2014. január 31., péntek

Jótékonykodtak a gyerektévék

Az Atmedia által képviselt gyermekcsatornák és a hirdetőink közreműködésével több, mint 800 játékot és könyvet gyűjtöttünk össze, amelyet partnerünk, a K&H gyógyvarázs programjának keretében hazai gyermekkórházaknak ajánlottunk fel.

Az adományok fele-fele arányban a balassagyarmati és a salgótarjáni kórház gyermekosztályára kerültek, ezzel is örömet lopva a kis betegek hétköznapjaiba és ezzel is segítve mielőbbi gyógyulásukat.

Az adományozóknak ezúton is köszönjük a játékokat: Formatex Kft., M-ágnes Bt., Modell&Hobby Kft., Cartoon Network, Disney Channel, Minimax, Nickelodeon.

forrás: Atmedia

Mickey Egér úti beszámolója

A népszerű mesehős egyedülálló programmal jelentkezik február 1-jén, szombaton és február 2-án, vasárnap délután 15.25-től a Disney Csatornán

Mickey Egér úgy döntött, beutazza a világot és, hogy rajongói is átélhessék a nem mindennapi kalandokat, élményeit megörökíti fényképezőgépével. A különleges program összeállításban Mickey Egér mellett a Sok sikert, Charlie!, a Rejtélyek városkája és a Jessie sorozat szereplői is feltűnnek, akik szintén új utazásra készülnek.

A Disney Csatorna új meglepetéssel készült a rajongóknak: február első hétvégéjére összegyűjtötték a legnépszerűbb sorozatok utazással és nyaralással kapcsolatos epizódjait, hogy a hűvösebb napokra is egy kis nyarat csempésszenek a rajongók életébe. Ha mindez nem lenne elég, Mickey Egér és barátai, Minnie Egér, Donald Kacsa, Daisy, Goofy és Plútó is mind-mind feltűnnek a képernyőn, hogy vidám pillanatokkal színesítsék a különleges összeállítást.

Kapcsolj február 1-jén, szombaton és február 2-án, vasárnap 15.25-től a Disney Csatornára, hogy le ne maradj kedvenceid kalandjairól!

2014. január 27., hétfő

Rövidhírek 27.

  http://www.thinkhero.com/wp-content/uploads/2012/09/star-wars-the-clone-wars-season-5-cover-poster-artwork.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/thumb/1/1a/J%C3%B3_reggel,Skacok!.jpg/250px-J%C3%B3_reggel,Skacok!.jpg
 • A Nickelodeon Facebook-oldalai egyesültek.
 • Márciusi műsorváltozások a Cartoon Network-ön.
 • A FOX egyelőre csak A Simpson családot fogja adni az animációs sorozatai közül, amelyből péntekenként 21 órakor sugároz új részeket.
 • A CN lengyel változata kapott egy harmadik hangsávot is: ezen keresztül vakoknak hangalámondással, siketeknek feliratozással adja műsorait, egyelőre a Gumball csodálatos világát.
 • A Star Wars: A klónok háborúja érkezik Magyarországra is, igaz németül. Részletek.
 • 02.03-ától a Jó reggelt, skacok! adáskezdése visszaáll, 6.00 és 7.35 közt lesz. RTL
 • Szabó Máté filmje nyerte a nemzetközi rajzfilmpályázatot!

A Disney Csatorna 2014-es tervei

Megpróbáltuk összeszedni a Disney csatorna 2014-ben sorra kerülő, lehetséges és biztos animációs premiereit, valamint a várható műsorváltozásokat. Figyelem! A csillaggal jelölteket nem szabad készpénznek venni, ezek csak találgatások! :)

ÚJ SOROZATOK: Henry Hugglemonster, Wonder over Yonder

ÚJ RÉSZEK: Phineas és Ferb, Rejtélyek városkája, Pecatanya*, Pókember elképesztő kalandjai


Lehetséges műsorváltozások a tavalyi év alapján

Egyéb
 • Karácsonykor életbe lép a téli logó és arculat.
Az élőszereplős újdonságok hamarosan a Tini TV-n!

2014. január 26., vasárnap

Tengeri sellőkkel tanít a Nickelodeon sorozata

Tengeri sellők, akik ráadásul tanítanak is? Január utolsó vasárnapján jönnek az elragadó Bubi Guppik a Nickelodeon műsorára, akik énekes, játékos, interaktív mesékkel szórakoztatják a legkisebb tévénézőket. Az iskolára felkészítő gyerekműsorok egyik legnépszerűbbike most új epizódokkal jelentkezik.

A Nickelodeon animációs részlege az elmúlt évek során olyan sikersorozatokat termelt ki, mint a Madagaszkár pingvinjei vagy a SpongyaBob Kockanadrág, amelyek rengeteg kisiskolást szórakoztatnak. A népszerű gyerekcsatorna korszerű és a mai óvodás kisgyerekek igényeire szabott szórakoztató műsorokat is rendre bemutat Magyarországon. Ezek egyike a Bubi Guppik, amelynek főszereplői a habok között lubickolva szólítják meg, tanítják és hívják új kalandokra a kicsiket.

A tenger mélyén éldegélő sellők énekelnek, táncolnak, számolni és olvasni tanítják a gyerekeket. Az interaktív műsor rengeteg témában tanít- a dinoszauruszoktól kezdve a zenén keresztül az újrahasznosításig. Ebből a zenés, akváriumban játszódó, egyszerre szülő és gyerekbarát sorozatból a picik megismerhetik például a tudomány, a matematika, és a versek világát is. Molly, Gil és uszonyos osztálytársaik olyanok, mint bármelyik sulis gyerek!

http://media.port-network.com/picture/instance_1/344687_1.jpgAz egyik legnézettebb gyerekcsatorna iskolára felkészítő animációs sorozatai között olyan címek találhatóak még, mint a világhírű Dóra, a felfedező, aki piros csizmás majmával kirándul nagyokat, miközben idegen nyelvre is tanítja az apróságokat. Ők ketten olyan feladványokkal néznek farkasszemet, mint a számolás vagy néhány vicces fejtörő, miközben játékos észrevételeikkel az iskolakezdésre készülő piciknek is sokat segítenek.

A Bubi Guppik mókás, tanulságos világa minden hétvégén 07.05-től várja a legkisebbeket csak a Nickelodeon műsorán!

forrás: Viacom

2014. január 25., szombat

Magyar rajzfilm egy nemzetközi pályázaton

A fiatal animációs filmrendező, Szabó Máté filmje is versenyben van egy pályázaton, amit a kétszeres Grammy-díjas hegedűművész, Hilary Hahn írt ki.


A versenyen James Newton Howard Emmy- és Grammy-díjas zeneszerző "133… At Least." című zeneművére kellett klipet készíteniük a pályázóknak, a 65 beérkező pályaműből Hahn hármat választott ki. Köztük volt Szabó műve is, most a Facebook-on lehet rá szavazni január 26-áig.

FRISSÍTÉS: ez a film nyert a pályázaton!

Hazai gyerektévék nézettsége 2013

Közzétették a tavalyi éves nézettségi adatokat. A Disney, a Cartoon Network és a Minimax kis mértékben rontott, míg a Nickelodeon majdnem megháromszorozta számait és az M2 is növelte a nézettségét. A Megamax, közepes lefedettsége ellenére továbbra sem tud számottevő közönségarányt elérni.


A gyerektévék számára legfontosabb 4–14-es korosztályból nem kaptunk adatokat, így megelégszünk a 4+ (teljes lakosság) adataival is. Jelmagyarázat: emelkedő csökkenő stagnáló

1. M2: 2,2% → 2,5%
2. DISNEY 1,7% → 1,6%
3. MINIMAX 1,3% → 1,2%
4. NICK 0,4% → 1,1%
5. CN 0,6% → 0,4%
6. BOOMERANG, ANIMAX, MEGAMAX, JIMJAM*, KIDSCO*, NICK JR*: 0,0% → 0,0%

*becsült adat, ugyanis ezen csatornáknak nem mérik a nézettségét

Láthatjuk, hogy az év nyertese ismét a Nickelodeon, ami lefedettségének további növelésével jelentősen tudta növelni a nézettségét. A Nick a Cartoon Networkkel gyakorlatilag helyet cserélt két év alatt. Utóbbi csatorna érdekes módon 18–49 főműsoridőben viszont javított helyezésén. Az M2-nél torzít az adat, hiszen ott a 20–2ó-ig tartó időszakot is figyelembe vettük, amikor nem gyerektévé.

A további adatokat (18–49, 4+ főműsoridő, 18–49 főműsoridő) megtalálhatjátok a fenti hivatkozást követve.

Lefedettségarányos nézettségek: mivel a csatornák különböző számú háztartásba jutnak el, érdemes megvizsgálni, hogy hogy állna a verseny, ha az összesnek azonos lefedettsége lenne. Ez alapján a következő rend állna be az első öt csatornánál (pontoztunk, az arányok láthatósága kedvéért):

1. M2 2,78P
2. DISNEY 2,27P
3. NICK 1,86P
4. MINIMAX 1,55P
5. CN 0,82P

2014-ben a CN nézettségét pozitívan látjuk. A Nickelodeonnál további növekedés is elképzelhető, az Animax és a KidsCo pedig el fog tűnni a listáról, megszűnésük miatt. A többi csatornánál stagnálásra számítunk.

Te mire számítasz idén, melyik csatornákat nézed, és miért? Oszd meg velünk!

2014. január 22., szerda

A nagy ho-ho-horgász

http://magyarnarancs.hu/data/cikk/8/74/63/cikk_87463/horgasz.jpgFőszereplőnk, a horgász, egy igazi horgászbolond. Mindig minden helyzetben, évszakban, napszakban csakis a pecázáson jár az esze! Barátjával a Főkukac csali kukaccal sosem unatkoznak, hisz annyi hal van a tengerben!

Magyar adó: M1, M2, Minimax, Duna

2014. január 20., hétfő

Lázadó nyulakkal támad a Nickelodeon

A legtöbb videojáték-őrült úgy ismeri Raymant, mint a tenyerét. Az Ubisoft legendás karaktere még 2006-ban futott össze néhány jószándékúnak tűnő fehér nyúllal, akik több ezer évig éltek a föld alatt, világmeghódító terveiket szövögetve, majd aztán egy nap előbújtak, hogy elfoglalják a bolygót.

A vérnyulak aztán annyira sikeresek lettek, hogy saját franchise-t is kaptak, a Nickelodeon vadiúj sorozatában, a Rabbids – Invázióban pedig január végén érkeznek meg a magyar képernyőkre, hogy a hazai nézőknek is letegyék a védjegyüket.

Nagyszájúak, tiszteletlenek, ráadásul nem csak önmagukra, de környezetükre is veszélyesek. Ők a vérnyulak, akik szabadidejükben csirkéket és teheneket kínoznak, tengeri csillagokkal dobálóznak és csaló okkultistákat mentenek meg betörőktől. A fehér kis antihősök esetlenül bájosak, ugyanakkor végtelenül ijesztőek. De vajon a Nickelodeon animációs sorozatában is kibújik az a bizonyos szög a zsákból?

http://4.bp.blogspot.com/-GDGBdNaI1yM/UeWZaY-0JxI/AAAAAAAAT6M/ud9yM8isnzo/s1600/Raving-Rabbids-Invasion-Nickelodeon-Ubisoft-Nicktoons-Nicktoon-Animation-Characters-Cast-Group_Press-Nick.jpg2006-ban kaptak saját sorozatot először maguknak a nyulak, a Raymond negyedik részében pedig gonosz lényekként tűntek fel a játékosok képernyőin. A jellegzetesen vicsorgó, gülü szemeikről ismert szőrmókok azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek. Olyannyira, hogy paródiák, videók és vicces kis illusztrációk jelzik az útjukat a modern popkultúrában. Most pedig a Nickelodeon Rabbids – Invázió című animációs újdonságában tűnnek fel.

Új év, új reklámárak

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/6/64/Atmedia.jpg
Az új év kezdetével változtak az Atmedia média-kereskedőházhoz tartozó Cartoon Network, Disney csatorna, Minimax és Nickelodeon listaárai, amely megmutatja, hogy egy félperces reklámért mennyit kérnek el a csatornák.

Nemcsak az árak változtak, hanem az Atmedia bevezette a szezonális szpotindexeket, ami annyit tesz, hogy például a karácsony előtti nagy reklámidőszakban magasabbak az árak, nyáron és januárban lényegesen alacsonyabbak. Több csatorna változtatott az általa főműsoridőnek nevezett időszakon, mind a négy csatornáról eltűnt a hétköznap reggeli főműsoridő érthetetlen módon.

Ismét itt vannak a madarak

Folytatódik a 2011-es animációs film, a Rio. A film több mint 480 millió dolláros bevételt hozott, így folytatása várható volt, ami még idén tavasszal megérkezik.

A film további nagy sikerét jelzi, hogy a Rovio finn cég külön Angry Birds-játékot hozott létre a film alapján. Az Angry Birds Rio 2011. március 22-én indult, nemrég megjelentett új bónuszpályákat is, a film folytatásával pedig további új pályák várhatóak.

http://debmedia.hu/picture/article/6541/rio2.jpgA történet szerint Csili és Azúr, a két kék arapapagáj fiókáival és barátaival elindulnak az Amazonas őserdeibe. Ott több fajtársukkal is találkoznak, és még Csili apja is felbukkan. Ám nem örülhetnek túlságosan, mert Nigel – a kakadu, a madárcsempész madara, aki az előző rész végén Azúrék miatt belezuhan a repülő hajtóművébe – most visszatér és bosszúra vágyik.A film rendezője és írója ismét Carlos Saldanha, aki az első 3 Jégkoszak film és a Robotok című film producere volt. A szinkronhangok is a régiek: Azúré Jesse Einsenberg, Csilié Anne Hathaway, de ismét szinkronizál will.i.am (Pedro, a pinty) és Jamie Foxx (Nico, a kanári); Eduardonak, Csili apjának az Oscar-díjas Andy García az eredeti hangja. A film premierje Amerikában április 11-én lesz, Magyarországon szintén áprilisra várható a premierje.

2014. január 16., csütörtök

Rövidhírek 26.

Megérkeztek az Angry Birds mesék
http://3.bp.blogspot.com/-6lkB2Cz1q2I/UX11tAflU6I/AAAAAAAB9Ao/sUf_5ICsZnM/s1600/The-Simpsons-the-simpsons-73126_1024_768.jpg
 • Új rovat a 9GAG-en: cosplay, ahol néhány rajzfilmszereplő is feltűnik.
 • A Megamax elkezdte adni az Angry Birds Toons-t, amely első évadját nemrég adták ki DVD-n.
 • A Jó reggelt, skacok! 01.20-ától 10 perccel később, 6.20-kor kezd. RTL
 • Megjelent egy videó az M2-n történt arculatfrissítésről.
 • A Simpson család legújabb, 25. évadja magyarul a FOX-on lesz látható először.
 • A Parkműsor márciustól visszatér a CN-re.
 • Február 7-étől hétköznap 18.30-kor fogja vetíteni a Viasat 6 a Yu-Gi-Oh! GX c. sorozatot, így 16.50-től 19.25-ig csak rajzfilmek fognak futni az adón.
 • Február 10-étől ismét csak animációs sorozatok mennek a Cartoon Networkön.

Megújult a Nickelodeon weboldala

Alapjaiban újult meg Magyarország egyik legnépszerűbb gyerekcsatornájának honlapja, a Nickelodeon.hu. Letisztultabb dizájn, megújult struktúra és friss tartalmak várják a látogatókat az oldalon, amely nem csak áttekinthetőbbé, de kényelmesebben böngészhetővé is vált az újításoknak köszönhetően. Sőt, a website-on ezentúl kiemelt pozícióban olvashatóak a Nickelodeon legmenőbb sorozataival kapcsolatos friss hírek is.

A felhasználói igényeknek megfelelően, gyerekbarátabb és könnyedebb felületet kapott a Nickelodeon weboldala, ahol innentől kezdve a látogatók kiemelt hírek formájában láthatják majd a hazánk egyik legnézettebb gyerekcsatornájának sztárjaival, sorozataival kapcsolatos legfrissebb híreket. Milyen lesz a gyerektévé 2014-es kínálata? Mikor jön ki Ariana Grande legújabb dala, melyek a legfrissebb pletykák a színésznő háza tájáról, hogyan készülnek a Nickelodeon sikersorozatai? A fiatal korosztály kedvenceiről szóló információk ezentúl pár kattintás után elérhetőek a vadonatúj weboldalnak köszönhetően.


Tematikus és kiemelt menüpontok alatt a Nickelodeon műsoraival kapcsolatos interaktív játékokat és friss videókat is találnak az oldalon az idelátogatók, így aki a Madagaszkár Pingvinjei elmúlt részének legütősebb beszólásaira vagy éppen SpongyaBob friss sztorijaira kíváncsi, az sem marad majd le. A későbbiek során teljes epizódok is felkerülnek majd a website-ra, így ingyenesen visszanézhetőek lesznek a korábban adásba került tartalmak – hasonlóan a Viacom többi magyar csatornájához, a VIVA-hoz és az MTV-hez, ahol szintén rengeteg műsor újra megtekinthető néhány kattintás után.

A nickelodeon.hu nem csupán megújult, de a későbbiek során friss hírekkel, epizódleírásokkal és előzetesekkel gondoskodik arról, hogy 2014-ben is a gyerekek kedvenc csatornája legyen!

forrás: Viacom

2014. január 15., szerda

A Cartoon Network online alkalmazásai egyre népszerűbbek

Az új Kalandra fel! szereplőkészítővel a gyerekek egyszerre játszhatnak kedvenc szereplőikkel, és fedezhetik fel kreativitásukat.

A Cartoon Network bemutatja legújabb fantáziadús online alkalmazását, a Kalandra fel! szereplőkészítőt, amely segítségével a csatorna nézői a BAFTA-díjas Kalandra fel!* szereplőivel játszhatnak. A Kalandra fel! szereplőkészítő ingyenes alkalmazás a CartoonNetwork.hu oldalon. Az interaktív és színes játékban a gyerekek kedvenc sorozatuk mintájára új hősöket, hercegnőket és más Ooo földi mágikus lényeket alkothatnak különféle fizikai tulajdonságokat, kiegészítőket, színeket és különleges képességeket kombinálva. A kész szereplők feltölthetők az online galériába, onnan megoszthatók, háttérképként használhatók vagy éppen értékelhetők.

http://brandtrend.hu/media/2014/01/ATCC_hun_FB_cover-588x217.jpg

A Cartoon Network sorozatai iránt rajongók előszeretettel játszanak kedvenc animációs hőseikkel, így a Kalandra fel! szereplőkészítő nem az első interaktív online játék a csatorna honlapján. 2013 novemberben indult a Te animációd című alkalmazás, amellyel a gyerekek népszerű Cartoon Network-szereplőket a csatorna sorozatainak háttereibe illesztve, tetszőleges szöveggel ellátva elkészíthetik saját, megosztható és mozgó animációikat. A játék sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy két hónap alatt 2647 animáció készült el csak Magyarországon, a Benelux, Balti és CEE-régióban ugyanez a szám már 35,762.

A csatorna 2012-ben mutatta be a Gumball szereplőkészítőt,** amely, az eddig hazánkban elkészült 47,855 szereplővel szintén népszerűnek bizonyult a fiatal nézők körében. A Cartoon Network 2009-ben rukkolt elő az első két alkotó típusú játékával, a Ben 10 idegen lény tervezővel, illetve a Ben 10 játéképítővel – e két alkalmazás a mai napig rendszeresen szerepel a Cartoon Network.hu tíz legnépszerűbb játéka között.

* A Kalandra fel! 2013-ban nemzetközi alkotás kategóriában nyerte el a Children’s BAFTA-díjat

** A Gumball csodálatos világa, amelyen az alkalmazás alapszik, többszörös Children’s BAFTA és Annecy-díjas, valamint Emmy-díjas sorozat

forrás: Turner

A Boomerang 2014. februári újdonságai

A Boomerang februárra két sorozatból készül új részekkel, ezek mellett folytatódik a vasárnap délutáni műsorblokk.

A Garfield-show: ÚJ RÉSZEK
192–210. rész, 24-étől hétköznap 13.15-kor

Februárban is új részekkel jelentkezik a Garfield-show. A világ leglustább macskájának még mindig csak az evésen és az alváson jár az esze.

Pizsamás banánok: ÚJ RÉSZEK
131–156. rész, 3-ától hétköznap 7.25-kor (ism. 11.40, 22.25)

Mi a jobb egy banánnál? Két, pizsamás banán! A Pizsamás banánok újabb részekkel jelentkezik a Boomerang műsorán. Az egyik részben a banánok forgalomirányítók lesznek, hogy a postai kézbesítés zavartalanul működhessen. Majd Amy félreérti a többi mackó beszélgetését, ezért megsértődik és világgá akar menni.

Vasárnapi kerge kalandok: ÖSSZEÁLLÍTÁS
Folytatódik vasárnap 14.30-kor

A Boomerang egy új műsorblokkal jelentkezik vasárnaponként. A Vasárnapi kerge kalandokban olyan klasszikus kincsvadászos és versengős sorozatok legizgalmasabb részei lesznek láthatók, mint a Maci Laci kincsvadászata, a Süsü keselyűk, a Dili Dolly kalandjai és a Turpi úrfi. Az egyik részben Maci Laci és társai a Föld középpontja felé veszik az irányt, hogy megtaláljanak egy misztikus kristálygömböt. Egy későbbi epizódban pedig Turpi úrfi bandájának Hawaii-i kalandozásait láthatjuk.

forrás: Turner

2014. január 13., hétfő

Januári animációs mozipremierek

http://www.mozi-dvd.hu/spaw/feltoltes/kep/kepek6/csodabogarak-az-elveszett-hangyak-volgye-r.jpgCsodabogarak: Az elveszett hangyák völgye
2-ától

Egy békés tisztáson, egy hirtelen félbeszakadt piknik maradéka háborút szít két rivális hangyafaj között. A tét nem más, mint az elhagyott, illatos cukros doboz. A fekete hangyák érnek oda elsőként, de a gonosz vörös hangyák már a nyomukban vannak, akiket semmi nem állíthat meg, hogy megszerezzék a zsákmányt. Ebbe a hangyacsata zűrzavarba csöppen bele egy merész katica és összebarátkozik az egyik fekete hangyával Mandible-lel. Úgy dönt, segít neki megmenteni a hangyabolyt a kegyetlen vörös hangyák támadásától, akiket a félelmetes harcos, Butor vezet. Tovább

http://www.mozi-dvd.hu/spaw/feltoltes/kep/kepek6/futurologiai-kongresszus-r.jpgA futorológiai kongresszus
23-ától

Az öregedő, egykor híres hollywoodi színésznő Robin Wright, váratlanul ajánlatot kap a nagy Miramount stúdiótól, hogy adja el nekik a filmes személyazonosságát, testét, amit digitálisan beolvasnak és létrehozzák "virtuális színésznő" karakterét, hogy megkötések nélkül generálhassák alakját különböző filmekben, hisz ez a jövő üzlete. Hogy meggyőzzék, cserébe izmos összeget ajánlanak, és abba is beleegyeznek, hogy a számítógépes karakterét örökké fiatalon hagyják. Tovább

http://www.mozi-dvd.hu/spaw/feltoltes/kep/kepek6/mogyoro-melo-poszter-r.jpgA mogyoró-meló
23-ától

Mit ér az élet mogyoró és más rágcsi nélkül? A városi parkban lakóknak nem sokat. A leleményes, mindig izgága mókus Surly, már megint akcióba lendül mikor feltűnik a környéken a mogyoró árus. Ám az küldetés balul sül el és az egyetlen élelemraktár, a park szép nagy fája kigyullad, így Surly és barátai elveszítik elraktározott elemózsiájuk nagy részét. Surly-t száműzik a parkból, de a talpraesett mókus hamar talál megoldást, hogy jóvátegye hibáját és feltankoljanak télire: csapatot szervez, akikkel betörhetnek Maurey rágcsa boltjába, a kánaán földjére, hogy megszerezzék a finom magvakat a park összes lakójának.

2014. január 12., vasárnap

Rövidhírek 25.

http://www.bubbleblabber.com/wp-content/uploads/2013/11/LucasBrosMoving_S1_2400x2400.jpghttp://www.mesek1.eoldal.hu/img/original/22/animax-logo.jpg
 • A CN új jelmondata (egyelőre csak Amerikában, YouTube alapján): Food for your eyeholes. (Étel a szemgödreidnek.)
 • Az Atmedia frissítette a gyerektévék lefedettségi adatait: CN (45,7% → 48,7%), Nick (37,3% → 59,1%), Disney (66,6% → 70,6%), Minimax (72,1% → 77,2%)
 • Az előző csatornák reklám-árai is változtak, erről bővebben írunk nemsokára.
 • Februári változások a CN műsorában.
 • A FOX szombaton (01.11) mutatta be legújabb rajzfilmsorozatát, a Lucas Bros. Moving Co-t.
 • 01.12-én nem 6.00-kor, hanem 6.14-kor váltott át a TCM Cartoon Networkre.
 • Az Animax mégsem január 31-én, csak március 31-én szűnik meg.
 • A FOX reklámidő-értékesítését az Atmedia fogja végezni.

Az M2 gyerekcsatorna nézettsége 2013-ban

Az M2 csatorna 2012. december 22-étől klasszikus gyermek- és ifjúsági csatornává alakult át, ami szándékai szerint színvonalában és tartalmában beleilleszkedik ugyan a mai kor elvárásaiba, de erőszakmentes értékrendjével, a hagyományok és az újdonságok ötvözésével egyedülálló szórakozási alternatívát teremt mind a gyermek, mind a fiatal felnőtt korosztály számára. 

A nézettséges táblázatok letölthetőek itt.


Az M2 reggel 6-tól este 8-ig elsősorban a 12 éven aluliak számára sugároz műsorokat, 20 óra után pedig a fiatal értelmiségieknek, kisgyermekes családok felnőtt tagjainak kínál alternatívát az igényes tévénézéshez.

Az indulást követően az M2 hamar elnyerte mind a gyereknézők, mind pedig szüleik tetszését. Az M2 közönségaránya folyamatosan emelkedett, a reggel 6-tól este 8-ig tartó idősávban a januári 5,3%-ről októberre 12,3%-ra nőtt. Ezzel az értékkel az M2 októberben (okt. 1-29-ig) a legnézettebb csatorna lett a 4-12 évesek körében.

A csatorna nézői részesedése a gyerekek szempontjából kiemeltnek tekinthető reggel 6 és 10 óra közötti időszakban a legmagasabb: szeptember - októberi (október 29-ig) időszakban, ebben a sávban, 14,8%-kal az M2 volt a legnézettebb csatorna a saját célcsoportjában.

Ahogyan általában a gyerekcsatornák esetében, úgy az M2 esetében is igaz, hogy az iskolai szünetekben és az ünnepnapokon többen kapcsolnak a csatornára. A legmagasabb napi elérése augusztusban volt a csatornának. Míg a 2013-es év eddigi átlagát tekintve a napi elérés 19% volt a 4-12 évesek körében, addig augusztusban naponta átlagosan a 4-12 évesek 24,5%-a kapcsolt az M2-re. Az őszi iskolai szünet első napjaiban is magas értékeket rögzített a Nielsen Közönségmérés, október 28-án például a célcsoport 27%-a, október 29-én pedig 24,8%-a kapcsolt a csatornára.

http://www.kisalfold.hu/dijaztak_az_m2_gyerekcsatorna_eroszakmentesseget/cikk/236/2358208/2.jpgHasonlóan jelentős különbség van a hétköznap és hétvégén elért nézők számában is. A szeptember –októberi időszakot vizsgálva azt láthatjuk, hogy míg hétköznaponként a célcsoport 18%-a kapcsol a csatornára, hétvégén ez az arány meghaladja a 25%-ot.

Az M2 legnézettebb programjai is többnyire az iskolai szünet időszakában, vagy egy-egy hétvégi illetve ünnepnapon kerültek műsorra.

A 4-12 éves korosztályon belüli eltérő érdeklődést mutatja, hogy különböző műsorok kerültek a top 10-es listába, ha a kisebbeket (a 4-7 éveseket) és ha az iskoláskorúakat (a 8-12 éveseket) vizsgáljuk.

Mivel az M2 egy nap többször is sugároz egy-egy műsort, az ismétlések miatt a rajzfilmek nézettségének vizsgálatához a sorozatok átlagos nézettségét idősávonként határoztuk meg. A toplisták az egyes sorozatok őszi epizódjainak idősávos átlagai szerint készültek.

forrás: Nielsen Közönségmérés és MTVA

A Minimax 2014. februári újdonságai

A Minimax februárra egy új sorozattal és két új évaddal készül, valamint folytatódik a Boszorkányos tematikus blokk.

Arthur: ÚJ RÉSZEK
186–195. rész, 18-ától

http://static4.wikia.nocookie.net/__cb20120426154055/a__/arthur/images/8/8a/ARTHUR_READ.pngA történet Marc Brown best-seller könyvén alapul. A főszereplő Arthur, a nyolc éves kis malac, akinek kérdései, problémai, kalandjai, vágyai megegyeznek egy hasonló korú lurkóéval. A sorozatból megtudhatjuk, mit szól Arthur az új szemüvegéhez, mi történik akkor, mikor az iskola legrettegettebb tanára lesz az osztályfőnöke, vagy milyen küzdelem árán sikerül elérnie, hogy szülei elég megbízhatónak gondolják ahhoz, hogy saját kisállatot tarthasson otthon. Egy biztos Arthur megküzd a feladatokkal, még akkor is, ha a szörnyűséges Tibble ikrekre kell vigyáznia, ami komolyabb feladatnak ígérkezik, mint lefutni a maratont. A sorozat olyan kemény témaköröket is érint, mint a csalás, vagy az igazság vállalásának fontossága, még akkor is ha ezzel bajba keverjük magunkat. Mindezeken felül a sorozat elsődleges feladatának tekinti, hogy a gyerekekkel megszerettesse az írást és az olvasását.

Csillagkutyák kalandjai: ÚJ SOROZAT
16-ától mindennap 17.45-kor

Az új sorozat főszereplői a két űrutazó kutya, Belka és Kazbek - akik részt vettek a szovjet űrkutatási programban - most gyerekeikkel, a cserfes Dinával, a mindentudó Rex-szel és a csintalan Bublikkal keverednek felejthetetlen kalandokba. A három kiskutya célja, hogy szüleikhez hasonlóan egyszer ők is eljuthassanak az űrbe egy saját készítésű űrhajó segítségével. A látványos, minden epizódban izgalmakat és tanulságokat tartogató mese a barátságról, hűségről és családi összetartásról szól. A bájos, szőrös szereplők nincsenek híján a humornak sem, így a kalandok mindig jól végződnek. A Csillagkutyák – az űrkaland epizódjait a bemutató után naponta vetíti a Minimax, ugyanebben az időpontban. A sorozat alapja a 2011-ben bemutatott, digitális technikával készült mozifilm, amely világszerte több mint 20 millió dollár bevételt produkált. A történet főszereplői, Belka, Strelka és Kazbek a valóságban is léteztek, és valóban részt vettek a ’60-as évek szovjet űrkutatási programjában.

Angelina Balerina: ÚJ RÉSZEK
22-étől

http://4.bp.blogspot.com/-Ji540-JQ2ho/TxYbQbBycII/AAAAAAAACBc/m5l0WZCxnlg/s1600/01_300dpi.jpgAngelinának mindene a balett. Mestere, Lilly néni őt választja ki a rózsatündér királynő szerepére. A balettos kisegér boldogabb nem is lehetne, de amikor kiderül, hogy a szerep kedvéért a levegőben kell repkednie, nagyon megijed, mert fél a magasban. Megkéri barátnőjét, hogy helyettesítse őt a fináléban. Sajnos azonban Alice ruhája az utolsó pillanatban beakad, így Angelinának le kell győznie tériszonyát.

forrás: Chello

2014. január 11., szombat

A Megamax 2014. februári újdonságai

A Megamax februárra egy új sorozattal készül, amely csatornapremier lesz, már futott a Disney csatornán.

http://images2.fanpop.com/images/photos/6800000/omg-ik-this-is-tdi-but-i-wanna-show-u-these-stoked-pix-total-drama-island-6805622-637-362.jpgFelspannolva: ÚJ SOROZAT
Hat tinédzser: Reef, Lo, Fin, Emma, Broseph és Johnny elmennek Sunset Beach-re, hogy eltöltség életük legjobb nyarát.

forrás: Chello

A Cartoon Network 2014. februári újdonságai

A Cartoon Network februárra egy új, sorozatformájú feldolgozással, egy új rövidfilm-szériával és sok-sok új résszel készül.

Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai: MARATON
1-jén és 2-án 9.05-kor

http://static.tumblr.com/ulshii5/4OImaq0se/riders-of-berk.jpeg
A Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai második évadjának bemutatójára Cartoon Network egy két napos maratonnal ’melegít be’, amely során az egész első évad látható lesz. Február 1-jén és 2-án kétszer 4 órában lesz látható az első évad összes része, végül pedig a második évad előpremiere. A sorozat az Így neveld a sárkányodat! című mozifilm tévésorozatos folytatása a már ismert szereplőkkel, de új, eddig még sosem látott sárkányokkal. A története ott folytatódik, ahol a mozifilm véget ér. Miután Hablaty és Fogatlan nevű sárkánya megmentik a Hibbant-sziget népét a Vörös haláltól, megpróbálnak békét teremteni a sárkányok és az emberek közt.

Sárkányok: A Hibbant-sziget védelmezői: ÚJ ÉVAD
21–29. rész, 3-ától hétfőnként 18.40-kor, előpremier 2-án 13.15-kor

http://img2.timeinc.net/ew/i/2013/09/13/Defenders-of-Berk.jpg
A Hibbant-sziget harcosai ismét a sziget védelmére kelnek a vadonatúj második évadban. Az első részben Pléhpofa attól tart, hogy a száműzött törzs bosszút forral, és meg akarja támadni a szigetet, ezért repülési tilalmat vezet be a Sárkány Akadémián. De Hablaty egy titkos sárkányharcos-klubot alapít, hogy a jó sárkányokat fel tudja készíteni az esetleges támadásra. Egy későbbi részben Hablatynak és társainak sárkányaik nélkül kell tesztelniük túlélési ösztönüket egy szertartás során.

Tini titánok, harcra fel!: ÚJ SOROZAT
1–13. rész, 10-étől hétköznap 17.15-kor

http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/comicsalliance.com/files/2013/12/Teen-Titans-Go-Second-Christmas.pngA Cartoon Network nagy népszerűségnek örvendő tini titánjai új kalandokkal jelentkeznek a sorozat legújabb évadjában. Az új évadban Raven rejtélyes feladat elé állítja a többi a titánt: egy misztikus szendvicset kell elkészíteniük. Az egészet csak azért találja ki, hogy egyedül nézhesse a tévét. Mivel a csapat megunja, hogy Robin mindig mindenkit lóvá tesz, hogy autókázhasson, Robin arra kényszerül, hogy megszerezze a jogosítványát. Csakhogy az oktatójáról kiderül, hogy egy bűnöző, aki az ifjú titánt saját szökéséhez akarja használni.

Mixelek: ÚJ SOROZAT
1–22. rész, 3-ától hétfőn 18.39-kor

Februárban bemutatkozik a Mixelek című mini-sorozat a Cartoon Network műsorán. Az egyperces epizódok három LEGO figura történeteit mesélik el vicces és kalandos szituációkban. A kisfilmek hétfőnként a Sárkányok: A Hibbant-sziget védelmezői új részei előtt lesznek láthatók.

Folytatódó újdonságok
Az igazság ifjú ligája: ÚJ RÉSZEK

forrás: Turner

A Pindúr pandúrok vadonatúj kisfilmben indulnak a világ megmentésére

Új számítógépes animációs kisfilm készült a Cartoon Network csatorna egyik legnépszerűbb sorozatából, a Pindúr pandúrokból "Dance Pantsed" címmel (magyar cím hamarosan). Az új epizód érdekessége, hogy az eredeti szinkronstáb (Catherine Cavadini, Tara Strong, E. G. Daily, Roger L. Jackson, Tom Kane, és Tom Kenny) mellett szerepet kap benne a Beatles legenda, Ringo Starr is.

"Cukor, só és minden mi jó... és egy csipet titokzatos X-vegyszer" – azaz a Pindúr pandúrok: Puszedli, Csuporka és Sziporka fő alkotóelemeiről készült dalocska meghódította a világot. Craig McCracken egyedi Emmy-díjas sorozata nemrégiben ünnepelte a 15. évfordulóját a Cartoon Networkön. Ennek apropóján készült az új számítógépes-animációs kisfilm, amelyben a pöttöm méretű szuperhősnő-trió újra szárnyra kap, hogy lefekvés előtt - nemcsak Bogárfalvát - de az egész világot megmentse! A "Dance Pantsed" amerikai premierje január 20-án lesz a Cartoon Networkön, ezt követően, februártól a világ többi országában is látható lesz a film, hazánkban előreláthatólag pedig augusztusban kerül képernyőre.

A kisfilmben az eredeti szinkronstáb áll újra össze: Catherine Cavadini mint Sziporka, Tara Strong mint Puszedli, E. G. Daily mint Csuporka, Roger L. Jackson mint Mohó Jojó, Tom Kane mint Utónium Professzor, és Tom Kenny mint Bogármester, a stábhoz pedig vendégszereplőként csatlakozott a Beatles-legenda, Ringo Starr, aki Bogárfalva nagy népszerűségnek örvendő, lángelme matematikusának kölcsönzi a hangját. Ráadásként Ringo Starr előadásában láthatjuk az "I wish I was a Powerpuff Girl” (nem hivatalos magyar fordítás: Bárcsak Pindúr pandúr lehetnék!) című vadonatúj klipet is.

2014. január 5., vasárnap

Boszorkányos hétvégék a Minimaxon

A Minimaxon elkezdődtek a boszorkányos hétvégék: januárban minden szombaton és vasárnap kis boszorkányok népszerű meséit vetíti a csatorna 9:30 és 11 óra között. 

A válogatásban szerepel a gyerekek nagy kedvence, a Minimax egyik legnépszerűbb meséje, Bibi Blocksberg, a bűbájos képességgel megáldott szőke hajú kislány is. Bibi sosem fér a bőrébe, felnőtteket sem kímélve gyakran megvicceli környezetét, varázsseprűjén repülve még a pilótákkal is incselkedik. Bibi varázslatos képességei mindig jól jönnek, ha bajba kerül kis társaival. Családja sem szokványos, édesanyja is boszorkány, így előfordul, hogy szülinapi ajándékokként varázserő serkentőket készítenek, vagy édesapját papagájjá változtatják. Bibi elválaszthatatlan barátnőjével, Tinával lovas kalandokba is keveredik, hiszen közös szenvedélyük a lovaglás.

Nem maradhat ki a januári kínálatból Lilli, a kis boszorkány sem. Lilli átlagos lány volt, ám egy napon találkozik egy picurka sárkánnyal, Hectorral, aki bevezeti őt a varázslás tudományába. Lilli hamarosan megtapasztalja, hogy boszorkánnyá válni nem is olyan egyszerű, miközben csodálatos távoli vidékekre kalandozik, és megismerkedhet a történelem ősi korszakaival.

A boszorkányos hétvégék mellé ráadásul most egy nyereményjáték is társul, négycsillagos, egy egész családnak szóló superior wellness hétvégét nyerhetnek azok, akik holnaptól részt vesznek a játékban a Minimax Facebook oldalán.

forrás: Chello

2014. január 1., szerda

Újévi bakik a Turner-csatornákon

A Turner csatornái (Cartoon Network, Boomerang, TCM, stb.) életében az új év változásokat hozott, hoz vagy legalábbis próbál hozni. Szilveszter éjjelétől ugyanis számos baki történt, de persze ezek nem vészesek, kivéve talán egyet.

http://www.digitaltveurope.net/wp-content/uploads/2011/10/Cartoonito_PR_01.jpgElőször is nézzük meg, mik azok a változások: A Boomerang és a Cartoon Network Európa (angol nyelű adásváltozat) végleg kivonult Portugáliából, mert az ország saját, portugál nyelvű adást kapott. A Cartoonito Közép- és Kelet-Európában megszűnt, de az óvodásoknak szóló műsorok továbbra is futnak a Boomerangon. Ma rengeteg új ajánlót kaptak a Boomerang sorozatai és új következik-identeket is.

Szerbiában 24 órássá válik a CN, tegnap helyett csak ma éjjel, így megszüntetve a TCM továbbítását (tegyük hozzá: egyik sem tud szerbül). Erről már korábban tudtunk, ezért gondoltuk, hogy ez a lépés végre-valahára nálunk is megtörténik, hisz nem sok értelme van egy angol nyelvű filmcsatornának egy olyan országban, ahol az emberek többsége még a feliratos filmektől is falra mászik. Megjegyezzük: a TCM nem egy rossz csatorna, sőt, csak magyarul még jobb lenne.

És akkor lássuk a bakikat: A Boomerangon ma este egy Cartoonito-ident futott, holott a blokk megszűnt. Szerbiában a CN nem vált 24 órássá szilveszterkor, sőt újév napján sem a szokásos 6 órás időponttal kezdte meg a műsorát, hanem csak 6.42-kor. (Köszönjük az önfeláldozó szerb kollégáknak az újévi hajnali megfigyelést.) Nos, a magyar CN-nel kapcsolatban reményeink szertefoszlottak, amikor 21 órakor átváltott TCM-re. Ekkor viszont újabb baklövés történt, ugyanis a TCM teljesen néma volt 20 percen át.

Az új év tehát döcögősen indul a Turner-nél, de biztosak vagyunk benne, hogy ez csak átmeneti.

Mindenkinek boldog új évet kívánunk! :-)