2015. január 26., hétfő

Manieggs – új, magyar animációs mozifilm

A magyar filmgyártás kezd magához térni az utóbbi években és ez szerencsére nem csak az élőszereplős filmek vonatkozásában igaz. Februárban ugyanis új, magyar animációs film kerül a mozikba! A Manieggs premierje a Annecy-ban volt az idén, emellett versenyben volt a Jameson Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon és a bukaresti Anim'est-en is.

Az Umatik Entertainment filmjének hivatalos szinopszisa: „Johnny­t, a keménytojást felültették, és igazságtalanul két hétre börtönbe zárták, amiért a rácsok mögül kikerülve bosszúhadjáratot indít mindenki ellen, akik ezt tették vele. A frissen szabadult elítélt nyomozása során segítségére siet barátja, Harry is. A páros a Kínai sárkány klánnal való összetűzéstől kezdve az illegális ketrecharcokon keresztül egészen a bankrablásig rendkívüli kalandokba keveredik.”


Miklósy Zoltán elsőfilmes rendező filmje stílusában igen egyedi, ahogy nyelvezetében is, nem véletlen a 18-as karika. A szereplők Kőszegi Ákos, Csőre Gábor, Csuja Imre, Boros Zoltán, Varga Tamás, Józsa Imre, Kerekes József, László Zsolt és Bogdányi Titanilla hangjain szólalnak meg.

Miklósy nem ismeretlen az animáció világában. "Tizennyolc éve dolgozom animátorként, több egészestés filmben és sorozatban is szerepet vállaltam hol készítőként, hol rendezőként. Ennek a filmnek az elkészítésében kollégáim segítettek, ők adták hozzá szakértelmüket, ahogyan a film zenéit és zenei betéteit készítő Milkovics Mátyás, a Neo együttes frontembere is barátilag szállt be a produkcióba" – idézte fel a rendező. A produkció társrendezője Herkó Attila, az animációs rendező Máli Csaba, a producerek pedig Erdélyi Mihály és Mórádi Gábor.

Előzetesek a tovább mögött.

Első előzetes, itt még 12E volt a korhatár.Második előzetes, ekkor már kiderült, hogy 18-as filmről beszélünk.A filmet a mozikban február 26-ától vetítik. Egy másik cikk arról, hogy mennyire felkapták a filmet a magyar celebek.