2015. október 20., kedd

Hatalmas siker volt a 2015-ös Őszi MondoCon!

Hétvégi (október 17–18.), első közös rendezvényünk a PC Guruval, 14 000 látogatót vonzott, két napon keresztül, három csarnokban temérdek izgalmas program várta az érdeklődőket – akik a meglepetés szép időnek köszönhetően, belül és kívül is benépesítették a Hungexpo területét.


A D csarnok Budapest geek központja lett a hétvégére, a videojátékok iránt rajongóktól kezdve a sci-fi/fantasy műfajok szerelmesei és a távol-keleti kultúra iránt érdeklődők is remekül szórakozhattak. Több tucat kiállító, a leges-legújabb videojátékok, cosplay klubok, interaktív társas játékok, és maga a Japán Nagykövetség várták az érdeklődőket – akik nyitástól zárásig megtöltötték a több ezer négyzetmétert.


A látogatók közül a legbátrabbak és legtehetségesebbek számos versenyben megmérethették magukat: fantasztikus rajzművek, kiváló énekelőadások, minőségi fanfiction-ök születtek. A digitális szórakozás kedvelői pedig végigizgulhatták, ahogy a legjobbak összemérték a tudásukat E-sportokban és konzolos bajnokságainkon.


Ha már E-sportok! 324 csapat indult a Riot által támogatott, és a GamerEvents által lebonyolított League of Legends bajnokságon, a dicsőség végül a CCDH csapaté lett, akik magabiztosan verték a KSM-et. A „bronzmeccsen” a Wonder Stag e-Sports legyőzte a Meteórát. A helyszínen és online is több százan szurkoltak a kedvenceiknek.


A MondoConokon gyakran felbukkannak hírességek, ezúttal Csemer Boglárka, azaz Boggie tartott közönségtalálkozót és adott minikoncertet. (Hogy hogy kapcsolódik ő az animékhez? Itt írtunk róla korábban – a szerk.)


A rendezvény színes forgatagát talán semmi sem mutatja jobban, hogy több ezer ember érkezett jelmezben: Darth Vadertől kezdve, a Kockásfülű nyúlig mindenféle jelmezt öltöttek magukra a látogatók!

forrás: Mondo