2016. július 31., vasárnap

SDCC 2016: A Marvel Animation újdonságai

A Marvel a filmes univerzuma és az élőszereplős sorozatai mellett az animációs sorozatait is kivitte a Comic-Conra, ahol egy képregényt adaptáló évadot és egy új sorozatot is bemutattak.


Új évaddal érkezik az Avengers Assemble, amit itthon Bosszúállók újra együtt címmel adott az RTL Klub. Az előző, Ultron Revolution alcímet viselőt követően idén egy nagyobb sztori kerül bemutatásra, a Secret War avagy a Titkos háború. Az évadban új felállásban lesznek jelen a Föld legnagyobb hősei, a csapat tagja lesz Vízió, Marvel Kapitány, Darázs, Ms Marvel, Fekete Párduc, Hangya, és a Jane Foster-féle női Thor. A képregény története szerint a Túlontúli nevű lény hősöket és gonosztevőket rabol el, és egy olyan világban engedi őket szabadon, ahol egymás ellen kell harcolniuk.

A másik sorozatot A galaxis őrzői elválaszthatatlan duója, a fegyverimádó Mordály (Rocket), a mosómedve és a háromszavas szókinccsel rendelkező Groot, a fa kapja. A Rocket Raccoon and Groot-sorozatot az Eisner-díjas képregényíró, Skottie Young munkája ihlette. A Comic-Conon kaptunk egy rövid előzetest, amely a történetből semmi nem árul el, de legalább belepillanthatunk a sorozat animációstílusába.

Mindkét sorozat a Disney XD-re fog érkezni, megjelenési dátum egyenlőre nincs. A Rocket Raccon and Groot előzetesét a tovább mögött találjátok.

SDCC 2016: Son of Zorn – A LEGO-kaland készítőinek új sorozata

A Chris Miller–Phil Lord alkotópáros kivitték a Comic-Conra az érkező új élőszereplős-animációs hibrid sorozatukat.


A főszereplő Zorn, egy távoli sziget rajzolt harcosa, aki elutazik az élő szereplők által lakott kaliforniai Orange-be, ahol élete legnehezebb harca vár rá: újra össze kell jönnie volt feleségével, Edie-vel, és jó viszonyt kell kialakítania fiával, Alannel.

A Miller-Lord páros mellett a sorozat alkotásában részt vesz még Eric Appel. A főszereplőt Jason Sudeikis (A zöld urai, Angry Birds – A film) szinkronizálja, mellette még feltűnik többek közt Brandan Hunt, Cheryl Hines (Tündéri Keresztszülők: Nőj fel Timmy Turner!), Bryce Johnson (animációs Doctor Strange-film), Cameron Monaghan és Clara Soyoung. Az Egyesült Államokban szeptember 25-én érkezik a FOX-ra a sorozat, a hazai FOX-on való megjelenés kérdéses.

Előzetes a tovább mögött.

A Disney Csatorna 2016. augusztusi újdonságai

A Disney Csatorna augusztusban két animációs újdonságot mutat be. Az élőszereplős premiert lásd a Tiniövezeten.


Star Darlings: Csillagocskák: ÚJ SOROZAT
22-től hétköznap 6:51-kor

A Starlingok emberemlékezet óta kívánságokat teljesítenek a Sóvárgók (vagyis a Földlakók) számára. Amikor egy kívánság valóra válik, olyan pozitív erők szabadulnak fel, melyek energiával látják el otthonukat, Csillagmezőt. Ám az idillnek véget vet egy gonosz erő, mely veszélyezteti a békességüket, ezért kiválasztanak 12 tinilányt, akik életük legvarázslatosabb küldetésére indulnak – mint Csillagocskák, akik igazi példaképek a kislányok számára: arra ösztönzik őket, hogy legyenek bátrak és kitartóak, ha az álmaikról van szó, ne csak titokban dédelgessék őket. A sorozat a szívből jövő kívánságokról szól, és arról, hogy azokat akaraterővel, pozitív döntésekkel igenis meg lehet valósítani. A Csillagocskák tehát bátorítást és reményt adnak a fiatal lányoknak, valamint a belső hangjuk, az igazi személyiségük felfedezésére buzdítják őket. A Csillagocskáktól a zene sem áll távol, hiszen egy bandát alkotnak: Sage gitározik, Vega basszusgitározik, Libby a billentyűs, Scarlet dobol, Leona pedig énekel. A sorozatot tehát zenés betétek is tarkítják. A „Wish Now” című betétdalt Skylar Stecker adja elő.


Hamis cicaÚJ SOROZAT
7-től vasárnaponként 14:25-kor

Gark nem igazi macska. Ő egy Hamis cica: egy kicsi, kék földönkívüli lény lila macskakosztümben. Max viszont igazi macska: kövér, puha, sárga, és gazdája, a szenilis Betty állandóan őt babusgatja.
A hihetetlenül vicces, 5 perces rövidfilmeket augusztustól láthatod.

forrás: Disney

2016. július 30., szombat

SDCC 2016: Előzetesen a Vixen 2. évada

A CW amerikai televíziós csatorna kihozta a Comic-Conra a DC sorozatait, köztük az animációs Vixen-t is.


Tavaly indult el a Vixen című animációs sorozat, ami a CW Arrowerse-nek elnevezett DC Comics-sorozatos univerzumának része lett, amelynek tagja még az élőszereplős A zöld íjász, a Flash: A Villám, a Supergirl és a Legends of Tomorrow (A holnap legendái). A Vixen megkapja legújabb évadát, ezt reklámozva egy rövid jelenetet is bemutattak előzetes gyanánt. A jelenetben Flash és Tűzvihar épp az Időjárás-varázslóval küzd, amikor hirtelen betoppan Vixen, hogy segítsen nekik.

A sorozatot továbbra is James Tucker (Batman Beyond, Superman elszabadul) rendezi, az új évad írói Sarah Tarkoff, Nulan Dunbar, valamint két, a CW többi sorozatával is foglalkozó író: Marc Guggenheim és az első évadban is részt vevő Lauren Certo, a címszereplő szinkronhangja pedig továbbra is Megalyn Echnikunwoke. A 2. évad idén ősszel érkezik a CW Seed-re.

Az előzetest a tovább mögött találjátok..

SDCC 2016: Új animációs DC-filmek érkeznek

A Warner Bros. és a DC bejelentette a 2017-re tervezett animációs filmjeit. Egy Batman- és egy Tini Titánok-történet készül, valamint egy korábban mozifilmnek tervezett alkotás.


Az első bejelentett animáció egy teljesen új Batman-történet lesz, amely vélhetően az új Batman-filmek (Batman fia, Batman kontra Robin, Batman: Az elfajzott) folytatása lesz, és amelyben közös kalandba keveredik egyik ellenfelével, Harley Quinn-nel. A filmről még annyit tudunk, hogy az a Bruce Timm írja, aki a Batman: A rajzfilmsorozatért is felelt, és aki részben megalkotta Harley karakterét. A film 2017 nyarán érkezik.

Az Igazság Ligájával való küzdelem után jövőre újabb filmet kapnak a Tini titánok is. Az 1984-ben a New Teen Titans képregénysorozatban megjelent The Judas Contract kerül adaptálásra, amit Marv Wolfman és George Perez alkotott meg. A történetben megismerhetjük a csapat egyik nagy ellenfelének, Deathstroke-nak az eredetét, valamint ez vezeti be Terrát, és itt válik először Dick Grayson Robinból Nightwinggé. A film 2017 tavaszán érkezik.

A harmadik film pedig a Justice League Dark. Ezt eredetileg élőszereplős filmként tervezték kiadni a sötétebb történetekben jártas Guillermo del Torro rendezésében, de ő aztán kilépett a projektből. Sokáig hallgattak a film sorsáról, ám most már biztos hogy elkészül, csupán animációs film formájában. A DC sötétebb tónusú karakterei közül kettő már biztosan szerepelni fog, ez derült ki a Comic-Conon. Ők John Constantine és Swamp Thing. Időközben kiadtak egy betekintő videót, amelyből kiderül, hogy még idén megjelenik a film.

Ti melyik filmeket várjátok a három közül?

2016. július 29., péntek

SDCC 2016: Új animációs sorozatot kap a Transformers

Újabb sorozattal jelentkezik a Transformers, ám ezúttal internetes felületen.


A Transformers: Robots in Disguise 3. évada és az 5. Transformers film, a The Last Knight előtt még érkezik egy nyolcrészes websorozat a Machinima Inc.és a Hasbro közös együttműködésével. A sorozat a Combiner Wars alcímet kapta, a történet 40 évvel az Optimus fővezér által vezetett Autobotok és a Megatorn által vezetett Álcák földi háborúja után játszódik, amikor már minden alakváltó visszatért anyabolygójára, a Cybertronra. A bolygón béke honol, ám a több transformer egyesülésével létrejövő combinerek felemelkedése véget vethet ennek.

A sorozatot a Megas XLR (Cartoon Network) egyik alkotója, George Krstic írja, a szinkronhangok közt van Anna Akana (Victorion), Amy Johnston (Maxima), Jason Marnocha (Megatron) és Ben Pronsky (Rodimus fővezér), Optimus hangját pedig Jon Bailey, a Honest Trailers (Őszinte előzetes) YouTube-sorozat készítője adja. A sorozat augusztus 2-től lesz elérhető a go90-en.

Előzetes a tovább mögött.

2016. július 27., szerda

Előzetest kapott a Justice League Dark

A Comic-Conon bejelentett egyik új animációs DC-film, a Justice League Dark kapott egy előzetest, és egy aprócska betekintést a készítésébe.


A korábban Guillermo del Torro-val élőszereplősre tervezett, de végül animációs alkotásként megvalósuló Justice League Dark előzetest kapott, melyben betekintenek a készítésbe egy picit, ezzel a film szinkronhangjai is nyilvánosságra kerülnek. John Constantine, a démonvadász hangja az a Matt Ryan lett, aki a karaktert a 2014-es, csupán egy évadot megélt Constantine sorozatban keltette életre; Batman hangja Jason O'Mara, aki szintén nem először szólaltatta meg a karaktert; Zatanna, a varázsló hangja Camilla Luddington; Holtember hangja Nicholas Turturro; Ray Chase pedig Etrigan, a verselő démon hangja lesz.

A filmet az a Jay Oliva rendezi, akinek többek közt a két részes Batman: A sötét lovag visszatértet és Az Igazság Ligája: Villám-paradoxont köszönhetjük; a zenét pedig az inkább Scooby-Doo-filmekre szakosodott Robert J. Kral szerzi.

A film még idén ősszel megjelenik DVD-n és Blu Ray-en. A videót a tovább mögött találjátok.

A Disney Junior 2016. augusztusi újdonságai

A Disney Junior augusztusban folytatja júliusi maratonját és egy újat is indít.


Nyár Jake-kel és Szófiával: MARATON
13-ától hétvégén 10:30-kor

Meglepetésünk van Jake és Szófia rajongói számára. Augusztusban különleges részeket vetít a csatorna, szóval készülj fel a varázslatos kalandokra! Benne: Pán Péter visszatér (08.13) Jake megmenti Fityinget (08.14), A lebegő palota (08.20), Sohaország megmentése (08.21), Ivy hercegnő átka (08.27), Gigászi ütközet a Sohatengeren (08.28)

Folytatódó újdonság (bővebben): Kerti parti (MARATON)

forrás: Disney

SDCC 2016: Ami a Cartoon Network közleményéből kimaradt

A Cartoon Network először adott ki magyar nyelvű közleményt a Comic-Conról, ám az abban leírtakon kívül is megtudtunk pár hírt a készülő és a már futó sorozatok kapcsán. Ezekből készítettünk listát.


Kalandra fel!
 • 8. évad berendelve. Noha tavaly ez már megtörtént, azóta a korábban tervezett nyolcadikat összevonták a 7. szezonnal, amely így 39 epizódosra duzzadt.
 • A sorozat crossovert kap A Simpson családdal.

Steven Universe
 • Új iOS-/Android-játék érkezik Soundtrack Attack címmel.
 • Rebecca Sugar (a sorozat alkotója) gyerekkönyvet készít az Emmy-díjra jelölt epizódból, A válasz címűből.
 • Rebecca bevallotta, hogy biszexuális.

Szamuráj Jack 5. évad (Adult Swim)
 • Az új évad bemutatója mégsem idén, hanem 2017-ben lesz.

És a végére egy bónusz: újra elérhető Kelet-Európából a CartoonNetwork.com és a CartoonNetworkAsia.com. Korábban blokkolva voltak az oldalak és a helyi CN-oldalra irányítottak át.

2016. július 26., kedd

SDCC 2016: A Cartoon Network meglepetései

A Cartoon Network az eddigi évekhez hasonlóan idén is jelen volt a San Diego Comic-Conon, ahol jelmezbált szervezett a cosplay játékosoknak, illetve vetítések keretében mutatta be hamarosan debütáló sorozatait.


Ilyen volt többek közt a legújabb Ben 10-sorozat. Az akciódús animációs sorozat idén ősszel debütál Európában és Ázsiában, 2017-ben pedig az amerikai földrészre is megérkezik. A csatorna legnagyobb nemzetközi franchise-a a tízéves hőst, Ben Tennysont mutatja be, aki különleges karórája segítségével, idegen lényekké alakulva menti meg a világot. Az ifjú nézők a sorozat segítségével felfedezhetik a bennük rejlő hőst is.

2016. július 25., hétfő

SDCC 2016: Új The Lego Batman Movie-előzetes

A Wonder Woman és az Igazság Ligája mellett a szintén jövőre érkező A LEGO kaland-spinoff is előzetest kapott.Nem Ben Affleck volt az egyetlen Batman, aki kint volt a Comic-Conon, ugyanis Gotham sötét lovagjának a LEGO-változatát szinkronizáló Will Arnett is, aki magával hozott a The Lego Batman Movie-hez egy új posztert (fentebb) és egy új előzetest.

A történet szerint Batmannek ismét szembe kell szállnia ősellenségével, Jokerrel és annak társával, Harley Quinn-nel. Ám ezúttal nem kell egyedül harcolnia a bűnnel, segítőtársa pedig a véletlenül örökbefogadott Robin lesz, de mellette felbukkannak még az Igazság Ligája tagjai is.

A filmet a Robot Chickent is készítő Chris McKay rendezi, a forgatókönyvet Seth Grahame-Smith, Chris McKenna (Igor) és Erik Sommers (Firka villa) írja, a zenét Lorne Balfe (Megaagy, A Madagaszkár pingvinjei) szerzi. Will Arnett mellett a szinkronhangok közt van Michael Cera (Robin), Ralph Fiennes (Alfred), Rosario Dawson (Batgirl), Zach Galifianakis (Joker), Susan Benett (a Denevérbarlang számítógépjének hangja) és Mariah Carrey (Marion Grange, Gotham polgármestere).

Az Egyesült Államokba február 10-én érkezik a film, magyar dátum még nem ismert. Az előzetes a DC Comics Magyarország jóvoltából megtekinthető feliratosan a tovább mögött.

SDCC 2016: A Jégvarázs szereplői is bekockulnak

A Disney 2013-as filmje sem úszta meg azt, hogy elkészüljön a LEGO-változata, mégpedig egy sorozat formájában.


Tovább folytatódnak Elza, Anna, Kristoff, Sven és Olaf kalandjai a Disney Csatornán – ám ezúttal egy LEGO-sorozatban. A sorozat a júliusban elindult Jégvarázs-könyvsorozat, a Frozen Nothern Lights első könyvét, a Journey to the Lights-t és majd annak folytatásai adaptálja. A történet szerint a csapat egy Little Rock nevű trollal együtt elindul, hogy visszaállítsák az északi fény ragyogását.

Visszatérnek a filmbeli szinkronszínészek, azaz Kristen Bell, Idina Mendez, Jonathan Groff és Josh Gad. Az Egyesült Államokban novemberben mutatják be a sorozatot a Disney Channelen, hazánkba vélhetően szintén ekkorra várhatjuk.

A sorozat előzetese a tovább mögött.

SDCC 2016: Justice League Action-előzetes

A hétvégén lezajlott a 2016-os San Diego-i Comic-Con, ahol a gyerekcsatornák és az animációs produkciók is képviselték magukat. Az eseményre pedig a Warner Bros. és a DC elhozta az új Igazság Ligája-sorozat, a Justice League Action első előzetesét.


A DC-animációkon már korábban is dolgozó Alan Burnett és James Tucker írópáros indítja újra útnak a DC legendás csapatát, amelyben visszatér Superman, Batman, Csodanő, Zöld Lámpás, Vixen, Plastic Man, Zatara és Supergirl is. A csapatnak ismét válogatott ellenségekkel kell megküzdenie, akik közt ott van az acélember és a sötét lovag ősellenségei, vagyis Lex Luthor és Joker is. A sorozat részei 11 percesek lesznek.

A sorozat eredeti változatában Batman és Joker visszakapják ikonikussá vált hangjukat, vagyis Kevin Conroy-t és Mark Hamill-t, de visszatérő szinkronhangot kap még Zöld Lámpás (Josh Keaton), Harley Quinn (Tara Strong) és Zatara (Lacey Chabert), hozzájuk csatlakozik többek közt James Woods (Luthor), Joanne Spracklen (Supergirl), Diedrich Bader (Booster Gold) és Michael Dorn (Atrocitus).

A sorozat még idén bemutatkozik az Egyesült Államokban a Cartoon Networkön, pontos dátum nem ismert. Az előzetest a DC Comics Magyarország jóvoltából megtekinthetitek feliratosan a tovább mögött.

2016. július 21., csütörtök

Zöld utat kapott a Pindúr pandúrok 2. évada

A Cartoon Network áprilisban bemutatott kultikus sorozata, a Pindúr Pandúrok vadonatúj évadja, világszerte több mint 81 milliós rajongótáborával, több platformon való egyidejű megjelenésével minden idők legsikeresebb nemzetközi premierjének bizonyult a csatorna történetében. A globálisan elterjedt Powerpuff yourself avatar késztő alkalmazással, amelyben bárki Bogárfalva szuperhősévé válhat egyetlen perc alatt, több mint 12 millió virtuális ‘Pindúr Pandúr’ készült napjainkig. A sorozat sikereinek megkoronázása a ‘Legkiválóbb rövid animációs program’’ kategóriában odaítélt Emmy-díj.


Az úgynevezett ‘girlpower’ jelenség elterjesztője, a Pindúr Pandúrok a Cartoon Network visszatérő sikersorozatainak, a Kalandra fel!, a napokban bejelentett Ben 10, a Steven Universe, a Gumball csodálatos világa, a Clarence, a Parkműsor.

„A Pindúr pandúrok első Emmy elismerésével, az év legnagyobb rajzfilmes, képregény rajongói eseményen való megjelenésével, és a második évad gyártásának indulásával nagyon fontos pillanathoz érkezett.” mondta Rob Sorcher, a Cartoon Network tartalom igazgatója. „Gratulálok a Cartoon Network kreatív csapatainak, akik a titkos X-vegyszer tökéletes arányú használatával kihozták a maximumot ebből a sorozatból, és a rajongók új generációjának mutatták be a kultikus sorozatot.”

A sorozat első ízben mutatkozik a San Diego-i Comic-Con fesztivál közönsége előtt, egy panelbeszélgetés keretében és egy Bogárfalvát idéző standon. A fesztivál látogatói egy Powerpuff Girls avatar maker alkalmazással elkészíthetik személyre Pindúr Pandúrok avatarjukat, amelyet egy pólóra nyomtathatnak.

Pindúr pandúrok a világ kulturális és divatkörforgásába is bekerült: a Moschino és a Hot Topic divatcégek Egyesült Államok-beli, valamint a C&A-áruházak és BIZUU globális együttműködésével, a Spin Master nagy játékgyártó céggel való nemzetközi együttműködés eredménye pedig egy teljes játék termékskála. A McDonald's® Happy Meal® promóciójában pedig hat különöző játékot kínál a gyermekeknek. A Cartoon Network az oktatás elkötelezett híve: Pindúr Pandúrok- különkiadással és programokkal kódolni tanítja a gyerekeket: a Google Made With Code GIF a Pindur Pandúrok és Scratch MIT Media Lab közös produkciója.

A Pindúr pandúrok a Cartoon Network Studios produkciója, vezető producere Nick Jennings (Kalandra fel!, Spongyabob) társ-vezető producere pedig Bob Boyle (Clarence, Wow! Wow! Wubbzy!). A Cartoon Network egyik leghosszabb ideig futott saját gyártású sorozata, az eredeti Pindúr Pandúrok alkotója Craig McCracken volt, a sorozat 1998-ban debütált, és két Emmy®-díjat nyert az öt nevezés és a 78 epizód számtalan elismerése mellett. A Warner Bros. Pictures in 2002-ben még egész estés filmet is készített belőle.

Forrás: Turner

2016. július 20., szerda

Érkezik a South Park 20. évada

Ha Kenny megint feltámadna, akkor ettől a hírtől tuti, hogy szívrohamot kapna izgalmában: a világ legsikeresebb animációs sorozata a huszadik születésnapját ünnepli és ősszel érkezik a várva várt új évad! A készítők már most nagyon rákészültek a premierre, hogy nyáron se hagyják nyugodni Cartmenék rajongóit.


A többszörös Emmy- és Peabody-díjas South Park már 20 éve szórakoztatja a fiatal és vele idősödő közönségét. A Comedy Central az új évad közeledtével különböző rendezvényekkel tiszteleg a sorozat, illetve a népes rajongótábor előtt. A globális ünneplés első fontos eseménye a San Diegóban megrendezett, július 22-én kezdődő Comic Con ad otthont, ahol szó szerint életre keltik a sorozat világát és karaktereit.

Az esemény központja a South Park 20 Experience lesz, ahol a rajongók átélhetik és részeseivé válhatnak a rajzfilmsorozat húsz ikonikus és legnépszerűbb részének – csak nehogy a barátság rovására menjenek Eric beszólásai. Aki pedig csak élvezni szeretné kedvenc animációs produkcióját, a rendezvény alatti vetítéseken bármikor megnézheti a szívének legkedvesebb epizódokat. A játékosabb kedvűek számára lehetőség nyílik a South Park: The Fractured But Whole elnevezésű vadonatúj videojáték kipróbálására, amely idén decemberben kerül kereskedelmi forgalomba. Az alternatívabb szórakozás kedvelői várhatóan Ron English világhírű popkult képzőművész kiállítása is le fogja kötni, amely során húsz különböző művész alkotása lesz megtekinthető. A tárlatot kifejezetten a South Park 20. évadának tiszteletére nyitják meg, így vélhetően pont annyira ikonikus, ironikus és szarkasztikus lesz, mint maga a sorozat. Emellett az igazi fanok egy retrospektív galériát is meglátogathatnak, ahol az 1997-es pilot epizód eredeti kép és hanganyagát tekinthetik meg.


A népszerű műsorvezető és standup komédiás, Chris Hardwick moderálása mellett egy nyilvános előadásra is beülhetnek a látogatók, ahol az új videojáték mellett bepillantást nyerhetnek a South Park két évtizedes evolúciójába, és választ kaphatnak régen megválaszolatlan kérdéseikre is.
A South Park huszadik évada szeptemberben érkezik meg Amerikába a Comedy Central képernyőjére, de a magyar rajongók is még ugyanabban a hónapban élvezhetik az új évadot a Viacom magyar humorcsatornáján.

forrás: Viacom

2016. július 17., vasárnap

Magyar előzetest kapott a Disney harmadik idei filmje

Végre szinkronos előzetessel is beköszöntött a Moana… vagyis a Vaiana.


Ugyanis az amerikai Maona cím helyett szinte egész Európában a Vaiana címen fog megjelenni a Disney harmadik idei filmje, amelyben egy Moana/Vaiana nevű lány kel útra az óceánon, útitársa pedig a félisten Maui lesz.

A címszereplő hangját az újonc Auli'i Cravalho adja, míg Maui hangja a leginkább akciófilmekből és vígjátékokból ismert Dwayne "The Rock" Johnson lesz, mellettük egyelőre ismeretlen szerepekben feltűnik Alan Tudyk és Phillipa Soo.

A filmet Ron Clements és John Musker (Aladdin, A hercegnő és a béka, A kincses bolygó) rendezte, az írók közt van a két rendező mellett Jared Bush (Zootropolis: Állati nagy balhé), Pamela Ribon, valamint a jövőre a szintén a Disney-nél készülő Thor: Ragnarök rendezője, Taika Waititi. A zenét a Tarzanon is dolgozó Mark Mancina, valamint Opetaia Foa'i és Lin-Manuel Miranda szerzi.
A filmet az Egyesült Államokban november 23-án mutatják be, hozzánk egy héttel később, december 1-jén érkezik meg.FRISSÍTÉS:

2016. július 16., szombat

A Megamax 2016. augusztusi újdonságai

Augusztusban is pihen még a Megamax, az egyetlen "újdonság" egy összeállítás lesz.


Kezdd velünk a reggelt!: ÖSSZEÁLLÍTÁS
9-től minden nap 7:30-tól

Benne: Chima legendái, Max Steel, Hot Wheels: Az ötös osztag.

Folytatódó újdonságok: Mókás állatok (ÖSSZEÁLLÍTÁS)

forrás: AMC

2016-os nyári animeszezon

A hónap elején elstartolt Japánban a 2016-os nyári animeszezon. A megszokottnál talán kicsit visszafogottabb az idei kínálat, de nézzük, milyen sorozatok, filmek, OVA-k, speciálok várhatóak idén nyáron.

Kattintsatok a képre a teljes méretért! A legkisebb betűk elolvasásához javasoljuk, hogy nyissátok meg új lapon a képet, majd nagyítsatok.
Kommentben írjátok le, hogy melyik animéket vártátok/várjátok a legjobban!

forrás: Neregate.com

2016. július 12., kedd

Strandolimpiát hirdet a Nickelodeon

Akadálypálya, medúzavadászat, léclabdázás – csak néhány izgalmas feladat a Nickelodeon Strandolimpia repertoárjából, amely július 16-án rajtol Zalakaroson. A 4-14 éves korosztálynak létrehozott mobil játszóparkot júliusban hat hazai strandon állítják fel, ahol a gyerekek a belépőjegy mellé kapott „útlevélbe” gyűjthetik az egyes állomásokon teljesített feladatokért járó pecséteket. A kicsik emellett kedvenc sorozataik hőseivel, SpongyaBobbal és Dóra, a felfedezővel is találkozhatnak.


Öveket becsatolni, július 16-án Zalakaroson elrajtol a Strandolimpia! A Nickelodeon által megálmodott mobil játékállomást az ország hat fürdőhelyén állítja fel a népszerű gyerekcsatorna, ahol a kicsik amellett, hogy izgalmas feladatokat teljesíthetnek, kedvenc sorozataik szereplőivel is találkozhatnak. A Strandolimpián való részvételhez szükséges a belépő mellé kapott „útlevél”, amelybe a 14 év alatti gyerekek a feladatok teljesítését igazoló pecséteket gyűjthetik. Három pecsét megszerzése után garantált Nickelodeon nyeremény vár a lurkókra, akik többek között medúza vadászaton is részt vehetnek. Ezen a helyszínen a tengerfenék élőlényei közül kell a medúzákat kihorgászni úgy, hogy a csikóhalakat és más élőlényeket elkerüli a játékos. A léclabdázásnál szintén az ügyességükre lesz szükségük a kicsiknek, amikor egy kötéllel összekötött golyópárost kell a létrára dobniuk úgy, hogy fennakadjon valamelyik lécen.


A felfújható akadálypályán az útközben felbukkanó nehezítő elemeket kell kikerülni, akárcsak SpongyaBob teszi, amikor ébredés után a fürdőbe készül. A gurigás állomáson egy labdával kell a bóják között ügyesen lavírozni, míg a lufis helyszíneken a tüdőt tágíthatják, és vízipisztollyal célba lőhetnek a gyerekek. Érdemes ezt az állomást a végére hagyni, hiszen ha a többi helyszínről már bekerültek a pecsétek az útlevélbe, a vizes akadály teljesítése után a játékosok megtarthatják a vízipisztolyt, és egy Nickelodeon lufit is hazavihetnek.

A Strandolimpia időpontjai és helyszínei, ahol a gyerekek 10:00 és 18:00 óra között találkozhatnak SpongyaBobbal és Dórával, valamint izgalmas foglalkozásokon is részt vehetnek:


 • Július 16. Zalakaros Gránit Gyógyfürdő
 • Július 23. Dagály Fürdő Budapest
 • Július 24. Ceglédi Termálfürdő
 • Július 29. Paskál Strand Budapest
 • Július 30. Római Strand Budapest
 • Július 31. Bükfürdő Gyógy és Élménycentrum


Játszd végig a pályát és gyűjtsd a pecséteket az egyes állomásokon, hogy a végén Tiéd lehessen a Nickelodeon-ajándék!

2016. július 10., vasárnap

2016. júniusi gyerektévé-nézettség

Közzétették a júniusi nézettségi adatokat, lássuk a számokat!


4–14, 06:00–02:00

JÚNIUS

1. DISNEY 10,96%
2. NICK 10,36%
3. MINIMAX 6,50%
4. CN 5,36%
5. M2 4,36%

23. HÉT (06.06–12)

1. NICK 12,20%
2. DISNEY 11,40%
3. MINIMAX 6,30%
4. CN 4,90%
5. M2 4,80%

24. HÉT (06.13–19)

1. DISNEY 10,30%
2. NICK 9,90%
3. MINIMAX 6,20%
4. CN 5,20%
5. M2 3,90%

25. HÉT (06.20–26)

1. DISNEY 10,60%
2. NICK 10,10%
3. MINIMAX 7,30%
4. CN 6,10%
5. M2 3,20%

26. HÉT (06.27–07.03)

1. DISNEY 11,10%
2. NICK 8,50%
3. MINIMAX 6,60%
4. CN 5,60%
5. M2 5,20%

15–24, 06:00–02:00

JÚNIUS

1. NICK 2,36%
2. DISNEY 1,70%
3. CN 1,66%
4. M2 0,98%
5. MINIMAX 0,22%

18–29, 06:00–02:00

JÚNIUS

1. M2 1,70%
1. NICK 1,70%
3. DISNEY 1,06%
4. CN 0,76%
5. MINIMAX 0,26%

18–49, 06:00–02:00

JÚNIUS

1. M2 1,80%
2. NICK 1,02%
3. CN 0,70%
4. DISNEY 0,66%
5. MINIMAX 0,64%

adatok forrása: R-time | közép-európai idő | a többi gyerektévé nézettségét nem mérik

A Minimax 2016. augusztusi újdonságai

A Minimax két új sorozatot mutat be augusztusban.


Popples: ÚJ SOROZAT
7-től minden nap 7:30-kor

Szeretnél te is egy pihe-puha cuki új barátot? Legújabb főhőseink Bubbles, Sunny, Lulu, Izzy és Yikes nagyon lelkesen szeretnének mindenkinek segíteni, legyen az ismerős, szomszéd vagy csapatuk
egy tagja, de erőfeszítéseik gyakran visszafelé sülnek el arra kényszerítve őket, hogy rendbe tegyék a nekik köszönhető káoszt. Szerencsére mindig sikerül megoldaniuk az okozott kellemetlenségeket –a saját, mosolyra derítő stílusukban.

Snoopy: ÚJ SOROZAT
1-től műsorok között

forrás: AMC

2016. július 9., szombat

Élő online bajnokságon mutatkozik be a Kalandra fel!-app

A Cartoon Network különleges eseményen mutatja be sikersorozatán, a Kalandra fel!-en alapuló, új mobilapplikációját, az Adventure Time Card Wars Kingdom-ot: Let’s Play Flooping Card Wars! néven közös online játék bajnokságot rendez a Machinima-val, a nemzetközi fandom és gamer közösség vezető programszolgáltatójával.A Machnima szervezte élő közvetítésű tornára július 15-én kerül sor; itt mutatkozik be elsőként az Adventure Time Card Wars Kingdom a Kalandra fel! franchise felnőtt és gyerek rajongói előtt: a Machinima világszerte ismert játékos sztárjai, ChimneySwift11, JeromeASE, CavemanFilms és TJ Smith Gaming élő, internetes játékban mérik össze erejüket. Mindegyik torna három körös, két fordulós lesz, a győztes Adventure Time Card Wars Kingdom koronával a fején távozhat.

2016. július 7., csütörtök

A Cartoon Network 2016. augusztusi újdonságai

A Cartoon Network augusztusban is a szokásosnál több újdonsággal készül.


Hiro, a cseregyerek: ÚJ FILM & SOROZAT
1-től hétköznap 17:35-kor / ismétlés hétvégén 14:10-kor

Háromszáz szupererővel bíró kártya. Két különböző világ. Egy őrült kaland. Két barát, Max és John a Battle Day Zero nevű fantasy-kártyajáték megszállottja, akik egy nap véletlenül életre keltik a játék egyik szereplőjét, Hirót. Az animés kinézetű Hiro a japán játékok világából érkezett „bevándorló”, akit a szülei küldtek el egy békésebb otthon meglelése reményében. A sorozat az ausztrál Cartoon Network első eredeti produkciója.


Gumball vicces vetélkedői: MARATON
29-től hétköznap 16:15-kor

Az idei Vissza az iskolapadba-kampány főszereplője ismét Gumball. A Gumball csodálatos világa sorozat iskolában játszódó, iskolai helyzeteket bemutató epizódjai segítik a gyerekeket visszarázódni a suliba délutánonként. Szeptemberben ebben a blokkban jelentkeznek a számos animációs technikát vegyítő sorozat új epizódjai.


Yo-kai-őrzők: ÚJ RÉSZEK (6, 14–26)
1-től hétköznap 17:10-kor / ismétlés hétvégén 6:50-kor és 13:45-kor

A Yo-kaik olyan, ember számára láthatatlan szörnyecskék, akik mindennapos gondok mögött leledznek. Ha összebarátkozol velük, könnyen megoldhatod a problémákat! Néhány szerencsés kiválasztottnak, azaz az őrzőknek megadatik a lehetőség, hogy lássák a Yo-kaikat. Róluk szól a Cartoon Network új animesorozata, amelyből augusztustól láthatóak új epizódok.


Mozihét Scooby-Doo-val: ÚJ FILMEK
22. és 26. között 14:00-kor / ismétlés 19:25-kor

Soha ennyi új film premierére nem került sor ilyen rövid időn belül a Cartoon Networkön. Augusztus negyedik hetében négy új Scooby-Doo-filmet láthatnak a nézők egy mozis hét keretein belül. Ezek a Scooby-Doo: Kék Sólyom maszkja, Scooby-Doo: Az operaház fantomjai, Scooby-Doo: Az első rejtély és a LEGO Scooby-Doo: A Fekete lovag kincse.


Zöldfülűek bevetésen: ÚJ RÉSZEK (15b–26)
15-től hétköznap 15:25-kor / ismétlés hétköznap 8:00-kor, hétvégén 11:35-kor

Szuperhősnek lenni nem könnyű. Főleg, ha azt sem tudod, mit csinálsz. Négy tizenkét éves barát: Kevin, Tyler, Shope és Roach egy szép napon ismeretlen eredetű, birtokosaiknak szupererőt kölcsönző golyókat kaptak. Hogy a golyók épp a Zöldfülűekhez kerülnek nem véletlen: kiválasztottak ők, akiknek meg kell küzdeniük a világot fenyegető vírussal. Persze a feladatuk teljesítésében nemcsak a golyókat, de leleményességüket is latba kell vetniük.

forrás: Turner

A Boomerang 2016. augusztusi újdonságai

A Boomerang két aktuális összeállítással készül augusztusra.


Miau, miau – Cicamaraton: ÖSSZEÁLLÍTÁS
8-án 6:00-tól 20:30-ig

A Boomerang cicamaratonnal ünnepli az augusztus 8-ai nemzetközi macskanapot, amikor mindenki kiválaszthatja kedvenc kandúrját, akik nem mellesleg világhírűek. Ezen a hétfői napon a Tom és Jerry-show, A Garfield-show és a Szilveszter és Csőrike kalandjai sorozatok kapnak főszerepet a csatornán.


Boomerang-sporttársak: ÖSSZEÁLLÍTÁS
1-től 5-ig 11:00-tól

Mielőtt elkezdődnek az idei nyári olimpiai játékok, a gyerekek kedvenc rajzfilmhőseiket nézhetik sportos epizódok keretén belül. Az ötkarikás játékokat felvezető műsorfolyamban helyet kap Mr. Bean, Tom és Jerry, a Rózsaszín párduc, a Pöttöm kalandok sztárjai, Scooby-Doo és a Rejtély Rt, de a Bolondos dallamok szereplői sem maradnak ki.

forrás: Turner

Így készül az óvodára gyermekével Csifó Dorina

Csifó Dorina kisfia hamarosan elkezdi az óvodát, a színésznő pedig igyekszik minden alkalmat megragadni, hogy felkészítse őt. Séta közben az élővilággal és a szobrokkal ismerkednek, a Nickelodeon kicsiknek szóló sorozataiból pedig énekelni és számolni tanulnak. Vince egyik új kedvence a Láng és szuperverdák, amely most új részekkel jelentkezik a népszerű gyerekcsatornán, ráadásul édesanyja hangja is felcsendül benne. Dorina érdekes módon azonban egy kisfiúnak, Aj-nek kölcsönzi a hangját a rajzfilmben.


Csifó Dorina három és fél éves kisfia épp a „miért korszakát” éli, így édesanyja minden lehetőséget megragad, hogy válaszoljon Vince véget nem érő kérdéseire. „Sokat sétálunk és ilyenkor megnézzük a szobrokat, mert most kezdte el felfedezni őket, és nagyon érdeklik a bogarak, rovarok is. Mindent megkérdez, amit nem ért, én pedig igyekszem a legjobb tudásom szerint válaszolni. Vince mindent megjegyez és később visszamondja, pedig gyakran már és sem emlékszem ezekre” – kezdte az énekes-színésznő, akinek a Nickelodeon népszerű sorozatai is segítenek Vince óvodai
felkészítésében.

2016. július 1., péntek

Az M2 2016. júliusi újdonságai

Az M2 nyáron sem áll le: júliusban is számos újdonságot mutat be.

Huhúka: ÚJ SOROZAT
2-től hétvégén 10:10-kor

Huhúka, a kis bagoly az erdőben él Bölcsszemmel, az idős bagollyal és legjobb barátjával, a Bolhával. Az első részben a kalandvágyó kis bagoly még nem tud repülni, ezért folyton veszélyes kalandokba keveredik. Egyetlen megoldás van a problémájára, meg kell tanulnia repülni.


Houdini: ÚJ FILM
2-án 11:05-kor

Harry édesapja tanácsára egy világhírű bűvésznél, Teslánál tanulja a mesterséget, amikor Tesla régi ellensége kihasználva a fiatalember hiszékenységét és tudásvágyát, majdnem tönkreteszi a new york-i szabadságszobrot. Szerencsére barátai segítségével a fiatal bűvészinas elhárítja a veszedelmet a város fölül. A Budapesten született, világhírű bűvész, Harry Houdini a főszereplője ennek a mesés történetnek.