2015. május 2., szombat

Csillagok háborúja-nap a Comedy Centralon és a Cartoon Networkön

Tematikus Family Guy epizódokkal tiszteleg a Comedy Central a Nemzetközi Star Wars Nap előtt, a Cartoon Network pedig Lego Star Wars-ból tart minimaratont. A világ minden táján május negyedikén ünnepelik a rajongók a kultikus sorozatot, méghozzá egy félreértelmezés miatt. May the fourth be with you!


A „May the force be with you!” (Az erő legyen veled!) kifejezést a fanok „May the fourth be with you!”-ra (Május negyedike legyen veled!) változtatták, megalapítva ezzel az azóta is nagy népszerűségnek örvendő Star Wars Napot.



A piros betűs ünnep most különösen aktuális, hiszen a rajongók tűkön ülve várják a kultikus filmsorozat sok éves kihagyás után érkező hetedik epizódját, amelyet év végén mutatnak be a hazai mozik. A magyar humorcsatorna addig is enyhíteni igyekszik a rajongók várakozását, hiszen május negyedikén hat egymást követő tematikus Star Wars Family Guy epizódot mutatnak be.
Nemzetközi Star Wars Nap a Comedy Centrálon, május 4-én este nyolc órától!


A Cartoon Network a május 4-ei Cartoon Toon Toonban, vagyis 10.40-től 12.20-ig leadja a Lego Star Wars: Yoda történetei epizódokat.

forrás részben: RedLemon