2016. november 5., szombat

A JimJam 2016. decemberi újdonságai

A JimJam különösen sok újdonsággal készül decemberre, köztük számos európai animációval. A csatorna egész decemberben karácsonyi filmeket ad 16:00-tól, 24-én és 25-én pedig karácsonyi témájú epizódokkal jelentkezik.


Végtelen történet (1996): ÚJ SOROZAT
2-ától 16:00-kor

Bastian fantáziaországbeli kalandjai elevenednek meg a 26 részes német–francia–kanadai rajzfilmsorozatban.A hókirálynő (2008)ÚJ FILM
12-én 16:00-kor

A 23 perces cseh animáció a klasszikus Andersen-mesét dolgozza fel. A ČT :D mutatta be. (Eredeti cím: Sněhová královna)


A negyedik királyÚJ FILM
6-án 16:00-kor

A Četvrti kralj c. horvát animációs film magyar címe egyelőre nem ismert. A Három királyokról, Gáspárról, Menyhértről és Boldizsárról mindannyian hallottunk. De mellettük volt egy negyedik király is, Mazzel. A film az ő történetét meséli el.


Mikulásegér és a RémszarvasokÚJ FILM
20-án 16:00-kor

Az egerentyűk karácsonyra készülnek. Főhősünk Roza, a kisegér, él-hal „Hunny Bunny”-ért, a jégrevű táncosnőjéért. Az egerek Mikulása, a Szent Egér készül az ünnepekre, s arra, hogy rénszarvas patkányaival, a „rémszarvasokkal” körülutazza a földet, s megajándékozza a kisegereket. Roza és családja is készül a szép ünnepre. A Mikulásegér azonban elveszíti a térképét, s a rénszarvas-patkányfogat pedig teljesen kimerült. Elvesztek a hóban. Egyszer csak Roza, a kisegér házához érnek, s bekopogtatnak.


Santa’s Special DeliveryÚJ FILM
22-én 16:00-kor

Christmas is just around the corner, though the cheery ‘Yo Ho Ho’s of Santa Claus are noticeably missing. The reason is simple – the children just don't seem to believe in him anymore, a fact which has secretly troubled his two elfin helpers, Malthorpe and Stumbleshanks, for some time. Encouraging him to put such thoughts out of his head, the elfin helpers urge Santa Claus to prove he exists by making this Christmas an extra special one for every child on the planet. Santa Claus agrees with the plan, and sets off home to prepare himself for the following night’s deliveries, yet trouble lays ahead, with many obstacles in the way of fulfilling his duties. With the help of his elfin friends and a child genius called Leon, this lovely Christmas film proves that if you work together, any Christmas miracle is possible!


Én kicsi pónim: Menta karácsonyaÚJ FILM
25-én 16:00-kor

Igazi ünnepi hangulatot ígér a legkisebbeknek is a népszerű játék, az Én kicsi pónim rajzolt formában megelevenedő karácsonyi kalandja! Minty, a kis zöld póni rettenetesen érzi magát, amikor véletlenül összetör egy különleges karácsonyi cukorsétapálcát. Ez a pálca mutatott volna ugyanis utat a Télapónak Pónifalvába! Minty attól tart, hogy Télapó idén nem találja meg őket, és így barátai is ajándék nélkül maradnak az ő hibájából. Nem teketóriázik sokat, felkerekedik, és elindul az Északi Sark irányába, hogy személyesen igazítsa útba a Télapót, és megmentse a Karácsonyt. Pónibarátai azonban nem hagyják, hogy a vakmerő Minty bajba kerüljön: együtt indulnak a kis zöld lovacska után, hogy segítsenek neki a hosszú úton!

Folytatódó (bővebben): Én kicsi pónim: Varázslatos barátság (ÚJ SOROZAT)

Műsor és pontos premieridőpontok a TV-újság menüpontban.

forrás részben: JimJam, TV24, Filmkatalógus