2017. március 29., szerda

Rövidhírek 104.


Két Nickelodeon-sorozatból készül mozifilm a Paramount Stúdió jóvoltából. Az egyik a Lármás család (bemutató: 2020.02.07), a másik ismeretlen, ennek bemutatója 2020. július 31-én lesz.

A Boomerang 2017. áprilisi újdonságai

A Boomerang áprilisban három sorozatot és egy kisfilm-trilógiát folytat.Én és a lovagom: ÚJ RÉSZEK (14–26, S1)
3-tól hétköznap 19:10-kor

A középkori animációs vígjáték főszereplője Narancs Henri lovag, a bájosan esetlen, mégis lovagias lovag, aki fiával, Jimmy-vel járja a földeket. Hozzájuk csatlakozik Jimmy barátja, Cat hercegnő. Ez a hármas színt visz a „sötét középkorba”, kalandjaik pedig megannyi humoros helyzetet tartogatnak.

A Cartoon Network 2017. áprilisi újdonságai

A Cartoon Network áprilisban négy sorozatot folytat és húsvéti maratont ad.


Gumball csodálatos világa: ÚJ RÉSZEK (79a–84a, 85a–88, S5)
17-től hétköznap 16:45-kor / ismétlés hétköznap 8:40-kor

Indul a Gumball csodálatos világának ötödik évada! Az első részben Gumball megpróbálja visszafordítani Rob ámokfutását, ezért visszautazik az időben. Ám a dolgok nem ilyen egyszerűek: túlságosan visszamegy a múltba, ezért Richard és Nicole gyerekek lesznek, Darwin és Anais pedig eltűnik. Egy másik epizódban Nicole visszaemlékezik arra, amikor először találkozott Richarddal.

2017. március 28., kedd

A Humor+ 2017. áprilisi újdonságai

A Humor+ az Amerikai fater után újabb sorozatot ment meg, amelynek a VIASAT6 hagyta félbe a magyar vetítését.


Futurama: ÚJ RÉSZEK (115–140.)
7-től hétköznap 22:30-kor / ismétlés hétköznap 4:55-kor, hétvégén 5:45-kor

Az ISzDb-nek köszönhetően megtudtuk a stáblistát.

2017. március 21., kedd

Új Flúgos futam és az Óz, a nagy varázsló nyomán készült sorozat a Boomerangon

Az amerikai Boomerang egyedülálló, prémium streamingszolgáltatásának bejelentését követően a Turner International megosztotta a legfontosabb tudnivalókat a két új, Warner Bros-készítésű animációs sorozatról, a Dorothy Óz földjén és az újjászülető Flúgos futamról. A 2017 júniusában bemutatkozó két széria méltó tagja lesz a klasszikus és kortalan rajzfilmeket felvonultató Boomerang kínálatában, amely a Turner második számú gyerektévéje a Cartoon Network után. Az új produkciók az Egyesült Államokban kizárólag a streamingszolgáltatás keretében lesznek elérhetőek, Magyarországon azonban a tévécsatornán debütálnak.


A Dorothy Óz földjén egy vidám fantasy-sorozat, amely L. Frank Baum könyvsorozata alapján készül. A sorozat ott kezdődik, ahol az Óz, a nagy varázsló film véget ér, vagyis azt mutatja be, mi történik Dorothy-val és barátaival, miután legyőzték a Nyugati Boszorkányt. Az eredeti történetet követve, Ozma királynő kinevezi Dorthy-t Smaragdváros hercegnőjének, ezért a lánynak meg kell tanulnia ellátnia királyi teendőit.

Pályázat: A Minimax anyák napi rövidfilmet készít a gyerekek rajzaiból

Különleges meglepetéssel készül az anyák napjára a Minimax. A jeles nap alkalmából a televízió képernyőjén keresztül köszöntheted édesanyádat!


Május első vasárnapja az év egyik legszebb napja. Lepd meg valami igazán különleges ajándékkal az anyukádat! Mindehhez nem kell mást tenned, mint néhány mondatban összefoglalni, hogy számodra miért a tiéd a világ legjobb anyukája, ragadj színes ceruzát, zsírkrétát vagy akár ecsetet, készíts egy képet, és üzenj is neki valamit.

2017. március 15., szerda

A magyarság megjelenése a rajzfilmekben

Az animékben való megjelenésünket vizsgáló cikkünk után itt volt az ideje, hogy az egyéb, külföldi animációkban fellelhető magyar vonatkozású jeleneteket összeszedjük. A lista bizonyára nem teljes, hozzászólásokban várjuk a további magyar jeleneteket.

Amerikai fater

Az EmBARcaderos nevű bár neve nem csak cirill és latin betűkkel, de rovásírással is fel van tüntetve, igaz, az irás irányát elrontották és nem fonetikusan írták le a nevet. Utóbbi a cirill betűknél is probléma, de azért becsüljük meg a magyar utalást.


2017. március 12., vasárnap

SpongyaBobbal és Dórával vár a Nickelodeon Játszópark

Óriási kirakóssal, medúzavadászattal, lufis állomással és számos egyéb izgalmas játékkal várja a legifjabbakat a Nickelodeon Játszópark. Március 11-től Dóra, a felfedező tűnik fel, majd április 1-től mindenki kedvence, SpongyaBob is csatlakozik, hogy hazánk szállodáiban mókás és sportos játékokkal szórakoztassa a 4-14 éves korosztályt.

2017. március 10., péntek

OK K.O.! – a Cartoon Network új sorozata

Végre megindultak a berendelések a Cartoon Networknél. Múltkor a Summer Camp Island kapott zöld utat, ezúttal pedig az OK K.O.! Let’s Be Heroes. A sorozat a Lakewood Plaza Turbo című piloton alapul, amelyet 2013-ban mutattak be.


A pilótafilm 2013-as elkészülte után három évet kellett várni, míg felkarolta a csatorna. 2016. február 4-én jelent meg egy mobiljáték OK K.O.! Lakewood Plaza Turbo címmel, ezzel egy időben pedig elindult a websorozat, amelyből idáig nyolc epizódot adtak ki. 2016 nyarán a Cartoon Network egyetemi hallgatók részére szervezett egy animációkészítő-versenyt, amely során 15 másodperces, az OK K.O.!-n alapuló rövidfilmeket kellett készíteni.


A március 9-én bejelentett és valószínűleg 2018-ban bemutatkozó tévésorozatot a Cartoon Network Studios készíti. A franchise-t Ian Jones-Quartey alkotta, aki előtte a Steven Universe és Secret Mountain Fort Awesome sorozatokon is dolgozott.

Az OK K.O.! a Lakewood Plaza környékén játszódik. A „Plaza” az a hely, ahol a hősök vásárolnak, és ahol K.O. és a barátai lógnak. A sorozatban a hősök szinteket tudnak lépni, akárcsak egy videojátékban, így talán meg tudják állítani Lord Boxmant, akinek terve, hogy lerombolja a plázát. Magyarországra a sorozat 2018 második felében várható.

A tévésorozat főcímdala:Mi a véleményetek?

2017. februári gyerektévé-nézettség

Elérhetőek a februárra vonatkozó számok.


A Nickelodeon még mindig az élen. A Kiwi TV magabiztosan növekszik. Bár még nagyon messze van attól, hogy felkússzon a hatodik helyre, meglátszik a lefedettség növekedése. Az M2 bebetonozta magát a második helyre.

4–14, 06:00–02:00

6–9. HÉT (02.06–03.05)

1. NICK 11,53%
2. M2 7,13%
3. MINIMAX 5,93%
4. DISNEY 5,75%
5. CN 4,60%
6. NICK JR 3,75%
7. KIWI 0,43%

2017. március 9., csütörtök

A Disney Csatorna 2017. áprilisi újdonságai

A Disney Csatorna áprilisban csatornapremierként mutatja be megismétli az egyik egészestés Disney-animációt. Az élőszereplős újdonságot lásd a theTV-n.


Merida, a bátor: ÚJ FILM
14-én 19:00-kor / ismétlés 15-én 8:00-kor

Húsvétkor Merida is felbukkan a Disney Csatornán: nézd meg, hogyan boldogul a bátor lány a hagyományokkal, a sorssal és a legádázabb bestiákkal.

Forrás: Disney

2017. március 8., szerda

A Minimax 2017. áprilisi újdonságai

A Minimax áprilisban új rajzfilmsorozatot mutat be.


Mirette, az utazó nyomozó: ÚJ SOROZAT
13-tól mindennap 15:15-kor

Lélegzetelállító fordulatok, rejtélyek, izgalmas detektív kalandok a Föld körül! Ismerjétek meg Mirette-t a tettre kész nyomozó palántát és hűséges társát, a lusta, de rendkívül találékony Jean-Pat kandúrt. A két jóbarát bebarangolja a világot, vicces és meglepő kalandokba keveredve oldja meg furmányos logikával az eseteket.

Műsor és pontos premieridőpontok a TV-újság menüpontban.

Forrás: AMC

2017. március 7., kedd

Rockcsont – hamarosan mozikban a Vigyázz, kész, szörf! rendezőjének új filmje

A héten megérkezik a mozikba Ash Brannonnak, a Vigyázz, kész, szörf! rendezőjének és a Toy Story 2 társrendezőjének új filmje, amely egy zenerajongó kutyáról szól.


A Brannon rendezésében és társírásában érkező film Bodiról, a kutyáról (Luke Wilson) szól, akinek mindene a zene, de apja, Khampa (az Oscar-díjas J.K. Simmons) a falujuk, Hóhegy őrzőjének akarja kiképezni. Ám egy napon egy rádió zuhan le az égből, amin Bodi meghallja a híres zenész, Angus (a Verdák 2 gonosztevőjének hangját is adó Eddie Izzard) tanácsait. Ezeket megfogadva elindul a városba, hogy híres zenésszé váljon, miközben az otthonában fenyegető farkasok is el akarják kapni.

Az amerikai–kínai koprodukciós film Zheng Jun Tibetan Rock Dog című képregényéből készült, aki szintén részt vett a film készítésében. A filmet Brannon mellett az újonc Kurt Voelker írta, a zenét pedig a Golden Globe-ra jelölt Rolfe Kent szerezte. Az eredeti hangok között megtalálható még az Avatár Katarája, Mae Whitman, Sam Elliot (Dinó-tesó), Lewis Black (Agymanók), de még a rendező is hangját adja egy karakternek.

A Rockcsont az Egyesült Államokban már február 24-én bemutatkozott (Kínában pedig már tavaly nyáron), hozzánk viszont csak e hét csütörtökön, vagyis március 9-én érkezik meg.

A film előzetese megtekinthető a tovább mögött.

2017. március 5., vasárnap

Rövidhírek 103.


A Nickelodeon háromperces crossovert készített Butch Hartman sorozataiból (S.T.R.A.M.M, a kémkutya, Tündéri keresztszülők, Danny Phantom, Bunsen). Továbbá készül egy crossover a Tündéri keresztszülőkből és Bunsen is a Beastből.

Arany SpongyaBob-kollekció hamarosan a boltokban

Aranyba foglaltan tér vissza SpongyaBob, újabban a divat világába. A londoni divathéten mutatta be közkedvelt tengeri szivacsának legújabb, arany kollekcióját a Nickelodeon. Az innovatív együttműködés hat nemzetközi formatervező, Peter Jensen, Bobby Abley, Salar, Maria Francesca Pepe, Suecomma Bonnie és Bad Denim segítségével valósult meg. Az exkluzív divatkollekcióban férfi és női ruházat, lábbelik, ékszerek, illetve egyedi kiegészítők is megtalálhatók.


SpongyaBob Kockanadrág 1999-ben indult az Egyesült Államokban, mára már 125 milliós online követőtáborral rendelkezik és több mint 180 országban vált kicsik és nagyok kedvencévé, kalandjai a hazai Nickelodeonon is naponta láthatóak. A gyógyíthatatlanul optimista kis szivacs inspirálta SpongyaBob Gold kollekció a karakter klasszikus jegyeit hordozza, egy kis aranyozással fűszerezve. A 27 exkluzív termék formatervezői között a divatvilág legnagyobb nevei is szerepelnek − a Peter Jensen tervezte unisex pulóverek, Bobby Abley pólói, Bad Denim vintage hímzett darabjai, Suecomma Bonnie egyedi mintás cipői, Salar lenyűgöző kiegészítői és Maria Francesca Pepe bájos ékszerei nem hiányozhatnak egy fanatikus SpongyaBob rajongó szekrényéből sem.

2017. március 3., péntek

A Kiwi TV 2017. márciusi újdonságai (FRISSÍTVE)

A Kiwi TV újabb sorozatot ment meg, ez már a harmadik. Emellett csatornapremiereket is sugároz márciusban.


Flipper és barátai: ÚJ RÉSZEK (S3)
27-től hétköznap 15:00-kor

Az ISzDb jóvoltából közöljük a szinkronstábot:

Flipper: Lippai László
Lopaka: Markovics Tamás
Dexter: Borbiczki Ferenc
Vidra: Seder Gábor
Rája: Pál Tamás
Pufi: Czető Roland
Uszony: Vári Attila
Kerava: Kertész Péter (Vizy György helyett)
Őrmester: Imre István (Rudas István helyett)
Kapuna: Faragó András (Kardos Gábor helyett)
(Némedi Mari karakterét Szórádi Erika vette át.)

Oszi varázslatos utazása: ÚJ SOROZAT
1-jétől hétköznap 17:20-kor / ismétlés hétköznap 5:30-kor

Ha felnézel az égre, és látsz egy hőlégballont, amiben egy nyolc éves kisfiú és egy kaktusz utazik, ne csodálkozz, hiszen a két jóbarát körbeutazza a földet, hogy aztán beszámolhassanak neked fantasztikus kalandjaikról.

Egér-úti kalandokÚJ SOROZAT
8-ától hétköznap 12:30-kor / ismétlés aznap 16:30-kor és 21:05-kor

A sorozat főhősei, Emily és Alexander, két bátor egér. Léghajójukkal világ körüli utazásra indulnak és sok kaland vár rájuk. Találkoznak régi ismerősökkel és újabb barátokra is lelnek. Ha valahol baj történik, barátaikkal összefogva segítenek a bajba jutottakon.

Maja, a méhecske (2014): ÚJ FILM
15-én 7:30-kor, ismétlés 22:00-kor

Maja épp hogy kikelt lárvájából, de máris olyan szeleburdi, mint hat másik. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, amely szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Amikor eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik - ráadásul Maját azzal vádolják, hogy bűnrészességet vállalt a gyalázatban. Legjobb barátját, Willyt leszámítva senki nem hiszi el Majának, hogy ő valójában áldozata az esetnek.

Fixi, Foxi és barátaikÚJ SOROZAT
27-től hétköznap 13:30-kor / ismétlés 22:00-kor és 6:00-kor

A történetek főhősei Fixi és Foxi. Fixi a fenegyerek, aki semmitől sem riad vissza. Testvére a meggondolt, és előrelátó Foxi, aki megpróbálja Fixit távol tartani a bajtól. Nem szuperhősök ők, sokkal inkább két bátor, néha talán kicsit vakmerő testvér, akik jóban-rosszban összetartanak. A rókakölykök állandóan együtt lógnak, és közben a legelképesztőbb kalandokba keverednek.

Forrás: TV2 & ISzDb

Interjú az Én és a lovagom alkotójával

A Turner magyarországi képviseletének köszönhetően feltehettünk kérdéseket Joeri Christiaennek, az Én és a lovagom című animációs sorozat alkotójának. A kérdések összeállításában közreműködtek a RegularCapital és a Nightosphere főszerkesztői. Exkluzív interjú következik.


Miért és hogyan lett animációkészítő?

Három-négy éves korom óta szeretek rajzolni, az animációkészítés pedig egyfajta „evolúció” csúcsa. Sok más gyerekkel ellentétben én nem hagytam abba a rajzolást és azt hiszem, gyerek is maradtam. Később képregényeket kezdtem rajzolni, animálni iskoláskoromban kezdtem. Csodás érzés volt, amikor az állóképekből mozgóképek lettek, majd amikor a hangot alátéve igazi rajzfilm jött létre. Rájöttem, hogy ez az, amit csinálni szeretnék.

2017. március 1., szerda

Itt A mogyoró-meló 2 szinkronos előzetese

Egy szinkronos előzetes érkezett, amely megerősíti, hogy hazánkban is láthatjuk A mogyoró-meló című filmet.


Még 2014-ben érkezett a Toonbox Entertainment által készített A mogyoró-meló, ami nem zavart sok vizet. A 42 millió dollárból készített állatos-rablós film mindössze 64 milliót hozott hazájában, ám a globálisan megszerzett 120 millió elég volt ahhoz, hogy folytatást készítsenek hozzá. Az új részt A Szörny-mentőakció című animációs filmet készítő Cal Brunker rendezi és írja (a szintén azon a filmen dolgozó Bob Barlennel), melyben a csapat próbálja megállítani a polgármestert, hogy a szépséges parkból vidámparkot csináljon.

Az eredeti szinkronban visszatér a nemrég Lego Batmanként tevékenykedő Will Arnett, Katherine Heigl és Maya Rudolph, akikhez csatlakozik Jackie Chan, valamint SpongyaBob hangja, Tom Kenny is.

A mogyoró-meló 2. augusztus 18-án érkezik az Egysült Államok mozijaiba, a hazai premier szintén nyárra várható. Az előzetest a tovább mögött találjátok.

A Disney Csatorna bevállalta, amit a Cartoon Network nem mert

A melegcsókot. Talán emlékeztek arra, amikor a Cartoon Network a Clarence egyik jelenetét úgy alakította át, hogy csók helyett puszit adjon egymásnak egy férfipár. (A csatorna hazai változatán ugyan tombol a cenzúra, de ez a betervezett csók nemcsak nálunk, hanem sehol máshol nem került adásba.) A Disney Csatorna azonban átengedte a szűrőn a Csillag kontra Gonosz Erők sorozatban látható csókot.


A Disney Csatorna Sok sikert, Charlie! sorozatában már korábban bemutattak egy leszbikus párt, ez azóta a Cartoon Network-féle Clarence-ben is megtörtént (Jeff szülei), csók viszont egyik esetben sem csattant el.