2016. december 1., csütörtök

Grafikonon az M2 emelkedése

Két helyet javított a pozícióján az M2, a közmédia gyerekcsatornája a nyáron mért adatokhoz képest. A gyerekeknek és a családoknak erőszakmentes tartalmakat kínáló adó átlagos közönségaránya 2 százalékpontnál is többet nőtt ősszel. A csatorna ezzel a második helyre jött fel a gyerekcsatornák között, és nemcsak tartja ezt a helyet, de egyre többször elsőként is végez a rangsorban. Szerdán például 12,9 százalékos átlagos közönségarányával a 10,2 százalékkal álló Nickelodeon előtt a legnézettebb gyerekcsatorna volt az M2 a 4–12 évesek körében a 6-tól 20 óráig tartó műsorsávban.


Dr. Plüssi az egyik legnépszerűbb szereplő az M2 műsorán. A kislány, akinek varázslatos képessége, hogy meggyógyítja a beteg, vagy elromlott játékokat, bátorságra, gondoskodásra és szolidaritásra tanítja a legkisebbeket. Szorosan az ifjú doktornő nyomában pattognak Gumimacik. A klasszikus sorozatot ma is szeretik a gyerekek, rendre az M2 legnézettebb sorozatai között szerepel. Nézőink nagy kedvence még az Aladdin, a Gondos bocsok, Kókusz Kokó a kis sárkány, Alvinnn!!! és a mókusok, valamint az Eperke legújabb kalandjai, című animációs sorozatok is.

Igaz, nagy különbségek nincsenek az egyes műsorszámok nézettségei között, hiszen az M2 erőszakmentes, szelíden szórakoztató műsora, a „biztonságos csatorna” filozófiája minden idősávban színvonalas és teljesen veszélytelen kikapcsolódást biztosít a nézőinek. A garantáltan agressziótól mentes tartalomért egyre többen kapcsolnak az M2 műsorára, ezt mutatják az adatok, és a csatolt grafikonról is könnyen leolvasható a változás.

forrás: MTVA