2014. december 7., vasárnap

15 éves lett a Minimax

Hazánk első tematikus gyermekcsatornája (ez hülyeség – a szerk.) a 15 évvel ezelőtti induláskor hiánypótló szereplőként lépett a piacra: a Minimax magyar tartalmak mellett elhozta a külföldön már jól ismert klasszikus mese-karaktereket, mint például Babar vagy Franklin.

2001-ben a román, majd 2003-ban a cseh gyerekek otthonába is beköltözött a mára 12 országban, 5 nyelven sugárzó, budapesti székhelyű mesecsatorna. A Minimax szerepe és jelentősége nem változott a 15 év alatt. A gyermek-és családbarát tartalom mellett a szülők biztosak lehetnek abban, hogy csemetéjük nap mint nap erőszakmentes mesékkel találkozik.


„A környezet sokat változott, de az alapértékek megmaradtak. A nézőkkel folyamatos a kapcsolatunk, ez gyakran befolyásolja a műsorszerkesztést. Kezdetektől fogva célunk, hogy filmjeinket a családok együtt nézzék meg. Ezért a hétvége mindkét napján egészestés animációs filmeket vetítünk. Büszkék vagyunk azokra a megújult klasszikus meséinkre, mint a Pán Péter, A kis herceg, A dzsungel könyve, amelyek a történetek, a karakterek értékeit már más köntösben, a mai gyerekeknek szólóan mutatják be” – mondta Radóczy Katalin, az AMC Networks International – Central Europe programigazgatója. „A Thomas, a gőzmozdony mellett a Minimax másik emlékezetes sikerének tartom a számos Emmy-díjjal jutalmazott Szezám utca műsorra kerülését. A magyarországi vetítést hatalmas munka előzte meg, de megért minden fáradságot, hiszen a sorozat a szórakoztatva oktató televíziós műsor példájává vált.”

A Minimax mára nem csupán egy televízió, hiszen az évek során számtalan rendezvénysorozat házigazdájaként is bemutatkozott. A rendszeres hétvégi családi programokon túl a csatorna büszke a népszerű Varázslatos Iskolabusz és a Te már olvastad? elnevezésű országos programsorozataira.

A 15. születésnapját ünneplő Minimax rajzpályázatot hirdetett: azt kérte kis nézőitől, rajzolják le, ők hogyan ünnepelnék a csatorna születésnapját. Emellett izgalmas családi nyereményjáték is indult, nem kevesebb, mint 1500 ajándékért. Fődíj egy mesés, 30 fős zártkörű szülinapi buli, a közelgő téli szünetben. Az értékes nyeremények mellett játékos programokból sem lesz hiány: december 5-én országszerte több Tesco áruházban elindulnak a Minimax-Mikulás programok, majd december 7-én a Camponában Családi Nappal és Apacuka koncerttel ajándékozza meg a gyerekeket és családjukat a szülinapos Minimax.

A Minimax műsora a születésnap heteiben Pán Péter legújabb kalandjaival, a Sam, a tűzoltó új évadával és a Lilli, a kis boszorkány új epizódjaival várja az óvodás és kisiskolás korú kis rajongóit.

forrás: AMC

3 megjegyzés:

 1. Emlékszem, mikor még nem az óvodás korosztály volt a csatorna célközönsége.
  Sajnos nem emlékszem sok rajzfilmre a régi Minimaxról, csak pl. a Providence-re, de fel tudnátok sorolni párat?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bob és Bobek, A varázsceruza, Lolka és Bolka, Rumcájsz, A kockásfülű nyúl, Pumukli, A nagy ho-ho-horgász, Az elsüllyedt világok, A Mézga család, 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal, Utazás a Föld középpontja felé, Rolie Polie Olie, Pöttöm George, A varázslatos iskolabusz, Maya és Miguel, Sharon naplója, Mackó show a nagy kék házban, Blinky Bill kalandjai, Hunyor-major, Providence, a rejtélyes kisváros, Franklin, Babar, Noddy kalandjai Játékvárosban, Albert kérdezi: mi az élet?, Albert mondja - A természet jobban tudja, Doug, Arthur, Urmel, Rupert maci kalandjai, Mentőosztag, Simsala Grimm, Cyberchase, Koboldok és tündérek földjén, Marsupilami, Ned varázsgőtéje, Szédült nyuszik, Miss Spider, Clifford, a nagy piros kutya, Anne Zöld Oromból, Maisie MacKenzie, az edinburgh-i cica, STOP! Közlekedj okosan!, A Tekergér család világkörüli tekergései, Tüskeböki és pajtásai, Focitörténelem, Elhagyott játékok, Marcelino, Kutyavilág, A nyomorultak, A rút kiskacsa, Mackóházi mesék, A kisvakond stb-stb.

   Törlés
 2. Miaz hogy `első` tematikus gyerek csatorna?
  Mikor a CN már 92 -óta van, 98-óta magyarul is, valamint majdnem egy időben indult a Fox Kids-el és a Nickelodeon.

  VálaszTörlés