartoon Network logo.svg„A Cartoon Network Studios új mérföldkőhöz érkezett az eredeti szellemi tartalmak fejlesztése terén – fejti ki Rob Sorcher, a Cartoon Network tartalomfejlesztési igazgatója. – Az, hogy a világszínvonalú animátorok és játékfejlesztők már a projekt legkorábbi szakaszaiban szorosan együttműködtek a LEGO tartalom- és terméktervező csapataival, elősegítette a közös munkát, és megmutatta a két márkában rejlő kreatív lehetőségeket.”

„A Cartoon Networkkel szoros kapcsolatot sikerült kiépítenünk. A csatorna igazán nagyszerű, segítőkész partnernek bizonyult, aki osztozik a gyerekek iránti szenvedélyünkben – mondja Jill Wilfert, a LEGO Csoport licencért és szórakoztatásért felelős alelnöke. – Az elmúlt néhány évben végzett közös munkánk során nyilvánvalóvá vált, hogy az ott dolgozó szakemberek valóban értik és teljesen magukénak érzik a márkánk képviselte értékeket, ezért örömmel nézünk elébe az új programnak, amely kreatív élményekkel teli szórakozást kínál majd a közönség számára.”

„A mai családok érdeklődése rendkívül sokszínű, ezért összevont, komplex tartalmakra van szükség – magyarázza Stuart Snyder, a Turner animációért, valamint a fiatal felnőtteknek és a gyerekeknek szánt tartalmakért felelős részlegének elnöke és operációs igazgatója. – Az összes Cartoon Network platform és a közkedvelt LEGO márka közönsége és vonzereje lehetővé teszi számunkra, hogy már a kezdetektől fogva teljesen integrált és rendkívül változatos élményt nyújtsunk.”

„A Mixels olyan új, eredeti tartalommal egészíti ki a Cartoon Network programkínálatát, amelyet LEGO-val való együttműködésből még értékesebbé tesz. Örömhír, hogy a Mixels hamarosan a német, osztrák, svájci, orosz, Benelux államokbeli és a közép-kelet-európai országokban élő Cartoon Network-rajongók számára is elérhető lesz” – tette hozzá Stephan Schwarzer (program- és kreatív alelnök, Németország, Svájc, Ausztria, Benelux, CEE, Oroszország).

A Mixels olyan újdonságokat kínál a fiatalok számára a szórakoztató tartalmak terén, amelyek lehetőséget teremtenek a kreativitást előtérbe helyező fizikai és virtuális játékra. Azáltal, hogy új szereplőket és tartalmakat hozhatnak létre, a rajongók a tartalom alkotójává és aktív résztvevőjévé is válnak. Ez a többformátumú, több platformon elérhető élmény a gyerekek számára bármikor és bárhol hozzáférhető.
Ebben az izgalmas új vállalkozásban a Cartoon Network Studios lesz a történetvezetés, az animáció és a digitális tartalom felelőse, a Cartoon Network Enterprises pedig a Mixels nem játékfigurákra vonatkozó licenceit kezeli majd. A LEGO Csoport feladata a Mixels játékfigurák tervezése, gyártása és forgalmazása, valamint LEGO Mixels hivatalos kiadványok gondozása lesz.

A Cartoon Network (CartoonNetwork.com) az Egyesült Államok első számú csatornája a 6–11 éves fiúk körében, és jelenleg közel 100 millió amerikai otthonban és a világ 194 országában nézik rendszeresen. A Cartoon Network a Turner Broadcasting System, Inc. kereskedelmi kábelcsatornája, amely több országban HD felbontásban is elérhető, és a saját gyártású, vásárolt- és klasszikus szórakoztató tartalmak legjavát kínálja családoknak és gyermekeknek. Emmy®-díjas saját gyártású programjai, világelső digitális alkalmazásai és online játékai mellett a Cartoon Network a fontos társadalmi kérdésekben is hallatja a hangját, és megoldás-orientált kezdeményezésekkel lép fel a kedvezőtlen hatású szociális jelenségek ellen (Stop bullying: Speak up! / Közös erővel a durva bánásmód ellen program), valamint az életminőség javítása érdekében (Move It / Mozdulj! mozgalom).

A LEGO Csoport magántulajdonban lévő családi vállalat, amelynek székhelye Billundban, Dániában található. 1932-ben alapították, és ma a világ egyik legnagyobb gyermekjáték-gyártója. A LEGO Csoport célja a gyermekek kreativitásának és képzelőerejének fejlesztése. A LEGO termékei több mint 130 országban kaphatók. További információk a LEGO.com webhelyen olvashatók.

forrás: Turner

San Diego Comic-Con 2013: beszámoló

San Diego Comic-Con International logo.svgMivel a három nagy gyerektévé (CN, Disney, Nick) közül csak a Cartoon Network volt képes normális mennyiségű képet, videót közzétenni a Comic-Con-ról, ezért nagyrészt vele foglalkozunk a beszámolónkon.

Bejelentették a Phineas és Ferb - Csillagok háborúja crossovert.

Rebecca Sugar, a Kalandra fel! egyik zeneszerzője ismét énekelt, csakúgy, mint tavaly.

Bejelentették a Simpson család-Family Guy, valamint a Simpson-Futurama crossover-öket is.

2013. július 23., kedd

A Spongyabob-pályázat döntősei

Kihirdették a globális SpongyaBob-pályázat döntőseit

Klasszikus némafilm a legjobbak között

A Nickelodeon első rövidfilmes pályázatára több mint 1000 videó érkezett, amelyek két korcsoportban mérkőznek meg egymással. A kisfilmekre augusztus 2-ig lehet szavazni, a győztesek fejenként 2500 dolláros nyereményben és egy, a Universal Studiosban tartott exkluzív vetítésben részesülnek.

A 18 éven felüliek kategóriáján belül van ananászba költöző huszonéves, de Tunyacsápot idegesítő, állást kereső SpongyaBob, sőt, klasszikus némafilmes fekete-fehér alkotás is. A 18 éven aluliak hasonlóan kitettek magukért, míg azonban az első korcsoportban vannak dél-afrikai, és mexikói finalisták is, addig a fiatalabbak között az amerikai rövidfilmesek vannak többségben. A döntősök között láthatjuk Patrikot, aki kénytelen reklámban szerepelni, de volt olyan nevező is, aki egy aprólékosságot igénylő stop-motion videó készítésére vállalkozott.

Elhunyt Bolka atyja

Elhunyt a Lolka és Bolka c. rajzfilmsorozat egyik főszereplőjének ihletője, Jan Nehrebecki.

Roman és Jan Nehrebecki
Roman és Jan Nehrebecki
Władysław Nehrebecki fiáról, a 62 évesen elhunyt Janról mintázta Bolkát. Władysław volt a sorozat megalkotója, aki a másik főszereplőt, Lolkát, másik fiáról, Romanról mintázta. Bialsko-Bialában, ahol a család él, már korábban emlékművet állítottak a sorozatnak. A városban működő rajzfilmstúdió, a Studiu Filmów Rysunkowych Bielsko-Biala legskieresebb sorozata a Lolka és Bolka.

A Cartoon Network tervei még idén

Megpróbáltuk összeszedni a Cartoon Network még idén sorra kerülő, lehetséges és biztos premiereit, valamint a várható műsorváltozásokat. Új részektől nyüzsgő őszre számíthatunk idén is. Figyelem! A csillaggal jelölteket nem szabad készpénznek venni, ezek csak találgatások! :)

ÚJ SOROZATOK: Total Drama: All Stars*, Teen Titans Go!*
A Team Toon és a Saolin krónikák elmaradnak, de jövőre bemutatják őket!

ÚJ RÉSZEK:  Gormiti: Nature Unleashed (jelenleg is), Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai (aug), Gumball csodálatos világa (szept), Ben 10: Omniverzum (szept), Zöld Lámpás (okt), Kalandra fel! (okt), Gémerek (nov), Az igazság ifjú ligája (nov), Transformers: Prime, Johnny Test, Lego: Hero Factory*, Angelo rulez*, Újabb bolondos dallamok*, Parkműsor*, A Garfield-show*, Redakai*

ÚJ KÜLÖNKIADÁSOK: Parkműsor: 1. halloweeni különkiadás*, Lego Star Wars: The Yoda Chronicles*, Parkműsor: karácsonyi különkiadás (dec)*

ÚJ FILMEK: Charlie és a csokigyár*, Scooby-Doo: Abrakadabra*, Johnny Bravo Goes to Bollywood*

Lehetséges műsorváltozások a tavalyi év alapján
 • a Maraton Mix végeztével, annak időpontjaiban várható műsorváltozás szeptember 2-ától
 • szeptembertől a hétköznap 20.15-kor kezdődő műsor 20.20-kor fog kezdődni, a 20.45-ös pedig 20.50-kor
 • hétköznap 20.50-kor így már nem fér el a Bátor, a gyáva kutya, ezért más lesz a helyén
 • karácsony előtt pár nappal a karácsonyi CN Mozi fölváltja a simát, az ünnepi kiadás pedig minden este fog sugározni
 • december 24-én és 25-én karácsonyi különkiadások lesznek egész nap
http://www.whatwhat.co.uk/whatblog/wp-content/2012/02/cn_blog1.jpgEgyéb
 • a tél kezdete után nem sokkal életbe fog lépni a téli arculat, tavalyhoz hasonlóan (mind a csatornán, mind a honlapon), amely február végéig marad
A Boomerang tervei itt olvashatók.

Phineas és Ferb + Csillagok háborúja

A Disney a Comic Con-on jelentette be, hogy jön a Phineas és Ferb Star Wars-os keresztezett különkiadása (crossover-je). Az egyórás részben a népszerű rajzfilmsorozat szereplői a Csillagok háborúja-univerzumban találják magukat, ahol rendkívüli kalandokat élnek át. A rész magyarul 2014-re várható.

http://wpc.556e.edgecastcdn.net/80556E/img.news/NECqFFUqQBdUGJ_1_1.jpgKeresztezett különkiadások készítése már rég bevett szokás a rajzfilmiparban, gondoljunk csak a 2012 novemberében bemutatott Ben 10 és Generátor Rex: Egyesült hősök címűre.

A Phineas és Ferb Marvel-es különkiadásáról itt olvashattok.

FRISSÍTÉS Az USA-ban 2014 júliusában mutatják be.

2013. július 20., szombat

A minyonok saját filmje

A családi animációs mozifilmekben sokszor akad egy-két mókás mellékszereplő. A Gru c. filmben a címszereplő körül kismillió sárga apróság , a minyonok sürögnek-forognak. Már a mozikban a nagy sikert elért mű folytatása, amelyben szintén felbukkannak a minyonok, de a gyártó Universal úgy vélte, hogy érdemes lenne megpróbálni egy külön filmet adni nekik.


A spin-off forgatókönyvét Brian Lynch írja, a rendezői teendőket Pierre Coffin és Kyla Balda látják el. Az elképzelés szerint a Gruban megismert néhány karakter is bekerül a történetbe.

A cselekmény az 1960-as években játszódik, még az előtt, hogy minyonok Gruval találkoztak volna, és ezekben az időkben nem találnak egy gonoszt sem, akit szolgálhatnának. Ám hamarosan a cselszövő kongresszuson találnak egyet, Scarlet Overkill személyében, aki azt tervezi, hogy ő lesz a világ első női gonosztevője.

A minyonok hangjai Pierre Coffin és Chris Renaud, akárcsak a korábbi filmekben. Scarlet Overkill hangja Sandra Bullock lesz, Jon Hamm pedig Herb-nek, Scarlet férjének hangját adja.

A film premierje Amerikában 2014. december 19-re várható.

forrás részben: filmguru

Újabb nézettségi adatok!

Nemrég közöltük a Minimax és a Nickelodeon sajtóközleményeit a nézettségről. Ám még több adat derült ki, ezt most ismerhetitek meg. Az elmúlt hét eredményeit tudtuk meg, miszerint a Disney csatorna vezet a 4-14 évesek körében 8 és 20 óra közt, utána a sorrend a következőképpen alakult: M2, Minimax, Nickelodeon, Cartoon Network.


Ez csupán egy átfogó képet ad, hiszen a Nickelodeonnak harmadannyi a lefedettsége, mint az M2-nek, mégsem harmadannyi a nézettsége, hanem jóval több. Ezért elkészítettük a lefedettségarányos nézettségi adatokat, amelyeket a tovább mögött olvashattok.

Disney Csatorna: 12,6%
M2: 11,9%
Minimax: 10,6%
Nickelodeon: 7,9%
Cartoon Network: 6,9%

forrás: http://www.origo.hu/teve/20130718-de-anya-alig-ot-oraja-tevezek.html

Lefedettségarányosan (pontozva)
Nickelodeon: 21,2 pont
Disney csatorna: 18,9 pont
Cartoon Network: 15,1 pont
Minimax: 14,6 pont
M2: 13,1 pont

Tehát láthatjuk, hogy az öt piacvezető közül a Nickelodeon teljesít legjobban a lefedettségéhez képest, az M2 pedig a legrosszabbul. Persze akkor is más képet kapnánk ha 0-24 órában mérték volna az adatokat. 2011 óta pedig 2 gyerektévé is indult (M2, Megamax), abban az évben volt, hogy még 13%-os közönségaránnyal sem lehetett nyerni ebben a korosztályban.

A Megamax és az Animax nézettségét szintén mérik, de a többi csatornáét még nem. A Nickelodeonét is csak tavaly nyár óta mérik.

2013. július 19., péntek

Az Animax júliusi műsora 2.

A hónap első felének műsorát már közöltük, most íme itt a második fele (29-éig)! Több anime is visszatér, valamint újabb élőszereplős "újdonságok" a láthatáron!


Visszatérő animék:

X-men - július 15.
Kilari - július 17.
Dragon Ball GT - július 18.
LaMB - július 23.

Újdonságok:
A törvény embere 2. évad

Növekvő és kiszivárgott lefedettségek

A digitális átállás I. üteme rohamosan közeledik, ezért az érintettek vagy átváltanak Mindig TV-re, vagy valamilyen más szolgáltatóra és akkor bizony gyerektévéket is kapnak az RTL Klub, a TV2 és az M1 mellé. Így tehát növekszik ezek lefedettsége. Korábban már közöltük a lefedettségi adatait a gyerekcsatornáknak, ám a Nickelodeonét és a Boomerangét is megtudtuk azóta. Az adatok a tovább mögött.

Költözik az Amerikai fater

Tíz évad után is folytatódik az Amerikai fater, más Fox-os rajzfilmsorozatokkal együtt. Azonban mivel a Fox-on nem hoz elég pénzt a széria, az új évad immár a TBS-en lesz látható. Magyarul továbbra is a Viasat 6 adja, jelenleg is premier epizódokkal.

http://static.sorozatjunkie.hu/wp-content/uploads/2008/05/american_dad-cast.jpg

Csatornát vált az Amerikai fater a túlélés reményében. A sorozat egykor bő 15 milliós nézettséggel ment, ám mára ez jelentősen csökkent, jelenleg 5 milliónál is kevesebb nézője van. A Cleveland-shownak viszont nem sok esélye van a következő évadra.

forrás: origo.hu/teve/20130717-nem-hoz-eleg-penzt-koltozik-az-amerikai-fater.html

A nonprofit szinkroncsoport: NovaVoice

http://novavoice.hu/img/f2.png
A NovaVoice 2012 februárjában alakult meg azért, hogy Magyarországon is meghonosítsa a fandub műfaját, ami rajongói szinkront jelent. Céljuk, hogy a magyarul sosem látott produkciókat lefordítsák. Kínálatukban szerepelnek websorozatok, ifjúsági-, fantasy- és vígjátéksorozatok és persze ami minket a legjobban érdekel, rajzfilmek, animék. A szervezet nonprofit, nem kapnak bevételt a munkájukért, mégis profin dolgoznak. Bárki jelentkezhet, ehhez az útmutatást itt láthatjátok. A tovább mögött megtekinthetitek eddigi munkáikat.

Emmy-díjra jelölt Nickelodeon-sorozatok

A Nickeodeon két sorozata is esélyes az Emmy-díjra! A közleményben azt is láthatjátok, hogy más gyerektévék mely alkotásaival versengnek a Nick-sorozatok.

Az Emmy-jelöltek közt is az élvonalban a Nickelodeon

A Kung Fu Panda és az iCarly is esélyes

Budapesti idő szerint ma 14:40-kor Amerikában bejelentették a legjelentősebb tévés díjátadó, az Emmy jelöltjeit, amelyek közt ott van a Nickelodeon két sikercíme, az iCarly és a Kung Fu Panda – A rendkívüliség legendája is. A gyerekcsatorna a legfiatalabb korosztálynak szóló műsorkészítésben élen járva a szeptember 23-ai Emmy-díjátadó egyik legnagyobb esélyese.

Dan Schneider sikersorozata, az Amerikában 2007-ben debütált iCarly egyike a Nickelodeon legsikeresebb saját gyártású produkcióinak. Hat évadon keresztül szórakozhattak a nézők Carly (Miranda Cosgrove) és legjobb barátnője, Sam (Jennette McCurdy) kalandjain. A tizenévesek körében pedig olyan népszerűségnek örvendett a szitkom, hogy júniusban a tengerentúlon bemutatkozott a széria spin-offja, a Sam & Cat is.

San Diego Comic-Con 2013

San Diego Comic-Con International logo.svgTegnap, vagyis 18-án vette kezdetét a 44. Comic-Con. A csütörtöktől vasárnapig tartó eseményen szinte mindegyik, jelenleg futó amerikai tévésorozat képviselői ott vannak. A lelkes rajongók pedig azért utaznak el oda, hogy velük találkozzanak. Eleinte csak a képregényekre korlátozódó rendezvény volt, de mára a tömegkultúra más területeit is kiszolgálja. Itt, a Rajzfilmövezeten jó sok képet, videót és beszámolót láthattok majd a rendezvényről, természetesen az animációs sorozatokra összpontosítva!

A tovább mögött máris láthattok képeket!

2013. július 18., csütörtök

A Minimax az első nézettségben

Tegnap tettük közzé a Nickelodeon sajtóközleményét, miszerint az a második legnézettebb gyerekcsatorna lett folyó év júniusában. A Minimax sajtóközleménye is megjelent: eszerint az első félévben a Minimax lett az első. Így nem nehéz kitalálni, hogy az M2 a második általában.


A Minimax közönségaránya a 4–14 éves korosztály körében az első félév győztes heteiben mindvégig 11 és 14 százalék között mozgott, 1-3 százalékponttal meghaladva a versenytársakét.

A vizsgált időszakban az összes gyermekcsatornákat egybevetve, a legnépszerűbb rajzfilmsorozat a Mia és én volt, amelyet a Minimax vetített. Az egyes epizódok átlagosan 13 százalékos közönségarányt hoztak. A több mint 1 millió 4–14 éves gyermek 47 százaléka legalább 1 percre odakapcsolt a rajzfilmsorozatra. A 20 legnézettebb gyermeksorozat között a legkedveltebbek között olyan Minimax-mesék szerepelnek még, mint a vadon élő állatok életét bemutató, rejtélyekkel és hangos nevetéssel teli Állati küldetés, a beszélő kutyusról szóló Locsifecsi Márta, a bűbájos, cserfes varázslókislány, Bibi Blocksberg kalandjai, valamint a Trükkös Tom és a Vízcsepp mester.

A Minimax az idei év első félévében újult meg: tavasszal 16:9-re módosult a képaránya, átalakult a weboldala, és friss arculatot kapott a csatorna logója mellett Mini, Max, Picicica és Macikutya is. Az arculatfrissítést rajzpályázat kísérte, amelynek során a csatorna kis nézői megmutathatták, hogyan képzelik kedvenceik kalandos mindennapjait. A győztes rajzból a Minimax igazi rajzfilmet készít, amelyet hamarosan be is mutat.

forrás: Chello

A Boomerang 2013. augusztusi újdonságai

A Boomerang augusztusra egy új évaddal készül és folytatódik a nyári maraton!

Tazmánia: ÚJ RÉSZEK
3-ától hétvégén 9.45-kor

A bolondos dallamok közkedvelt figurája, a tasmán ördög leginkább csillapíthatatlan étvágyáról, furcsa morgásáról, forgószél-szerű mozgásáról és hirtelen természetéről ismert. A Boomerang csatorna hétvégéit garantáltan feldobja jelenléte.

Nyári maraton: ÖSSZEÁLLÍTÁS
1-jétől hétköznap 8.50-től / ism. 14.50-től

A nyár köztudottan a felhőtlen szórakozás és a feltöltődés időszaka. Nincs ez másként a Boomerang csatornán sem, ahol az év legnépszerűbb sorozataival ajándékozzuk meg a legkisebbeket, akik a hétfőtől péntekig tartó mini-maratonoknak köszönhetően olyan sláger-sorozatok társaságában nyaralhatnak, mint a Tom és Jerry mesék, Szilveszter és Csőrike kalandjai, a Rózsaszín párduc vagy a Pöttöm kalandok.

forrás: Turner

2013. július 17., szerda

Az M2 2013. augusztusi újdonságai

http://static.polc.hu/products/00/39/02/390278.jpgAz M2 újabb sorozatokat mutat be az elkövetkezendő hetekben. Ezek továbbra sem országos premierek (kivéve a Kalandozások Andy-vel és A Mozart Band), de jót nosztalgiázhat az, aki korábban nézte e sorozatokat!

ÚJ SOROZATOK
Fixi, Foxi és barátai: augusztus 1-jétől hétköznap 15.45 körül, ismétlés másnap 11.35-kor

Angelina balerina: augusztus 2-ától mindennap 19.45-kor, ismétlés másnap 8.30-kor

Na végre, itt a nyár!: augusztus 11-étől 15.50-kor

Kalandozások Andy-vel: augusztus 14-étől mindennap 19.30-tól, ismétlés másnap 8.10-kor

Tickety Toc: augusztus 16-ától 17.40-kor, ismétlés másnap reggel

A Mozart Band: augusztus 21-étől hétköznap 13.20 körül

ÚJ RÉSZEK
Hetedhét gyerekhíradó: augusztus 20-án 13.05-kor, 15.10-kor s 18.45-kor

Ezentúl az M2 premierjeit is közöljük, itt!

A Nickelodeon 2013. augusztusi újdonságai

A Nickelodeon két sorozatból indít új részeket augusztusban!

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51GW5btX1yL._SX500_.jpgRobot és Mumus: ÚJ RÉSZEK Hétfőtől péntekig 19.15-től, kezdés augusztus 12-én

A sorozatban a leglehetetlenebb páros, Robot, az önjelölt gépzseni és Mumus, a mindig derűs élőlény barátságát és kalandjait követhetjük. A két cimbora egy különös világ lakója, ahol robotok és szörnyek, avagy gépek és élőlények élnek egymás mellett, s összeköti őket a szalonna iránti rajongás. A fáradhatatlanul törekvő Robot és a szinte már kórosan vidám Mumus elválaszthatatlan barátsága még gyerekkorukban szövődött, és azóta is együtt próbálják meglelni helyüket a világban.

A többi a tovább mögött!

Nézd meg az új részeket, melyekben:

- Mumus arra ösztökéli Robotot, hogy vizsgáltassa meg a sebet, amit Marf harapása okozott, de ő inkább elviseli a robik egyre rosszabbodó tünetetit, mint hogy felfedje titkolt rettegését az orvosoktól.

- Nagyi 10010-t kézről-kézre adják, míg végül eltűnik, ígyhát Roboton múlik, hogy megtalálja-e, mielőtt a mamája rájön.

- Robot rájön, hogy Mumus gyerekkori bálványa, Li'l Lugnuts, egy megátalkodott tolvaj, de képtelen összetörni Mumus szívét az igazsággal, így végül mindketten belekeverednek Li'l Lugnuts gaztetteibe.

- Robot és Mumus hadilábon állnak egymással, miután találnak egy száz dollárost a földön. Mumus a jogos tulajdonost akarja felkutatni, míg Robot a legújabb őrületre, egy Kacagó Botra akarja költeni a pénzt.

- Robot és Mumus színes tévére gyűjt, s némi extra bevétel reményében egy titokzatos csomagot szállít le gyanús alakoknak. Túl későn eszmélnek rá, hogy valami nagyobb dologba bonyolódtak.

- Mikor úgy tűnik, hogy J.D. odavan Gartért, Robot igyekszik leleplezni Gart valódi arcát, miközben Mumus a végsőkig ragaszkodik az igaz szerelem eszményéhez.

- Robot és Mumus saját szalonnafákat ültet, hogy soha ki nem apadó készletük lehessen kedvenc ételükből - a SZALONNÁBÓL!

- Tetőfokára hág a feszültség, amikor Robot és Mumus is meghívja családját, hogy együtt ünnepeljék otthonukban a szalácsonyt.

- Amikor kiderül, hogy Mumus éjjeli dühöngéstől szenved, a srácok elhatározzák, hogy jelentkeznek egy dühkezelő tanfolyamra.

- Barátságos versenyből féktelen összecsapás válik, amikor Robot és Mumus J.D. és Spitfire ellen mérkőzik kedvenc vetélkedőjükben.

http://images.wikia.com/tuffpuppy/images/e/ec/51vRU6PXHhL._SX500_Tuff_Puppy.jpgSTRAMM – A kémkutya: ÚJ RÉSZEK Hétfőtől péntekig 11.40-től, kezdés augusztus 19-én


Dudley Kutyus, a lökött, de lelkes kutya, egyszerre a titkos ügynök szerepében találja magát, amikor a szupertitkos bűnmegelőző szervezet, a STRAMM kötelékébe kerül. Partnere Kitty Katswell, a szuperkém macskanő, aki bámulatos kung fu- és fegyverszakértő. Természetesen nem jönnek ki túl jól, de együtt védelmezik városukat, Petropolist és a világ többi részét a gonosz állati szervezettől, a DOOM-tól. Tíz vadonatúj rész új STRAMM kalandokkal, melyekben:

-         Dudley egy fiatalító fegyverrel véletlenségből eltalál más STRAMM ügynököket, akik folyamatosan továbbfiatalodnak, hacsak Dudley vissza nem szerzi a fegyvert Snaptraptől.
-         Dudley kiköltözik a mamája házából, s új szobatársával, Partpansszal (ami nyilván nem Snaptrap visszafelé betűzve!) egy faházba költözik. Dudley mit sem sejt, Partpans pedig mindent megtesz, hogy megszabaduljon tőle.
-         Kewick egy találmányon dolgozik, amely lehetővé tenné a STRAMM ügynökök számára, hogy láthassák a Kaméleont, minden körülmények között. A Kaméleon megneszeli ezt, és próbálja megszerezni az eszközt, ezért Dudley-vá változik és meggyőzi, hogy ő a jövőbeli énje.
-         Dudley és Kitty megsajnálja Snaptrapet, aki nevetségessé vált a családja előtt, és le akarja nyűgözni őket egy megrendezett letartóztatással a Snaptrap családi összejövetelen.
-         Csitt, kutyus! Dudley hangereje mindig bajba sodorja a STRAMM-ot, így Keswick kifejleszt egy gallért, hogy Dudly hangját elnémíthassák. Igen ám, de mikor Dudley látja, hogy a Köpenyes Hal a város elárasztását tervezi, senkinek sem tud róla szólni.
Hápi szülinapja: Dudley elhatározza, hogy a szülinapi buliját Hápi új szórakozóhelyén tartja.


A részek időpontjai

A Nickelodeon a második legnézettebb

Idén júniusban eddigi legjobb nézettségi számait hozta a magyar Nickelodeon, ezzel megelőzve a Minimaxot és az M2-t is a 4–14 év közti célcsoporton belül. A növekedés egyik oka, hogy a csatorna új tartalmai és premierjei is jól működtek a legfiatalabb nézők körében, így komoly érdeklődés övezte a Nickelodeon legfrissebb animációs sorozatát, a Robot és Mumust. Az új tartalmak mellett a csatorna teljesítményét olyan produkciók is segítették, mint a klasszikusnak számító SpongyaBob, vagy az Avatar.

Az AGB tavaly júliusban kezdte monitorozni a csatorna nézettségét, az elmúlt egy évben, 2012 nyara óta az eddig mért legerősebb számokat hozta a magyar Nickelodeon. Így ratingben 35%-kal múlta felül eddigi második legjobb eredményét, amelyet 2012 júliusában hozott a tévéadó.


http://4.bp.blogspot.com/-A5m4bNGJbbY/UBq9LXeStAI/AAAAAAAABM4/6Rf5wh17gM0/s400/DP_Robot_and_monster_image_01.jpg

A mérések szerint a gyerekcsatornákra hagyományosan alkalmazott 4–14 éves korcsoporton belül a Nickelodeon megelőzte a nagyobb lefedettséggel működő Minimaxot és az M2-t is nézettségben. Előbbi közel kétszer annyi előfizetőhöz jut el, mint a magyar Nickelodeon, az M2 pedig többszörös lefedettséggel rendelkezik a Kung Fu Pandának és a Tini Nindzsa Teknőcöknek is otthont adó Nickelodeonhoz képest.


A legfiatalabb korosztály nyáron jóval kevesebb időt tölt a tévéképernyők előtt, a siker azonban a nemrég bemutatkozó Robot és Mumusnak, valamint az Avatarnak köszönhetően jelentős. Míg az Avatar, vagy spin-offja, a Korra bejáratott címként folyamatosan csatornaátlag fölött teljesít, addig a Robot és Mumus beváltotta a csatorna reményeit. Az új SpongyaBobnak tartott animációs sorozat bebizonyította, hogy a 4–14 éves gyerekek fogékonyak az újdonságokra. A gyerekcsatorna legnézettebb címei közül a Robot és Mumus hozta legnagyobb nézettségnövekedést májushoz képest.Július hónap további sikerekkel kecsegteti a magyar Nickelodeont, az AGB mérései szerint 9-éig bezárólag 5,7%-kal múlja felül ratingben a gyerekcsatorna az előző havi eredményt.

forrás: Nickelodeon

2013. július 15., hétfő

2013/27. heti magyar nézettség

Július 1–7.


Nézettség értelmezése

1. Family Guy K 22.30; 18-49: 53e 1,3% SHR: 3,8% CC

Minden sorozat a legnézettebb epizódjával szerepel. Forrás: R-time

2013. július 8., hétfő

Disney Csatorna: a magyar adás külön lesz?

Azt pletykálják, hogy a Disney Csatorna magyar adása még idén külön válik a csehtől. Erre több jel is van: a csatorna honlapjára felkerült egy ajánló, magyar kiírással. És az új, nyári arculatban már nem szerepel a "reklama" felirat a reklámok kezdetekor, csak a magyar ("reklám").

Hogy ebből mi igaz és mi nem, azt csak találgathatjuk. A szétválásnak azonban lenne egy óriási előnye: a reklámok fele eltűnne, csak magyar hirdetéseket adnának. Ez különösen a karácsony előtti reklámozási időszakban lenne jó, amikor nem ritka, hogy 10 cseh reklám megy egymás után, ugyanazzal az aláfestő zenével. A képarányváltás persze csak a szélesvásznú tévékkel rendelkezőknek lenne jó.

Mi a véleményetek? Szerintetek megvalósul ez?

A Cartoon Network 2013. augusztusi újdonságai

A Cartoon Network augusztusra egy új évaddal készül. Folytatódik a Maraton Mix, valamint sok műsorváltozás is lesz.

Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai: ÚJ RÉSZEK
10-20. részek, 19-étől hétfőn 16 órakor

http://images6.fanpop.com/image/photos/32300000/Dragons-Riders-of-Berk-wallpapers-how-to-train-your-dragon-32329066-800-600.jpgA sorozat főszereplője Hablaty, a viking, aki a Hibbant-sziget lakosságával együtt a sárkányok és a vikingek közti békés együttélésen munkálkodik, miközben rengeteget tanulnak, és együtt mesés kalandokat élnek át. Az augusztusban induló új részekben a sárkányok és a vikingek kapcsolata még szorosabbra fonódik: a 12. részben közeleg a Hibbant-sziget szokásos évi játékos vetélkedője, amelyben – a történelem során először – a vikingek és sárkányaik együtt neveznek. Azaz csak neveznének, mert egy rettentő vihar nemcsak a mulatságot, de az egész sziget fennmaradását veszélybe sodorja.

Maraton Mix: MARATON
hétköznap 8.30-kor és 13.30-kor

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/524385_615318351853965_712139992_n.jpg
A Cartoon Network üdítő nyári egyveleggel készül a csatorna legnépszerűbb sorozataiból. Minden hétköznap reggel más-más, közkedvelt sorozat epizódjaiból láthatnak maratoni vetítést a legifjabb rajongók. A vetített sorozatok közt szerepel: Gumball, Ben 10, Parkműsor, Scooby, Transformers Prime, Sárkányok: a Hibbant-sziget harcosai, Eliot Kid.

Műsorváltozások
 • 1-jétől hétköznap 19.50-kor a Totál Dráma helyett Transformers: Prime lesz, amely tehát visszatér
 • 3-ától szombatonként 19.25-kor Szimbionikus titán helyett az Angelo rulez 2. évadja lesz
 • 9-étől a pénteki 10.35-ös Cartoon Toon Toonban Batman: A bátor és a vakmerő helyett Johnny Test lesz, Batman tehát pihenőre megy
 • 24-étől hétvégenként 14.00-kor Az igazság ifjú ligája lesz a 14.05-ös Angelo rulez helyett
 • 24-étől szombaton és vasárnap 14.25-kor (5 percvel később) kezdődik a Boci és Pipi
 • 24-étől hétvégén 20.20-kor Ed, Edd és Eddy lesz Az igazság ifjú ligája helyett
 • 30-án lesz utoljára Maraton Mix, a felszabaduló műsorsávokban változások várhatók

forrás: Turner

2013. július 7., vasárnap

A Minimax 2013. augusztusi újdonságai

A Minimax két új animációs sorozattal készül augusztusra. Folytatódik a tematikus Akció-blokk, valamint rengeteg sorozat visszatér.

Varázslatos fogtündérek (The Magical Tooth Faries): ÚJ SOROZAT augusztus 7-étől mindennap 17.40-kor
Augusztus 7-től minden nap 17:40-kor láthatóak a csatornán a Varázslatos fogtündérek, akik begyűjtik a párna alá rejtett tejfogakat. De ki tudja, hogy mi történik a fogakkal, miután hozzájuk kerültek? Az új mese főhősei: Lili, Leó, Bikfic, és a Professzor tudják a választ a kérdésre. Leó képes olvasni a gyerekek gondolataiban, Lilinek kinetikus energiája van, Bikfic röntgensugárként lát át a falakon, a Professzor pedig a Föld bármelyik pontján ott tud teremni. A kis csapat szerte a világon segít a gyerekeknek, közben küzd a gonosz Fogcsikor ármánykodása ellen. Fedezd fel a varázslatot, és kövesd az izgalmas történetet! A meséből az is kiderül, miért fontos a tejfogak rendszeres tisztán tartása és ápolása, hiszen a kaland csak így kezdődhet el.

http://www.animationmagazine.net/wordpress/wp-content/uploads/poppy-cat-post.jpgBukfenc, a cica (Poppy Cat): ÚJ SOROZAT augusztus 13-ától mindennap 18.50-kor
Hogyan lehet jó barátságban egy kutyus, egy cica, egy nyúl, egy egér, egy borz és egy bagoly? Kiderül a Minimax legújabb sorozatából, ahol Bukfenc, a cica és barátai izgalmas kalandokkal várják a kicsiket a képernyő elé. Minden egyes rész egy új felfedezést rejt magában, a kis csapat pedig összetartóan és kíváncsian ugrik fejest az ismeretlenbe. A mese premierje augusztus 13-a, és ezt követően minden nap 18:50-kor látható a Minimax műsorán. 
Visszatérő sorozatok: a tovább mögött

A Megamax 2013. augusztusi újdonságai

A Megamax augusztusban is indít új sorozatot, rögtön kettőt. Mindkettő élőszereplős. Valamint a szokásos módon, rengeteg sorozat tér vissza a csatornára.

Rox: ÚJ SOROZAT, augusztus 3-ától mindennap 21 órakor
Főszereplője három fiatal szuperhős, és maga ROX, a szuperautó. A név rövidítése egyszerre jelzi az autó oxigénes működését (Riding on Oxigen), és a főszereplő fiatalok nevét is, hiszen Rick, Olivia és Xavier állnak a kalandok középpontjában. A három kivételes képességű tinédzsert a kormány képezte ki ultra titkos csapattá, mindannyiuknak más, a járgányhoz kötődő különleges adottsága van. Küldetésük, hogy sikeresen oldjanak meg olyan bűnügyeket, amelyekbe másnak beletörik a foga. A kalandok során a hősök versenyt futnak az idővel, küldetésük szigorúan titkos, nyomokat pedig nem hagyhatnak. Arra is figyelniük kell, hogy fegyverük, a különlegesen felszerelt ROX ne kerüljön illetéktelen kezekbe.

http://nabolister.com/ppics/528576/20/20770.jpgSzörfsuli (Blue Water High): ÚJ SOROZAT, augusztus 24-étől mindennap 21.30-kor
Gyönyörű partok, napsütés, kristálytiszta víz. A méltán híres szörfakadémia képzésén minden évben hét tehetséges fiatal vehet részt, és ez a tizenkét hónap minden bizonnyal életük meghatározó élménye lesz, hiszen kalandok, barátság, szerelem kíséri végig az idilli környezetben zajló szörf oktatást.
Visszatérő sorozatok: a tovább mögött

Cartoon Network

A Cartoon Network története 1992-ben kezdődött. Kezdetben főleg csak Hanna-Barbera-sorozatokat sugárzott, majd 1994-től már saját rajzfilmsorozataival is szórakoztatja nézőit. Röviddel indulása után, 1993-ban Magyarországra is eljutott, igaz ekkor még csak angolul. 1998-tól saját adást kapott Közép-Kelet-Európa és fokozatosan tértek át a magyar szinkronra. Ma már az összes műsor magyar.

Kínálatában megtalálhatók az eredeti sorozatai, mint a Kalandra fel!, a Parkműsor, időtlen klasszikusok, mint Tom és Jerry, Scooby-Doo, valamint animék, mint a Beyblade vagy a Bakugan. Az adóról lekerült műsorokat a Boomerang ismétli. Magyarországon sok szolgáltató kínálatában megtalálható, 46%-os a lefedettsége.A csatornával kapcsolatos bejegyzések
Vissza a többi rajzfilmadóhoz

Boomerang

http://intercity.pl/en/obrazy/dzial%20prasowy/Bloomberg.jpgA Boomerang csatorna még 1992-ben kezdte meg adását az amerikai Cartoon Networkön műsorblokként. 2000-ben vált önálló adóvá, majd 2005-ben Magyarországra is eljutott. Eleinte még csak angolul sugárzott, de fokozatosan tértek át a magyar sugárzásra. Ma már magyarul megy az összes műsor.

http://is2.myvideo.de/de/user_pics/2db/93219167147_1248968305.gifKínálatában olyan klasszikusokat lehet megtalálni, mint Maci Laci, Popeye, Tom és Jerry, a Cartoon Network-sorozatokat, mint Johnny Bravo, valamint kínálatában kap helyet a Cartoonito-műsorblokk, amely az óvodásokat célozza meg. Kevés helyen fogható, Magyarországon körülbelül 20%-os lefedettséggel bír.

A csatornával kapcsolatos bejegyzések
Vissza a többi rajzfilmadóhoz