2016. július 25., hétfő

Kenry szerint Magyarország szar, a magyar pedig bégető nemzet

Kenry26. Néhányaknak ismerősen csenghet a név, amely egy YouTube-csatornát takar, ahol rajzfilmteóriák mellett immár demagóg politikai videókat is láthatunk. Kenry a rajzfilmes témák mellett burkoltan vagy kendőzetlenül más, érzékeny témákhoz is nyúl, ami egyeseket megbotránkoztathat. Ezért gondolom, hogy releváns ez a cikk.

Nem lesz rendszer az ilyen írásokból.


Nem szoktam véleménycikket írni, a Rajzfilmövezeten inkább az objektív cikkek dominálnak, de úgy hiszem, tájékoztatnom kell Kenry követőit arról, hogy kiért is rajongnak. Kenry a rajzfilmteóriás videói mellett megkezdett egy olyan agymosást (a nép okosítását, ahogy ő nevezi), amelyben ő mindentudó. Ez már ott megdől, hogy A globalizációról című videójában szó sem esik a globalizációról.


Kenry a Family Guy 2012 óta készült évadjainak kritizálása mellett saját hazáját, Magyarországot és a magyar népet is lehurrogja. Megnyomorított lelkek című verse szerint a "majom" pedagógusok értelmi szintje nulla.

A Family Guy esetében a kritika annyi, hogy berakta a sorozat legundorítóbb és legerőszakosabb jeleneteit. Ja és néhány szöveges inzerttel megszakítja azt. Tehát a Family Guy új évadjai rosszak, mert undorító és erőszakos jelenetek is vannak benne. Csak megsúgom: 2012 előtt is voltak undorító és erőszakos jelenetek. A sorozatot azért is kritizálja, mert ismétli önmagát. Kenry szintén ezt teszi.

Kenry egyik kommentje a magyar válogatott sikerének örülő nemzetről:


Egyik kommentjében megjegyzi, hogy szar helyre született, amiről ő nem tehet. Van olyan kommentje is, amelyben leidiótáz valakit minden indok nélkül. A bégető nemzet versének címével pedig arra utal, hogy a magyarok birkák.

Úgy gondolom, Kenry látásmódja meglehetősen beszűkült, ugyanis a magyar viszonyokat mélységesen elítéli, ennek ellenére más országokra nem lát rá eléggé. Általánosít és politizál, miközben nem ért a politikához. Szerintem Magyarország cseppet sem szar hely és ha van is, hogy nehezen boldogulunk, a hazánkat szeretnünk kell. A legnagyobb baj nem az, hogy hangot ad az agymosásnak, hanem az, hogy ezt rajzfilmekkel, animációs sorozatok szereplőivel fémjelzi. Nézzünk csak rá a csatornája vagy a Facebookja borítóképére. Ez a kettő valahogy nekem nem fér össze.

De persze lehet, hogy csak én háborodom fel ezen. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.

17 megjegyzés:

 1. Igaza is van Kenrynek. Inkább ez akar egy erőltetett szar cikk lenni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. MEG SZART IGAZA ANNAK A FÉREGNEK!!!

   Törlés
  2. Igaza is van Kenrynek. Inkább ez akar egy erőltetett szar cikk lenni. :)

   Törlés
 2. Én valamiben értem őt, valamennyiben nem. Hallottam, hogy milyen életkörülmények között született. A videóiról pedig: mindenki azért egyedi mert meg van a saját véleménye. Ő észre veszi azt a magyar nemzetben amit mi nem. Azt hittük, hogy az EB-től összetartók lettünk, pedig ez csak a láttszat. Észre se vesszük de esik szét az ország, erre ti egy olyan embert fikáztok aki megosztja a véleményét?

  VálaszTörlés
 3. Ti tiszta betegen viselkedtek már megbocsássatok de szuper magyarország. Biztos hogy szélsőségesek vagytok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jónak, jó de azért nézd meg a állapotot, migránsoktól és terroristáktól félünk, az utcán már az emberek csak ezt kiabálják: Nézd mán' ott van Pikachu! KAPD MÁR EL!

   Törlés
 4. Hát a Rajzfilmövezet egy kurva szar oldal.. Üdvözlettel PurpleEye ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. INKÁBB KENRY EGY RANDA FÉREG!

   Törlés
 5. Már ne is haragudj kedves Rajzfilmövezet! De mindenkinek megvan a maga véleménye/szabadsága a youtubon! Ha nem tetszik a videója akkor ne nézd meg! #respect

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. VÉDED RIBI? LEHET HÚZNI AZ ORSZÁGBÓL HA VÉDED AZT A KIS FÉRGET!

   Törlés
  2. Szia! Ha lehet, kapcsold ki a caps lockot! Köszi!

   Törlés
 6. Hát nem is tudom. Én mondjuk nem leszek olyan, hogy le szarozzam a cikket, csak azért mert bírom kenry videóit. Hát ebben a cikkben is van némi igazság ahogy kenry videóiban is. De így 13 éves fejjel nem tudnák valamilyen értelmes hozzászólást írni, csak annyit hogy mindenkinek meg van a szubjektív véleménye eggyes dolgokról. Valaki így látja a dolgokat, valaki meg úgy. (tudom nem volt egy akkora nagy vélemény xd de mint mondtam nem tudok mit hozzászólni)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igaza van ennek az embernek és tuti nem ismerem, ha kérdeznétek xDxD

   Törlés
 7. Azért azt kijelenteném hogy a vélemény nem egyenlő valakinek/valaminek a felesleges provokatív pocskondiázásával. Az hogy sport és politika hogy fér össze.. Nem tudom hogy hogy kerül a csizma az asztalra de sokszor tapasztalni ilyeneket a neten. Amúgy ha nem tetszik a cikk ne olvasd el. ;)

  VálaszTörlés
 8. Ez a cikk borzasztó random egy ilyen oldalra, Kenry provokatív ez van, hónapok óta nem láttma egy videóját sem, csak a kommentjeit, de most nem pontosan értem miről szól ez a cikk? Bárki tagadná hogy Magyarország helyzete borzasztó? Bárki tagadná, hogy több mint 400 ezer ember elment, ráadásul okkal? Van értelmes ember aki szerint Trump nem idióta? Való igaz ennyi pénzért már focizhattak jól a mi drága sportolóink, de egy izlandos öngólos döntetlen, azért tényleg inkább szerencse, arról nem is beszélve, hogy szétverték utána a fél várost, igaz legalább szolidabban mint a román-magyar után.

  A hazaszeretet nem azt jelenti, hogy kérdés nélkül elfogadod, hogy Orbánék hogy barmolják szét az országodat, pont hogy azt jelentené, hogy a borzalmas körülményekre felhívod a figyelmet, vagy próbálsz változtatni.

  VálaszTörlés
 9. Félre értettétek Kenry-t.

  Ő körübelül annyira hazaáruló a Bégető nemzettel, mint Ady a magyarság verseivel.

  A Megnyomorított lelkek című verse nem a tanárt mint egyént, hanem az oktatásirendszer egészét kritizálja személyes tapasztalatai alapján.

  Őmaga egyfajta liberális ideológiát képvisel. E cikk irója inkább konzervatív. És nagyon nem értik egymást.
  Teljesen más nemzet- és problémafelfogás van mind a két oldalon.
  Kenry alapvetően jobbítani akar a jelenlegi helyzeten. Egy kicsit szabadabb és humánusabb rendszert szeretne. Nem úgy gondokodik a nemzetről, mint egy feltétlen örök családról, hanem mint emberekről akikkel egy országban él.
  Hogy világnézete helyes-e azt nem lehet eldönteni, maximum egyet nem érteni vagy helyeselni tudok saját nézeteim alapján.

  Kenry igyekszik hangsúlyozzni, hogy ez az ő véleménye, habár ez nem mindig sikerül neki. Elvileg azért van ott, hogy Kenry szerint, meg ez a rengeteg "én Kenry így-úgy gondolom", hogy ez megmaradjon. Sajonos ezzel néha ellentétes célt ér el s mi azt hisszük, hogy ő az isetn, aki mindent tud.

  Hogy agyatmos-e vagy jó-e amit csinál? Gyakorlatilag, ő elmondja a véleményét. Ez sokszor érdekes, színvonalas. De néha (mint a Tom és Jerry-s részben) az egészet a saját liberális nézeteinek rendeli alá, ilyenkor már kevésbé jó.
  A versei, mint irónikus odamondogatások, egész jók. Nem olyan örök esztétikai élmények, mint József Attila Eszmélete, de Ady magyarság versei mellett teljesen megállják a helyüket.
  Filozófiai és politikai videóit nem ismerem. Személyes élményem alapján, ez az oldala sem megátalkodott. Egy nagy iróniával pácolt liberális és humanista világnézet az alapja, ennek előnyeivel és hátulütőivel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a legértelmesebb komment, amit a cikk alatt olvastam. Köszönöm, hogy elmondtad a véleményed.

   Törlés