2015. március 8., vasárnap

Játékajánlók 2: Madagascar: Operation Penguin

Ismételten itt egy játékajánló. Ezúttal újra egy GBA (Game Boy Advance) játékot mutatunk be, melynek főszereplői mindenki kedvenc pingvinjei: ez a Madagascar: Operation Penguin!


A játékot a Vicarious Vison fejlesztette és az Activision adta ki. A játék Amerikában 2005. november 7-én jelent meg, de Európában már október 28-án kiadták.

A játék legelső tesztpályája A Madagaszkár-pingvinek és a karácsonyi küldetésben játszódik, a sztori további része a Madagaszkár előtti és alatti eseményeket meséli el. A játékban a pingvinek Antarktiszra szökésének előkészületeit láthatjuk. Mi Közlegényt irányítjuk, akivel Kapitány parancsait követve kell küldetéseket végrehajtanunk a central parki állatkertben. A küldetések során nem egyszer segítséghez is fordulnak, többek közt a Madagaszkár  4 főszereplője (Alex, Marty, Melman, Gloria) is segítségünkre lesz. Később végigkövetjük a sikertelenül indult szökést, majd a hajó elfoglalását, míg végül Közlegénnyel kell megmentenünk a csapatot a vérszomjas fosszáktól.

A játék gyűjthető pontjai a medálok, de gyűjthetünk halakat, amik Közlegény életét töltik vissza, ezekből van kicsi és nagy is. A játék bizonyos pontján kell gyűjteni kanalat (ami a filmben az alagútásáshoz kellett) valamint gyümölcsöt, ami madarak dobnak miután leütöttük őket.

Közlegény mozdulatai a küldetések előrehaladtával egyre fejlődnek, ezeket általában Kowalski segítségével tanuljuk meg: az ütés később egy hallal tehetjük meg, valamint megtanuljuk a csúszást, a vízbe merülést, a csövön mászást a karácsonyi botnyalókával, az integetést amivel nem figyelnek fel ránk az emberek és a megüthetetlen ellenségek (pl. sün), de egy időre altatólövedéket is lőhetünk a ránk figyelő őrökre. Emellett megtanuljuk használni a pályákon lévő tárgyakat (pl. üdítő, amely segít magasra kilőni minket), ami után visszatérve a korább pályákra, bónuszmedálok gyűjthetőek.

A játék pályáira az elején a pingvinek bázisáról lehet eljutni különböző alagutakon át. Bizonyos képesség megszerzése után a képesség gyakorolható az alagúthoz eljutásnál. A pályák bármelyik részén visszatérhetünk a főhadiszállásra. Később a szökés után a pingvinek elfoglalta hajón tehetjük meg ugyanezeket.

Közel másfél órás, kommentár nélküli végigjátszás:Letöltés GBA emulátorra

Nektek mi a véleményetek a játékról? Legközelebb a Játékajánlókban: Formula Cartoon All-Stars