2014. május 31., szombat

Rövidhírek 34.

http://4.bp.blogspot.com/-TsoWqGuN0XA/U2QLl1kRSCI/AAAAAAAAAYs/RSDJB2VQzHA/s1600/ct20143.PNGhttp://3.bp.blogspot.com/-5QCUPDRaY2c/U2aNdxeOK6I/AAAAAAAAyr8/rKwx4y5JNs4/s1600/steven-universe-latino-online-capitulos.png
 • Elindult a Star Wars: Urald az erőt! minioldal a Disney honlapján.
 • A Copa Toon 2014 c. focis játék már elérhető a Cartoon Network honlapján.
 • Mind a Nick, mind a Nick Jr. elhalasztja a Zack és Quack c. sorozatot, 06.30-án fogják bemutatni. (Májusban a CN halasztott.)
 • A Batman rajzfilmsorozat élőszereplős főcíme.
 • A Steven Universe főszereplőinek magyar neve: Steven, Gránát (Garnet), Ametiszt (Amethyst), Gyöngy (Pearl). CN
 • Rajzfilmfigurák a Facebook-on idén is! Csatlakozz már most! Animeszereplők is játszanak.
 • A Yu-Gi-Oh! GX c. sorozatban egy magyar szinkronhangot lecseréltek. VIA6

Az HBO 2014. júniusi újdonságai

Az HBO júniusra egy animációs filmmel készül.

http://mozinezo.hu/mn/wp-content/uploads/2013/04/A_Zold_urai_plakat.jpgA zöld urai: ÚJ FILM
1-jén 20 órakor / ism. 4-én 21 órakor

A tini Mary Katherine – vagy ahogyan ő szereti: MK – visszatér a házba, ahol a gyermekkorát töltötte, és ahol a világtól elzárkózott, különc apja, Bomba professzor él. Ám nehezen jut dűlőre a hóbortos szülőjével, aki csak a kísérleteinek és masináinak él, és minduntalan a közeli erdőben lakó különös lényekről beszél. MK természetesen nem hisz a tündérek meg manók létezésében, egészen addig, míg egy varázslat hatására nem találkozik velük. Ráadásul, ha haza akar jutni, segítenie kell megmenteni az erdőt.

forrás: HBO

A csillagharcosok visszatérnek

Folytatódjon hát a bunyó! A Dragon Ball Z Kai hősei visszatérnek!

Ahogy azt már bizonyára sokan tudjátok, a Dragon Ball 20. évfordulója alkalmából, 2009-ben, az egész sorozatot kés alá fektették, újraplasztikázták és elnevezték Dragon Ball Z Kai-nak. A kitöltő részeket teljesen elhagyták és helyét a pörgős akciók vették át, nincsenek hosszú szemezések és felesleges párbeszédek.

http://strawburry17.com/wp-content/uploads/2014/02/dragon-ball-kai1.jpg

A végeredmény pedig egy szuper, HD minőségű, helyenként újrarajzolt, effektekkel, és vadiúj dalokkal teletűzdelt anime lett, ami valakinek elnyeri a tetszését valakinek meg nem, ahogy az lenni szokott. A Dermesztő és Cell évad után, 2011 márciusában egy időre leálltak, majd 2014. április 6-ától újra műsorra tűzték, méghozzá a befejező évaddal, a Buu-s részekkel!

Bár ez az új sorozat nem örvend akkora sikernek, mint az őse, azért ne ássuk el teljesen, hiszen még mindig hatalmas élménnyel tud szolgálni mindazoknak, akik szeretik ezt a méltán híres animét.

2014. május 28., szerda

Paddington medve is „életre kel”

Újabb animációból lesz élőszereplős–CGI-s feldolgozás: karácsonykor jön a Paddington című film.

http://www.indiewire.com/static/dims4/INDIEWIRE/fe70f3c/2147483647/thumbnail/680x478/?url=http%3A%2F%2Fd1oi7t5trwfj5d.cloudfront.net%2Fa9%2F6f%2F5cd1383c4d34b97580c26052a778%2Fpaddington.jpgMiután búcsút intett imádott Lucy nénjének a távoli Peruban, a mi Medvénk hajóra száll és rövidesen a londoni Paddington állomáson találja magát. Egyedül bámészkodik, nyakában cédula: "Kérem, viseljék gondját ennek a medvének. Hálás köszönetem." – így szól a rajzfilmsorozat előzetese, amely jelenleg a Boomerangon látható minden nap este 9-kor.

Az új Paddington-filmhez már elérhető a magyar ajánló (a tovább mögött).

2014. május 27., kedd

A Nick Jr. 2014. júliusi újdonságai

A Nick Jr. júliusra egy új sorozattal és sok-sok új résszel készül. A vasárnapi maratonok is folytatódnak.

http://www.nickjr.com/dynaboss/assets/videoplayer/parents/videos/zack/zack-quack-launch-theme-song/zack-quack-launch-theme-song-vidPreview.jpgZack és Quack: ÚJ SOROZAT
június 30-ától hétköznap 4.20-kor / ism. 16.20-kor

A mancs őrjárat: ÚJ RÉSZEK
folytatódik hétköznap 5 órakor / ism. 17 órakor

Olive, a strucc: ÚJ RÉSZEK
20-ától minden nap 23.15-kor / ism. másnap 11.15-kor

forrás: Viacom

2014. május 26., hétfő

A Disney Csatorna új logója és arculata

Az amerikai Disney Channel pár napja vezette be új logóját és arculatát! Hozzánk július 21-én érkezik az új dizájn.

http://i43.tinypic.com/2isce2w.jpgAz új logó egyszerűbb, mint a régi, hátránya, hogy nehezebb megkülönböztetni a sima Disney-logótól, ezáltal vesztett egyediségéből a logó. Egyébként a német változaton már eddig is hasonlót használtak. Az arculaton egyébként csak egy kicsit változtattak, a betűtípus is maradt a régi.

Egy következik-ident:

2014. május 25., vasárnap

Nem tudnak betelni az orosz animációs filmmel

A 67. Cannes-i Filmfesztiválon egy orosz animációs film, a Hókirálynő (Снежная королева) című alkotást már most számos cég szeretné forgalmazni.

A Wizart Animation stúdió még 2012-ben gyártotta le a filmet Andersen azonos című meséje nyomán. Kínában még az év végéig bemutatják a Flame Node Entertainment által forgalmazott filmet. – írja a The Moscow Times. "Nagy lehetőségeket látunk ennek a két filmnek a bemutatásában a kínai mozikban... Nem tudunk betelni a gyönyörű látvánnyal, a klasszikus történettel és az animációk minőségével." – indokolta a megállapodást Ji Feng, a forgalmazó cég vezérigazgatója. Az Itafilm is megkötötte a szerződést a voronyezsi animációs stúdióval, ők a cseh és szlovák filmszínházakba fogják eljuttatni a Hókirálynőt. Szingapúrban és Malajziában is láthatja majd a nagyközönség, Kanadában pedig a televízióban fogják leadni. Egyébként a Cannes-i Filmfesztivál legfőbb díját, az aranypálma díjat is orosz alkotás, a Leviatán kapta.

Minimax-gyereknap a Camponában

Picicica és Macikutya hónapok óta hatalmas lázban égnek Gyereknap alkalmából.

Alig várják, hogy végre felköszönthessék kedves barátaikat a jeles nap alkalmából. Számos meglepetéssel készültek, melyek csak arra várnak, hogy az „ünnepeltek” felfedezzék őket. Lesz itt minden: hatalmas torta gyertyákkal, konfetti eső, gyerekpezsgő, bowling és persze rengeteg gyerek!


Részletek itt.

forrás: Campona

2014. május 24., szombat

A Boomerang 2014. júniusi újdonságai

A Boomerang júniusra elhozza a várva-várt, új TJ-sorozatot és  szuper összeállításokkal készül.

Tom és Jerry: MARATON
1-jétől 16.35-től

Mielőtt bemutatnánk legújabb sorozatunkat, a Tom és Jerry show-t, felvezetésként egy 24 órás maratonnal kedveskedünk a sorozat rajongóinak. Tom és Jerry éjjel-nappal bírni fogják a kergetőzést, érdemes lesz a rajongóknak is felkészülni az egész napos mesenézésre...

A Tom és Jerry-show: ÚJ SOROZAT
2-ától hétköznap 17.35-kor

Minden idők legnépszerűbb rajzfilmfigurái újra és újra meghódítják a képernyőt! Tom a macska, és a Jerry az egér kalandjai tovább folytatódnak legújabb sorozatukban, hamisítatlan Tom és Jerry hangulatot és véget nem érő csetepatékat ígérve. Az új sorozat karakterei nem csak szebbek lettek, de a vadonatúj 11 perces epizódok minden eddiginél fordulatosabbra sikeredtek.

Boomerang-bajnokság: ÖSSZEÁLLÍTÁS
14-én és 15-én 10.15-től

A futball-világbajnokság láza a Boomerang csatornát is elérte, június 14-én 10:15-től a csatorna legjobb meséinek sportos témájú epizódjait láthatják a nézők egy csokorba gyűjtve. Többek közt képernyőre kerül a LazyTown, a Flintsone család, Jetsonék, és Tom és Jerry is! Felkészülni... góóóól!

forrás: Turner

Áprilisban szárnyalt a Minimax

Április a Minimax hónapja volt a kicsik körében; a csatorna elsődleges, 4-7 éves célcsoportjában nagy fölénnyel zárta első helyen az áprilist 18,2%-os közönségaránnyal.*


A magas nézettség elsősorban a népszerű Barbie filmeknek és az áprilisban debütáló új Pán Péter sorozatnak köszönhető. Az örökzöld mesehős legújabb kalandjai nagy népszerűségnek örvendtek a Minimax közönsége körében, csakúgy, mint a régóta közkedvelt Állati küldetés sorozat és az Én kicsi pónim – Varázslatos barátság című epizódja.

*forrás: NAM, 2014. április; 06:00-19:59; A4-7, atmedia

2014. május 23., péntek

Rajzfilm az európai szélsőjobbról

A korábbi politikai rajzfilmekkel ellentétben most nem a Fideszt, hanem a Jobbikot bírálják. Marine Le Pen és Nigel Farage együtt jelenik meg Vona Gáborral, aki egy Helló, Putyin!-feliratú pólót visel.

"Putyin és az európai szélsőjobboldali pártok céljai állítólag közel állnak egymáshoz - annak ellenére, hogy az orosz elnök a saját ellenzékét fasisztának hívja. Putyinnak és a szélsőjobbnak is az EU gyengítése áll érdekében. A demokrácia távol áll tőlük, az erős vezető ideája viszont jelen van. A szimpátia kölcsönös, mert orosz vezetők is rendre elismerően szólnak a fenti pártokról, emellett politikai és gyaníthatóan anyagi támogatásban is részesítik a Jobbikhoz hasonló csoportokat. Annak ellenére, hogy ezek a pártok mind nemzetinek vallják magukat, inkább a Kreml érdekeit képviselik." – állítják a videóban.A YouTube-on hirdetésként is megjelenő, nyilvánvalóan a vasárnapi választások alkalmából készített videó alatt látszik, hogy a videót megnézők többsége nem ért vele egyet.

A cikkben leírtak nem feltétlenül tükrözik a Prartoon álláspontját, a bejegyzés célja a tájékoztatás.

2014. május 21., szerda

A Disney Csatorna 2014. júniusi újdonságai

A Disney Csatorna júniusban indítja legújabb animációs sorozatát, valamint folytatódnak a korábban elkezdett évadok is!

Mickey egér: MARATON
7-én és 8-án 7.55-től / ism. 15 órától

Mickey Egér egy időtlen kedvenc, az öröm, az ártatlanság és a játékosság megtestesítője, aki 1928-as születése óta az egyik legismertebb rajzfilmkedvenc a világon. Hosszú karrierje során figurája is többször változott, alkalmazkodva az új időkhöz, most azonban ismét a régi klasszikus Mickey Egér tért vissza a Disney Csatornára a megszokott szórakoztató mini epizódokkal. Biztosak lehetünk abban, hogy kalandból és bolondozásból ismét nem lesz hiány: Mickey és barátai, Minnie Egér, Donald Kacsa, Daisy, Goofy és Plútó ugyanis minden epizódban vicces és olykor veszélyes kalandba keverednek.

Randy Cunningham: ÚJ SOROZAT
14-étől szombaton 14.30-kor

http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20120819204913/randycunningham9thgradeninja/images/5/52/Randy-large-1.jpg
Randy Cunningham egyáltalán nem egy szuperhős alkat, mégis ő lesz az egyetlen, aki korántsem hősszerű jelmezével és a 800 éves Ninja útmutatójával harcba szállva, megvédheti a suliját és a világot a pusztulástól. Az új fiú, Randy lesz az újabb nindzsa a sorban, azok között, akik 800 éven keresztül védték a Norrisville Középiskolát, és már az első napján szembe kell néznie a veszéllyel.

Az élőszereplős újdonságokat is nézd meg, a Tini TV-n!

forrás: Disney

2014. május 20., kedd

CN Fociakadémia a Vasúttörténeti parki gyereknapon

Idén nyáron az egész világ Brazíliára figyel, ahol a világ legjobb focistái mérik össze tudásukat. Nem csoda, ha ennek hatására gyerekek ezrei álmodoznak nemzetközi futballkarrierről.

A Cartoon Network Fociakadémián futballrajongó gyerekek tölthetik fel legjobb focis trükkjeiket a Cartoon Network weboldalára. A feltöltött videókból a közönség kiválasztja a 20 legjobbat, majd a Képest Sport magazin szakmai zsűrije dönti el, ki lehet az, aki idén egy kísérőjével külföldre utazhat a különleges, személyre szabott edzésre Luiz Gustavoval, a brazil válogatott fiatal játékosával. Az edzésnapról a csatorna filmet készít, amelyet a későbbiekben le is vetít. A fiatal brazil - sztárság ide vagy oda - izgatottan várja, hogy találkozhasson az európai országok győzteseivel: „Mikor láttam a tavalyi arccal Lukas Podoskival készült kampányt, nagyon tetszett. Mindig is nagyon fontosnak tartottam a fiatal tehetségek felkarolását, már alig várom a nevezők videóit! Abban biztos vagyok, hogy rengeteget fogunk mókázni, és abban is, hogy sokat tanulok majd a gyerekektől”.

A fődíj mellett rengeteg értékes nyeremény talál gazdára: a húsz döntőbe jutott játékos elnyeri a CN Fociakadémia tiszteletbeli tagja címet, és menő brazil focis ajándékcsomagot nyer a JatekNet.hu felajánlásában. Emellett a csatorna a legjobb szurkolói videók beküldőit és a weboldalon zajló kvízjáték nyerteseit is egy-egy ajándékcsomaggal jutalmazza.

2014. május 18., vasárnap

Rövidhírek 33.

http://www.toonbarn.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/03/ben-10-omniverse-galactic-monsters.jpg
 • Elindult az idei CN Fociakadémia, itt lehet nevezni.
 • A Disney Csatorna új jelmondata: Az én csatornám.
 • A lengyel CN néhány műsorát ezentúl reklámmal szakítja meg. Ez újítás nálunk is elképzelhető.
 • 06.01-jén kezd A Garfield-show 3. évadja az RTL Klubon, csatornapremierként.
 • Várhatóan nyáron mutatják be az USA-ban a Totál Dráma: Pahkitew-szigetet. CN
 • A Disney Junior Amerikában 06.20-án mutatja be első eredeti filmjét, a Lucky Duck-ot (Szerencsés kacsa, a képen).
 • A Nagyfater bátyó valószínűleg a magyar vagy a román szinkronizálás gondjai miatt csúszik. CN
 • A 05.12-én kezdődött új Ben 10: Omniverzum-évad magyar alcíme: Galaktikus szörnyek CN

2014. május 16., péntek

Közeleg a Simpsonok és a Griffinek közös kalandja

FRISSÍTVE: A FOX bejelentette két legsikeresebb animációs sorozata, a Simpson család és a Family Guy közös epizódját, amely címe The Simpsons Guy lesz!

Az új Simpson-alkalmazáson túl egy nagy bejelentés is sorra került a FOX legutóbbi sajtótájékoztatóján. A csatorna elnöke bejelentette a Simpson család és a Family Guy egyórás crossover-ét.

sim.jpg

Az előzetes hírek szerint a szeptemberben érkező új részben Peter és Homér összeverekednek, Marge és Louis a háziasszonyi lét elől menekülnek, Bart gördeszkaleckéket ad Stewie-nak, Lisa pedig Meg-nek ad tanácsot.

Íme, a közös epizód ajánlója:Úgy tűink, Bob, a Bob burgerfalodája főszereplője is feltűnik a részben!

Ha várod már, nyomj egy lájkot! :-)

2014. május 14., szerda

Mexikóiak a FOX új sorozatában

Seth MacFarlane új rajzfilmsorozatot rendez a FOX-nak, amely várhatóan 2015 tavaszán indul Amerikában és magyar indulása is esélyes.

A cím Bordertown (magyar fordításban Határfalva), az alkotó Mark Hentemann, egyike a Family Guy íróinak, az első körben berendelt részek száma 13.


A sorozat két családról szól, akik egy texasi, határmenti faluban élnek. Az egyik család feje Bud Buckwald, tősgyökeres amerikai határőr, a másik családapa Ernesto Gonzales, mexikói bevándorló, aki – habár csak tíz éve érkezett az USA-ba – máris sikeres. A famíliák közt lesz nézeteltérés, de barátságok is köttetnek.

A latin közösség eleinte nem fogadta jól az ötletet, ám amikor kiderült, hogy a mexikói–amerikai Lalo Alcaraz rajzolja majd a sztorit, a legtöbben megnyugodtak, mondván, ő még nem adott ki rossz munkát a kezei közül.

forrás részben: Viacom

2014. május 13., kedd

A Nickelodeon 2014. júniusi újdonságai

A Nickelodeon júniusra a legtöbb gyerektévével ellentétben rengeteg újdonsággal készül.

Ben és Holly apró királysága: ÚJ RÉSZEK
7-étől hétvégén 6.40-kor

http://wwwcdn.channel5.com/assets/images/000/039/056/large_size_10394.jpg?1364986917Holly egy fiatal tündér hercegnő, aki most tanul csak repülni, és varázsereje sem mindig úgy működik, ahogyan azt eltervezte. Legjobb barátja Ben, egy kedves kis manó aki bár nem tud repülni, és varázsereje sincs, nagyon jó dolgok elkészítésében. Főleg játékok elkészítésében. Egy apró királyságban élnek, ahol a viragok és a fű, messze túlnövik a legmagasabb fákat is.

Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája: ÚJ RÉSZEK
9-étől hétköznap 18 órakor

Vadonat új részek a legújabb évadból, köztük:
  http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20130501155919/kungfupanda/images/0/09/KFPLOADVDCover-art.jpg
 • Chao Mester ellátogat a völgybe, hogy megnézzen egy viadalt. Shifunak meggyőződése, hogy Po és Chao Mester a helyére keresnek valakit. Shifu ősi ellensége, Pai Mei, megérkezik a viadal közepén és azzal fenyeget, hogy elpusztítja Shifut.
 • Po megment egy lányt pár banditától, majd megtudja, hogy a lányt már eljegyezte a sárkány harcos.
 • Ponak köszönhetően, Hundun megnyitja saját boltját a faluban. Ez azonban fenyegetést jelent mr. Ping üzletére nézve.

http://3.bp.blogspot.com/-urJUDOaK1jI/UkpO1sxgwfI/AAAAAAAAAuI/-5XbR0EXaiE/s1600/paw-patrol-.jpgA mancs őrjárat: ÚJ RÉSZEK
16-ától hétköznap 9.35-kor

Sok új kaland és mentős sztori:
 • Mikor egy majom meglóg ketrecéből egy vonat út közben, Ryder és a Mancs Őrjárat felkutatják, átfésülve az egész öblöt.
 • Ryder és a Mancs Őrjárat megmentenek egy kis baglyot, és visszajuttatják anyukájához.

Rocket Monkeys: ÚJ SOROZAT
16-ától hétköznap 15.30-kor

Rengeteg dühös űrlény, hatalommániás gonosztevők és űrcsaták! Ha nincs más hős a láthatáron, a kozmosz Gus és Wally segítségéért kiált A ‚Rocket Monkeys!’ testvérek nem a legfényesebb, vagy legmenőbb hősök, és igen, tényleg büdös a leheletük, de mindent megtesznek, hogy megállítsák a gonosztevőket! Nem zsenik, de ki vannak éhezve az intergalaktikus kalandra.
http://1.bp.blogspot.com/-GCG_amslnIo/T3K8JzqFBAI/AAAAAAAAClc/U5TR9aaunrM/s1600/umiz-promo-launch-vidPreview.jpg
Umizoomi: ÚJ RÉSZEK
27-től péntekenként 8.45-kor

Új részek tele trükkös matematika feladatokkal és formákka.
 • Az umizoomik találnak egy kis űrlényt Gloopyt, aki becsapódott űrhajójával a város közelében. Gloopy haza akar menni, de elveszítette a hajó irányításához szükséges kristályt. Az umizoomik feladata lesz segíteni neki.
 • A csapat barátja Trevis és anyukája, épp egy focimeccsre tartottak, mikor lerobbant a kocsijuk. Az umizoomikon múlik hát, hogy megjavul e az auto, és Travis odaér e a meccsre.
 • Mikor a Bajkeverők kiveszik a ‘STOP’ gombot Mario Húsgolyó gépéből, az egész város megtelik húsgolyókból! Most már csak Millin, Geon és Boton múlik, hogy megtalálják a gombot, és megmentsék a várost!

forrás: Viacom

2014. május 12., hétfő

A Megamax 2014. júniusi újdonságai

A Megamax júniusra egy új animációs évaddal és egy új maratonnal készül.

http://images.hellokids.com/_uploads/_tiny_galerie/20131043/max-steel-coloring-pages_udx.jpgMax Steel: ÚJ RÉSZEK
14-étől minden nap 17 órakor

Sorozatunk hőse Max, és az ő földönkívüli barátja Steel. Maxwell, aki tizenhat éves, egyébként egy átlagos tinédzser életét éli, azzal a különbséggel, hogy különleges képességei révén létre tud hozni egy energiamezőt. Steel lehetővé teszi barátjának, hogy ezzel az energiával csatlakozzon egy sajátos erőtérhez. Mit kezd ezzel a rendhagyó energiával Max és társa? Kiderül hamarosan...

Angry Birds Toons: MARATON
minden nap 15 órakor / ism. 18.30-kor

forrás: Chello

2014. május 11., vasárnap

A Nick rajzfilmszereplői a Gellért-hegyen

Hírességek segédkeztek egy új, közösségi játszótér megnyitásában. Iszak Eszti, Marenec Fruzsi és Nagy Adri is eddig nem ismert, új oldalukat mutatták meg a gellérthegyi játszótér átadásán: színeztek és festettek. A lányok a Nickelodeon kultikus figuráit, a mindig jókedvű SpongyaBob Kockanadrágot és a szeretnivaló Kung Fu Pandát varázsolták a padokra.

„Minden szombaton és vasárnap állandó programom, hogy mesét nézek, teljesen kikapcsol és feltölt. Két kedvencem a Tini Nindzsa Teknőcök és a Kung Fu Panda sorozat. Kiskoromban ráadásul mindig teknőcöset játszottam, mert az utcánkban csak fiúk laktak és ez volt a menő. Sok mindenben motivált négy teknőc története: tőlük tanultam meg, hogy kitartással, türelemmel kell a kitűzött céljainkhoz hozzáállni és így biztosan sikerrel járunk.”– mondta Marenec Fruzsi, a SportKlub műsorvezetője, aki akkor sem szeppent meg, amikor ecsetet kellett vennie a kezébe. „A két öcsémmel szoktam rajzolgatni, de bevallom, leginkább színezni szeretek” – tette hozzá a fiatal műsorvezető, aki elárulta, bármikor elő tudja hozni gyermeki énjét.

A csinos lányok önfeledten próbálták ki az új játszóteret. „Különösen jól éreztem magam, mert a SpongyaBob sorozat az egyik legnagyobb kedvencem, Patrikért pedig kifejezetten odavagyok. – vallotta be Nagy Adri, aki szintén sokat néz meséket. „Nagyon jó volt a hangulat, sokat nevettünk, jól éreztem magam. Gyerekként biztosan valami zenéset is rajzoltam volna a padra, ha erre kérnek, például akkori nagy kedvenceimet, a Spice Girlst.”

Összecsap a négy elem a gyerekcsatornán

Tűz, Víz, Föld és Levegő - csak az Avatár tudja igába hajtani mind a négy elemet. Amikor egy fiatal testvérpár egy kopasz kisfiút szabadít ki a jég fogságából, még nem sejtik, ráakadtak a világ megmentőjére, aki lecsillapíthatja a Tűz forrongó népét és elhozhatja a nagyon várt békét. Éld át ismét az Avatár – Aang legendája legizgalmasabb kalandjait, nézd végig a Nickelodeon legendás animációs sorozatát, de aztán se kapcsolj sehova, mert jön a Korra legendája, vadiúj epizódokkal!

Az Avatár – Aang legendája lenyűgöző, akár a legmodernebb, nyugati animációs sorozatok és tartalmazza a keletre jellemző bölcsességet és filozófiát is. Nem csak a kicsiknek nyújthat kiváló szórakozást, de a szülők is könnyedén a sorozat előtt ragadhatnak, amely egy olyan világba kalauzol, ahova átlagember csak ritkán teszi a lábát. A szereplők itt különleges harcmozdulatokkal vívják csatáikat, pofonok helyett azonban a négy elemet, a tüzet, a vizet, a földet és a levegőt idomítják.

Ebben a forradalmi hangulatban tér magához Aang, aki csak látszólag fiatal: ő ugyanis 112 éves Avatár, az utolsó léghajlító, akinek békét kell hoznia a Földre. Az apró, de igen merész hősnek persze szüksége van néhány nem kevésbé vakmerő segítőre is, így mellé szegődik a nagyszájú Sokka és húga, a vízhajlító Katara. Egy repülő bölény hátán indulnak csatába és minden erejükre szükségük lesz, hogy legyőzzék a gonoszokat.

A Nickelodeon animációs sorozata mára bizonyos körökben kultusszá vált, nem csak a kicsik, de a felnőttek is könnyen a történet rajongóivá válnak. A gyerekcsatorna most a szériát teljes egészében levetíti azoknak, akik még nem látták Aang kalandjait, vagy csak felelevenítenék azokat. A Korra legendája rajongóiról sem feledkeznek meg: május 18-án két vadonatúj rész érkezik a produkcióból, majd ezt követően a 2. könyv minden vasárnap jelentkezik a Nickelodeon műsorán. Az Avatár testvérsorozata 70 évvel később veszi fel az események fonalát Republic Cityben, ahol a 17 éves Korrának kell felvennie a kesztyűt a gonoszokkal és felnőnie Aang örökségéhez.

Avatár – Aang legendája maraton: május 10-én és 11-én, valamint 17-én és 18-án, 11:15-től!
Korra legendája új részek (2. könyv): május 18-án 17:10-től, majd május 25-től minden vasárnap, 10:00-kor!


forrás: Viacom

2014. május 10., szombat

A Minimax 2014. júniusi újdonságai

A Minimax júniusban sok-sok újdonsággal kedveskedik a nézőknek és visszatér Marsupilami.

Barbie: A hercegnő és a popsztár: ÚJ FILM
1-jén 8 órakor

Ebben a varázslatos zenés kalandban Barbie Tori™ szerepét alakítja, aki Meribella melegszívű hercegnőjeként szívesebben hódol az éneklésnek és a táncnak mint a királyi kötelezettségeinek. Amikor kedvenc popsztárja, Keira™ a királyságba látogat, a csajok rájönnek, hogy rengeteg közös van bennük, egy varázslat pedig teljesen egyformává változtatja őket. A helycsere egészen addig jó ötletnek tűnik, amíg meg nem tapasztalják, hogy a másik élete csupán ránézésre tűnik könnyűnek.

Azonban Meribellának is van egy varázslatos titka, ezért az egész királyság bajba kerül, amikor annak lába kél. Vajon az igaz barátság meg tudja menteni a helyzetet? Ez a fantasztikus dalokkal, mesés divattal és mulatságos új barátokkal teli izgalmas musical megmutatja, hogy mindig az a legjobb, ha megmaradsz annak, aki vagy!

Vik, a viking: ÚJ RÉSZEK
22-étől minden nap 7.33-kor

Hajózz tengerről tengerre legújabb főhősünkkel Vikkel, a vikinggel, és vegyél részt te is vicces és szerethető kalandjaiban! Habár a tengerészek gyakran keverednek veszélyes kalandokba, a vikingek ösztönösen és hatalmas energiával sietnek a megmentésükre. Hősünk, Vik vezetésével mindenre találnak a vikingek megoldást, és a gondok hamar megoldódnak. Jó szelet, Vik!

Ella, az elefánt: ÚJ SOROZAT
30-ától minden nap 7.45-kor

Üdvözlünk Elefánt-szigeten! Ez a hely az otthona Ellának, a talpraesett elefánt kislánynak. Nagy szíve és még nagyobb képzelőereje mellett egy varázskalap birtokosa is, a különleges kalandok így biztosan nem maradnak el: Ellának egy óvodai ki-mit-tud játékos vetélkedőn kell részt vennie, máskor pedig ő vigyáz arra, hogy a játszótéren mindenki betartsa a szabályokat. Barátai, Frankie, Belinda és Tiki rendszeresen furfangos helyzetekbe kerülnek, ám egy kis elszántsággal, csapatmunkával és némi varázslattal a nap végére minden helyzetet sikerül megoldania az aranyos kis elefánt csapatnak.

A sorozat játékosan segít abban, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan küzdjenek le egy-egy akadályt, hogy fontos az őszinteség, hogy mindig segítsünk azoknak akik bajban vannak, és lehetőleg ezt a társainkkal együtt tegyük. Ella szerint nincs olyan kihívás, amely nagyobb lenne, mint ő maga. Ella szórakoztató, vicces, figyelmes és hűséges. Ezért is szeretik őt barátai, akik vele tartanak a kalandozásban.

Szivárványvarázs – Visszatérés az Esővarázs-szigetre: ÚJ FILM
28-án 8 órakor

Én kicsi pónim: Varázslatos barátság: MARATON
16-ától hétköznap 11 órától

forrás: Chello

2014. május 8., csütörtök

A Cartoon Network 2014. júniusi újdonságai

A Cartoon Network júniusban ismét elhozza a Fociakadémiát és további újdonságokkal is készül.

Saolin krónikák: ÚJ SOROZAT
1–21. rész, 15-étől hétköznap 13.55-kor / ism. hétköznap 9.15-kor, hétvégén 13.25-kor

A saolinharcosok a vadonatúj sorozatban is folytatják a singongvuk gyűjtését, ismét szembe kell szállniuk Jack Spicer-rel, Wuya-val és Chase Young-gal! Az új részekben még több kaland, akció és humor vár! Júniusban csak a Cartoon Networkön!

http://withfriendship.com/images/i/42165/xiaolin-showdown-television.jpgSaolin leszámolás: MARATON
15-én 9.05-től / ism. 18.10-től

Mielőtt bemutatnánk a Saolin krónikák című vadonatúj sorozatot, egy vasárnapi maraton erejéig visszahozzuk ennek előzménysorozatát, a Saolin leszámolást. Éld át újra az akciót, a kalandokat és találkozz ismét a saolinharcosokkal! Emlékszel még az összes singongvura? Nézd meg a maratont, mert utána rögtön jön a Saolin krónikák előpremiere!

http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Luiz+Gustavo+Luiz+Gustavo+Portrait+Session+PZarvasnP04l.jpgCN RangadÓra: ÖSSZEÁLLÍTÁS
6. és 12. közt minden nap 6.30-kor / ism. 18.10-kor

Várod már a labdarúgó-világbajnokságot? Melegíts be a Cartoon Networkkel! A VB-t megelőző egy héten át mindennap egy egész órán át nézheted kedvenc sorozataid sportos részeit! Csillapítsd a foci iránti vágyadat velünk! Mi elhozzuk Neked Brazíliát!

forrás: Turner

2014. május 7., szerda

Nagyfater bátyó késik

A Cartoon Network május 12-étől rendkívüli műsorváltoztatásokat eszközöl, ezek egyike, hogy Nagyfater bátyót mégsem májusban mutatják be, hanem ki tudja, mikor...

Több Pindúr pandúrok lesz, Boci és Pipi „lepihennek” és még a jelenleginél is több Kalandra fel!-t és TT-t fognak adni.

Május 12-étől
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/archive/7/75/20130307144019!Boci_%C3%A9s_pipi.jpgmindennap 6.00 Boci és Pipi → Én vagyok Menyus
hétköznap 6.30 Én vagyok Menyus Pindúr pandúrok
hétvége 6.30 Én vagyok Menyus Kalandra fel!
hétköznap 13.55 Boci és Pipi → Tini titánok, harcra fel!
hétköznapi időpontváltozások 14.15 → 14.20, 14.40 → 14.45, 15.05 → 15.30, 20.05 → 20.00, 20.30 → 20.25

Május 23-ától
péntek 16.00 ÚJ! Nagyfater bátyó Én vagyok Menyus
hétvége 12.15 Nagyfater bátyó Kalandra fel!
hétfő 6.55 Nagyfater bátyó Angelo rulez

2014. május 5., hétfő

Isten veled, Animax!

Idén, március 31-én sugárzott utoljára a magyar Animax. Az adó dolgozói az utolsó napra egy különleges búcsúbulit szerveztek.

Elbúcsúzott az Animax

A bulin voltak meglepetésvendégek is: néhány cosplay-es is eljött. Reméljük, hamarosan lesz hasonló animés csatorna!
Még több kép a Cosplay.hu-n!

Animációs filmek: támogató a magyar állam

http://hir.ma/wp-content/uploads/2013/01/NMHH.jpg
A Médiatanács Macskássy Gyula-pályázatán minden évben az dől el, melyik új, magyar animációs filmre mennyit szán az állam. Március végén kihirdették a tavalyi pályázat nyerteseit.

Ezek az új animációs filmek várhatóan év végén vagy 2015-re készülhetnek el és talán az M2-n fogjuk őket viszontlátni.

 • Gláser Katalin: Városi Legendák 1–3. epizód (9 m Ft)
 • Pál Balázs: Ezüst-patak 4 epizód (9 m 600 ezer Ft)
 • Traub Viktória: Hegyet hágék, lőtöt lépék (7 m 896 ezer Ft)
 • Koós Árpád, Klingl Béla: Hunor (6 m Ft)
 • Móré Katalin: Gyerekdalok (7 980 838 Ft)
 • Szórádi Csaba: Hát (m)ilyenek a koalák (5 m 520 ezer Ft)
 • Fazakas Szabolcs, Tóth Árpád: Csíksomlyói Babba Mária, A Rétyi Nyír mondája, Táltos asszony (13 m 700 ezer Ft)
 • Hegedűs László, Hegedűs Hanna Léna: Nagyi meséi: Meló (6 m Ft)
 • Szederkényi Bella: Amíg utazunk (4 m Ft)
 • Rófusz Ferenc: Hoppi mesék/A titokzatos levél, A kívánságvonat (12 m 500 ezer Ft)

2014. május 4., vasárnap

A Totál Dráma: Pahkitew-sziget szereplői

Néhány információmorzsát tudtunk meg a Totál Dráma vadonatúj évadának szereplőiről. A hatodik évad egy új szigeten, 14, eddig sosem látott versenyzővel fog lezajlani.

Lányok és amit tudni érdemes róluk

Sky
Jasmine
Ella: a TD Világturné nagy rajongója, tipikus énekes hercegnő, masnis a képen
Scarlett: szemüveges lány a képen
Amy: pomponlány, Samey ikertestvére
Samey: pomponlány, Amy ikertestvére
Sugar, szőke lány a képen

http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20140322080919/totaldramaisland/images/2/2f/Total-drama-pahkitew-island-248.jpg

Fiúk és amit tudni érdemes róluk

Topher: Chris rajongója
Leonard: varázslónak képzeli magát, fel lehet ismerni a képen :-)
Beardo: bal felső a képen
Dave: szeret másokból gúnyt űzni
Shawn
Max: büszke rá, hogy gonosz, lila hajú a képen
Rodney: vörös hajú a képen

A Cartoon Network tervei a 2014/15-ös évadra

A nagy rajzfilmadók már közzétették a 2014/15-ös évadra szóló terveiket. Ez azt mutatja meg, milyen újdonságokkal készülnek az USA-ban 2014 ősze és 2015 nyara közt. Azokat szedtük össze, amelyek nagy eséllyel hozzánk is eljutnak.


Wabbit / Nyuszi

Tapsi Hapsi lesz a főszereplője a Bolondos dallamok sokadik feldolgozásának. Visszatér még Prérifarkas, Rissz-rossz Sam, de két új mókus is feltűnik: Nyikorgó és Nagyláb.

Over the Garden Wall / Át a kert falán

A Cartoon Network első minisorozatában egy testvérpár, Greg és Writ csapdába esik egy másik világban. A sorozat 10 forgatásban meséli el, hogyan próbálják megtalálni a hazavezető utat. Eközben segítségre találnak: Beatrice, a madár és Woodsman, a favágó kíséri őket útjuk során.

We Bare Bears / Medvéket viszünk


Az új vígjátéksorozat három medve szerencsétlenkedését mutatja be, azt, hogy miképp szeretnének beilleszkedni a társadalmunkba. Emberbarátokat próbálnak szerezni, ennivalót keresnek vagy éppen híresekké szeretnének válni a világhálón. Ezek többsége füstbement terv lesz, de legalább ott vannak egymásnak.

Be Cool, Scooby-Doo! / Csak nyugi, Scooby-Doo!

A sorozat kezdetén a Rejtély Rt. tagjai éppen befejezik a középiskolát. A ballagást követő nyarat pihenéssel töltenék, így beülnek a Csodajárgányba, hogy elinduljanak kalandozni. Azt már mondanunk sem kell, hogy ez alatt számos rejtélybe botlanak.

Total Drama: Pahkitew Island / Totál Dráma: Pahkitew-sziget

A Totál Dráma hatodik évadában 14 új versenyző vesz részt egy vadonatúj szigeten. A műsorvezető és a stáb a régi, így a humor is! A végén csak egy maradhat, aki bezsebeli az egymillió dollárt. Az új évadról itt írtunk korábban, a szereplőkről itt olvashatsz.

A címfordítások nem hivatalosak.

A TV2 jobban teljesít!

Már ami az animációt illeti. Magyarország egyik legnézettebb televíziója ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektet a rajzfilmekre, legalábbis úgy tűnik.


Kezdjük ott, hogy a Super TV2 már indulása óta ad rajzfilmeket, igaz, a kezdeti matinés műsoridő igencsak lecsökkent. A TV2 Matiné változatlan hosszúságú és még mindig csak szombaton és munkaszüneti napokon sugározzák, de jelenleg két premiert is ad, amelyre régen nem volt példa. További fejlesztés a műsorblokkal kapcsolatban, hogy a rajzfilmek többsége elérhető a TV2 honlapján, ingyenesen. Ezt a Facebook-on is buzgón reklámozzák: szinte minden hétvégi napon van erről bejegyzés.


A másik dolog, amit bizonyára többen észrevettek, az a magyar rajzfilmek felkarolása. Korábban, ha a TV2-n volt hosszabb animációs film, akkor az többnyire a Shrek 1-2-3-4. volt. Karácsonykor, húsvétkor, augusztus 20-án, pünkösdkor, március 15-én, szilveszterkor. Na jó, ennyiszer nem, de azért emlékszünk rá, hányszor volt műsoron... Most egészen más a helyzet: tavaly, augusztus 20-án mutatta be a TV2 a Ludas Matyit. Most, a májusi hosszú hétvégén leadták a János Vitézt és a Vuk-ot. Ők is kiemelten lettek hirdetve a Facebook-oldalon: saját borítóképet kaptak.

2014. május 3., szombat

Az HBO 2014. májusi újdonságai

Az HBO májusra két animációs filmújdonsággal készül.

Lego Batman: A film
31-én 18.45-kor

http://www.hollywoodreporter.com/sites/default/files/imagecache/thumbnail_570x321/2012/10/lego_batman_trailer_screengrab_-_h_2012.jpgGotham Cityben rendezik az Év Embere díjátadó-gálát. Az esemény azonban káoszba fordul, amikor felbukkan Joker, az oldalán több jól ismert gonosztevővel, Rébusszal, a Macskanővel és Kétarccal. A Sötét Lovag szerencsére hamarosan kordába zárja a nem kívánt vendégeket, ám ekkor újabb ellenfél tűnik fel a színen. Ráadás Lex Luthor kezében olyan fegyver van, amely örökre megváltoztatja a hatalmi egyensúlyt Gotham Cityben. Batman rájön, hogy egyedül nem győzhet ellenük, így Supermanhez fordul segítségért.

http://m.cdn.blog.hu/pr/premierfilmek/image/Repcsik_B1.jpgRepcsik
11-én 20 órakor

Rozsdás, a nagyszívű, ám egyszerű permetezőgép arról álmodik, hogy elindulhat a világ leghíresebb légi versenyén. Nem rettentik a nehézségek, mint a tériszonya, vagy az, hogy nem éppen versenygépnek építették. A veterán haditengerészeti repcsihez, Riley kapitányhoz fordul segítségért, hogy készítse fel a versenyre. Kemény próbatétel vár Rozsdásra, hiszen olyan magasságokban kell szárnyalnia, ahol még életében nem járt, ráadásul a címvédő bajnok, Ripslinger a nem éppen tisztességes eszközeiről ismert.

forrás: HBO

2014. május 2., péntek

Rövidhírek 32.

http://static.tvgcdn.net/MediaBin/Content/140414/News/1_mon/thumbs/140414mag-simpsons1_300x206.jpg

Tavaszi MondoCon 2014: beszámoló

A tavasz legnagyobb animés bulija immáron véget ért, de senki se csüggedjen, a nyári Con már a küszöbön van!

A minden évben többször is megrendezésre kerülő MondoCon, az animés társadalom egyik legfontosabb hazai eseménye, melyre minden évben egyre többen váltanak jegyet, és élvezik az otakuk színes társaságát.

A programok kisebb eltéréssel minden évben ugyanazok, de a „semminél ez is jobb” alapon, még elmennek. A bátrabb Con-látogatók nevezhetnek cosplay-, karaoke-, konzolversenyre, a szégyenlősebbek rajzversenyre vagy beülhetnek AMV-ket nézni. Akiknek pedig elég vastag a pénztárcájuk vagy csak lógni akarnak valahol, a vásárcsarnok szolgál új megjelenésekkel, akciókkal, kézműves szépségekkel és persze szusival.

Azokat pedig, akiket nem vonz a versengés vagy a vásárlás, kint a szabadban a MondoCon színes, jelmezbe bújt társasága mindenkit szívesen fogad egy kis játékra, beszélgetésre, fotózkodásra. Szóval vonatra, buszra fel! A nyári Con július 16-án jön el!

Még több képért katt ide!