2015. július 17., péntek

Animék, Firkák és Trollok 3 – Találkozás a Három Fejessel

Elkészült az Animék, Firkák és Trollok 3 – Találkozás a Három Fejessel, azaz az AFT-sorozat harmadik része, amely készítője változatlanul Mr. Anonymusz, az Ano Blog vezetője. Az elkészítése három hónapot vett igénybe, a bemutatója július 8-án volt a YouTube-on.

A 64 perces film a sorozat első részéhez hasonlóan a híres Grand Theft Auto-sorozat San Andreas játékával készült, és annak a világában is játszódik. Szereplői most is híres anime- és rajzfilmfigurák. A szereplők: Mickey egér, InuYasha, SpongyaBob Kockanadrág, Son Goku és Kagome. A filmben új hősök és új ellenségek is szerepelnek, akiknek a játékbeli figurái nem lettek lecserélve, kivéve az ellenséget védő őrök némelyike és szintén az ellenséget védelmező zombik.

Hőseink

A film továbbra is feliratos, nem szinkronos. Ismert és kevéssé ismert zenéket is hallhatunk a videóban, közöttük olyan zenei aláfestéseket, amelyek felcsendülnek több Nickelodeon-rajzfilmben, a Szomszédok teleregényben és a Splinter Cell-játéksorozat első részében. A filmben igazi újdonság, hogy animációkészítővel készült animált jelenetek is láthatóak.

A Három fejes és a Kapzsi Hapsik

A történetben az új ellenségek, a Kapzsi Hapsik nevű fiúegyüttes (Egyeske és Ketteske) a magyar tinik után San Andreas fiataljait is megakarják hódítani, aztán pedig az egész világot. Többnyire utóbbi miatt követik őket új hőseink, egy Kapzsi Hapsi ellenes szövetség, a Három Fejes (Bőrfej, Keményfej és Kockafej), akiknek fontos céljuk a Kapzsi Hapsik világsztárságának – és egyben a világ meghódításának – megakadályozása bármi áron. A Három Fejesnek végeznie kell a Kapzsi Hapsikkal, különben a Kapzsik világsztársága által okozott rózsaszín pestis szétterjed a világon minden fiatalon, ami pedig félelmetes zombikká változtatja őket. Mikor rajzfilmes és animés hőseink összefutnak a Kapzsi Hapsikkal (akik az őket üldöző Fejesek elől menekülnek), azt hiszik eleinte, hogy ártalmatlan sztárokat kell megvédeniük. De mikor találkoznak a Fejes hősökkel, összefognak, és akár radikális megoldásokkal, de segítenek a Három Fejesnek megakadályozni a Kapzsik sikereit. Kétszer is keresztbe tesznek a gonosz fiúbandának, de hőseink nem számolnak azzal, hogy milyen bosszúállóak is tudnak lenni. Hatalmas lesz a tét, mikor a Kapzsi Hapsik egyik szereplőnket elrabolják, és cserébe komoly váltságdíjat követelnek, ami akár a világvéghez vezethet…

A film bemutatója után bejelentették, hogy készülni fog egy negyedik rész. A címe Animék, Firkák és Trollok 4 – A visszavágó. Az új rész a másodikhoz hasonlóan Liberty Cityben fog játszódni, a szereplők pedig Mickey egér, Son Goku és Naruto lesznek, de ismét benne lesz a Három Fejes és a Kapzsi Hapsik. A Kapzsi Hapsik most Liberty Cityben próbálnak szerencsét a világ meghódításához, de a Három Fejes most sem hagyják annyiban. Mickey és Goku ellátogatnak Narutohoz, majd összefutnak a Fejesekkel, akik a Kapzsikat üldözik. Azonban Naruto a Kapzsi Hapsik rajongójává válik, és titokban segít nekik, hogy hőseink ne teljesíthessék Kapzsi ellenes küldetésüket. Mikor rájönnek, hogy Naruto az ellenséggel van, szorít az idő, és ki kell valamit találniuk, hogy Narutot megtérítsék a Kapzsiktól, mielőtt zombivá válna. A film történetét még nem írták meg teljesen, így a bemutató ideje is bizonytalan, de valószínűleg még az ősz folyamán elkészül.

Ha be lesz mutatva a negyedik rész, akkor még nem úgy néz ki, hogy vége lenne a sorozatnak. A sorozat készítője még fontolóra veszi az ötödik részt, ami egyben az AFT-sorozat fináléja lenne. Annak sincs még teljesen megírva a története, de a történet lényege megvan: a Kapzsi Hapsik feltámadnak a sorozat első két rész főgonoszaival, a Troll ikrekkel, hogy együtt bosszút álljanak hőseinken, és hogy együtt meghódítsák a világot. A távoli jövőből érkezik azonban Bőrfej leendő fia, akit azért küldtek vissza, hogy megvédje apját és a rajzolt hőseinket az elpusztításukra, a szintén jövőből küldött terminátortól. Az AFT 5-tel ugyan be lenne fejezve a sorozat, de még szintén terveznék a sorozat első részének újragondolását, vagyis az AFT 1 rebootját, ami az első öt rész tapasztalatait felhasználva készülne el. A 4. rész még idén szinte biztos, az 5. rész (finálé) és az 1. rész remakeje talán jövőre elkészülnek. Az Animék, Firkák és Trollok 3 – Találkozás a Három Fejessel című film megtekinthető a YouTube menüpontban.