2016. január 8., péntek

A Minimax lett 2015 legnézettebb gyerektévéje (6–20ó)

A tavalyi évben a gyerekcsatornák közül a Minimaxot nézték a legtöbben, a csatorna adásideje alatt a tavalyi év átlagában 11%-os közönségarányt ért el a 4–14 éves korosztályban, s ezzel egyértelműen megelőzte a többi gyerekcsatornát a Nielsen Közönségmérés adatai szerint.

2015-ben kilencszer nyert a Minimax, azaz az év kilenc hónapjában bizonyult a legnézettebb gyerekcsatornának. Ráadásul a Minimaxot választók maradtak legtovább a képernyő előtt, az említett időszakban egy 4–14 év közötti Minimaxot néző gyerek átlagosan 91 percen keresztül nézte a csatornát naponta, jóval hosszabb ideig, mint a többi gyerekcsatornát nézők esetében.


A 4–14 éves korosztály körében 2015-ben a Bajkeverő majom, A kis herceg és A hármasikrek voltak a legnépszerűbb sorozatok, a Barbie: A Hercegnőképző, Sam, a tűzoltó: A vihar hőse és a Bajkeverő majom: Boldog karácsony majom módra! bizonyultak a kedvenc filmeknek a gyerekek körében.A Minimaxon 2015-ben 20270 epizódnyi mesét láthattak a gyerekek. A legrégebben képernyőn lévő karakterek Franklin, Babar, Barbie és Arthur. Thomas, a gőzmozdony is nagy kedvencnek számít, immáron 10. éve. Az időközben megújult, ám alapértékeit megtartó angol sorozatnak idén a legújabb, 19. évadát is láthatják majd a Minimax nézői.


„Nagy odaadással terveztük meg premierjeinket a 2015-ös évben is, amelyekhez kapcsolódóan pályázati felhívásokat, nyereményjátékokat is szerveztünk. Nagyon büszkék vagyunk a magyar gyerekek gyönyörű, díjnyertes rajzaira – a megálmodott bolygókra –, amelyek A kis herceg új, decemberben indult évadjának epizódjai végén láthatóak. Egy nemzetközi rajzversenyhez csatlakozott a Minimax, így 50 előválogatott magyar rajzból is választhatott a nemzetközi zsűri: világviszonylatban 60 nyertes pályázat közül 4 magyar alkotás lett díjazott!” – mondta Maschek Szilvia, az AMC gyerekcsatornái – köztük a Minimax – vezetője és hozzátette: „A három legnépszerűbb sorozatunk mellett az Állati küldetés című sorozat, a Mása és a Medve, valamint a Mia és én legújabb évada is nagyon népszerű. 2016-ban a sok új sorozat mellett a családi mozizás jegyében egész estés filmekből is bőséges kínálat várja majd a Minimax nézőit. Közelgő premierünk Zorro, egy vadonatúj francia animációs sorozat. Reményeink szerint az igazság hősével január végétől örömmel azonosítják magukat majd a magyar gyerekek is.”

A tavalyi évben a 16. születésnapját ünneplő Minimax hazánk első magyar nyelvű tematikus gyermek-televíziója, amely indulásakor hiánypótló szereplőként lépett a piacra: a magyar tartalmak mellett elhozta a külföldön már jól ismert klasszikus mese karaktereket, mint például Babar vagy Franklin. 2001-ben aztán a román, majd 2003-ban a cseh gyerekek otthonába is beköltözött a mára 12 országban, 5 nyelven sugárzó, budapesti székhelyű mesecsatorna.

A Minimax szerepe és jelentősége nem változik: a gyermek- és családbarát tartalom mellett a szülők egészen biztosak lehetnek abban, hogy csemetéjük nap mint nap erőszakmentes mesékkel találkozik.

forrás: AMC (szerkesztve)

6 megjegyzés:

 1. Nem tudom mit kerestek 14 évesek a minimaxon 😕.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pl. Én is szoktam nézni, bár csak a gyerekkori kedvenceimet

   Törlés
  2. Pedig én a Cartoon Newtorkért vagyok oda 😃. A Nickelodeonon, meg sok olyan van ami nagyon nem érdekel.. pl: a madagaszkár pingvinjei nem nagyon érdekel, meg sok élőszereplős izé sem. A nicken a spongyabob amit szívesen nézek. A minimax nekem túl dedós. A megamaxon, meg nagyon szar sorozatok mennek (most komolyan pac man kalandjai? Ki volt az a hülye aki egy ilyen videójátékból azt hitte hogy értelmes sorozatot tud csinálni?) A megamaxon csak a reklámok (szünetek-ben) közbejövő Angry birds, meg Simons cat részekre szoktam rá pillantani. A disney chanellnél, csak a Phinies és pherb-et, relytéjek városkáját (zseniális sorozat 😃) szoktam nézni. (A disney chanellen is nekem sok az élőszereplős sorozat) Örűlnék ha egy Animés sorozat is lenne, (mert az animax megszűnt) bár nem vagyok anime rajongó, de kéne az is. Nekem a legnagyobb bajom, hogy a rohadt Telekomnál nincs CN 😠. Így a TV-nél unatkozok 😢.

   Törlés
  3. Véletlenűl, Animés sorozatot írtam. Csatotnát akartam írni...

   Törlés
 2. Pedig mára már olyan dedós csatorna lett. Régen még nagyobb gyerekeknek is tudtak vetíteni nekik szóló tartalmakat. De mondjuk ezért nézem a Nickelodeon-t. :D

  VálaszTörlés
 3. pedig most elég jó mesék mennek rajta. és nézik azt 14 év felett is.

  VálaszTörlés