2016. szeptember 13., kedd

Kiderült a Kiwi TV műsora: anime is lesz!

Szeptember 26-án 13:00-kor indul a legújabb gyerektévé, a TV2 Kiwi TV-je. A TVmustrának köszönhetően végre megtudtuk a műsort is. Jól olvassátok a címet, anime is lesz, és bár csak egyetlen sorozat, ez lesz a legelső műsor, amit lead az új tévé.

A sorozatok, amelyek a csatorna kínálatát fogják jellemezni (az országos premierek kiemelve)

A dinoszauruszok királya; Dinofroz; Sárkánykirályság; Glória kalandjai; Krokodili; Zsebkutyusok; Tökfej tesók; Anatole, a kisegér; Bajkeverő majom; Bogyó és Babóca; Dougie jelmezben; Connie, a boci; Popeye; Sissi hercegnő kalandjai; 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal; Babar; Hupikék törpikék (új részekkel is); Papyrus; Dixi kutya kalandjai; Mesék Mátyás királyról; Drakers – A Ferrari pilótái; Zűrgombócok


A csatorna a nap 24 órájában fog sugározni. A műsorújságot nézve feltűnik, hogy számos 22 perces epizódokkal rendelkező sorozat félórás sávot kap, 11 perces epizódokkal bíró szériák pedig tízperces sávokat. Ez arra enged következtetni, hogy a reklámszünetek viszonylag ritkán lesznek, cserében 4-6 percig el fognak tartani.

Hétköznap jellemzően egy-egy epizód lesz műsoron a sorozatokból, hétvégén viszont sok rajzfilm kap másfél órás sávokat.

Itt átböngészhető a műsor. Mi a véleményetek a kínálatról?

7 megjegyzés:

 1. Lehetne még animéből Pokémon, Megaman Nt warrior, Tsubasa kapitány, Kaleido Star, amcsiból Bátor, a félnék(gyáva) kutya, Scooby-Doo, Tom és Jerry stb... A műsor kezdés végre normális.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olyat hiába kérsz amit már régen leadtak, és mindenki tudja, hogy a net tele van velük. A tvsek sem 100% hülyék, ők is látják miket lehet letölteni.
   Az igazán jó csatorna akkor tud jól elindulni, ha közkedvelt műsorokat ad, és olyan új sorozatokat, amik a kategóriájába beleférnek.
   Én is szeretnék animét látni a tvben. Magyarul. De amióta az A+ -ot tönkretették, ez hatalmas negatív jelző a tvsek szemében. Pedig nem a nézők a hibásak, és mindig felcsendül itt-ott, hogy jaj de jó is lenne. Te is pont ezzel kezdted... :)
   De ehhez egy megfelelő megszállott vezető kell, megfelelő tőkével (legyen miből műsort venni, szinkront gyártatni) és megfelelő menedzsment, akik a csatornát promótálják, a csatornán futtatható releváns hirdetéseket kezelik. Mert a tini szakosztály nézné első sorban, nekik meg nem lehet pamperst reklámozni, se gyógyszerek hadát. Mert maximálisan le fogják tojni, és ha a reklámból nem realizál bevételt a hirdető, akkor nem fog ott újra hirdetni. És ha elfogynak a hirdetők, akkor elfogy a bevétel, hogy újabb műsorokat vehessenek.
   Ezzel az A+ nagyon jól belecsapott a lecsóba, de számomra ismeretlen okból átvette az animax, aminek a helybéli vezetősége úgy gondolta, hogy csinál belőle egy axn-t, annak ellenére hogy ezt gondolom sokan sokfelé ellenezték, és az lett belőle amit elmeséltem.
   No nézők, no reklámozó bevétel, no bevétel a tvnek, no új műsor, még kevesebb néző, no csatorna....

   Törlés
 2. És október 10-én pedig startol a Fairy Tail... ja, bocsánat, ez nem az a dimenzió :D. Azért az már nagy dolog, hogy egy szem animét képesek voltak bevenni a kínálatba, még ha nem is egy Akame ga Kill!. Kíváncsi leszek, hogy leadják-e a második évadot, vagy csak az első 49 részt.

  VálaszTörlés
 3. Még ki fogja nézni a KIWIT 8-9 óra után? Hiszen a kisgyerekeknek akkor alvás idő van. Nagy hiba, hogy csak 6-10 v. legfeljebb 12 éves korosztályt céloznak meg. Utána simán régebbi v. premier animéket kellet volna pl. egy Attack on titan könnyedén 50-100 ezres nézettséget tudna produkálni, de ehhez az is kell,hogy csatorna mindenhol legtöbb szolgáltatónál elérhető legyen. Lehet nálam be se jön majd. Digi film, Viasat6 v. a Mozi+ sem jön be pedig a legnagyobb csomagot vesszük. Több mint 50 a legtöbb szar csatorna be jön.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az évi 154 millióból nem jön ki Attack on Titan és hasonló csemegék sajnos.

   Törlés
 4. Ahelyett, hogy normális csatornákat is adnának a sok gyerek csatorna helyett én inkább nem néznék ilyet.

  VálaszTörlés