2017. február 28., kedd

Az M2 2017. márciusi újdonságai

Az M2 márciusban új évadokat mutat be.


Szófia hercegnő: ÚJ RÉSZEK (S3)
2-től hétköznap 18:25-kor

Hogyan lesz egy átlagos kislányból csodált hercegnő? Milyen értékeket és tudást kell elsajátítania, hogy ne lógjon ki az udvarból, nem is beszélve a királyi etikett labirintusáról? Szófia, a Disney legfiatalabb hercegnője átlagos lányként éli mindennapjait Bűbáj Birodalomban egészen addig, amíg édesanyja férjhez nem megy a királyhoz. A kislány egy csapásra a királyi kastély lenyűgöző, ám sokszor érthetetlen világában találja magát, a mérhetetlen pompa és újdonsült mostoha testvérei, Amber és James társaságában. Szófia hercegnő története azonban akkor kezdődik, amikor elődjei meséje véget ér. Akkor, amikor megszokott életétől elszakadva helyt kell állnia a számára idegen királyi udvarban. Szófia élete egy csapásra megváltozik, amikor édesanyja feleségül megy Bűbáj Birodalom királyához. Az átlagos lány, Szófia egy pillantás alatt egy kastélyban találja magát anyukájával, új mostohaapjával, II. Roland Királlyal és mostohatestvéreivel, Amberrel és Jamesszel, ahol nem csak új családja, de az udvar elvárásainak is meg kell felelnie, mint újdonsült hercegnő.


Digby, a tinisárkányÚJ RÉSZEK (S2)
13-tól hétköznap 18:00-kor

A sorozat Digby, a fiatal sárkány történetét követi s azt, miként tanul meg repülni. Legjobb barátjával, a kétbalkezes Izzy-vel naponta kerülnek bajba a helyi erdőben, ahol olyan barátaik vannak, mint a hebehurgya mókus, Chips és Grump manó, a mozdonyvezető.


Jake és Sohaország kalózaiÚJ RÉSZEK (S2)
21-től hétköznap 18:45-kor

Jake és kis kalózainak csapata hihetetlen kalandokon esnek át Sohaországban, ahol együtt indulnak az elveszett kincs keresésére. A sorozat Jake, Izzy, Cuddy és papagájuk Skully kalandjait mutatja be Bucky nevű hajójuk fedélzetén, miután elhagyják a Kalóz szigeten található búvóhelyüket, hogy megtalálják a kincset Hook kapitány és Smee előtt. Jake csapatmunkára, problémamegoldásra és mozgásra ösztönzi kis nézőit, hogy felfedezhessék a magukban rejlő kincset.

Forrás: MTVA

A 89. Oscar-gála animációs jelöltjei

Íme, az idei Oscar-nyertes animációs filmek. (Itt láthatóak a tavalyi győztesek.)


2017. február 26., vasárnap

Légy részese a tengeralatti kalandoknak a Minimaxon!

Díjnyertes CGI-animációs sorozat indul a Minimaxon. A mélység a DHX Worldwide forgalmazótól nemrég vásárolt csomagban kapott helyet, a Bob, a mester és a Sam, a tűzoltó című sorozatok egészestés változatai mellett. A csomagnak köszönhetően számos újdonság várható a csatornán, a sort A mélység nyitja.


A mélység című sorozat egy egyáltalán nem hétköznapi család mindennapjait követi nyomon. A Nekton család ugyanis az Aronnax tengeralattjárón él. A család tagjai mind rendelkeznek valamilyen különleges képességgel és természetesen mindannyian a tengeri élővilág rajongói. A bolygó óceánjainak eddig feltérképezetlen területeit kutatják, hogy fényt derítsenek a misztikus mélység titkaira, melyek kapcsolatban lehetnek azzal az elveszett világgal, melyet Atlantiszként ismerünk…
Az egymástól független epizódok egytől-egyig elképesztő kalandokat tartogatnak, melyekben a Nekton család olykor hihetetlen tengeri szörnyekkel találja szemben magát, és persze fantasztikus bátorságukról is tanúbizonyságot tesznek.

2017. február 24., péntek

A JimJam 2017. áprilisi újdonságai

A JimJam maratonokkal készül áprilisra.


ChirpMARATON
hétvégén 10:00-tól

Chirp, Squawk és Tweet legjobb barátok, és kedvenc időtöltésük, hogy pusztán képzeletüket és hétköznapi tárgyakat használva elképesztően szórakoztató kalandokba és mókásabbnál mókásabb helyzetekbe csöppennek. Milyen lenne kalózként élni, utazni az űrben, megcsodálni a víz alatti világot egy delfin hátán vagy meglovagolni egy dinoszauruszt? Chirp, Tweet és Squawk különleges dzsungelkalandok és kémküldetések részeseivé válnak a képzeletük segítségével, ám végül mégis határtalan fantáziájuk miatt kerülnek bajba. Az ilyen esetekben nyújt segítséget Squirrel, a postai küldeményeket szállító mókus. Squirrel postás minden nap, a lehető legjobb pillanatban hozza Chirpnek a napi csomagját. Chirp és barátai számára gyakran az olyan mindennapi tárgyak jelentik a megoldást szorult helyzetükre, mint egy kézi ventilátor, egy gumiszalag vagy éppen egy gemkapocs. A sorozatban a gyerkőcök olyan szereplőkkel találkozhatnak, akikkel képesek azonosulni és együtt nevetni, ráadásul mindezt olyan helyzetekben, amelyek valóban lekötik és szórakoztatják őket. Chirp, csakúgy mint az azonos nevű, kanadai gyermekújság, kitárja a világot az óvodás korú gyerekek előtt, egyszerre mindig egy adott kalandra fókuszálva a figyelmüket.

2017. február 23., csütörtök

Bemutatkoznak a Bűvös varázskardok és a kapcsolódó applikáció

A Cartoon Network bemutatja vadonatúj, Bűvös varázskardok című sorozatát és annak interaktív világát. Az új sorozat a Warrior-testvérpár, Prohyas és Vambre hősies kalandjait mutatja be, melyek során meghökkentő alakú és különböző képességű varázskardokat gyűjtenek.


A Bűvös varázskardok a Cartoon Network Studios-ban készülő animációs sorozat, amelyet a Spongyabob 2: Ki a vízből! film alkotója, Kyle A. Carrozza álmodott meg. Külön érdekesség, hogy az eredeti nyelvű sorozatban Carrozza maga szinkronizálja a főhőst, Prohyas Warriort. A sorozat egy testvérpáros, Prohyas Warrior és Vambre Warrior misztikus utazásait mutatja be. A két főszereplő – kalandozásaik során – különöző képességekkel rendelkező varázskardokra bukkan, amelyekkel olykor meghökkentő, máskor emberfeletti dolgokat visz véghez. Legyen az az ínycsiklandó Excaliburger, az imádnivaló Delfinkard vagy a szúrós Kaktuszkard – a testvérpár számtalan humoros, kalanddal teli fordulatot él át, a sorozat egészét erősen jellemzi az abszurd képi humor, amely által pédául a főmotívum, a ’kard’ egészen új jelentést kap – a humor folyamatos forrása. A delfinkard például vizet lő ki, veszély esetén különleges funkciója a ’delfinzuhany’, az Excaliburger varázskard pedig hamburgereket lődöz, amelyek addig üldözik célszemélyt, amíg az meg nem eszi őket. A harmónikakard képes lejátszani áldozata gondolatait – a leghamisabb dallamokkal sújtva le rá.

Az Amerikában tavaly szeptemberben bemutatott sorozat a 6–11 éves fiúk körében a legnépszerűbb animáció volt az utolsó negyedévben. Hazánkban március 6-án indul a The Mystery of Loch Mess című epizóddal, amelyben a Warrior-testvérek foglyul esnek a Mókusok birodalmában, ahol feladattal válthatják meg a szabadságukat: össze kell gyűjteniük öt aranymakkot.

Kyle A. Carrozza, a Bűvös varázskardok alkotója

A Bűvös varázskardok a Cartoon Network azon koncepciója nyomán készült, hogy a gyerekek minél több, online, on air, közösségimédia-felületen egyszerre ismerkedhessenek meg a tartalommal: a csatorna interaktív alkalmazásán, a CN Anythingen debütált több mint 400 tartalomelemmel, köztük interaktív rövid epizódokkal, vlogokkal és videojátékok sokaságával, hazánkban pedig saját microsite-ot kapott, a CN Magyarország YouTube-csatornáján pedig egyedi videókat, klipeket találhat a közönség. Ezek mellett hamarosan megjelenik a MagiMobile nevű alkalmazás, amellyel minden felhasználó összeállíthatja saját varázskard-gyűjteményét, sőt, inerakcióba léphet az éppen futó epizóddal.

Vambre, Prohyas és néhány varázskard

A MagiMobile főbb funkciói:

  • Miközben a Bűvös varázskardok egyik epizódját nézi a tévében, a felhasználó a „Collect” gombra nyomva beindíthatja a MagiMobile hangfelismerő rendszerét. Miután az alkalmazás beazonosította az epizódot, az adott részben szereplő varázskardot hozzáadja a felhasználó gyűjteményéhez.
  • A MagiMobile exkluzív ötperces epizódoknak is otthont ad, amelyek során a felhasználók kiválaszthatják, melyik varázskarddal ruházzák fel a szereplőt, így befolyásolva a történet kimenetelét. Az ilyen epizódokban való „részvétellel” szintén bővíthető a varázskardgyűjtemény.
  • A MagiMobile a szórakoztatás egyéb módjait is magába foglalja: a felhasználók felfedezhetik a sorozat helyszíneit, megismerhetik az egész szereplőgárdát és izgalmas küldetésekre indulhatnak. Ezekkel a tevékenységekkel is feloldhatók a további kardok. A felhasználók bármikor megcsodálhatják a kardgyűjteményüket és fejleszthetik a darabokat.

A Cartoon Network a tartalomfejlesztés új módszereit alkalmazza, az újszerű történetmesélés során pedig a kreativitás és a technológia egyaránt hangsúlyos. A MagiMobile ötlete már a tévésorozat készítésekor megszületett.

Bűvös varázskardok március 6-ától hétköznap 12:55-kor és 16:35-kor a Cartoon Networkön. A vlogok megtekinthetők a Cartoon Network magyar YouTube-csatornáján.

Legoland épül Nyíregyházán?

<FRISSÍTÉS>A polgármester biztosra vette, hogy épül, ezért írta meg a posztot, azonban mint az utóbb kiderült, a Kormány mindössze tárgyalási alapként adta a pénzösszeget. Csak akkor épül Legoland, ha a tárgyalás eredményes.</FRISSÍTÉS>

A nyíregyházi polgármester, Dr. Kovács Ferenc a Facebookon jelentette be a nagy hírt. A LEGO az utóbbi években határozottan belépett az animációs filmek piacára, így mi is foglalkozunk a bejelentéssel. Közép- és Kelet-Európa első Legolandje 2020-ra készül el.

2017. február 20., hétfő

További 200 epizóddal bővül a Minimax és a Megamax kínálata

Majd kétszáz új epizóddal gazdagodik a Minimax és a Megamax csatornák repertoárja. Az új élőszereplős és animációs sorozatok mellett egészestés animációs filmek is vannak a kanadai DHX-től vásárolt csomagban, köztük a négyszeres Emmy-jelölt Degrassi gimi tinisorozat három évada.


A Megamax a több mint 35 évre visszatekintő, világszerte népszerű kanadai Degrassi gimi sorozat három évadát vásárolta meg. A sorozat tavaly év végén mutatkozott be hazánkban a csatornán a 10. évaddal. Március 26-án indul a 11. évad, amit a 12. követ majd. De későbbre is tartogat újdonságot a csatorna: a Chuck’s Choice című animációs sorozat húsz epizódjával készül őszre.

2017. február 18., szombat

A VIASAT6 2017. márciusi újdonságai

A VIASAT6 márciusban mutatja be a Bordertownt.


Mexifornia: ÚJ SOROZAT
9-től csütörtökönként 22:30-kor / ismétlés aznap éjfélkor

Fal a mexikói határon, bevándorlás-ellenes törvény, drogcsempészet és persze politika minden mennyiségben – a Family Guy alkotói, Mark Hentemann és Seth MacFarlane új animációs sorozatukban sem kímélik az amerikai társadalmat. Ha pedig azt is hozzátesszük, hogy a Mexifornia (Bordertown) egy fiktív városban játszódik az amerikai-mexikói határon, könnyű elképzelni, hogy a provokatív rajzfilm miért verte ki olyan sokaknál a biztosítékot az Egyesült Államokban.

2017. február 16., csütörtök

A Disney Junior 2017. márciusi újdonságai

A Disney Junior márciusban folytatja egyik sorozatát.


Dr. Plüssi: ÚJ RÉSZEK
6-tól hétköznap 14:30-kor

Dr. Plüssi is visszatér márciusban. A játékok gyógyulását segítő kórház zökkenőmentesen működik, de egyre több a beteg, így Dr. Plüssinek és Lolónak is extra segítségre van szüksége… Dr. Plüssinek mindenre van gyógymódja, illetve nagy dózisú szeretetet, törődést és az egészséggel kapcsolatos leckéket nyújt nem csupán az udvaron található klinikát látogató játékok, hanem a tévé képernyője előtt ülő gyerekek számára is.

A sorozat tehát kihangsúlyozza, hogy mennyire fontos, hogy vigyázzunk magunkra és másokra, illetve felvonultatja a Disney történetmesélés elmaradhatatlan elemeit is: a fantáziát és a vágyak beteljesülését. A sorozat alkotója és executive producere, Chris Nee, valamint a rendező, Norton Virgien neve garancia a minőségre, ugyanis mindketten Emmy-díjasok.

Műsor és pontos premieridőpontok a TV-újság menüpontban.

Forrás: Disney

2017. február 15., szerda

A Nick Jr. 2017. márciusi újdonságai

A Nick Jr. márciusban új sorozatot és új epizódokat mutat be.


Rusty rendbehozza: ÚJ SOROZAT (1–9)
12-től minden nap 20:45-kor / ismétlés másnap 5:00-kor, 8:45-kor, 17:00-kor

Elképesztő méreteket ölt a cenzúra a Cartoon Networkön

  • Egy Gumball-epizód 11 perces. De van rá mód, hogy addig vagdossuk, amíg 3 perces nem lesz.
  • A Kalandra fel!-ből 34 darab tizenegy perces epizód van betiltva a magyar Cartoon Networkön, így a háttértörténet követhetetlen.
  • Ez a fajta ámokfutás az európai, afrikai és közel-keleti adásváltozatokon történik. A cenzúrának semmi köze a médiahatóságokhoz, ez a Turner saját döntése.

Bár egy hangyányi cenzúra mindig is volt a Cartoon Networkön (például betiltották a Boci és Pipi azon részét, amely egy leszbikus bandát marhacsordaként ábrázol vagy a Dexter laboratóriumának azt az epizódját, amely egészében trágár szavak hangzanak el), de ami most folyik, az már rég túlment minden határon és úgy tűnik, egyhamar nem is lesz vége…


Azt mindenekelőtt le kell szögezni, hogy ennek az értelmetlen cenzúrának SEMMI köze a csatorna helyi képviseleteihez. Nem a budapesti, bukaresti, varsói irodából és egyéb helyi kirendeltségekről csonkolják a tartalmakat. Nem a brit médiahatóság (amely alatt sugároznak az európai adásváltozatok) és nem is a helyi médiahatóságok rendelték el a cenzúrát. Ezt a cég önszántából teszi.

2017. február 14., kedd

A Castlevania-ból készít rajzfilmet a Netflix

A népszerű videójáték-franchise most sorozat formájában mutatkozik be a Netflixen.


A népszerű steamingszolgáltató 2012 óta saját sorozatokat és filmeket is gyárt, köztük animációs alkotásokat is. Animációs felhozataluk legjavát a DreamWorks-szel közösen készítették, ilyen például a Dinotrux, a Trollhunters és a Voltron: Legendary Defender; de itt kapott saját sorozatot Julien király, Csizmás kandúr, Mr. Peabody és Sherman, valamint a Végre otthon! két főszereplője; de a Sárkányok is ide került a Cartoon Networkről. A szolgáltató most pedig nem másból akar sorozatot készíteni, mint a Castlevaniából.

Az M2 2017. februári újdonságai

Az M2 februárban új részeket mutat be egy magyar sorozatból és csatornapremierként bemutat egy Disney-sorozatot.


Jake és Sohaország kalózai: ÚJ SOROZAT
13-tól hétköznap 18:45-kor

Jake és kis kalózainak csapata hihetetlen kalandokon esnek át Sohaországban, ahol együtt indulnak az elveszett kincs keresésére. A sorozat Jake, Izzy, Cuddy és papagájuk Skully kalandjait mutatja be Bucky nevű hajójuk fedélzetén, miután elhagyják a Kalóz szigeten található búvóhelyüket, hogy megtalálják a kincset Hook kapitány és Smee előtt. Jake csapatmunkára, problémamegoldásra és mozgásra ösztönzi kis nézőit, hogy felfedezhessék a magukban rejlő kincset.

2017. február 13., hétfő

A JimJam 2017. márciusi újdonságai

A JimJam márciusban pónihónapot tart.


Én kicsi pónim: A kívánságcsillagÚJ FILM
12-én 17:00-kor

A pónik már alig várják a Téli Kívánság ünnepét, ahol a Kívánságcsillag minden póninak teljesíti leghőbb vágyát. A Kívánságcsillag azonban váratlanul eltűnik, így hát útra kelnek, hogy megkeressék. Kalandozásuk során megtanulják, milyen az, amikor a kívánságok tényleg valóra válnak! Vajon sikerül időben visszaérniük az ünnepségre? Csatlakozz te is Pinkie Pie-hoz és póni barátaihoz, amint felfedezik, hogy a barátok azok, akik segítenek valóra váltani vágyainkat.

Rövidhírek 102.


BAFTA-díjat nyert két animációs film. Az első kategóriában, a legjobb animációs filmnek járó díjat a Kubo és a varázshúrok zsebelte be, a Szenilla nyomában, a Vaiana és a Zootropolis jelölése mellett. A második kategóriában, amelyben brit rövidfilmek versenyeztek, a The Alan Dimension és a Tough jelölése mellett az A Love Story nyert.

Megérkezett a Lego Ninjago-film előzetese

Berobbant a mozikba a Lego Batman: A film, és magával hozta a Ninjago sorozaton alapuló film magyar előzetesét és plakátját.


Már a mozikban a Lego Batman: A film, mely belopta magát a kritikusok és nézők szívébe (köztük eme cikk írójának szívébe is). Ám nem ez lesz az egyedüli idei Lego-film, ugyanis a Warner Bros. összerakta idén a Cartoon Networkön futó Lego Ninjago sorozat filmváltozatát is.

A 2017-es előretekintőben már leírtuk, hogy a film vélhetően nem a sorozat folytatása lesz, hanem annak rebootja, és ez be is következett. A filmben Lord Garmadon uralma alá akarja hajtani egész Ninjagót, ezért testvére, Wu Sensei összetoboroz egy csapatnyi nindzsát, hogy felvegye vele a harcot – a csapat egyik tagja ráadásul Garmadon fia, Lloyd.

A filmet Charlie Bean (Robotboy, TRON: Uprising), Bob Logan (Dennis, a komisz animációs sorozat) és az újonc Paul Fisher rendezi, a forgatókönyvet Fisher és Logan mellett többek közt a szitkomokat készító Hilary Winston írja. Az eredeti szinkrongárdában megtalálható Justin Theroux (Megaagy) mint Gardmadon, Kumail Nanjiani (a Kalandra fel! Prizmója) mint Jay, Dave Franco (A Lego-kaland) mint Lloyd, valamint Wu Sensei hangjának sikerült megnyerniük Jackie Chant.

A Lego Ninjago-film (igen, végül nem Lego Ninjago – A film lett a hivatalos címe, de ez még változhat) szeptember 22-én jelenik meg az Egyesült Államokban, hazánkban is ebben a hónapban várható a premier.

A szinkronos előzetes a MozICom jóvoltából ide kattintva érhető el, de akit az eredeti nyelvű előzetes érdekel, az a tovább mögött megtalálhatja.

2017. február 12., vasárnap

A Cartoon Network USA tönkrevágta a műsorstruktúráját

Ebben a cikkben az amerikai Cartoon Network programigazgatójának ámokfutásáról lesz szó. Fontos, hogy ne keverjük össze a mi adásváltozatunkkal. Bár a magyar–román Cartoon Networkkel sok a probléma, a műsorszerkezet elfogadható. Sőt, panaszra nem lehet okunk. Alább meglátjátok, miért.


Az amerikai Cartoon Network a mienkkel ellentétben csupán napi 14 órában sugároz, reggel hat és este nyolc között. Ezt az időt azonban finoman fogalmazva se tudják megfelelően kitölteni.

Mondo Magazin 2017/1.

Megjelent a Mondo Magazin idei első, azaz februári száma, ajándék miniposzterrel. Keresd az újságárusoknál, a hipermarketekben és a postaládában, ha előfizető vagy.


Ára 790 Ft.

Előzetesen az új Tini titánok-film, a The Judas Contract

A DC idén három, DVD-re szánt animációs filmmel készül, ebből egy már megjelent az Egyesült Államokban (A sötét igazság ligája), egy ismeretlen stádiumban van (Batman és Harley Queen) és a harmadik most kapta meg első előzetesét.


A hasonló című képregényből készült Teen Titans: The Judas Contract (Tini titánok: A Júdás-egyezmény) a tavaly megjelent Az Igazság ligája a Tini titánok ellen folytatása, melyben az új Robinnal, Damien Wayne-nel kiegészült csapat egy titokzatos csoporttal, a H.I.V.E-val kell szembeszállniuk. A csoport ráadásul ráküldte a csapatra annak legnagyobb ellenségét, Deathstroke-ot, hogy vadássza le a tagokat.

A filmet Sam Liu rendezi, akinek köszönhetjük Az Igazság ligája a Tini titánok ellent, a Batman: Gyilkos tréfát, valamint a Zöld Lámpás sorozat pár részét. A forgatókönyvet a szintén a Zöld Lámpáson dolgozó Ernie Altbacker és a Batman: A bátor és vakmerő sorozatban közreműködő J. M. DeMatteis írja. Az eredeti szinkronban feltűnik Sean Maher (Éjszárny), Stuart Allan (Robin), Taissa Farmiga (Raven), Kari Wahlgren (Csillagfény), Miguel Ferrer (Deathstroke), és a hatalmas képregényrajongó rendező, Kevin Smith is, aki saját magát alakítja majd.

Az új Tini titánokfilm az Egyesült Államokban és Magyarországon is idén jelenik meg DVD-n, pontos megjelenési dátum egyenlőre nem ismert. A film előzetese a DC Comics Magyarország jóvoltából felirattal is megtekinthető a tovább mögött.

2017. február 11., szombat

Minden a Szamuráj Jack befejező évadáról

Legalábbis minden, amit eddig tudunk. Genndy Tartakovsky legendás rajzfilmje tizenhárom év után végre folytatódik és méltó befejezést kap. A Szamuráj Jackből ötvenkét rész készült, a sorozat most tízzel bővül. A cikkben az alkotó gondolatait is tolmácsoljuk.


50 év telt el az utolsó epizód óta, de Jack nem öregedett. A fáradhatatlan harcos az első évadokban bebizonyította, hogy a legádázabb ellenségeket és legördögibb démonokat is le tudja győzni. Akut, a megfoghatatlan alakváltót egyelőre nem sikerült, így Jack még nem tudott visszautazni a múltba, hogy megváltoztassa a jövőt.

A folytatás a Szamuráj Jacket eredetileg sugárzó Cartoon Network helyett annak éjszakai társcsatornáján, a felnőtteknek szóló animációkat műsorra tűző Adult Swimen kap helyet. Március 11-étől szombatonként keleti parti idő szerint 23:00-kor (magyar idő szerint vasárnaponként 5:00-kor) lesz látható, tökéletes felvezetéssel szolgálva a Toonami nevű animeblokknak. Az új évadot ennek ellenére a Cartoon Network Studios készíti.

Az orosz származású Genndy Tartakovsky – aki a Dexter laboratóriuma, a Csillagok háborúja: Klónok háborúja és a Szimbionikus titán mellett a Szamuráj Jack alkotója is – egy interjúban beszélt az új évadról, erről lesz szó az előzetes utáni bekezdésekben.Mielőtt az 5. évad első részének főcímdala felcsendül, a sztázisba került Jacket láthatjuk. Kételen előrébb jutni és visszaút sem létezik számára. Aki tapasztalt már hasonlót, az tudja, hogy ez milyen sötét időszak. És most képzeljünk el egy ilyen állapotot, amely ötven évig tart… „Tudtuk, hogy sötétebbre kell vennünk a hangvételt. Ez az évad Jack történetének befejezését jelenti és egy drámai végkifejletet hoz magával” – mondta Tartakovsky a The Creators Projectnek. „Jack le van törve. Elvesztette az eszét, a reményt és a kitartását.

„Az első négy évadban nem tehettük meg, hogy epizodikusra írjuk a történetet” – magyarázza Tartakovsky. „A történetmesélés módja mára megváltozott. A Kalandra fel!-ben és a hasonló sorozatokban ez új irányt vett.” Josh Welsh, a nonprofit Film Independent elnöke azt mondta, „Az animáció új aranykorát éljük, ennek részeként a szereplők jellemfejlődésen mehetnek keresztül és nem jellemükben statikus karakterekkel találkozunk, mint a Frédi és béniben vagy A Simpson családban.”


Tartakovsky elárulta, hogy Jack nagy segítője, a skót visszatér. Emellett azokat az elemeket is viszontlátjuk, amelyek meghatározzák, egyedivé teszik a Szamuráj Jacket. „Az aláfestő zene, a síri csend, a feszültség, a párbeszéd hiánya, a megjelenés, a vizuális történetmesélés. Azt szerettük volna, ha mindez úgy marad, ahogy volt.”


A sorozat rajongói bizonyára emlékeznek, hogy az első négy évad 4:3-as képarányban készült, a kép viszont számos alkalommal szűkült 21:9-es vagy annál is szélesebb képarányra. Az új évad természetesen 16:9-ben készül, amely képarány egyes snittek idején várhatóan ismét szélesebbre nyílik.


A különbségek nem olyan radikálisak Tartakovsky szerint: „Az animáció stílusa kicsit megváltozott. Tizenkét év választott el minket a régitől. Mások rajzolták a régit, mások a mostanit és Jacket arra a szintre kellett emelnünk, amelyen most vagyunk.” Szerencsére a stílus nem a saját életének alakulása nyomán lett sötétebb, mondja Tartakovsky. „Nagyon boldog, derűlátó ember vagyok. Van feleségem, gyerekeim, mindenem megvan. Én mentálisan jól vagyok, Jack kevésbé.”

Március 11-ig még van idő bepótolni vagy újranézni az első négy évadot, amit megtehetünk angolul az Adult Swim streamjén. Magyar nyelvű bemutatóra egyelőre ne számítsunk, a Cartoon Network a 14-es korhatár miatt biztos, hogy nem fogja bemutatni.

Mi a véleményetek az előzetes alapján?

Forrás részben: The Creators Project

2017. januári gyerektévé-nézettség (Üdv, Kiwi TV!)

Elérhetőek a januárra vonatkozó számok. Mostantól a Kiwi TV is szerepelni fog a havi nézettségről szóló cikkekben.


A Nickelodeon csúnyán lekörözött mindenkit. Olyan számokat hoz, amelyek már 2011-ben is magasnak számítottak, holott akkor három csatorna hozottt csak érdemi nézettséget.

4–14, 06:00–02:00

1–5. HÉT (01.02–02.05)

1. NICK 12,40%
2. M2 6,52%
3. MINIMAX 5,74%
4. DISNEY 5,62%
5. CN 3,66%
6. NICK JR 3,14%
7. KIWI 0,34%

1. HÉT (01.02–08)

1. NICK 12,70%
2. MINIMAX 6,00%
3. DISNEY 5,70%
4. M2 5,40%
5. CN 3,30%
6. NICK JR 2,70%
7. KIWI 0,10%

2. HÉT (01.09–15)

1. NICK 12,60%
2. M2 7,70%
3. MINIMAX 5,70%
4. DISNEY 5,20%
5. NICK JR 3,40%
6. CN 3,10%
7. KIWI 0,20%

3. HÉT (01.16–22)

1. NICK 12,30%
2. M2 6,30%
3. MINIMAX 5,40%
4. DISNEY 5,30%
5. CN 3,60%
6. NICK JR 3,00%
7. KIWI 0,70%

4. HÉT (01.23–29)

1. NICK 13,00%
2. M2 6,50%
3. MINIMAX 5,90%
4. DISNEY 5,50%
5. CN 4,30%
6. NICK JR 2,40%
7. KIWI 0,20%

5. HÉT (01.30–02.05)

1. NICK 11,40%
2. M2 6,70%
3. DISNEY 6,40%
4. MINIMAX 5,70%
5. NICK JR 4,20%
6. CN 4,00%
7. KIWI 0,50%

15–24, 06:00–02:00

1–5. HÉT (01.02–02.05)

1. NICK 2,32%
2. DISNEY 1,60%
3. M2 1,02%
4. CN 0,98%
5. MINIMAX 0,76%
6. NICK JR 0,32%

18–29, 06:00–02:00

1–5. HÉT (01.02–02.05)

1. M2 2,62%
2. NICK 1,50%
3. DISNEY 0,68%
4. NICK JR 0,46%
5. MINIMAX 0,38%
6. CN 0,10%

18–49, 06:00–02:00

1–5. HÉT (01.02–02.05)

1. M2 2,40%
2. NICK 1,34%
3. MINIMAX 0,94%
4. NICK JR 0,84%
5. DISNEY 0,50%
6. CN 0,34%
7. KIWI 0,04%

Facebook-oldalunkon rendszeresen megosztjuk a heti nézettségi toplistát.

adatok forrása: R-time | közép-európai idő | a többi gyerektévé nézettségét nem mérik

2017. február 10., péntek

A Disney Csatorna 2017. márciusi újdonságai

A Disney Csatorna két animációs premierrel készül márciusra. Az élőszereplős újdonság a theTV-n.


Zhu Zhu: ÚJ SOROZAT
6-tól 13-tól hétköznap 17:00-kor

A Zhu Zhu című animációs sorozat főszereplője a 8 éves Frankie Pamplemousse, aki az anyukáján és az apukáján kívül négy beszélő hörcsöggel él együtt Akármelyik városban: ők Pipsqueak, Squiggles úr, Num Nums és Chunk. A barátok rengeteg kalandot élnek át együtt, ám gyakran bajba kerülnek. A négy hörcsög egymástól teljesen eltérő személyiséggel rendelkezik: Pipsqueak a csapat vezéregyénisége, mivel ő volt Frankie első hörcsöge. Szép és kecses, ugyanakkor vagány és elég robbanékony természete van. A legjobb barátja nem más, mint a csupa szív NumNums. A vidám kis társaság tagja Chunk is, aki izmos, de nem izomagyú. Keveset beszél, de mindig ütős a mondanivalója. Végül, de nem utolsó sorban Squiggles úr egy igazi ezermester, csak sajnos nagyon szétszórt és szórakozott.


Star Wars: Lázadók: ÚJ RÉSZEK
25-től hétvégén 6:30-kor

Láttad a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet című filmet? Ha igen, akkor bizonyára feltűnt, hogy Chopper felbukkant a lázadók bázisán a Yavin 4 bolygón. Ha igazi rajongó vagy, akkor ne hagyd ki a Star Wars: Lázadók új részeit, ugyanis újabb közös pontokat fedezhetsz fel bennük a Zsivány Egyessel. Például Saw Gerrera is felbukkan!

Műsor és pontos premieridőpontok a TV-újság menüpontban.

Forrás: Disney

2017. február 8., szerda

A Minimax 2017. márciusi újdonságai

A Minimax márciusban új sorozatot és új évadot mutat be, emellett visszatér az Állati küldetés 28-ától.


Mia és én: ÚJ RÉSZEK (S2)
19-től mindennap 17:30-kor

Mia rettenetesen meg van szeppenve: nagypapájától igazán különleges ajándékot kapott közelgő születésnapjára! Nyári vakációját egy lovas farmon tölti, fent a Tiroli hegyekben. Micsoda izgalmak! A lovak gondozásához és a lovagláshoz egy kis csapat segít neki! Szóval, Mia nagypapája elviszi unokáját az állomásra, amely egyenesen a hegyekbe repíti majd őt, s téged is vele együtt!

2017. február 7., kedd

A Cartoon Network 2017. márciusi újdonságai

A Cartoon Network márciusban útjára indítja a Kalandra fel! 8. évadát, benne a Finn eredetét feltáró minisorozatot, valamint két sorozatból mutat be új részeket.


Finn eredete (Adventure Time: Islands)ÚJ MINISOROZAT
25-én 16:00-kor / ismétlés 26-án 9:00-kor

Ebben a maratonban helyet kap a Kalandra fel! Islands című minisorozata, amely a Stakes után a második. Ezúttal Finn, az ember eredetét ismerhetjük meg. Vajon tényleg Finn az egyetlen ember Ooo földjén? Mi történt a többi emberrel? Hogy kiderítsék, Finn, Jake, Zizgő és Erős Susan különféle, meglepetésekkel teli szigetekre utaznak. A minisorozat után a Marceline eredetét bemutató epizódok ismétlése következik.


Kalandra fel!ÚJ RÉSZEK (122–125, európai számozás)
27-től hétköznap 18:35-kor / ismétlés hétköznap 10:05-kor

A Kalandra fel! új évada is tartogat annyi vicces történetet, mint az előzők, ha nem többet! Az egyik epizódban Finn kipróbálja magát orvosként, amikor Erős Susan ellátásában kell segítenie Doktor Hercegnőnek. Egy másik részben Kim Kil Whannak nehézségei támadnak a gyermeknevelésben, ezért megkéri apját, Jake-et, hogy istápolja az unokáját. Ez persze nem igazán sikerül a gyermeklelkű Jake-nek.


Bűvös varázskardokÚJ RÉSZEK (1–10, hosszabb epizódok)
6-tól hétköznap 16:35-kor / ismétlés hétvégén 19:10-kor

A fivér–nővér-páros: Prohyas Warrior és Vambre Warrior misztikus vidékeken utazgatva varázskardokra bukkan, amelyekkel csodálatos dolgokat visz véghez. A Bűvös varázskardok websorozatnak indult, de sikere miatt hamarosan tévében is elkezdték vetíteni. Februárban már megérkeztek a rövid részek, itt az ideje, hogy a hosszabbak is bemutatkozzanak a csatornán.


Ben 10ÚJ RÉSZEK (5b, 11a, 12b–14b, 15b–16)
20-tól hétköznap 14:05-kor / ismétlés hétköznap 6:35-kor

Új életre kelt a Cartoon Network egyik legsikeresebb márkája, a Ben 10, amelynek hatására gyermekek milliói képzelték el, hogy különböző idegen lények bőrében mentik meg a világot. Az eredeti sorozat premierje után viszonylag gyorsan nemzetközi szenzációvá vált műsort most rajongók új generációja ismerheti meg. Egy lüktető, akció- és fantáziadús világ tárul az új nézők elé, még több, szívet melengető momentummal és humorral átszőve.

Folytatódik (részletek): LEGO Nexo Knights (ÚJ RÉSZEK), Nagyfater bátyó (ÚJ RÉSZEK)

Műsor és pontos premieridőpontok a TV-újság menüpontban.

Forrás: Turner

A Boomerang 2017. márciusi újdonságai

A Boomerang márciusban két új filmet mutat be és két Tom és Jerry-sorozatból hoz új részeket.


Tom és Jerry-gyerekshowÚJ RÉSZEK (14–65, S2–3)
25-től hétvégenként 8:45-kor

A Tom és Jerry-gyerekshow William Hanna és Joseph Barbera számos rajzfilmfiguráját felvonultató sorozat. Tom és Jerry mellett Cövek és kölyke, valamint Droopy és Dripple, a két kutya is külön szegmenseket kapnak. A sorozat bemutatja Tom és Jerry gyerekkorát, akik már kölykökként sem csípték egymást. A Boomerang elhozza a 90-es években készült rajzfilm második és harmadik évadát.

2017. február 6., hétfő

Elsőre bejött a rajzfilmdélután a TV2-nek

A TV2 Mesedélutánja február 5-én, múlt vasárnap indult és hetente jelentkezik. Merész húzás volt a csatornától: országos kereskedelmi tévé vagy tíz éve nem próbálkozott hasonlóval. Ebben egy Tom és Jerry-film mellett helyet kapott egy új Hupikék törpikék-epizód is. Ez a két műsorszám teljes lakosságban és a 18–59 évesek körében egyaránt remekelt, a kereskedelmi célcsoportban az RTL Kölyökklubja és a TV2-n leadott Tom és Jerry-gyerekshow is befért a TOP 50-be.


A rajzfilmek előző heti nézettségét vizsgálva olyan megállapításokat tehetünk, mi szerint a Hupikék törpikék többeket érdekelt, mint például a Magyarul Balóval, a Gyilkos sorok vagy Columbo. Az RTL Klub Jó reggelt, skacok! című rajzfilmblokkja nem fért fel az 50-es listára, ellentétben a Kölyökklubbal, amely a korai, 6:36-os kezdés ellenére is hetvenezer felnőttet ültetett a képernyők elé.

A hét animációs nyertesei viszont a törpök, akik teljes lakosságban csaknem kétszázötvenezer nézőt érdekeltek. A TV2-nek egyelőre bejött a Mesedélután, a nézettség nem sokkal maradt el az RTL-étől. Itt írtunk arról, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektet az animációkra a TV2 Csoport. Következzenek a pontos nézettségi adatok: (SHR = közönségarány)

Teljes lakosság, vasárnap

Hupikék törpikék (TV2, 17:34–17:56) 246 605 néző, 6.4% SHR
Tom és Jerry: A varázsgyűrű (TV2, 15:51–17:08) 191 791 néző, 5.9% SHR

18–59 éves korosztály, vasárnap

Hupikék törpikék (TV2, 17:34–17:56) 122 230 néző, 6.3% SHR
Tom és Jerry: A varázsgyűrű (TV2, 15:51–17:08) 90 996 néző, 5.3% SHR
Kölyökklub (RTL Klub, 6:36–9:10) 69 834 néző, 11.2% SHR
Tom és Jerry-gyerekshow (TV2, 9:29–9:50) 60 328 néző, 6.0% SHR
Adatok forrása: TV2 Sales / Nielsen

2017. február 5., vasárnap

2017 várható animációs filmjei

2017 is tartogat nekünk animációs filmeket bőven, így hát vessünk egy (nem is olyan) apró pillantást a felhozatalra!


Jövő héten végre megérkezik A Lego-kaland spin-offja, a Lego Batman: A film, melyben a köpenyes igazságosztó kénytelen felnevelni egy árvát és szövetkezni az új, Batmant támogató rendőrfőnökkel, hogy legyőzze ősi ellenségét, Jokert. A filmben természetesen a sötét lovag más ellenségei is feltűnnek, valamint az Igazság ligája is tiszteletét teszi a filmben. Sőt, a filmben valamiért felbukkan King Kong, valamit A Gyűrűk Ura legendás gonosza, Sauron is.
A filmet a Chris McKay (Robot Chicken) rendezte, a forgatókönyvet Seth Grahame-Smith, Chris McKenna (Igor, Amerikai fater) és Erik Sommers (Firka villa) írta, a zeneszerzői posztot Lorne Balfe (A Madagaszkár pingvinjei) látta el. A filmben visszatér Batman hangja – mind Will Arnett az eredeti, mind Fekete Ernő a magyar szinkronban –, de fellelhető még az eredeti változatban Michael Cera (Robin), Ralph Fiennes (Alfred), Rosario Dawson (Batgirl), Zach Galifianakis (Joker), Channing Tatum (Superman), Jonah Hill (Zöld lámpás), valamint a Robot Chichen egyik alkotója és a Family Guy-ból Chris Griffin hangja, Seth Green (ő egyébként pont King Kongot szinkronizálja).
Lego Batman önálló filmjére nem is kell már sokat várni: az Egyesült Államokban február 10-én, Magyarországon pedig 9-én debütál a mozikban.
Előzetes: 1 (angol nyelven, magyar felirattal), 2 (angol nyelven, magyar felirattal), 3 (angol nyelven, magyar felirattal), 4 (magyar nyelven)

A többi idén érkező animációs film a tovább mögött.

2017. február 2., csütörtök

Az HBO 2017. februári újdonságai

Az HBO februárban új Dreamworks-filmet mutat be.


Kung Fu Panda 3: ÚJ FILM
26-án 20:00-kor / ismétlés 27-én 16:40-kor, március 1-jén 20:00-kor

Po találkozik az elveszettnek hitt apjával. Együtt kelnek útra a csodálatos pandaparadicsomba, ahol rengeteg vidám mackó él békében és nyugalomban. A gonosz Kai a természetfeletti erejével Kína-szerte legyőzi a kung fu mestereket, és most Póék lakhelye felé közeleg. Po tehát félreteszi a nudlis tálat, és nekiáll, hogy a barátságos, ám roppant esetlen és játékos pandákat megpróbálja felkészíteni a harcra. Különleges edzésmódszerének köszönhetően a pandák legyőzhetetlen harcosokká válnak.

forrás: HBO