2016. november 10., csütörtök

Az utolsó pillanatban kellett átírni a South Park új részét

Az aktuális közéleti témákat a lehető leggyorsabban feldolgozó South Park készítői Hillary Clinton győzelmére számítottak – e forgatókönyv szerint írták meg az Egyesült Államok elnökválasztásról szóló, az eredményhirdetés estéjén már be is mutatott epizódot. Azonban Donald Trump nyert és ez felforgatott mindent: sürgősen meg kellett változtatni az epizódot, hogy még este adásba kerülhessen – írja az AWN.com.

Mr. Garrison (alias Gennyes Tus (alias Donald J. Trump))

Mint ismeretes, a South Park készítői hat nap alatt írnak meg egy epizódot. (Más rajzfilmsorozatok esetében ez a folyamat hosszú hónapokig eltart.) Az évadokat rendszerint az őszi–téli időszakra időzítik, ilyenkor egyik napról hétről a másikra dolgoznak. A jelenleg futó 20. évad központi témája az elnökválasztás, az eredményhirdetés napján sorra kerülő epizód pedig értelemszerűen az eredményt mutatja be. A sorozat készítői (a közvéleménykutatókkal együtt) Hillary Clinton győzelmére számítottak. Nem jött be.

Az új rész címe The Very First Gentleman (A legelső first gentleman) lett volna Bill Clintonra utalva, ám a címet Oh, Jeez-re (Ó, Jézus!) változtatták, Trump meglepetésszerű felülkerekedésére reagálva.


A stáb annyira biztos volt a női elnökjelölt diadalmában, hogy hétfőn (november 7-én) az amerikai Comedy Central meg is osztotta az epizód tévés ajánlóját. Ebben PC igazgató bejelentette a tanulóknak, hogy Bill Clinton (Redvás Szendvics férje) látogatást tesz a South Parki Általános Iskolában.

A klipet lecserélték az alábbira. Ebben Randy Marsh kifejezi izgatottságát és utal Trump (Gennyes Tus) szlogenjére. „Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én elég izgatott vagyok. Amerika újra nagyszerű lesz” – mondja. Shelly határozottan nem ért egyet, szerinte „az ország négy évig szívni fog”. Randy aztán a következővel „nyugtatja” lányát: „Megtanultuk, hogy a nőkből bármi lehet! Kivéve elnök”.A sorozat 274. epizódjával, az Oh, Jeez-zel végül időben elkészültek és be is mutatták még november 9-én. Magyarországon november 17-re várható a bemutató. Az választás kapcsán egyébként szavazást rendeztünk a Rajzfilmövezet Facebookján. A követőink helyesen tippelték meg az új elnököt.

A South Park 20. évada csütörtökönként 22:00-kor a magyar Comedy Centralon!