2015. november 8., vasárnap

Rajzfilmteóriák 12: Doofenshmirtz lenne Phineas és Candace apja?

Tudom, mit csinálunk ma! Írunk egy újabb rajzfilmteóriáról! Disney Csatornán futó sorozatokkal még nem foglalkoztunk, hát ennek is eljött az ideje. Első áldozatunk az idén elkaszált Phineas és Ferb teóriája, miszerint Candace és Phineas apja valójában Heinz Doofenshmirtz.


De hát Phineaséknak van apja! – gondolhatják a sorozatot kevésbé ismerők. Igen ám, de ő mindössze a nevelőapjuk. Az anyával, azaz Lindával élő férfi (Lawrence Fletcher) a három gyerek közül egyedül Ferb vér szerinti apja. Candace és Phineas apjáról azonban semmit sem tudunk. A teória szerint az apa nem más, mint a saját Gonosz Rt-jének vezetője, Dr. Doofenshmirtz…


Az egyik epizódban kiderül ugyanis, hogy Heinz és Linda hajdanán randizgattak. Szintén az elmélet mellett szól, hogy Ferbbel elentétben a másik két gyerkőcnek kék szeme van és vékony nyaka, mint Lindának és Doofenshmirtznek. A nevelőapának, Lawrence-nek és Ferbnek ezzel szemben fekete a szeme és vastagabb a nyaka. Ez valóban megerősítheti a hitünket, ám teljesenen nem meggyőző az állítás, hiszen simán lehet, hogy csupán anyjuk vonásait örökölték, Doofnak semmi köze az egészhez. Az viszont már többet elárul, hogy Doofenshmirtz alacsony volt a korához képest gyerekként, de Candace és Phineas is kissé mélynövésű kortársaihoz mérten.


Nézzük, mi a közös még Phineas-ban és az őrült tudósban! A hajuk hasonlóságán túl a találmányok. Doofenshmirtz epizódonként más-más találmányával próbálja meg Kacsacsőrű Kerry-t eltenni láb alól, Phineas pedig – féltestvérével, Ferbbel együtt – minden nap új találmánnyal, építménnyel kápráztatja el a környék gyerekeit. Ezt akár örökölhette is feltételezett apjától.


Ne felejtsük azonban, hogy a doktornak van egy másik lánya is, Vanessa (középen), aki Charlene-től származik (bal oldalon). Vanessa körülbelül 17 éves lehet, Candace 15 éves, Phineas pedig valamivel 12 alatt lehet. Így teljesen reálisnak tűnhet, hogy Charlene-nel való szakítás után Lindával két közös gyermeke született. (Akkor lenne furcsa a dolog, ha Candace idősebb lenne Vanessánál.) Egyesek ezzel ellentétben azt állítják, hogy mindkét gyerek fogantatása idején Heinz még házas volt Charlene-nel, tehát félrelépett. Ezt alátámaszthatja az, hogy Charlene a jelenben nem igazán kedveli Heinz-et, fordítva viszont nincs ellenségeskedés.

Értékelések

Ákos97 7/10: Ennyit adnék rá, ha nem döntötték volna meg a sorozat készítői a teóriát, de sajnos ez megtörtént.

Legközelebb a Rajzfilmteóriákban: A Fosterék háza Frankie-je csupán egy képzeletbeli barát?