2015. október 10., szombat

Rajzfilmteóriák 10: A legizgalmasabb Kalandra fel!-teóriák

Ebben a részben a Cartoon Network zászlóshajójával, a Kalandra fel!-lel kapcsolatos teóriák közül nézünk meg hármat: a legszomorúbbat, a legmeghökkentőbbet és a legfurcsábbat. A Gomba háborúról szóló teóriával nem foglalkozunk, mert az bebizonyosodott.


Az első elmélet szerint Finn valójában a mi világunkban él, ám kívülállónak érzi magát: nincsenek barátai és a szülei se törődnek vele túlságosan, egyetlen társa hűséges ebe, Jake. Finn ettől depressziós lesz és öngyilkosságot kísérel meg, amely azonban kudarcba fullad és a fiú kómába zuhan. A sorozat a kóma ideje alatti látomásait mutatja be.


Egy másik teória szerint a Kalandra fel! és a Nyomi szerencsétlen utazásai azonos világban játszódnak. Elsőre ostobának hangozhat, de gondoljunk csak bele: miért olyan rejtélyes Cukorsziget? Hogyhogy lehetetlenség megtalálni? Bütyök és Nyomi számára a sziget maga a paradicsom! Mi van akkor, ha ez nem is egy sziget, hanem Ooo földje, azon belül is Cukorország? Az elmélet szerint Mentacukor Larry egyszer járt is Buborég hercegnőnél, a feleségét, Cukipofát pedig róla mintázta.


Finn óceániszonya miatt sosem hagyja el Ooót, így a körülmények nem engedik, hogy felfedezze Szélvész kikötőt, Nyomiék lakhelyét és ily módon találkozzon embertársaival. Bár a sorozatban többször is fel-feltűnik Cukorsziget, ez pedig nem nagyon hasonlít Cukorországra.


A harmadik feltételezés szerint Finn és apja szerepjátékot játszanak, a sorozat pedig ennek kivetülése. Az apa Jake-et játssza, így lehetséges, hogy Jake sokszor atyai tanácsokkal látja el Finnt. Az életkoruk is stimmel: Finn a sorozat kezdetén 12, Jake 28 éves, tehát valóban apja lehetne.

Értékelések

Ákos97 6/10, 4/107/10: A kómás teória egyszerűen elintézi a sorozat által felvetett kérdéseket, ám egy valamiről megfeledkezik. Ha Finn látomásait látjuk, hogyhogy egyre több az olyan epizód, amelyben Finn nem vagy csak nagyon keveset szerepel?

A nyomis elméletet tartom a három közül a legvalószínűtlenebbnek. Az animációs stílus nem igazán hasonlít, Cukorsziget és -ország hasonlósága is erősen megkérdőjelezhető, az meg csak hab a tortán, hogy Mentacukor Larry egyszer megpróbált térképet készíteni a Cukorszigethez vezető útról, Cukipofa társaságában… Az apa-fia elmélet pedig csak egy pontot ragad meg, ám ott helyt áll.

DIF 3/10, 1/10, 3/10 A kómás teória esetében Ákos97-tel értek egyet, vagyis miért van az, hogy egyre több kalandot látunk, amelyben Finn egyáltalán részt sem vesz? A második nálam ott bukik meg, hogy bár a sorozat elején Finn tényleg fél az óceántól, ám azt  egy későbbi évadban legyőzi, így már nem akadályozza őt semmi, hogy meglátogassa akár Szélvész kikötőt. A harmadik megállhatná a helyét, de csak a koruk nem elég bizonyíték.

Legközelebb a Rajzfilmteóriákban: A Tini titánok, harcra fel! Gézengúz agyszüleménye?

8 megjegyzés:

 1. én olyan elméletet is hallottam hogy ez egy atombomba utáni állapot, és mutálódtak az emberek. Finn az egyetlen ember aki túlélte, de állítólag ő is mutálódott egy bizonyos fokig.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a Gombaháború, ez egy tény.:D

   Törlés
  2. Sucker punch. Szerintem ez a lobotómia utolsó pillanata, rajzfilmben, más történettel. A srácot beküldték az intézetbe, mert Nyomi lett, Jake volt az egyetlen aki játszott vele, nagy és szőrös gyerek, és Bütyök volt a nevelőtiszt. Egész nap csak sós ételeket kaptak ezért vágytak a cukorra. Mikor megtörtént a lobotómia, éppen ledobtak egy atombombát, ami miatt mutálódott és túlélte, de már egy ilyen világban született újjá. Vége~

   Törlés
 2. Szerintem a nyomis teljesen hihető és az hogy nem úgy néz ki cukorország mint cukorsziget amiatt lehet mert nyomiék még sosem jártak ott lehet ez csak azt láttuk a sorozatbam ahogy Nyomi és Bütyök elképzelték.

  VálaszTörlés
 3. Szerintem a kómás is hihető. Lehet túl sok ideje van kómában és az agya már kezdi elfelejteni, hogy ki is ő. A tévképzetei pedig folytatódnak amig működik az agya.

  VálaszTörlés
 4. Na hali. Saját elmélet, volt egyszer egy olyan rész, amiben Jake és finn is a világunkban éltek, de a jövőben, finnek egy robotkarja volt (mellesleg tuti, hogy nincs jobb keze, rengeteg részben, "veszíti" el valahogyan, ami szerintem arra utal, hogy leesik a robotkeze) és a jégkirály megakadályozta valami superbomba felrobbanását, és ott volt marseline is. Nos az elmélet az, hogy az a valóság, hogy finn "kalandjai" igazából arról szólnak, hogy embereken akar segíteni (rengeteg kalandja cukorországban van,, ami szerintem a falu amihez közel ők az anyukájával egy tanyán laknak, kinek neve Suzan bizony!!!!) aztán megjelennek valami szörnyek meg ilyenek. Szerintem a szörnyek hasonlítanak az emberekre, akik kószálnak néha a környéken, és a faluból akarnak lenyúlni, ezt azt. Még egy, marseli azért 'hallhatatlan' mert igazából nagyon öreg, ami abban a világban, mármint a való világukban ez ritka (mert a sorozatban cukor hercegnő is vagy ezer éves) a lényeg, hogy marselin és a jégkirály között, valami van, persze ez egyértelmű, de szerintem több mint a sorozatban van, a legfőbb érdekesség hogy a csapodár férje lenne marselinnek, vagy az apja aki már halott, ez a kettő lehetséges szerintem. Az elsőt egyszerű elképzelni, régen együtt voltak, aztán meghülyült (a sorozatban a koronától) és elkezdett más nők után koslatni, ezért marselin elhagyta. A másik, az hogy marselni tényleg nagyon öreg, és sokat mesél finnek, a meghalt apjáról (de itt is beleférhet a férj is) és finn beleképzelgi ót is a sorozatba. Mondjuk személy szerint az elsőt valószínűbnek tartom, mert sok külön része is van a jégkirálynak. Ezeket tudom elképzelni, gondoljátok át :-)

  VálaszTörlés
 5. Na jó nem fejtettem ki eléggé, sokszor Jake kergeti el a "szörnyeket" ami a valóságban az lehet, hogy jake tényleg egy kutya, igazából finn a saját maga gondolatait erőlteti bele. Erre rengeteg dolog utal, pl elválaszthatatlanok, azért mert picit tudathasadásos a gyerek, és ha a kutya nincs melette nem tudja kivetíteni a dolgot, mind1 a lényeg, hogy Jake megharapja, meg elkergeti a rossz arcokat a környékről. +1Szivárványszarv meg a kölkei nem léteznek. Valszeg azért mert Jake lehet az egyik uccsó kutya ami életben ma4adt ebben a posztapokaliptikus világban, a másik, egyszer látta őket kicsiként "mert gyorsan nőnek" ahoz képest felnőtként is csak egy két részbe tűnnek fel csakúgy mint a neje.

  VálaszTörlés
 6. En lattam a sorozatot(mind a 7évadot) több ször is és nagyon megfogott. A kalandok a kardok amiket (kb évadonként) azok naggyon menők. A varázslóviadaltól kezdve a szuperharcielefántig nagyon jó és fantáziadús, nagyon sok az utalás az előző részekre. Viszont! Emlékeztek arra a részre amikor a párnaföldön volt? Valószínuleg felettem kommentelő barátom erre utalt( ha jól emlékszem) ott nagyon emberszerű volt, ráadásul itt leélt egy külön életet. Lehet hogy az egy kivetülése a valóságnak ahol finn él valójában és a gyerekeinek meséli el kalandjait. Szerintem ez egy net teljesen hejtálló de érdekes feltevés.
  VISZONT!!!! Pls valaki irja meg nekem hogy melyik az a resz amelyikben bunorék hercegnő múltjáról van szó (azt hiszem egy szellem van benne) :( nagyon sokat kerestem de nem tudom megnezni ujra mert gravity fallst nezek ;)

  VálaszTörlés