2016. november 2., szerda

Az M2 2016. novemberi újdonságai

Az M2 két új, magyar animációs sorozat első epizódjait mutatja be novemberben. Mindkettő a Médiatanács Macskássy Gyula-pályázatának köszönhetően készülhetett el. További újdonságok esetén frissítünk.


Az Égig érő Fa: A küszöbÚJ SOROZAT
12-én 11:25-kor

Az Égig érő Fa: A Küszöb egy epizódja egy kaland-rajzfilmsorozatnak, mely magyar mesei és mitológiai elemekkel mutatja be egy táltos fiú és három harcos kalandját, akik megmásszák az Égig érő Fát. Nimród rémálmában újraéli mesterének, elveszítését a Sárkánnyal vívott ütközetben. Mikor magához tér, csapattársai, Zoárd, Zille és Gilvád éppen azon tanácskoznak, milyen úton érik el a Fa világába vezető Küszöböt. Nimród, mestere tanításai alapján vezeti őket, a csillagokat követve, míg, viszontagságos úton át a Küszöbhöz érkeznek. A csapat hátrahagyja Nimródot, hiszen felkészületlennek tűnik egy a kalandra. Mikor azonban egy félelmetes szörnyeteggel kerülnek szembe és alul maradnak a küzdelemben, Nimród menti meg őket, varázserejét és tudását felhasználva. A csapat végül újra együtt folytatja útját a fa koronája felé.Átjáró Másvárosba: Egy különös látogatóÚJ SOROZAT
13-án 11:25-kor

Kázmérhoz és Kamillához egy napon különös alak érkezik a cserépkályhán keresztül Másvárosból: Közbenjáró, aki a segítségüket kéri. A gyerekek útrakelnek, hogy utánajárjanak a rejtélynek.


Székelyfőldi legendáriumÚJ MINISOROZAT
26-án 11:20-kor, 27-én 11:40-kor

Székely balladák, mondák elevenednek meg ebben a rajzfilmsorozatban. Zete, a kisfiú időutazásra indul egy legenda segítségével. A történetet Gábor atya meséli el neki, arról az időről, amikor a tatárok betörtek az országba, és meg akarták szerezni a székelyek féltett kincsét, a csíksomlyói Babba Máriát. Ám a csodatévő szobrot mégsem sikerült elrabolniuk a székelyektől. Ám a csoda akkor sem maradt el.


Gondos Bocsok és az UnokatesókÚJ SOROZAT
26-tól hétvégén 19:35-kor

A Gondos Unokatesók megérkeznek Gondosfalvára, mert az a küldetésük, hogy a kóbor gondos szíveket összegyűjtsék és visszajuttassák a Nagy Szívbe. Ha nem tesznek elég sok jót másokkal, akkor nem lesz elég szív és Gondosfalva eltűnhet. Ehhez kérik a Gondos Bocsok segítségét.

Folytatódó (bővebben): Loopdidoo (ÚJ SOROZAT)

Műsor és pontos premieridőpontok a TV-újság menüpontban.

forrás: Médiatanács