2016. december 30., péntek

Rövidhírek 100.

Fischer Gábor, a TV2 kábelcsatornákért felelős programigazgatója megerősítette a múltkori cikkünk állítását. „Jelenleg nincs olyan amerikai stúdió, akivel ne lenne szerződésünk.”


Elindult az Amazon Prime, a Netflixhez hasonló streamingszolgáltatás, amelyen animációs sorozatok is elérhetőek. Magyar szinkronra és feliratra egyelőre ne nagyon számítsunk.

Rajzfilmteóriák 23: A Szépség és a Szörnyeteg Belle-je Stockholm-szindrómás?

Mindenki ismeri A Szépség és a Szörnyeteg című Disney-rajzfilmet. De vajon tudunk-e a sorok között olvasni? Egy teória szerint a szépséges Belle valójában Stockholm-szindrómás, ezért szeretett bele a Szörnybe.


A Stockholm-szindróma lényege, hogy a túszok – és a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek általában – szeretetet kezdenek érezni kínzóik, rabtartóik iránt.[Wikipédia] Talán ez játszott közre, amikor Belle megszerette a Szörnyet.


A filmben a Szörny foglyul ejti Belle-t, miután a lány az apja megmentésére siet. Belle ezután megpróbál megszökni, de farkasok támadják meg. A Szörny legyőzi a farkasokat, megmenti a lány életét és visszaviszi a kastélyba. Elsőre talán nem tűnik fel, de Belle-t ősszel ejti foglyul a Szörny, viszont amikor a lány megszökik, már javában tél van. Azaz hónapok teltek el a lány rabságának kezdete óta. Az idő pedig a Stockholm-szindrómának dolgozik…

Miután a Szörny megmentette a farkasoktól, Belle ellátja az elátkozott herceg sérüléseit. Ezek lehetnek a szindróma első tünetei. A téli események közben játszódó Szépség és a Szörnyeteg: Varázslatos karácsony című második részben az elmélet szerint Belle már egyértelműen a szindrómában szenved: a Szörny kedvére akar tenni azzal, hogy karácsonyi ünnepséget rendez és még az életét is kockáztatja, amikor a hóviharban elmegy fenyőfáért. (Mindezt azért, mert Forte elhiteti Belle-lel, hogy a Szörny a fát szerette a legjobban a karácsonyban.)


Amikor Gaston a kastélyba igyekszik az embereivel, hogy megölje a Szörnyet, Belle ellenségként tekint lehetséges megmentőire. Persze ez betudható Gaston bunkó viselkedésének is. Felmerül még az a körülmény is, hogy az eseményeket valójában Belle szemszögéből látjuk és a Szörny nem is változott sokat, csupán a lány szemében lett barátságosabb…

Ti mit gondoltok?

2016. december 29., csütörtök

A TV2-csoport egyre több animációt ad

Igaz, hogy ez a nagy számok törvénye alapján várható volt, de valóban látványosan nő az animáció mennyisége. Tizenegy csatornán jóval több animációnak van hely, mint négy csatornán. Ez a mennyiség még tovább nőhet 2017-ben, amikor a csatornacsaládnak már mind a tizenhét csatornája sugározni fog. Az animék lassú csöpögtetése is kezdetét vette. Talán reménykedhetünk, hogy ebből valami több is kisül.


A vizsgálatot az anyacsatornával és a nagyobb kábelcsatornákkal kezdjük, a két, nagy számban rajzfilmeket sugárzó új kábelcsatornával folytatjuk, ezután következnek az animék, majd a hat új csatorna, végül a nagy forgalmazókkal kötött megállapodásokról lesz szó, amelyek országos animációs premiereket engednek remélni.

A TV2 a téli szünetben nagyon odateszi magát animáció-fronton: december 24–30. között 18:55-től egy Dreamworks-különkiadás kerül adásba, amelyet egy egész estés Dreamworks-film: Shrek 1–3. és Madagaszkár 1–3. követ (30-án a Spongyabob 2: Ki a vízből! lesz adásban). Január 1-jén ugyan nem lesz különkiadás 18:55-kor, de láthatjuk a Shrek negyedik részét. Animációt adni a főműsoridőben bátor lépés, de a TV2 nem állt meg itt: karácsony és szilveszter között szinte csak híradót és filmeket ad a csatorna. A filmek közül minden második-harmadik animáció. Láthattuk az orosz Hókirálynő két részét, Barbie-filmeket, a Tarzant vagy a Szörnyek az űrlények ellent. Az RTL Klub is leadott néhány animációs filmet az ünnepek alatt, de ezek száma elmarad a versenytárson sugárzottak számától.


A SuperTV2, a Mozi+ és a PRIME még ősszel mutatott be országos premierként olyan Dreamworks-különkiadásokat, mint a Túl a sövényen: Hammy és a bumeráng, az Így neveld a csonttörő sárkányodat, a Túl az Óperensztár vagy az Így neveld a sárkányodat: Tüzes kis ajándékok. Ezek szinkronját a TV2-csoport rendelte meg.


Ősszel elindult a 2016-os portfóliófejlesztés utolsó két csatornája, a Kiwi TV és a Humor+. Már a gyerektévé és a humorcsatorna elindulásának bejelentésekor lehetett sejteni, hogy lesznek országos animációsfilm-premierek. Bár sok újdonságot nem kaptunk, üdvözlendő a Kiwi TV két új sorozata (Sissi hercegnő kalandjai, Zűrgombócok) és a Humor+ élőszereplős-animációs hibridje, az Atyám, Zorn! A Kiwi leginkább az M2 és a Minimax (24 órás) konkurenciája lett, a Humor+ pedig értelemszerűen a Comedy Centralé. Hátrány, hogy míg a többi csatornához vettek online jogokat, a Humor+ kimaradt ebből.


Animék egyedül a Kiwi TV-n láthatók, ott is inkább a fiatalabb korosztálynak szóló darabok. Januártól látható lesz a Maja, a méhecske című klasszikus sorozat, A dinoszauruszok királyát  szeptember óta lehet nézni, amelynél mindenképpen pozitívum, hogy 2017 elején érkezik a második évad, országos premierként. A Kiwi TV egyébként a sorozat aktuális epizódjait online is nézhetővé tette.

Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója egy interjúban meglebegtette hat új csatorna elindítását. A szerkesztőink körében is csak találgatunk, hogy milyen tematikával indulhatnak, a főbb témákat ugyanis már lefedi a jelenlegi 11 adó. Mondanunk sem kell, hogy egy animecsatornára (vagy legalább egy animeblokkra valamelyik már létező csatornán) milyen égető szükség lenne, miután egy ilyen sincs a piacon az Animax kivéreztetésének köszönhetően. A portfólió tehát 2017-re bővül 17 csatornára.

A mostanában bemutatott és januárban műsorra tűzendő animációs filmek és sorozatok alapján a TV2-csoport csomagokat vásárolhatott három nagy forgalmazótól, a Warner Bros-tól, a FOX-tól és a Disney-től. (FRISSÍTÉS: Fischer Gábor ezt megerősítette, amikor a Sorozatwikinek adott interjújában elmondta: „Jelenleg nincs olyan amerikai stúdió, akivel ne lenne szerződésünk.”)


A Warnerrel való megállapodásra enged következtetni az, hogy a TV2 nemrég adta le a Tom és Jerry a moziban-t és az élőszereplős-animációs hibrid Bolondos dallamok: Újra bevetésen-t, januártól pedig műsorra tűz két Hanna-Barbera-sorozatot: a Tom és Jerry-gyerekshow-t és a Maci Lacit. Megjegyzendő, hogy a 2000-es évek elején működött a csatornán egy Cartoon Network-blokk. Nem lenne rossz, ha eddig be nem mutatott Hanna-Barbera-sorozatokat is leszinkronizálnának, ahogy ezt tette néhány éve a Boomerang és az RTL Klub.


A feltételezhető FOX-os megállapodás a felnőtteknek szóló animációk miatt érdekes. A Humor+ animációs sorozatai kizárólag a FOX kínálatából kerülnek ki: műsoron van A Simpson család, az Atyám, Zorn!, A Cleveland-show, a Futurama és az Amerikai fater – utóbbi új részekkel is jelentkezik majd. A FOX-os felnőttanimációk közül számos darab nem látható még magyar nyelven, ezekre pedig számíthatunk a későbbiekben. A képen a Major Lazer című rajzfilmsorozat látható, amely az azonos nevű zenei formációból nőtt ki.

A Disney-s megállapodást bizonyíthatja a Tarzan és az olyan élőszereplős filmek közelmúltban történt levetítése, mint a Benji, az üldözött, a Karácsonyi kutyabalhé, valamint a Hófehér és a vadász. Itt egyelőre(?) nem beszélhetünk sorozatokról. Talán túlzás is lenne, ha az M2 és az RTL Klub után a TV2 is elkezdene Disney-sorozatokat adni…

Összességében elmondhatjuk, hogy a TV2-csoport lassan, de biztosan fektet nagyobb hangsúlyt az animációs kínálatra is. Azt az ellentmondást, mi szerint a Kiwi TV és a Humor+ nagyon alacsonynak tűnő költségvetéssel dolgoznak, mégis van rajtuk elegendő tartalom, megmagyarázhatják a fentebb felsorolt, feltételezett megállapodások a nagyobb forgalmazókkal. Meglátjuk, mi lesz ennek a folyamatnak az eredménye.

Ti mire számítotok?

2016. december 26., hétfő

Animáció a Tömény történelemben

A Comedy Central Magyarország saját gyártású sorozatában humoristák és színészek isszák le magukat, hogy utána a magyar történelem fontosabb pillanatait színezzék ki. Két történet animációs köntöst kapott.


Az egyik epizódban Lakatos Márk képzeletbeli próbafülkéjében a csodaszarvas mondája kap új köntöst. A történet egészen Hunor és Magor gyermekkoráig nyúl vissza, mikor a szülők már megelégelik a két pezsgővérű fiatal szórakozottságát, ezért magát a nagy tiszteletnek örvendő Táltost keresik fel nevelési tanácsokért. Ezután kerül képbe a szivárvány színeiben tündöklő csodaszarvas, amely − némi jutalomért cserébe − kezelésbe veszi a neveletlen ifjakat. Mondanunk sem kell, hogy partikellékekből és óriási hazai fesztiválok felemlegetéséből sem szenvedünk hiányt.

Haragos Péter rajzaiban a szivárványszínű sál kap nagy hangsúlyt: ez az egyedüli színes elem, minden más fekete-fehér.


A másik részben Dombóvári István fantáziájának szabadon bocsátásához szintén némi alkoholt hív segítségül, gondolatai pedig egészen a sztratoszférán túlra repítik a mozirajongó humoristát. Az egyik legnagyobb magyar sikersztori, Farkas Bertalan űrutazásának története a standupos képzeletében A-kategóriás hollywoodi filmként, animációs Brezsnyevvel és űrhajósokkal elevenedik meg.

Tömény történelem hétfőnként 22:30-kor és szombatról vasárnapra virradó éjjelenként 0:00-kor a Comedy Centralon!

forrás: ComedyCentral.hu, RedLemon.hu

2016. december 20., kedd

Az RTL-csoport 2016. decemberi újdonságai

Az RTL Klub két animációs mozifilmet mutat be szenteste napján.


Egyesült állatok: ÚJ FILM
24-én 12:25-kor

A forró Afrika szavannáin minden állat azon töri a fejét, hogy vajon hova tűnt az a sok víz? Az utolsó megmaradt vízlelőhelyet a rivális bölény- és orrszarvú csordák őrzik, ezért Billy, a vakmerő szurikáta, és legjobb haverja, Socrates, az oroszlán fantasztikus tervvel arra készülnek, hogy visszaszerzik az emberektől az ellopott vizet. Útközben elkerülhetetlenül összetalálkoznak a gall kakassal, Charlesszal és különös csapatával. A két galapagosi teknős végül felszólítja az összes vadon élő állatot a szövetségre, hogy közös erővel védjék meg a természetet az emberek pusztításától.

2016. december 19., hétfő

Szenzációs ünnepi műsorkínálat a Viacom csatornáin

Idén is felejthetetlen karácsonnyal, számos meglepetéssel készülnek a nézőknek a Viacom csatornák: a Comedy Central, az RTL Spike, a Paramount Channel, a Nickelodeon, valamint a VIVA ünnepi műsorkínálatában kortól és nemtől függetlenül mindenki megtalálja a magának való csemegét. Animációs produkciók és szériák, szatirikus komédiák, remek sorozatok, valamint mozifilmek széles tárháza biztosítják a felhőtlen szórakozást gyermekeknek, tiniknek és felnőtteknek egyaránt.


Az animációs sorozatok rajongói december 24-én és 25-én újranézhetik a társadalomkritikus South Park 20. szériáját 22:00-tól. December 29-én 22:30-tól pedig a magyar animációs film, a Nyócker nézhető újra.

A Nick Jr. 2017. januári újdonságai

A Nick Jr. januárban új sorozatot indít, emellett két másik sorozatából ad új epizódokat.


Amikor Henry találkozott…: ÚJ SOROZAT
23-tól hétköznap 15:40-kor / ismétlés mindennap 20:00-kor

Henry mindennap találkozik valami újjal. Henry találkozott már bálnával, a Holddal, egy autóval és még sok minden mással. Vajon ma mivel találkozik? Tarts vele és fedezzétek fel együtt a világot! A sorozatot a Wiggleywoo nevű ír stúdió készíti, amelyre méltán mondhatjuk, hogy egyedi stílussal dolgozik.

Vadonatúj, éneklő és játékosan oktató animációs sorozattal kedveskedik legkisebb nézőinek a Nickelodeon. A főleg óvodás korosztály számára ajánlott, Amikor Henry találkozott… című rajzfilm egy barátságos és kíváncsi kisfiú mindennapjaiba enged betekintést, aki rácsodálkozik a világ működésére. Az ötperces epizódokkal rendelkező szériát az Ír Film- és Televízió Akadémia (IFTA) 2016 legjobb animációs alkotásának ítélte.

2016. december 17., szombat

Új előzetesen a Bébi úr

A DreamWorks jövőre érkező animációs filmje megkapta legújabb előzetesét, amely már szinkronosan is nézhető.


A legújabb előzetesből végre a történetbe is betekintést nyerhetünk. Kiderült, hogy a főnőkségre született, beszélni tudó babának feladata van: egy kis csapattal együtt próbálják kideríteni, hogy miért nem kapnak elég szeretetet a kisbabák. Miután kiderül, hogy a kiskutyák okozzák ezt, a baba összefog újdonsült bátyjával, Timmel, hogy helyrebillentsék az egyensúlyt.

A filmet a Madagaszkár-filmek alkotója, Tom McGrath rendezi, a forgatókönyvet Michael McCullers (Mr. Peabody és Sherman kalandjaiHotel Transylvania 3Shrek 5) készíti Marla Frazee 2010-es The Boss Baby című könyve alapján, a zenét pedig az elismert szerző, Hans Zimmer készíti. A baba hangját Alec Baldwin adja – akit a megszokott magyar hangja, Csankó Zoltán szólaltat meg itthon –, az apuka hangját pedig a híres amerikai műsorvezető, Jimmy Kimmel adja, de melettük ott lesz még Lisa Kudrow (az anyuka), Miles Christopher Bakshi (Tim) és Tobey Maguire (a narrátor).

Bébi úr az Egyesült Államokban március 31-én mutatkozik be a mozikban, a hazai premier dátuma egyelőre nem ismert. Szinkronos előzetes a tovább mögött.

Új rosszfiú a láthatáron – Gru 3-előzetes

Még az év vége előtt meglepett minket az Illumination – kiadták legsikeresebb filmjük, a Gru 3. részének előzetesét.


Azt vártuk, hogy a stúdió utolsó idei filmjével, az Énekelj!-jel együtt a Gru 3 előzetese is érkezik, ám sajnos ez nem történt meg. Ettől függetlenül most végre megkaptuk az előzetest mindenki kedvenc exgonosztevőjének legújabb kalandjához. A harmadik részben Grunak egy újabb ellenséget kell legyőznie, Balthazar Brattet, a szerepében ragadt színészt, akinek hangját a South Park egyik alkotója, Trey Parker adja. Emellett a filmben felbukkan Gru elveszettnek hitt ikertestvére, Drew is.

A filmet Kyle Balda (Lorax, Minyonok), Eric Guillon és a minyonok hangja, Pierre Coffin rendezi, a forgatókönyvet pedig újra Ken Daurio és Cinco Paul írta, és a zeneszerző, Heitor Pereira is visszatér az új részre. A szinkronhangok nagy része visszatér az eredeti változatban (pl. Steve Carell), a magyar változatban pedig szerencsére továbbra is Scherer Péter adja Gru hangját.

A Gru 3 az Egyesült Államokban június 30-án, Magyarországon június 29-én mutatkozik be. A szinkronos előzetes a tovább mögött található.

Szünidőre hangol a Nickelodeon

Mesés karácsonyra ébredünk idén télen a Nickelodeon gyerekcsatornájával. Az ünnepek közeledtével nem akármilyen ajándékkal készülnek a nézőknek, ugyanis az első általuk készített animációs mesét vetítik majd. A főszerepben Albert, a fenyőfa kápráztatja el a kicsiket és a nagyokat, de jön a Karácsonyi kelepce című élőszereplős film is a Nickelodeon legnagyobb sztárjaival, hogy a szünidőre hangolja a gyerekeket.


Léteznek fenyőfák, akik nagy álmokat dédelgetnek magukban. Albert, a duglászfenyő sem kivétel ez alól, akinek a legnagyobb álma, hogy Empire leghíresebb fenyőfájaként tündökölhessen. A Nickelodeon kedves és humoros főhőse útnak is indul, hogy megvalósítsa elképzeléseit, méghozzá két legjobb barátjának társaságában. Maisie (Sasheer Zamata), az örökösen optimista pálmafa és Gene (Judah Friedlander), a mindig becsületes gyomnövény kísérik Albertet ezer kalandon át. Talán mondani sem kell, hogy tervük megvalósítása közel sem megy majd olyan zökkenőmentesen. Lesz, aki majd megpróbálja hátráltatni a főhőseinket, méghozzá Cactus Pete (Rob Riggle) személyében. Ez azonban nem tántorítja el Albertet a tervétől és a kalandjaik hozzásegítik majd a mesehősöket ahhoz, hogy megtanulják a karácsony igazi jelentését.

Albert – premier december 18-án 16:05-kor (szinkronlista)

forrás: Viacom, kép: Nickalive.blogspot.com

2016. december 16., péntek

A Comedy Central 2017. januári újdonságai

Viszonylag kevés idő telt el a 13. évad befejezése óta, de a Griffin család máris új részekkel jelentkezik. A cikk második felében a Comedy Central decemberi híreiről írunk.


Family Guy: ÚJ RÉSZEK (250–269, S14)
12-től csütörtökönként 21:00-kor / ismétlés vasárnaponként 21:30-kor és hétfőre virradóan 1:30-kor

Az új évad is dupla résszel fog kezdeni, akárcsak az előző.


Comedy Central-hírek

A csatorna decemberben új betűtípust vezetett be az ajánlókban és új inzertekkel frissítette fel az arculatát. December 13. óta ünnepi nyereményjáték zajlik, melynek során South Park- és Family Guy-ajándékokat is lehet nyerni. Részletek a weboldalon.

Műsor és pontos premieridőpontok a TV-újság menüpontban.

forrás: Viacom

2017-es Golden Globe-jelöltek: animációs filmek

Hivatalosan is bejelentették az 74. Golden Globe-gála jelöltjeit, melyek között akadnak animációs filmek is. Lássuk hát, melyik alkotások vannak versenyben az Arany Glóbuszért.


Legjobb animációs film

Kubo és a varázshúrok
Vaiana
Életem Cukkiniként
Énekelj!
Zootropolis – Állati nagy balhé

Végre szinkronos előzetesen a LEGO Batman-film

Hosszas várakozás után magyarul is láthatjuk a film előzetesét. Emellett érkezett egy magyar plakát is (lentebb), amely szerint itthon LEGO Batman – A film néven kell keresnünk A LEGO-kaland spin-offját.


Már négy előzetes és több plakát is érkezett a The LEGO Batman Movie-hoz, ám eddig semmi jele nem volt annak, hogy a film hazánkban is bemutatkozik. Egészen mostanáig.

A Warner új animációs filmjében Batmant hű komornyikja, Alfred megpróbálja rávenni, hogy hagyjon fel a magányos élettel, melynek első lépése az általa véletlen örökbefogadott árva, Robin felnevelése. És persze közben ősi ellenségével, Jokerrel is szembe kell szállnia.

A filmet Chris McCay (Robot Chicken) rendezte, a forgatókönyvet Seth Grahame-Smith, Chris McKenna (Amerikai fater) és Erik Sommers (Firka villa) írta, a zenét Lorne Balfe (MegaagyA Madagaszkár pingvinjei) szerezte. Az eredeti szinkronban Batman hangja újra Will Arnett lesz – akit a magyar változatban ismét Fekete Ernő szólaltat meg –, mellette még szinkronizál Ralph Fiennes (Alfred), Michael Cera (Robin), Rosario Dawson (Batgirl) és Zach Galafianakis (Joker) is.

A LEGO-világ sötét lovagja az Egyesült Államokban február 10-én, hazánkban várhatóan szintén februárban érkezik a mozikba. A szinkronos előzetes a tovább mögött.

2016. december 14., szerda

Az HBO 2016. januári újdonságai

Az HBO új, mobiljáték alapján készült animációs filmet mutat be januárban.


Angry Birds: A film: ÚJ FILM
22-én 20:00-kor / ismétlés 23-án 16:30-kor

A Madár-szigeten élő szárnyas populáció egyedei arról nevezetesek, hogy nem tudnak repülni. A szárnyasok mégis boldogan élték világukat. Kivéve három jó barátot – az ingerlékeny Pirost és barátait, Chuckot és Bombát –, akik mindig kilógtak a társaságból. Amikor azonban titokzatos, zöld malacok szállnak partra a paradicsomi szigeten, ők hárman azok, akik rájönnek, mi is a vendégek igazi célja. A három mérges jó barát elhatározza, hogy megállítják a malacokat. A népszerű mobiljáték alapján.

forrás: HBO

Batman, Peter Parker, Jedik és a Galaxis őrzői az RTL Spike-on

A világegyetem tele van veszélyekkel és fenyegető földönkívüli lényekkel, de a szuperhősök mindig az emberiség megmentésére sietnek. Az RTL Spike műsora mindenesetre a népszerű reality-k és sikersorozatok mellett bővelkedik a világszerte ismert szuperhősök animációs szériáiban is: A galaxis őrzői, a Star Wars: Lázadók, a Pókember elképesztő kalandjai és a Batman: A rajzfilmsorozat szórakoztatják a rajongókat a tévéképernyők előtt.


Hősök-e az őrzők, vagy inkább banditák? Ezt még ők maguk sem tudják, hiszen mindkét szerepben egyformán megmutatkoznak. A Marvel képregények világából ismert A galaxis őrzői animációs sorozat ott folytatódik, ahol a 2014-ben megjelent mozifilm befejeződött. Az őrzők egy önjelölt különítmény, akik számkivetettként élik az életüket, harcolva a gonosz erőkkel. Nagy feladat hárul rájuk, hiszen rajtuk múlik a világegyetem sorsa. A filmes poénokat az animációs sorozatba is nagy sikerrel átörökítették, erről az RTL Spike nézői is meggyőződhetnek minden hétvégén reggel.

A karácsonyi csoda a Minimaxon kezdődik

Odakint nagy pelyhekben hull a hó, a szobában fenyő, fahéj és narancsillat terjeng, ropog a kandalló – ilyennek képzeljük a tökéletes karácsonyt. Bár a Minimax a fehér karácsonyt nem garantálja, azt viszont igen, hogy varázslatos ünnepi hangulatot varázsol a képernyőre már a téli szünet első napjától.


A téli szünet talán leginkább várt napján, december 24-én, reggel 7:30-tól startolnak az ünnepváró filmek a Minimaxon. A gyerekek megtudhatják, milyen karácsonyi kalandokba keverednek kedvenc mesehőseik.

A sort Sam a tűzoltó különleges karácsonyi epizódja nyitja, utána elsősorban a lányoké a képernyő. Megtudhatjuk milyen, amikor Barbie és nővérei, Skipper, Stacie és Chelsea úgy döntenek, New Yorkban töltik az ünnepet. Erről szól a Barbie: A tökéletes karácsony.

2016. december 10., szombat

A JimJam 2017. januári újdonságai

A JimJam januárban két új filmet mutat be és egy új sorozatot, csatornapremierként.


Irány Okido!: ÚJ SOROZAT
1-jétől mindennap 10:25-kor / ismétlés aznap 15:05-kor és 18:00-kor

Az elmúlt év egyik sikersorozata az angol gyermekcsatornákon ez a vidám, kalandokkal teli, bájos animációs filmsorozat. Messy, a kedves és mindent tudni akaró kis, kék bundás szörny, szórakoztató kalandjaiból új és érdekes dolgokat tudhatnak meg a kis nézők. Messy, akinek sok kérdése van az őt körülvevő világról csakúgy, mint a gyerekeknek, állandóan kérdőjelekkel találja magát szembe. Hogyan keletkezik a hang, honnan jön az eső, hogyan függ össze a nátha és az ízlelés, hol vannak az elveszett lufik, miért lebeg valami a vízen, míg más dolgok elsüllyednek. Messy szerencsésnek mondhatja magát, mert tudja, hol találja meg a válaszokat. Hol máshol, mint Okidóban, a csodálatosan színes és érdekes világban, ahol Messy természetesen nem egyedül jön rá a megoldásra, segítői Zoé és Félix, valamint a tudomány három ismerője, Zim, Zam és Zum. Kedves gyerekek! Fedezzük hát fel együtt a világot Messy-vel és barátaival.

Rövidhírek 99.


A Cartoon Network orosz–bolgár változata is szélesvásznú lett, így a mi CN-ünk az utolsó az európai, afrikai és amerikai CN-ek között, amely 4:3-as képarányt használ.

Az M2 december második feléig reggel 6 helyett már reggel 5-től rajzfilmeket ad.

Cartoon Network, a Boomerang, a Minimax és a Disney Csatorna is téli arculatot vezetett be. Utóbbinak a magyar weblapja is megújult.

2016. december 9., péntek

DreamWorks – egy folytatás bejelentve, egy törölve, egy pedig csúsztatva

Idén áprilisban a Universal Pictures tulajdonosa, a Comcastw felvásárolta a DreamWorks-öt, ami miatt három filmmel kapcsolatban is változás történt: bejelntették a Shrek 5-öt, elkaszálták Croodék 2-t, és újabb hónapokkal csúsztatták az Így neveld a sárkányodat 3-at.


A negyedik filmnek még a címe is azt sugallta (Shrek a vége, fuss el véle!) hogy ez volt mindenki kedvenc okréjének az utolsó filmje, ám végül úgy döntöttek, hogy összeraknak még egy Shrek-filmet 2019-re. A forgatókönyv megírására korábban a Szamár hangját adó Eddie Murphy is tett említést, azt is hozzátéve, hogy ő szívesen visszatérne a karakter hangjaként.


Ezt a fejlesztés alatt álló forgatókönyvet Michael McCullers írja, aki korábban a Mr. Peabody és Sherman kalandjait készítette a DreamWorksnek, de részt vesz a jövőre érkező Bébi úr, és a 2018-ra tervezett Hotel Transylvania 3 írásában is. Az, hogy Murphy-n kívül más színész (például a Shrek hangját adó Mike Myers, vagy a Fióna hangját adó Cameron Diaz) visszatérnek-e, még kérdéses, de meglepődnénk, ha nélkülük készülne el a folytatás.

Mondo Magazin 2016/6.

Megjelent a Mondo Magazin idei hatodik, azaz decemberi száma. Keresd az újságárusoknál, a hipermarketekben és a postaládában, ha előfizető vagy. Az új számot az Animekarácsonyon is beszerezheted.

Ára 790 Ft.

Tartalom


 • Final Fantasy XV
 • D.Gray-man Hallow
 • Amaama to Inazuma
 • Kubo és a varázshúrok
 • Kimi no na wa.
 • Days
 • Servamp
 • Bleach retrospektív
 • Naruto musical
 • Kyary Pamyu Pamyu
 • ALI project
 • A fény hercegnője (dorama)
 • JKULT: Ajándékozási szokások Japánban
 • ajándék óriásposzter!
 • ajándék 2017-es naptár!

A Cartoon Network 2017. januári újdonságai

A Cartoon Network januárban új DC-sorozatot mutat be, új részeket vetít és elhozza a Pindúr pandúrok és a Tini titánok, harcra fel! crossoverét.


Hősök kontra hősök: ÚJ KÜLÖNKIADÁS & MARATON
21-én 7:10-kor / ismétlés 21-én 13:15-kor, 22-én 16:00-kor és 19:45-kor

A Pindúr pandúrok Mohó Jojó nyomába erednek, aki ezúttal Jump City-ben, a Tini titánok városában próbál világuralomra törni. Cyborg és Gézengúz ellenség helyett inkább az aranyos beszélő majmot látják Mohóban. A zűrzavaron az sem segít, hogy Sziporka, Puszedli, Csuporka, valamint Robin, Csillagfény és Raven egymás ellen fordulnak, hogy eldöntsék, melyik a jobb szuperhős-csapat. A Tini titánok, harcra fel! és a Pindúr pandúrok közös epizódja maratoni felvezetéssel debütál.

2016. december 8., csütörtök

Az új Kacsamesék első trailere

Az 1987 és 1990 között futott kultikus Disney-sorozat, a Kacsamesék jövőre új sorozatban tér vissza, ehhez érkezett most egy beharangozó videó. Bár a 15 másodperces anyagban nem látunk egy jelenetet sem, azért jól esik látni, hogy megtartották az eredeti logót és még a főcímdal is felcsendül benne.


A sorozat rendezője Dana Terrace, aki korábban a Rejtélyek városkája készítésében vett részt, a producerek pedig Francisco Angones (a Wander, a galaktikus vándor írója) és Matt Youngberg (a Transformers: Animated rendezője). A szinkronhangok közül eddig csak Tony Anselmo van megerősítve, aki már 1986 óta adja minden produkcióban Donald kacsa hangját. Az első évadról annyit tudni, hogy 21 félórás és 2 egyórás részből fog állni.

Képernyőn túl is szórakoztat a Nickelodeon – Énekelj!

Hazánk legnézettebb gyerekcsatornája, a Nickelodeon rendszeresen moziba invitálja nézőit, akik a legújabb animációs filmeket láthatják az országos premierek előtt. Ezúttal az Énekelj! című alkotást tekinthették meg a szerencsések, a gyerekprogramokkal is színesített rendezvényen ráadásul hazánk hírességei és csemetéik is feltűntek.


A Nickelodeon gyerekcsatorna minden korcsoport számára minőségi és szórakoztató tartalmat sugároz, legyen szó iskolára felkészítő sorozatokról (Bubi Guppik, A Mancs őrjárat, Dóra a felfedező), a nagyobbaknak szóló élőszereplős tartalmakról (Game Shakers, Rocksuli, A Hathaway-kísértetlak), vagy olyan mindenki által szeretett karakterek történeteiről, mint SpongyaBob Kockanadrág vagy Alvin. A csatorna a képernyőn túl is igazi csemegékkel kedveskedik, rendszeresen vadonatúj, izgalmas és sokak által várt premier előtti vetítésekre hívja nézőit – a legszerencsésebbek legutóbb az Énekelj! című animációs filmre juthattak el.

A Boomerang 2017. januári újdonságai

A Boomerang januárban három sorozatból mutat be új részeket, emellett maratonokat is sugároz.


Péntek 13 Scooby-Doo-val: MARATON PREMIEREKKEL
13-án 6:00 és 0:05 között

Jaj ne! Január tizenharmadika már megint péntekre esik! Mindenki számítson balszerencsés esetekre, szörnytámadásokra és szellemjárásra, ha a Boomerangra kapcsol! Megijedni persze nem kell, hiszen itt van Scooby és a banda, akik minden rejtélyt megoldanak. A kifulladásig tartó maratonban helyet kap a Scooby-Doo és a szamuráj kardjának csatornapremiere és a Csak lazán, Scooby-Doo! három új részének országos bemutatója.

2016. december 7., szerda

A Minimax 2017. januári újdonságai

A Minimax januárban két animációs újdonságot mutat be. Az élőszereplős újdonságról a Tiniövezet ír.

Januárban minden reggel 8-kor különböző témájú filmek várják a nézőket: hétfőnként Thomas-, keddenként Holly Hobbie-, szerdánként Tűzoltó Sam-, csütörtökönként Én kicsi pónim- péntekenként Állati küldetés-, hétvégenként pedig Barbie-filmek.


Bob, a mester (2015): ÚJ RÉSZEK
20-tól mindennap 7:30-kor

Bob, a mester új kalandokkal vár téged is! Mindenhez értő főhősünk továbbra is az a melegszívű építőmester, aki volt: ha szükség van rá, Bob ott terem és mások segítségére siet. Épít, kiás, helyrehoz, szerel. Hogyan csinálja? Tarts velünk és megtudhatod!

Műsor és pontos premieridőpontok a TV-újság menüpontban.

forrás: AMC

Hülyegyerekek

Létezik egy magyar animációs websorozat, amely lassan már a negyedik évadnál jár. Boti, Dani és Bazsi az néhány éve kezdték meghódítani a YouTube-ot – ma már 18 epizódnál tartanak. Bemutatjuk Ungdani sorozatát, a Hülyegyerekeket.


A sorozat története Dani kisgyerekkoráig nyúlik vissza. Elmondása szerint már akkor érdekelte a videózás, valamint a filmezés és az unokatestvéreivel, Botival és Bazsival telefonnal vették fel saját „ökörködésüket”. Ekkor már megszületett a „Hülyegyerekek” elnevezés. Az alkotó néhány évvel később érdeklődni kezdett az animációkészítés iránt. „Eleinte a Pivot nevű, borzalmasan amatőr programmal csináltam kis pálcikaember-animációkat, aztán valamikor gondoltam egyet, és Botinak poénból csináltam egy fél perces kis gagyi animációt.” – mesélte. Ez volt az első Hülyegyerekek-rész. A mai epizódokkal összehasonlítva láthatjuk, hogy látványos a fejlődés.

Az első rész után Ungdani elkészített több hasonló, 2-3 perces „szösszenetet”, amelyeket inkább csak a barátainak szánt. 2012 óta ezek a videók csak közvetlen linkkel érhetők el. 2012. november 3-án indult el a már nagyközönségnek szánt széria.


„A részeket egyébként teljes mértékben egyedül készítem, segítséget szinte csak szinkronban szoktam kapni, ugye rendszeresen szinkronizáltatom a barátaimat, illetve egy barátom újabban lektorálni is szokta a forgatókönyveket, de ezeken kívül az írást, az animációt, a vágást és a többit mind egyedül csinálom. Egy újabb részt elkészíteni 4-5 hónapomba telik. Nyilván ebben benne van az, hogy suli mellett nem tudok sok időt beleölni, meg lusta is vagyok elég rendesen. :D”A Hülyegyerekek 4. évada jelenleg is készítés alatt van. Valamikor az év első felében láthatjuk az új részeket. A sorozat mellett egyébként pár perces, animációkkal illusztrált vlogokat is láthatunk Ungdani csatornáján, ezeket is érdemes megnézni. Az alkotó szándéka szerint a negyedik évaddal lezárul a Hülyegyerekek és egy új rajzfilmsorozatba fog belekezdeni, amelynek nagyvonalakban már meg is van a sztorija.

2016. novemberi gyerektévé-nézettség

Egy csatornának okozott kellemetlen meglepetést a novemberi nézettség.


A Disney Csatorna sokéves mélypontra került mind a havi, mind a 45. heti nézettséget vizsgálva. A Minimax ismét megnyert egy hetet, aztán visszazuhant. Az M2 és a Cartoon Network mind a négy hét alatt jobb eredményt produkált, mint tavaly ilyenkor, de ez nem volt elég a győzelemhez.

4–14, 06:00–02:00

NOVEMBER

1. NICK 8,35%
2. MINIMAX 6,83%
3. M2 6,33%
4. DISNEY 5,90%
5. CN 4,30%
6. NICK JR 3,90%

45. HÉT (11.07–13)

1. MINIMAX 8,60%
2. NICK 7,10%
3. M2 6,00%
4. CN 5,60%
5. DISNEY 4,90%
6. NICK JR 4,00%

46. HÉT (11.14–20)

1. NICK 7,20%
2. MINIMAX 7,10%
3. M2 6,50%
4. DISNEY 6,40%
5. CN 3,70%
5. NICK JR 3,70%

47. HÉT (11.21–27)

1. NICK 9,30%
2. MINIMAX 6,20%
3. DISNEY 5,40%
4. M2 6,50%
5. CN 4,30%
6. NICK JR 4,10%

48. HÉT (11.28–12.04)

1. NICK 9,80%
2. MINIMAX 5,40%
3. DISNEY 6,90%
4. M2 6,30%
5. CN 3,60%
6. NICK JR 3,80%

15–24, 06:00–02:00

NOVEMBER

1. DISNEY 2,03%
2. NICK 1,43%
3. M2 1,38%
4. CN 0,98%
5. MINIMAX 0,65%
6. NICK JR 0,28%

18–29, 06:00–02:00

NOVEMBER

1. M2 2,33%
2. NICK 1,00%
3. DISNEY 0,93%
4. MINIMAX 0,55%
5. NICK JR 0,38%
6. CN 0,18%

18–49, 06:00–02:00

NOVEMBER

1. M2 2,18%
2. MINIMAX 1,03%
3. NICK 0,90%
4. NICK JR 0,88%
5. DISNEY 0,55%
6. CN 0,35%

2016. december 6., kedd

Repülőtéri játszóteret nyitott a Nickelodeon

Farkasházi Réka és családja sokat utazik, a népszerű színésznő ráadásul már hosszú utakra is vállalkozik gyermekeivel. Egy több órás repülőút azonban nem könnyű, ha kicsikkel indulunk el, mégis megoldható, ha le tudjuk őket foglalni. A Nickelodeon ehhez ad segítséget: a népszerű gyerekcsatorna megnyitotta játszóterét a Budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, ahol a gyerekek könnyen leköthetik magukat, míg járatukra várakoznak.


Hazánk első repülőtéri játszóterét nyitotta meg a napokban a Nickelodeon a Liszt Ferenc repülőtér 2. Terminálján. A gyerekeknek kialakított területen a világ legismertebb animációs figurái, többek közt SpongyaBob, Dóra a felfedező, vagy épp a Mancs őrjárat szereplői várják a kicsiket, akik a kedvenc meséik között tölthetik el a felszállás előtti időt.

A Megamax 2017. januári újdonságai

A Megamax fél év után ismét mutat be új animációs sorozatot.


MormotamesterekÚJ RÉSZEK (S2)
1-től mindennap 6:00-kor / ismétlés 17:00-kor

A Morcos Mormoták főhőse két félnótás facsócsáló kis mormota, akik most nemlétező kung-fu tudásukkal védelmezik majd Ding-a-Ling Springs lakosait. A kis jótevők soha véget nem érő csatát vívnak a város bajkeverőivel, miközben nap mint nap a jóságra törekszenek.

A Story4 2016. decemberi újdonságai

A Story4 újonnan mutat be egy 1998-as MGM-rajzfilmsorozatot.


Leo, az oroszlán: ÚJ SOROZAT
6-tól hétköznap 6:55-kor / ismétlés hétvégén 7:10-től

A rajzfilmsorozat Leo, az oroszlán és családja kalandjairól szól, akik egész nap zajosak és kaotikusak, de szerethetőek.

forrás: PORT

2016. december 5., hétfő

A Digi Film 2016. decemberi újdonságai

A Digi Film két animációs mozifilmet mutat be karácsonykor.


Robinson Crusoe: ÚJ FILM
24-én 7:25-kor

Kedd, a társaságfüggő papagáj egy csöpp egzotikus szigeten él vidám barátaival. Habár a sziget maga a paradicsom, Kedd semmi másról nem tud álmodozni, csak arról, hogy felfedezze a világot. Egy hatalmas vihar után barátaival egy fura szerzetet találnak a parton: Robinson Crusoe-t. Kedd pedig egyből meglátja benne a lehetőséget, hogy más szigetekre is eljusson vele.

Rajzfilmcsatornák kerülnek be több szolgáltatóhoz

Év végén és 2017. január 1-jén sok szolgáltató változtat a tévécsatorna-kínálatán: ad és elvesz adókat. Ebben a cikkben az animációt sugárzó csatornákat érintő változásokat vizsgáljuk meg a nagyobb szolgáltatóknál.

A UPC Direct kínálatába december elején bekerült a Kiwi TV és a Humor+. Az Invitel felveszi a kínálatba a Humor+-t, a Kiwi TV-t, az RTL Spike-ot és a Disney Juniort. A MinDig TV Extrához is bekerül a Kiwi és a Humor+. A PR Telekom az RTL Spike-ot veszi fel.

A Digi kiadta ugyan a januári csatornakiosztását, ám az előzetes várakozásokkal ellentétben, semmi változás nem történt. Még tárgyalnak az RTL Spike-ról és talán a TV2-csatornákról is.


A Telekom Szuper Családi HD nevű csomagjába nemrég került be a Cartoon Network, így a csatornát látó Telekom-előfizetők száma a duplájára nőtt. (Eddig csak a Filmvilág minicsomagban volt elérhető a csatorna.) A Telekom korábbi változtatásairól itt írtunk.

A Hello HD-nál az alapcsomagba érkezik a Humor+, a családi csomagba pedig bekerül a Chilli TV, az RTL Spike és a Kiwi TV.

2016. december 4., vasárnap

Pikachu, a mesterdetektív – készülőben az élőszereplős Pokémon-film

Nem csalás, nem ámítás: a Legendary stúdió fejlesztése alatt lévő filmben mindenki kedvenc sárga pokémonja Sherlock Holmes-i babérokra tör – ráadásul egy létező játék alapján!


A Legendary Entertainment még a Pokémon GO-őrület alatt csapott le a franchise megfilmesítési jogaira és be is jelentette a készülő filmet. Ám most kiderült, hogy a stúdió nem a korábbi játékok vagy az anime történetét fogja filmre vinni, hanem egy idén megjelent játékot akar adaptálni. Ez a játék a Great Detective Pikachu (Meitantei Pikacsú: Sin konbi tandzsó), amely 2016. feburár 3-án jelent meg Nintendo 3DS-re. A játékbeli Pikachu egy Tim Goodman nevű fiúval fog össze és oldanak meg rejtélyeket, a fiú ugyanis megérti Pikachu beszédét.

A TV2-csoport 2016. decemberi újdonságai

A TV2 két Dreamworks-különkiadást és egy Dreamworks-musicalt mutat be decemberben.


TV2: Túl a sövényen: Hammy és a bumerángÚJ KÜLÖNKIADÁS
4-én 8:25-kor

RJ a mosómedve természetfilmet készít, ami ürügyet jelent neki és a sündisznónak arra, hogy huncutkodjanak Hammyval a mókussal.


Shrek: A musical: ÚJ FILM
25-én 6:00-kor

William Steig könyve alapján! Ahogy a képregények elkerülhetetlen sorsa mostanában a megfilmesítés, úgy kerülnek az igazi sikerfilmek szereplői a Broadway világot jelentő deszkáira, és ezen szabály alól már a Shrek sem kivétel. A musical zenéjét az ismert zeneszerző, Jeanine Tesori komponálta, a szöveget pedig a Pulitzer-díjas David Lindsay-Abaire írta. A címszereplő a húszas-harmincas éveiben járó nagydarab, de aranyszívű ogre. Magányos kívülálló, akinek erejéhez finom lélek társul, és aki nagyra értékeli a mocsár békés életét. Útra kel barátjával, a remek humorral megáldott szamárral, hogy megtalálják Fiona hercegnőt…


Így neveld a sárkányodat: Tüzes kis ajándékokÚJ KÜLÖNKIADÁS
27-én 18:55-kor

Cressida Cowell könyve alapján! Miközben a falu az éves téli ünnepségre készül, a sárkányok váratlanul elrepülnek, de senki sem tudja, hogy vajon hová, ezért a keresésükre indulnak…

forrás: PORT

2016. december 3., szombat

A Disney Csatorna 2017. januári újdonságai

A Disney Csatorna új LEGO-sorozatot mutat be januárban. Az élőszereplős újdonságokról bővebben a Tiniövezeten.


Jégvarázs: Északi Fény: ÚJ SOROZAT
12-től csütörtökönként 20:30-kor

Hiányzik a mesés Arendelle világa? Nem kell tovább várnod! Ráadásul minden kedvenced visszatér: Anna hercegnő, Elza királynő, Olaf, a bohókás hóember, Kristoff és Sven, a rénszarvas hihetetlen kalandokba keverednek az új rövidfilm-sorozatban. Az első részben azon fáradoznak, hogy segítsenek megtalálni egy kis troll kristályát, ezért elindulnak a hegyekbe a varázslatos északi fények alatt. Vajon sikerrel járnak? A sorozatról itt írtunk korábban.

Műsor és pontos premieridőpontok a TV-újság menüpontban.

forrás: Disney

McQueen kezd berozsdásodni? – Verdák 3-előzetes

Megérkezett a Verdák 3 szinkronos előzetese, és McQueen-nek bizony lesznek gondjai az új részben.Végre megkapta első előzetesét a jövőre érkező Verdák 3, amelyben jól ismert versenyautónk, Villám McQueen már nem olyan mint régen, és az egyik versenyén balesetet is szenved. Hogy bebizonyítsa, igenis van helye még a versenyzők közt, egy latin autó, Cruz Ramirez (a fenti koncepciós rajzon) segítségét kéri, aki megpróbálja őt felkészíteni a Florida 500 nevű versenyre.

Az előző két film rendezője, John Lasseter ezúttal csak producerként működik közre, a rendezői feladatokat Brian Fee látja el, aki eddig csak háttérfeladatokat kapott a Disney-nél. A forgatókönyvet Robert L. Baird és a készítés alatt elhunyt Daniel Gerson írta (Szörny-egyetem, Hős6os), a zenét Randy Newman (Szörny Rt., A hercegnő és a béka) szerzi. A film szinkronhangjai közül egyedül a McQueen hangját adó Owen Wilson van megerősítve, a magyar változatban pedig vélhetően újra Tóth Roland adja a versenyautó hangját.

A Verdák 3 az Egyesült Államokban 2017. június 16-án, Magyarországon pedig június 15-én robog be a mozikba. A szinkronos előzetes a tovább mögött.

2016. december 2., péntek

A Disney Junior 2017. januári újdonságai

A Disney Junior januárban két újdonságot mutat be.


Miles a jövőből: ÚJ RÉSZEK
2-től hétköznap 14:00-kor

Miles, a kedvenc hősöd a szüleivel és a félig robot, félig strucc legjobb barátjával együtt új kalandokkal tér vissza. Találkozz olyan teremtményekkel, amikhez foghatót még sosem láttál, és ismerd meg a messzi-messzi univerzumot.