2014. február 28., péntek

Látták a jövőt a Johnny Bravo készítői?

Döbbenetes felfedezést tett egy Johnny Bravo-rajongó! Habár nagy eséllyel egy puszta véletlenről van szó, okunk van mást is feltételezni.

A Láncos Johnny című epizódból való ez a képkocka. Első látásra egy átlagos jelenetnek tűnik, de vessünk csak rá egy alaposabb pillantást! A fali plakáton egy égő felhőkarcoló áll, a szöveg azt jelenti, hamarosan. Bizonyára mindannyian emlékszünk a 2001. szeptember 11-én bekövetkezett tragédiára, amikor egy (USA által felbérelt??) terrorista pilóta a New York-i Világkereskedelmi Központba vezette repülőgépét, így lerombolva azt. A hasonlóság, hogy 2001-ben is először felül kapott lángra az épület.

És akkor mi van? – gondolhatnánk, hiszen rengeteg sorozatban találunk ehhez hasonló utalásokat. De most kapaszkodj meg! Az említett epizódot öt hónappal a támadás előtt, 2001. április 21-én mutatták be...

Puszta véletlen? Isteni csoda? Esetleg összeesküvés? Nem tudjuk, csak azt, hogy olykor hihetetlen egybeesések történnek!

2014. február 27., csütörtök

Kids’ Choice Awards 2014: a jelöltek

Március 29-én ismét a legnagyobb hollywoodi sztárok nyakába önti a Nickelodeon azt a bizonyos zöld trutyit, azaz megrendezésre kerül a 27. Kids’ Choice Awards, amely évről évre rekordnézettséggel tarol és ahol minden a legkisebb korosztályon múlik. 

http://static2.wikia.nocookie.net/__cb20140107211003/logopedia/images/8/8f/KCA_US_2014_2.pngA népszerű gyerekcsatorna idei jelöltjei között világszerte ismert tévés és filmes színészek, szuperprodukciók és slágerek sorakoznak, a gála házigazdája Mark Wahlberg lesz. Idén új kategóriákkal is bővült a jelöltek listája: a legjobb komikusra/komikára, a legjobb animációs mellékszereplőre és a leglelkesebb sportolóra is szavazhatnak a kicsik. A díjátadóról hamarosan többet tudhatsz meg itt!

Animációs kategóriák:

Kedvenc rajzfilmsorozat
Spongyabob Kockanadrág NICK
Kalandra fel! CN
Phineas és Ferb DISN
Tini nindzsa teknőcök NICK

Kedvenc animációs film
Derült égből fasírt 2. – A második fogás
Gru 2.
Jégvarázs DISN
Szörny Egyetem DISN

Kedvenc animációs mellékszereplő
Csillag Patrik NICK
Kacsacsőrű Kerry DISN
Sparky
Waddles DISN

Szerintünk tiszteletreméltó, hogy míg a Cartoon Network a Hall of Game Awards-on csak a saját sorozatait hozta versenybe, addig a Nickelodeon a KCA-n évről évre jelöli két fő versenytárs csatornája sorozatait, szereplőit is. Szintén örülünk, hogy magyarul is leadják a KCA-t, nem úgy, mint a HOG-ot.

forrás részben: Viacom

2014. február 25., kedd

Rövidhírek 28.

http://static.est.hu/kepek/270/galeria/270999_galeria_disney_starwars_rebels_hungary.jpg
  • Elindult a Disney csatorna hivatalos, magyar Facebook-oldala!
  • A Nickelodeon magyar–cseh és román változatai immár vágják a stáblistákat, a műsorok végén csupán egy banner jelzi a gyártó stúdiót és a készítés évét.
  • Február 28-án megszűnik az általunk vezetett Disney csatorna rajongói Facebook-oldal.
  • A Star Wars: Lázadók első, magyar nyelvű ajánlója itt nézhető meg. Disney
  • Rendkívüli műsorváltozás a CN-en: 02.28-tól 6.00-kor Chowder helyett Boci és Pipi lesz.
  • Hamarosan megrendezik az idei, azaz a 86. Oscar-gálát. Az animációs filmes eredményekről be fog számolni.
  • Nyilvánosságra hozták a Disney új sorozata, a Wander, a galaktikus vándor magyar logóját.
  • A Cartoon Network szemmel láthatóan nem akarja folytatni a hónapok óta szüneten lévő Beware the Batman-t.

2014. február 24., hétfő

Mesésebb lesz az új Legendárium-rajzfilm

Áprilisra készül el a Székelyföldi Legendárium animációsfilm-sorozat első részének, a Likaskő legendájának tökéletesített változata. A rajzfilmet már több ízben bemutatták, az új – legendáriumos kifutóval és befutóval is ellátott – film szereplői emberibbek, a látványvilág pedig a készítők szerint lélegzetelállító.

http://erdely.ma/ujkepek/2012/12/nagy/1444804.jpg
A Magyar Nemzeti Médiahatóság kilátásba helyezte, hogy a többrészesre tervezett székelyföldi animációsfilm-projekt második, harmadik és negyedik részét támogatja, így a Székelyföldi Legendárium csapata májusban fog hozzá a második film elkészítéséhez. „A második rajzfilmben a Rétyi nyír, a harmadikban csíksomlyói Babba Mária legendája, a negyedikként pedig a gyergyói táltos asszony legendáját dolgoznánk fel. A filmek elkészítéséhez, a folyamat felgyorsításához tovább bővítenénk a székelyföldi stábot is” ˜– magyarázta Fazakas Szabolcs ötletgazda.

A csapathoz egyébként nemrégiben csatlakozott ifj. Maszelka János is, aki az úgynevezett storyboardot, a képes forgatókönyvet rajzolja. A kibővített rajzfilm bemutatója sem marad el: a tavasz folyamán nemcsak az udvarhelyi 3D-s moziban vetítenék le, hanem a tervek szerint a helyszínen, a Likaskőnél is.

olvass tovább: http://www.szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/mesesebb-lesz-az-uj-legendarium-rajzfilm

2014. február 23., vasárnap

Kék Pelikan, a legújabb magyar rajzfilm

A szocialista éra 40 évében csak néhány kiváltságosnak volt lehetősége külföldre utazni, különösen nyugatra. 1989-ben a rendszerváltás után megnyíltak a határok, ugyanakkor az első szabad generációnak nem volt pénze, hogy nyugatra utazzon. Mit ér a szabadság, ha nem lehet élni vele?


http://b.vimeocdn.com/ts/464/970/464970819_640.jpg

Így hangzanak a legújabb magyar rajzfilm, a Kék Pelikan előzetesének első mondatai. Tapéta és Kádár János, füstölgő Trabantok és Polskik a határon – a rendszerváltás után sok minden történt, de talán a legfontosabb az volt, hogy újra lehetett Nyugatra utazni. Ez az akkor felnőtté érő generáció egyik legnagyobb élménye volt.


http://444.hu/assets/kadar.gif

Volt azonban egy apró bökkenő az egészben: utazni ugyan lehetett, de a pénzt nem adták hozzá ingyen. Szerencsére a Magyar Államvasutak volt olyan előzékeny, régimódi és lusta, hogy könnyen hamisítható nemzetközi vonatjegyeket árult. Aki csak tehette, vagy hamisította a jegyeket, vagy olcsón megvásárolta azoktól, akik hamisították őket.

Előzetes

forrás részben: 444

A Boomerang 2014. márciusi újdonságai

http://media.port-network.com/picture/instance_1/408042_1.jpgSzilveszter és Csőrike kalandjai: ÚJ RÉSZEK
8-ától hétvégén 13.15-kor

Lazy Town: MARATON
15-én & 16-án 8.20-kor

2014. február 20., csütörtök

Ismerd meg a világ legbarátságosabb struccát!

Szórakoztatva tanítja a legkisebbeket a Nickelodeon, amely olyan interaktív, iskolára felkészítő sorozatokat készített el már, mint a Dóra, a felfedező vagy a Bubi Guppik. Februártól az egyik jól ismert kedvenc, Olive a strucc tér vissza új részekkel a magyar gyerekcsatorna műsorára, hogy megannyi tanulságos sztorit hozzon el a piciknek.

Olive nem egy hétköznapi strucc! Madarunknak amellett, hogy igencsak nagyra nőtt, óriási szíve és még nagyobb képzelőereje van. Olive legújabb kalandjai során összetűzésbe kerül majd pár krokodillal is, no meg egy csapatnyi békával, akik csúfolják társukat. Az egyszerre szülő és gyerekbarát sorozat új részeiben lesznek őrült kávébabok, és álruhás hódok, akik megvádolják kedvencünket, hogy ellopta a faházaikat. De Olive néhány bajba jutott majmot is megpróbál majd kimenteni egy óriási orrszarvú fogságából, amiben egy írógépekbőleszkábált létra lesz segítségükre…

Az Olive, a strucc az iskolára készülő kicsik egyik kedvenc animációs sorozata. Olive, nem csak kedvességével és leleményes hozzáállásával, de remek történeteivel is hamar a gyerekek nagy kedvencévé vált szerte a világon. Február 17-től érkeznek a hazai Nickelodeonra is az animációs sorozat vadiúj epizódjai és persze megannyi kaland, ami a kicsik agyát is megtornáztatja majd.

Olive, a strucc – új részek, február 17. 10:25-től minden hétköznap, csak a Nickelodeon műsorán!

2014. február 8., szombat

Összerakták a legnagyobb Lego-filmet

Korábban több Lego-film, rövidfilm, videójáték és sorozat készült (Lego Ninjago, Chima legendái, Lego: Hero Factory, Lego Star Wars, hogy csak párat említsünk). Ám a több mint 50 éves Lego figurái most a legnagyobb kalandban vesznek részt!

http://m.cdn.blog.hu/pr/premierfilmek/image/1397703_503302559768175_977005245_o.jpg
A film főhőse Emmet, aki egy átlagos Lego figura, nap mint nap egy építkezésen dolgozik. Ám hamarosan mindenki azt hiszi, hogy ő a Kiválasztott, aki meg tudja menteni a világot a gonosz Lord Biznisztől. Emmet kénytelen harcba szállni, segítségére lesz az öreg bölcs Vitruvius, Vadóc a vad Lego lány, Batman, a Zöld lámpás és még rengeteg híres Lego karakter, köztük Superman, a zöld nindzsa, Han Solo, vagy éppen Wonder Woman. De üldözi őket a rossz zsaru is, aki képes jó zsaruvá is változni!A filmet Phil Lord és Christopher Miller (a Derül égből fasírt rendezői) rendezték, ők részt vettek a film írásában is, de Dan és Kevin Hageman (Lego Ninjago, Hotel Transylvania) is részt vett a forgatókönyv alkotásában. A szinkronhangok: Emett-é Christ Pratt (magyar hangja: Molnár Áron); Vadócé Elizabeth Banks (magyar hangja:Pikali Gerda); Vitruvius-é Morgan Freeman (magyar hangja: Kőszegi Ákos); Batman-é Will Arnett (a főszereplő hangja a Mogyoró meló-ban) (magyar hangja: Fekete Ernő); Lord Bizniszé Will Ferell (a Megaagy címszereplőjének hangja) (magyar hangja: Kerekes József). A film premierje nálunk csütörtökön (feburár 6.) volt, Amerikában egy nappal később (február 7.).

Susi és Tekergő Valentin napi meglepetése

Februárban minden a szeretet körül forog a Disney Csatornán, így Suzi és Tekergő nélkül elképzelhetetlen lenne a különleges havi összeállítás. Rajongók generációi szerettek egy csapásra bele a különleges történetbe a spániel lányról és a rosszcsont kóbor kutyáról, akik különböző világuk ellenére is egymásra találtak.

Suzi, a nagy szeretetben és kényelemben nevelkedett kutyus élete egy csapásra megváltozik, amikor megszületik gazdái gyermeke, és Sarah néni két macskájával beköltözik ideiglenesen a családhoz bébiszitterkedni. Egyik pillanatról a másikra kikötözött öleb lesz belőle, akinek ráadásul szájkosarat kell hordania. A szabadságról álmodozó kifinomult hölgyet Tekergővel, a kóborkutyával hozza össze a sors, és a csibész ebet a spániel rögtön elbűvöli. Tekergő és barátai, Jock, Trusty és Peg oldalán Susi izgalmas kalandokba keveredik, és megízlelheti a szabadság ízét. A boldogsághoz vezető út azonban göröngyös és számos megpróbáltatáson kell keresztül menniük.

http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/2/7/6/_/suzy_es_tekergo_1276260_6267.jpgAz igazi Disney klasszikus már több mint 50 éve varázsolja el a nézőket. Nem véletlenül, hiszen a csodálatos mese elkészítésén közel 150 művész és animátor dolgozott, akik mintegy két millió rajzot készítettek.

Ha nosztalgiázni szeretnél, vagy csak szeretnél néhány boldog pillanatot átélni Valentin nap alkalmából, tarts Susival és Tekergővel február 14-én, pénteken 15.35-től a Disney Csatornán.

forrás: Disney

2014. február 7., péntek

A Megamax 2014. márciusi újdonságai

A Megamax márciusra is készül új részekkel és bemutatkozik a csatornán egy új blokk is.

Száguldás: ÖSSZEÁLLÍTÁS
2-ától 20.30-kor

Márciusban esténként vadonatúj műsorblokkal jelentkezik a Megamax! Ez a Száguldás, amely összeállítás a következő sorozatokból készült: Hot Wheels: Az 5-ös osztag, Totál turbó: Az új generáció, Metajets.

http://m.cdn.blog.hu/mi/mirtylphoenix/image/Stoked_Desktop_by_PufferMonkey.pngFelspannolva: ÚJ RÉSZEK
11-étől hétköznap 20 órakor

Hat tinédzser: Reef, Lo, Fin, Emma, Broseph és Johnny elmennek Sunset Beachre, hogy eltöltsék életük legjobb nyarát.

Angry Birds Toons: MARATON
10-e és 23-a közt 7 és 17 órakor

forrás részben: Chello

A Cartoon Network 2014. márciusi újdonságai

A Cartoon Network márciusra is készül új évadokkal és jelenleg futó újdonságai is folytatódnak.

Johnny Test: ÚJ RÉSZEK
1-jétől hétvégén 11.45-kor

http://users3.ml.mindenkilapja.hu/users/testjohnny/uploads/Johnny-Test-tv-04-1.jpg
A szuperképességű Johnny Test kalandjai márciusban folytatódnak. Ikernővérei, Mary és Susan újabb furcsábbnál furcsább találmányokat tesztelnek a 11 éves fiún. Az új évad első részében Johnny a nyári szünetet próbálja meghosszabítani nővérei időmegállító szerkezetével. Egy későbbi részben pedig Susan és Mary véletlenül kitörlik Johnny emlékezetét.

A Garfield-show: ÚJ RÉSZEK
1-jétől hétvégén 11.15-kor

http://www.garfield-et-cie-blog.com/wp-content/uploads/2009/06/marchebiscropped_226-copie-300x226.pngA világ leglustább és legkövérebb macskája új részekkel jelentkezik a 3 dimenziós Garfield Showban. Az új évadban mintha megint minden és mindenki Garfield ellen fordulna. Előszür mókusok dézsmálják meg az elemózsiáját, majd a kerti sütögetést egy vakond zavarja meg, aki veszélyezteti Garfield nyugodt délutáni lakomáját.

Kalandra fel!: ÚJ RÉSZEK
14-étől pénteken 16.25-kor

Jake, a kutya és Finn, az ember folytatják kalandozásaikat Ooo földjén, ahol a legyőzendő gonoszoknak, a megoldható problémáknak és a megmenthető hercegnőknek se szeri, se száma. Bár a két hős csak kedvtelésből keresi a bajt, a mágikus világ szinte minden királyságában ismerik őket, Cukorországban éppúgy, mint Puffancs Űrben, az Alvilágban vagy a Jégkirályságban. Bár ez utóbbit inkább tanácsos elkerülni, mivel a királyság uralkodója, visszatérő ellenfelük, a Jégkirály mániákus varázsló.

Gumball csodálatos világa: MARATON
8-án 6.50-kor

http://0.tqn.com/d/animatedtv/1/0/j/H/1/Gumball5.jpgGumball és Darwin, a két vagabund jóbarát rendszerint zűrzavaros kalandokba keveredik. Márciusban például hosszú órákig uralják a Cartoon Network képernyőjét – számos epizódon keresztül szórakoztatják, szolgálnak meglepetéssel vagy épp túlélő tippekkel a rajongóknak. A műsor élőképes, rajzolt és három dimenziós képi világa a nézőket is alkotásra ösztönözheti: a Cartoon Network két hónapon keresztük várja a nézők saját tervezésű új szereplőit, amelyek legjobbjait plüssbábu formájában meg is jelenít a csatornán.

Folytatódó újdonságok
Mixelek: ÚJ RÉSZEK
Az igazság ifjú ligája: ÚJ RÉSZEK
Sárkányok: A Hibbant-sziget védelmezői: ÚJ RÉSZEK
forrás: Turner

2014. február 3., hétfő

A CN és a LEGO bemutatja közös termékét, a Mixeleket

Az új termék online oldala, a Mixels.com és a hazai online tartalom február 6-tól lesz elérhető. A kisfilm hazánkban az Egyesült Államok-béli, február 12-i premier előtt, február 3-án mutatkozik be! A Calling All Mixels telefonos applikáció az első negyedévtől, a LEGO® építőjáték sorozata márciustól kapható.

A gyereknek szánt termékek és tartalmak fejlesztésében élen járó Cartoon Network és A LEGO Csoport összefogásából létrejött új izgalmas nemzetközi franchise termék, a Mixelek idén februárban számos platformon mutatkozik be – Amerikában úgy mint hazákban. A márka legkülönfélébb platformokon jelenik meg: a kisfilm bemutatója hazánkban a globális, február 12-i premier előtt, február 3-án 18.30-kor lesz (a szintén új Sárkányok: a Hibbant-sziget védelmezői előtt). Ezt követően a gyerekeknek hamarosan lehetőségük nyílik, hogy „mixeljék, maxolják és murpöljék”, azaz variálják saját LEGO Mixelek építőjáték sorozatuk elemeit vagy a Calling All Mixels alkalmazással játsszanak mobiltelefonjaikon.

http://www.awn.com/sites/default/files/styles/medium_featured/public/image/featured/1015420-cartoon-network-and-lego-launch-mixels-franchise.jpg?itok=%3DZOK6ZdryA gyerekek médiafogyasztási szokásai szinte napról-napra változnak – e trendnek felel meg a két cég közötti nagyszabású együttműködés terméke, a Mixelek, és e jelenségre reflektál a Cartoon Network szemléletmódja a tartalomfejlesztés és terjesztés terén. A Cartoon Network és a LEGO világ-színvonalú animátorok, játékfejlesztők és terméktervezők segítségével több platformú terméket alkotott, így teremtve integrált, élmény dús játékkörnyezetet a gyerekek számára.

http://www.mixels.eu/hu/tools/img/tsr.jpgA Mixelek egy színes lényekkel teli világ, amelynek szereplői keveredhetnek és összekapcsolódhatnak egymással - olykor meglepő és vicces eredményeket produkálva. A komikus és csintalan figurák három, sajátos karakter jegyekkel ellátott törzsből származnak. Az Inferniták tüzesek és temperamentumosak, de mindig jól jönnek egy kerti sütögetésnél. A Kragszterek egy dolgos bányász törzs, az Elektroidok pedig merész, dinamikus csapat, akikben elegendő energia van, hogy bevilágítsák akár az egész világot. A Nixelek, ellenlábasaik zavaró és romboló természetű kis lények, akik épületek lebontásával, vagy a törzsek megosztásával próbálnak bosszút állni a Mixeleken.

A Mixels.com-on, valamint a cartoonnetwork.hu oldalakon a gyerekek megtekinthetik a Mixelek rövidfilmeket, az interaktív játékokban mindent megtudhatnak a szereplőkről és a Mixelek világáról. A különböző Mixel figurák variálásával viccesebbnél viccesebb kombinációkat hozhatnak létre, és törzsek életébe is bepillanthatnak a különféle szórakoztató mini-játékokban. A törzsek egyedi világát különböző, színekben gazdag grafikus elemek jellemzik. Az úgynevezett köbbitekkel (kapcsolóelemek) a gyerekek ugyanabból a törzsből származó Mixeleket variálhatják, hatalmas ’Maxeleket’ alkotva, de különböző törzsek elemeit is összekombinálhatják, hogy új izgalmas lényeket hozzanak létre. Ha a gyerekek sikeresen kombinálják a Mixeleket, jutalmul újabb mini-játékokat nyithatnak meg. Az új Mixelek-ternékek piacra kerülésével újabb és újabb törzsekkel és mini-játékokkal bővül majd a Mixelek végtelen világa. A Mixels.com-ot a Cartoon Network Digital fejlesztette, a Watch Cartoon Network alkalmazást és a CartoonNetwork.com oldalt is jegyző Emmy-díjra jelölt stúdió.

Az 1-2 perces animációs rövidfilmekben a szereplők megannyi izgalmas kaland során ’mixelnek’ (két szereplő csatlakozik); ’maxolnak’ (a törzs mindhárom tagja csatlakozik); vagy ’murpölnek’ (a szereplők nem passzolnak egymáshoz, ebből mulatságos kreatúra születik). A rövidfilmek Amerikában február 12-től, hazánkban február 3-tól, hétfőnként lesznek láthatók a Cartoon Networkön. A produkciót John Fang (Generátor Rex, Ben 10) és Dave Smith (Pindur pandúrok) rendezte, a Cartoon Network Studios gyártja. Produkciós vezetők: Jennifer Pelphrey, Tramm Wigzell, Brian Millerés Rob Sorcher

Az első negyedévben bemutatkozó Calling all mixels digitális alkalmazás a kombináció, a harc, a stratégia és a kreativitás játékos egyvelege. ’Találj rá elveszett Mixelekre, fedezz fel új földeket a gazdag látványvilágú 3 dimenziós grafikai környezetben, közben alkoss izgalmas új szerkezeteket, így nyerhetsz Köbbiteket.” – valahogy így szól a játék mottója. A játékosok az Inferniták törzséből származó Flain szerepébe bújhatnak, aki kalandra indul, hogy megtalálja és egyesítse az elveszett Mixel törzseket! Nem lesz könnyű dolga, mivel a bosszantó Nixelek a Mixelek földjein portyáznak, és folyamatosan galibát okoznak. Flainnak és a többi Mixelnek minden képességüket latba kell vetniük, hogy újabb szövetségesekre tegyenek szert, új bázisokat foglaljanak el, összetevőket gyűjtsenek, megerősödjenek és a leküzdjék a folyamatos Nixel-fenyegetettséget, és végül egyesíthessék az összes Mixel törzset! A Mixelek világát a Hibernum Creations fejlesztette, és az Emmy- és Webby- díjra jelölt Cartoon Network Games mutatja be.

A LEGO Mixelek egy új szórakoztató, gyűjthető karakterekből álló építőjáték sorozat, amely a LEGO építőjátékok kreativitását és sokoldalúságát alapul véve, fizikai formában is átélhetővé teszi a „mix, max és murp” élményét a gyerekek számára. A LEGO Mixel különböző törzsek (Frosztikonok, Inferniták, Flexerek, Kregszterek, Elektroidok és a Fogas Bagázs) formájában jelenik meg a játékboltokban az év folyamán. A rejtélyes ’Köbbitek’ segítségével a gyerekek variálhatják, kombinálhatják a LEGO Mixeleket, valamint új karaktereket alkothatnak meglepően vicces eredményekkel, és teljességgel belefeledkezhetnek, a Mixelek varázslatos világába.

A LEGO ® Mixels ™ Series játék termékcsalád elnyerte idei Toy Fair New Toy Awards 2014-díjat (A londoni játékvásár új játék-díja 2014) zsebpénz-kategóriában. A díjat, amelyet az éves a londoni Játékvásáron osztottak ki, egy játékterjesztőkből álló szakmai zsűri ítélte oda, mint a 2014-es új játékok közt a legnagyobb kereskedelmi forgalomra számító terméknek.

forrás: Turner