2016. február 7., vasárnap

Megtört az átok a Warner Bros-nál

Szuperdod: 39 rész uán kasza. Tini titánok: 65 epizód után kasza. Saolin leszámolás: 3 évad és 52 rész után kasza. Johnny Test: a produkció 39 rész utáni átadása a Teletoonnak. MAD: 52 epizód után nem gyártottak többet. Újabb bolondos dallamok: szintén nem készült 53. rész.


A Warner Bros. Animation legutóbbi sorozata, amely több epizódot ért meg, mint 65, az 1993 és ’98 között futott Animánia volt. Azóta tizenhárom, huszonhat, harminckilenc, ötvenkettő vagy hatvanöt darab 22 perces rész után elkaszáltak mindent. (A 11 perces epizódokkal rendelkező szériák epizódszámát meg kell felezni és 22 percesnek kell számolni, hogy ez teljesüljön.)

Ám idén megtört az átok. Tizennyolc év után itt egy sorozat, amely legalább 78 részesre nyúlik!

A WB Animation megváltója a Tini titánok, harcra fel!, amely jelenleg futó harmadik évadával eljut a 78*22 perces hosszig. Persze ne gondoljuk, hogy a sorozat sikeresebb az összes többinél, amely csupán 65 epizódos lett, gondoljunk csak az eredeti Tini titánokra vagy a Batman: A bátor és a vakmerőre.


Sokkal inkább az állhat a háttérben, amely a Tini titánok, harcra fel!-t megrendelő Cartoon Network jelenlegi műsorpolitikáját jellemzi: Nyújtsuk a sikeresebb sorozatokat, mint a rétes tésztát, hisz láthatjuk, mennyire bejött a Nickelodeonnak például a Tündéri kersztszülők, de még inkább a Spongyabob esetében, amely franchise-bevételeiből (videojátékok, ételek, foglalkoztató füzetek és egyéb ereklyék) bizonyára halálra keresi magát a csatorna, mindamellett, hogy Spongyabob a laikusok számára egyet jelent a rajzfilmnézéssel.

A FOX–FX–FXX hármasnak is bejön a dolog, vegyük például A Simpson család, a Family Guy vagy az Archer sikerét. Bár biztosat nem következtethetünk, talán a Cartoon Network is hasonló sikerű kultuszsorozatokat szeretne magának a 10-es években is.

Akárhogy is legyen, örülünk, hogy a TTHF nem ér véget három év után. Innentől kezdve csak reménykedhetünk, hogy további sorozatok esetében is hasonlóan jár el a Warner Bros. és a Cartoon Network.

7 megjegyzés:

 1. A Tini titánok, harcra fel!-nek jelenleg 127 része van leadva (Amerikában). Úgy láttam, jelenleg 9 darab epizód van a tervezettek között.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. „A 11 perces epizódokkal rendelkező szériák epizódszámát meg kell felezni és 22 percesnek kell számolni, hogy ez teljesüljön.” Vagyis a 131. (66a.) résszel jut túl azon a bizonyos 65. epizódon. A 9 (4,5*22’) tervezett résszel ez meg is valósul.

   Törlés
 2. Én most nem tudom hogy örüljek-e ennek, vagy sem :D

  VálaszTörlés
 3. A Saolin leszámolás az mért kasza?
  Annak adtak egy rendes befejezést.
  (Majd kiadtak az idővonaltól teljesen független Saolin Krónikák sorozatot.)

  VálaszTörlés
 4. Boldog vagyok de jó lenne ha a cartoon networknél is folytatodna ez a siker és eljutna egy jó pontig véleményem szerint. Pl( A )parkmüsor elérne a 9 évadig és megdöntené a 300 epizódot de így is nagy sikert tett aminek örvendek és gratulálok.

  VálaszTörlés
 5. Bocsánatot kérek előre is hogy nem ehhez a témához szólok de valamiért nem tudok belépni a gyerek világ blogjára és nem tudom mit tegyek.nagyon sokszor szoktam követni rajzfilmövezet híreit és gyerek világét is ezért kérek segítséget.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Először is köszi az érdeklődést a blogom felől. Másodsorban pedig sajnos az oldalt feltörték és megszüntették.:( A jövőről egyelőre nem tudok nyilatkozni, de az esetleges visszatérésig kövesd a Rajzfilmövezetet a rajzfilmes hírekért, engem pedig facebook-on találhatsz meg, ahol a fejleményekről és a jövőbeli tervekről is beszámolok, ha eljön az idő. :)

   Üdv,
   A GYV adminja

   Törlés