2016. február 5., péntek

A Disney XD Xtra Dinamikus arculatot kapott

A Disney Csatorna a világ számos országában működtet egy Disney XD nevű csatornát, amelyet nálunk is sokan hiányolnak. Bár az USA-ban már tavaly nyáron arculatot váltott a csatorna, Európába csak február 1-jén jutott el. Az új köntös igazán tetszetősre sikerült. A logó letisztultabb, a képi világ és az identeket aláfestő zene pörgősebb lett.

Az új csatornaazonosító szintén zöld, viszont más árnyalatot kapott és a keret is eltűnt róla. A „Disney” felirat közvetlenül a logó fölé került, ezáltal árnyékolás sincs többé. (A régi logó itt látható.) A betűtípus, amellyel a műsorok címét írják ki az ajánlók során, maradt a régi, jól bevált, amelyet a Disney Csatornán és az XD-n egyaránt alkalmaznak.


Az új dizájnban nagy hangsúlyt kapott a zöld, a lila és a rózsaszín, de valószínűsíthető, hogy – akárcsak a régi arculat esetében – itt is kapunk majd szezonális (például karácsonyi és halloweeni) kinézetet.

A tovább mögött nagy felbontású videó a rebrandről.
A Disney két csatornával, a Disney Csatornával és a Disney Juniorral van jelen a magyar piacon, a Disney XD indulásáról nincs hír. Az XD műsorainak nagy részét az anyacsatorna mutatja be a régióban.

8 megjegyzés:

 1. Szerintem, mikor indul hazánkban a Disney XD hivatalosan magyarul a Magyar Telekom platformon?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. "Magyar Telekom platformon", besírok :DDDDD

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

   Törlés
  3. Kedves Elizabett! Az előző hozzászólásod a szabályzatunk 3-as pontja értelmében törlésre került. Kérlek, legközelebb jobban figyelj a szabályzat betartására!

   Törlés
 2. Üdv! Szeretnék közreműködni a Rajzfilmövezetnél. Hol tudok jelentkezni?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Kérlek, írj a Rajzfilmövezet Facebookjára!

   Törlés
 3. Ha én lennék a Disney helyében, akkor megvenném a Megamaxot és abból csinálnék egy Közép-európai Disney XD-t.

  VálaszTörlés