2015. március 4., szerda

A 87. Oscar-gála animációs nyertesei

Február 22-én este fél hatkor (közép európai idő szerint hajnali fél háromkor) lezajlott a 87. Oscar díjátadás. Megkésve ugyan, de végigtekintjük a minket is érintő két kategóriát.

A legjobb animációs film

Sajna itt nem történt újdonság. Sok embert megrázott, hogy a Lego kaland nem kapott jelölést a kategóriában, csupán egy potyajelölést a legjobb betétdal kategóriában a „Minden szupi-szuper” című számért, amit persze nem nyert, de azért a készítők nem teljesen szomorkodtak, mivel így is megkapták az Oscar-t – igaz, Legoból kirakva (lásd a tovább mögött). Emiatt a legnagyobb esélyesnek a BAFTA-díjat is nyert Így neveld a Sárkányodat 2 volt, ám szinte minden emberben ott moszkált az a megérzés, ami nagyon nagy sajnálatunkra be is következett: ismét csak a Disney vitte el a díjat, ezúttal a Hős6os-sal. Annyi vigasz van benne, hogy így ez az első Oscar-t nyert Marvel-film.


A legjobb animációs rövidfilm

A díjat szintén a Disney nyerte, ám ezt nem érdemtelenül. A Lakoma (Feast) című animációs rövidfilmet a Hős6os előtt adták le, története pedig egy férfi szerelmi életét mutatja be egy kutya etetési időin keresztül. A filmet a Disney-nél nem ismeretlen, eddig főként csak animátorként dolgozó Patrick Osborne (Volt, Aranyhaj és a nagy gubanc, Rontó Ralph) rendezte.

A jelöltek teljes listája a tovább mögött.

A nyertesek neve félkövérrel szedve.

A Lego kaland "Oscar-díja" 

Legjobb animációs film


Legjobb animációs rövidfilm

  • The Bigger Picture
  • The Dam Keeper 
  • Lakoma (Feast) 
  • Me and My Moulton 
  • A Single Life

Ti kinek adtátok volna a díjat?