2015. július 15., szerda

SDCC 2015: 3 új DC-animációs film érkezik

A hétvégén lezajlott az egyik legnagyobb filmes és képregényes találkozó, a San Diego-i Comic Con, ahol a Warner Bros. is képviselte magát többek között a tulajdonában lévő DC-vel.

Habár a legnagyobb dobása a cégnek a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala (Batman v Superman – Dawn of Justice) és az Öngyilkos osztag (Sucide Squad) előzetese volt, azért a DC közeljövőben érkező animációs filmjeit is bejelentették, szám szerint hármat. Lássuk ezeket!


Az első bejelentés által rengeteg DC rajongó álma válik valóra, ugyanis animációs filmként elkészítik a legsikeresebb Batman képregényt, a The Kiling Joke-ot, amely 1990-ben Magyarországon is megjelent A gyilkos tréfa címen. Az 1988-ban Alan Moore és Brian Bolland által készített képregényben Joker újfent megszökik az Arkham Elmegyógyintézetből, hogy az elrabolt és egy vidámparkban fogva tartott James Gordon nyomozót az őrületbe kergesse, miközben Batman a nyomába ered. A képregény középpontjában Batman és Joker – főleg pszichés – összecsapása áll, emellett pedig visszaemlékezésekből megismerhetjük Joker eredetét. A filmről egyelőre semmi lényegesebb információnk nincs azon kívül, hogy 2016-ban érkezik.


Bejelentettek emellett további két filmet, melyekről nem sokat tudunk, mivel ezek nem adaptációk, hanem eredeti történetek lesznek. Az első egy másik Batman-film, a Bad Blood, melyről mindössze annyit tudunk hogy Batgirl eredettörténete lesz. Emellett várható még egy film, a Justice Legaue vs. Titans. Igen, jól láttátok, az Igazság ligája jövőre összecsaphat Robinékkal, kíváncsiak leszünk az összecsapás okára.

Mit gondoltok az érkező filmekről? Ti melyiket várjátok?