2015. február 20., péntek

CN-sorozatok kínai utánzatai?

Két kínai animációs sorozatot fedezett fel nemrégiben az internet népe, egyből rájuk fogták, hogy ezek Cartoon Network-sorozatok másolatai.

The Legend of Lucky Pie (幸运派传说)


Magyarra fordítva A szerencsés pite legendája sokak szerint nem más, mint a Kalandra fel! kínai módra. A gifet megnézve láthatjuk, hogy a séma hasonló: tisztán látszik, ki Finn és ki Jake. Az alsó képen látható sellő(?) talán Buborék hercegnő hasonmása. A koncepció is hasonló: vegyünk egy embert / emberre hajazó figurát és egy állatot, akik legjobb barátok és hősök is egyben.


A rajzfilm egyelőre egy 12 perces rövidfilmből áll, amelyet 2015. január 1-jén mutatták be. A Kalandra fel! alapötletét alkalmazni okos döntés lehet, hiszen a Kalandra fel! mára a legsikeresebb saját gyártású CN-sorozat (nem kell dobálózni a 90-es évek remekeivel, azok is igen sikeresek voltak, csak a Cartoon Network sajnos idő előtt kaszálta el őket).

Miracle Star


A magyarra fordítva Csodacsillag néven futó animáció első látásra is a Gumball csodálatos világát idézi. Minden. A szereplők, az animációs technika (2D, 3D és élő képek vegyítve), de még a jelenetek is! A videót megnézve senkinek se lehet efelől kétsége.


A főszereplő jelen esetben nem kék macska, hanem jak(?), akinek a legjobb barátja aranyhal helyett béka. Jelen van még Richard és Nicole hasonmása is.