2016. február 7., vasárnap

Megtört az átok a Warner Bros-nál

Szuperdod: 39 rész uán kasza. Tini titánok: 65 epizód után kasza. Saolin leszámolás: 3 évad és 52 rész után kasza. Johnny Test: a produkció 39 rész utáni átadása a Teletoonnak. MAD: 52 epizód után nem gyártottak többet. Újabb bolondos dallamok: szintén nem készült 53. rész.


A Warner Bros. Animation legutóbbi sorozata, amely több epizódot ért meg, mint 65, az 1993 és ’98 között futott Animánia volt. Azóta tizenhárom, huszonhat, harminckilenc, ötvenkettő vagy hatvanöt darab 22 perces rész után elkaszáltak mindent. (A 11 perces epizódokkal rendelkező szériák epizódszámát meg kell felezni és 22 percesnek kell számolni, hogy ez teljesüljön.)

Ám idén megtört az átok. Tizennyolc év után itt egy sorozat, amely legalább 78 részesre nyúlik!

A WB Animation megváltója a Tini titánok, harcra fel!, amely jelenleg futó harmadik évadával eljut a 78*22 perces hosszig. Persze ne gondoljuk, hogy a sorozat sikeresebb az összes többinél, amely csupán 65 epizódos lett, gondoljunk csak az eredeti Tini titánokra vagy a Batman: A bátor és a vakmerőre.


Sokkal inkább az állhat a háttérben, amely a Tini titánok, harcra fel!-t megrendelő Cartoon Network jelenlegi műsorpolitikáját jellemzi: Nyújtsuk a sikeresebb sorozatokat, mint a rétes tésztát, hisz láthatjuk, mennyire bejött a Nickelodeonnak például a Tündéri kersztszülők, de még inkább a Spongyabob esetében, amely franchise-bevételeiből (videojátékok, ételek, foglalkoztató füzetek és egyéb ereklyék) bizonyára halálra keresi magát a csatorna, mindamellett, hogy Spongyabob a laikusok számára egyet jelent a rajzfilmnézéssel.

A FOX–FX–FXX hármasnak is bejön a dolog, vegyük például A Simpson család, a Family Guy vagy az Archer sikerét. Bár biztosat nem következtethetünk, talán a Cartoon Network is hasonló sikerű kultuszsorozatokat szeretne magának a 10-es években is.

Akárhogy is legyen, örülünk, hogy a TTHF nem ér véget három év után. Innentől kezdve csak reménykedhetünk, hogy további sorozatok esetében is hasonlóan jár el a Warner Bros. és a Cartoon Network.