2016. január 8., péntek

A Minimax lett 2015 legnézettebb gyerektévéje (6–20ó)

A tavalyi évben a gyerekcsatornák közül a Minimaxot nézték a legtöbben, a csatorna adásideje alatt a tavalyi év átlagában 11%-os közönségarányt ért el a 4–14 éves korosztályban, s ezzel egyértelműen megelőzte a többi gyerekcsatornát a Nielsen Közönségmérés adatai szerint.

2015-ben kilencszer nyert a Minimax, azaz az év kilenc hónapjában bizonyult a legnézettebb gyerekcsatornának. Ráadásul a Minimaxot választók maradtak legtovább a képernyő előtt, az említett időszakban egy 4–14 év közötti Minimaxot néző gyerek átlagosan 91 percen keresztül nézte a csatornát naponta, jóval hosszabb ideig, mint a többi gyerekcsatornát nézők esetében.


A 4–14 éves korosztály körében 2015-ben a Bajkeverő majom, A kis herceg és A hármasikrek voltak a legnépszerűbb sorozatok, a Barbie: A Hercegnőképző, Sam, a tűzoltó: A vihar hőse és a Bajkeverő majom: Boldog karácsony majom módra! bizonyultak a kedvenc filmeknek a gyerekek körében.A Minimaxon 2015-ben 20270 epizódnyi mesét láthattak a gyerekek. A legrégebben képernyőn lévő karakterek Franklin, Babar, Barbie és Arthur. Thomas, a gőzmozdony is nagy kedvencnek számít, immáron 10. éve. Az időközben megújult, ám alapértékeit megtartó angol sorozatnak idén a legújabb, 19. évadát is láthatják majd a Minimax nézői.


„Nagy odaadással terveztük meg premierjeinket a 2015-ös évben is, amelyekhez kapcsolódóan pályázati felhívásokat, nyereményjátékokat is szerveztünk. Nagyon büszkék vagyunk a magyar gyerekek gyönyörű, díjnyertes rajzaira – a megálmodott bolygókra –, amelyek A kis herceg új, decemberben indult évadjának epizódjai végén láthatóak. Egy nemzetközi rajzversenyhez csatlakozott a Minimax, így 50 előválogatott magyar rajzból is választhatott a nemzetközi zsűri: világviszonylatban 60 nyertes pályázat közül 4 magyar alkotás lett díjazott!” – mondta Maschek Szilvia, az AMC gyerekcsatornái – köztük a Minimax – vezetője és hozzátette: „A három legnépszerűbb sorozatunk mellett az Állati küldetés című sorozat, a Mása és a Medve, valamint a Mia és én legújabb évada is nagyon népszerű. 2016-ban a sok új sorozat mellett a családi mozizás jegyében egész estés filmekből is bőséges kínálat várja majd a Minimax nézőit. Közelgő premierünk Zorro, egy vadonatúj francia animációs sorozat. Reményeink szerint az igazság hősével január végétől örömmel azonosítják magukat majd a magyar gyerekek is.”

A tavalyi évben a 16. születésnapját ünneplő Minimax hazánk első magyar nyelvű tematikus gyermek-televíziója, amely indulásakor hiánypótló szereplőként lépett a piacra: a magyar tartalmak mellett elhozta a külföldön már jól ismert klasszikus mese karaktereket, mint például Babar vagy Franklin. 2001-ben aztán a román, majd 2003-ban a cseh gyerekek otthonába is beköltözött a mára 12 országban, 5 nyelven sugárzó, budapesti székhelyű mesecsatorna.

A Minimax szerepe és jelentősége nem változik: a gyermek- és családbarát tartalom mellett a szülők egészen biztosak lehetnek abban, hogy csemetéjük nap mint nap erőszakmentes mesékkel találkozik.

forrás: AMC (szerkesztve)