2016. április 15., péntek

Transznemű szereplő az új Pindúr pandúrokban

A Cartoon Network Pindúr pandúrok-rebootja 19 nappal a magyar premier előtt debütált a tengerentúlon. A legutóbb sugározott epizódban bemutatkozott a Donny nevű transznemű ló, akinek Puszedli segít, hogy egyszarvúvá válhasson.


A rész története szerint a pandúrlány Bogárfalván belebotlik Donny-ba, aki egy hamis szarvot hord a fején. A ló elmagyarázza Puszedlinek, hogy bár nincs igazi szarva, a szíve mélyén tudja, hogy ő egy gyönyörű egyszarvú. A lány segíteni szeretne neki, így elviszi a professzor laborjába, ahol balszerencsés fordulat következik be: Donny unikornis helyett hatalmas szörnyeteggé változik. Miután sikerül visszaváltoztatni, a ló ráeszmél, hogy mindvégig egyszarvú volt.


A szokásos, részek végén látható szívecskék ezúttal a transznemű büszkeség színeiben tündököltek, de ettől még páran úgy vélték, hogy az epizód üzenete a transzneműek ellen szól.

Nick Jenning, a sorozat egyik producere a Los Angeles Times-nak ekképp nyilatkozott az epizódról: „Az egész rész arról szól ‘Ki vagy kívül és belül?’ ‘Miként látod magad?’ és ‘Hogyan azonosítanak a többiek?’ Nagyon sok tartalom van e kérdések kapcsán, és mi csak egy hangot, egy hozzáállást mutattunk be közülük.” Jenning azt is kiemelte, hogy nem lehet elég korán elkezdeni ezekről a témákról beszélni.

A Pindúr pandúrok történetében nem újdonság a transzneműség. Gondoljunk csak Ő-re, a kisminkelt, tűsarkóban járó ördögre.