2015. november 1., vasárnap

New York Comic Con 2015

Október 8. és 11. között került megrendezésre az USA keleti partjának legnagyobb képregényes-rajzfilmes találkozója, a New York Comic Con. A nemzetközi rajzfilmadók közül kint volt a Nickelodeon, a Cartoon Network és az Adult Swim.


Mint már megszokhattuk, a Turner csatornái egy halom pultnál várták az érdeklődőket, ahol a rajzfilmszereplők szinkronhangjai és az animációs sorozatok készítői osztottak aláírásokat és válaszoltak a kérdésekre. Volt Kalandra fel!-, Parkműsor-, Steven Universe-, Robot Chicken- és Wabbit-témájú panel.


A Kalandra fel! készítőitől megtudtuk, hogy a Marceline történetét elmesélő Kalandra fel!-minisorozat, a Stakes premiere november 14-én lesz az USA-ban. A szerencsés rajongók bepillantást nyerhettek a Stakes első két részébe. Talán fény derül Marcy és Buborék hercegnő titokzatos közös múltjára is?Ezen felül megtudhattuk, hogy a 7. évadban lesz egy ünnepi különkiadás, amelyben Buzgó meglátogatja találmányát, Zizgőt; valamint ismét kapunk egy nemcserés Fióna és Cuki-epizódot.


A Robot Chicken repertoárja újabb DC Comics-különkidással fog bővülni, Robot Chicken DC Comics Special 3: Magical Friendship címmel. Ahogy már megírtuk, a Nickelodeon is jelen volt, a csatorna ismertette The Splat című rajzfilmblokkját, amely klasszikus sorozatokat tűz műsorra.


A Disney bemutatta Disney Infinity 3.0 című videojátékát, amelynek idei verziójába már a Star Wars: Lázadók és az Agymanók szereplői is bekerültek. A Disney-paneleknél felbukkant a képen látható Alex Hirsch is, a Rejtélyek városkájának alkotója, aki elárulta, hogy amikor a Disney-nek benyújtotta a Gravity Falls ötletét, volt két másik rajzfilmkoncepciója is. Az egyik sorozatötletében időutazó delfinek szerepeltek, míg a másikban egy 19. századi úriember játszotta volna a főszerepet.

A 2016-os NYCC október 6-án fog kezdődni és 9-én végződni.