2015. február 20., péntek

CN-sorozatok kínai utánzatai?

Két kínai animációs sorozatot fedezett fel nemrégiben az internet népe, egyből rájuk fogták, hogy ezek Cartoon Network-sorozatok másolatai.

The Legend of Lucky Pie (幸运派传说)


Magyarra fordítva A szerencsés pite legendája sokak szerint nem más, mint a Kalandra fel! kínai módra. A gifet megnézve láthatjuk, hogy a séma hasonló: tisztán látszik, ki Finn és ki Jake. Az alsó képen látható sellő(?) talán Buborék hercegnő hasonmása. A koncepció is hasonló: vegyünk egy embert / emberre hajazó figurát és egy állatot, akik legjobb barátok és hősök is egyben.


A rajzfilm egyelőre egy 12 perces rövidfilmből áll, amelyet 2015. január 1-jén mutatták be. A Kalandra fel! alapötletét alkalmazni okos döntés lehet, hiszen a Kalandra fel! mára a legsikeresebb saját gyártású CN-sorozat (nem kell dobálózni a 90-es évek remekeivel, azok is igen sikeresek voltak, csak a Cartoon Network sajnos idő előtt kaszálta el őket).

Miracle Star


A magyarra fordítva Csodacsillag néven futó animáció első látásra is a Gumball csodálatos világát idézi. Minden. A szereplők, az animációs technika (2D, 3D és élő képek vegyítve), de még a jelenetek is! A videót megnézve senkinek se lehet efelől kétsége.


A főszereplő jelen esetben nem kék macska, hanem jak(?), akinek a legjobb barátja aranyhal helyett béka. Jelen van még Richard és Nicole hasonmása is.

4 megjegyzés:

 1. Az a baj, hogy ebben a "sikersorozatban" semmi érték sincs. Olyannyira a nézettségre mennek rá... Meg most már arra törekednek, hogy egyáltalán ne nézzenek ki normálisan? Körülbelül úgy néznek ki, mint egy hároméves tákolmánya

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dehogy nincs: szórakoztató értéke van. Nemcsak a humorról van szó, olykor egész megható és érdekes is tud lenni a történeteivel, és ez a legtöbb mostanság népszerű CN sorozatra is áll, csak más-más mértékben. A kinézet mögött is állnak megfontolások, pénzügyiek is és kreatívak is. A Kalandra felhez témája és hangulata miatt pont az ilyen rajzstílus dukál, emellett azért is kellett az egyedi kinézet, hogy ránézésre is kitűnjön a többi sorozat közül.

   Az meg tény, hogy rámennek a nézettségre, ami miatt a történetmondás sokszor hiányt szenved, de ez minden sorozatra igaz, és ettől még tud szórakoztató lenni.

   Amúgy minek idézőjelbe tenni a sikersorozatot, ha egyszer valóban sikeres is és sorozat is?

   Törlés
 2. mer az erőszakos vackokban több érték van gratulálok okos vagy taps taps

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én itt nem az erőszakos vackokról beszéltem, taps-taps, okoskám. Hanem arról, amin a 80-as és a 90-es évek fiatalsága nőtt fel. Nyilván nem kell őket felsorolnom...

   Törlés