2016. szeptember 6., kedd

Minden, amit tudunk a hamarosan induló magyar gyerektévéről

(A frissítések kékkel kiemelve.) A TV2-csoport szeptember 26-án 13:00-kor elindítja első gyerekcsatornáját, a KiWi TV-t. Mivel egyes pletykák szerint már csak hetek kérdése és rajtol, összeszedtük azt a keveset, amit tudunk róla. Egy kicsit pedig találgatunk a józan ész határain belül.

A DTV News által hivatkozott szóbeszéd szerint a csatorna ott lesz a UPC és a Tarr hálózatán. Később persze más szolgáltatók is beveszik majd a kínálatukba.

Az új adó a Minimax korosztálynak kínál rajzfilmeket: a csatorna műsorán néhány, az M2-n vetített sorozat is helyet kapott, de premierként érkezik a Sissi hercegnő kalandjai és a Zűrgombócok c. magyar animációs sorozat is. (Sat-TV-radio, DTV News)

A legtöbb műsor 12-es karikával (AP) fog futni, érthetetlen módon.

A KiWi TV éves költségvetése 154 430 000 Ft.

A KiWi TV hangja Sallai Nóra lesz. (emtv.hu)

A honlap a kiwitv.hu címen lesz elérhető.

Az első logóterv a bal, a jelenlegi a jobb oldalon látható. Persze nem kizárt, hogy ez is változik, hiszen az Izaura TV és a PRIME logóját is az indulás előtt döntötték el véglegesen.


A KiWi TV-től – lévén, hogy gyerekeknek szól – sok animációt várunk.

A csatorna reklámidejét valószínűleg az Atmedia fogja értékesíteni.

A TV2 új csatornái: az Izaura TV, a Zenebutik és a Spíler TV is 24 órában sugároznak, a KiWi TV esetében is ugyanerre számítunk. Ez kiderült, hogy így is lesz.

Nagy valószínűséggel mérni fogják a KiWi TV nézettségét (olyan gyerektévékkel ellentétben mint a Boomerang, a JimJam vagy a Megamax).

Nagy esély van rá, hogy a csatornán az évek során nevetségesen összement adásidővel (1 óra a korábbi 6 óra helyett) jelentkező TV2 Matinében látott sorozatok fognak visszaköszönni, ezek száma azonban nem elég, hogy egy teljes csatornát megtöltsenek. A Matinében mostanság a Bogyó és Babóca, a Korni és Berni, az Irány Dinóföld!, a Bubbi Guppik és az Umizoomi csapat látható. Elképzelhető, hogy korábbi sorozatokat is elővesznek. Mindenesetre az éves költségvetés borzasztóan alacsony, így nagyszabású premierekre ne számítsunk. Az elmúlt pár év kínálatát vizsgálva inkább kisebb gyerekeknek szólt a TV2 hétvégi gyerekblokkja.

A TV2 kínálatát elnézve a KiWi TV valószínűleg filmekben is gondolkodik. Az anyacsatorna idén például leadta a Szaffit, a Lúdas Matyit, a Vukot korábban a János Vitézt, de olyan kortárs animációkat is műsorra tűz, mint a Shrek, a Cin-cin Lovag, az Így neveld a sárkányodat! vagy a Barbie-filmek.

Mivel a KiWit mesecsatornának szánják, így komolyabb, korhatáros sorozatokra (pl. animék vagy az Adult Swim animációi) egyelőre nem számítunk, ám ha a TV2 valóban komolyan gondolja a nagyszabású portfóliófejlesztését, akkor 20:00 után megpróbálkozhatnának azzal, amivel már találkoztunk a magyar tévés piacon. Emlékezzünk vissza, hogy a Minimax után jelentkezett főműsoridőben az A+, később az Animax, így ugyanazon frekvencián váltottak át a gyerekbarát sorozatokról a némileg idősebbeket megszólító animációkra. Ez akár a KiWi TV esetén is működhetne, hisz ne feledjük, hogy az M2 – Petőfi TV páros is valami hasonlóval próbálkozik, ám ott ez egyelőre nem hoz nagy nézettséget.

9 megjegyzés:

 1. 154 430 000 Ft.??? ez apénzt jobb helyre kéne tenn pl okatás egészségügy esteleg a szegényeknek adni nem erre pocsékolni fúj! már így is sok a dedó tv! nem kell még egy!
  hova süllyed az ország?

  VálaszTörlés
 2. 154 430 000 Ft egy csatornánál nem olyan nagy pénz, ebből mindent és mindenkit ki kell fizetni. Amúgy már az alapkoncepcióval sem értek egyet, lassan már az összes rajzfilmcsatorna a 10 év alatti nézőket akarja kiszolgálni, minek még egy gagyicsatorna? Az este 8 utáni sávban tényleg egy A+-szerű műsorkínálatnak lenne értelme, animékkel és más felnőttrajzfilmekkel, de azt várhatjuk, hogy a TV2-nél mikor fognak így gondolkodni. Abban még bízom egy kicsit, hogy talán retrósorozatokat, mint a Mila, a szupersztár, Gólkirály, Bolygó kapitánya elővesznek.

  VálaszTörlés
 3. Remélem, hogy nem egy röhejes, gagyi, 0-8 éveseknek szóló, béna CGI-os animációcsatornát akarnak létrehozni...
  Bárcsak sugároznának olyat, mint, amit a TV2 sugárzott a 90-es évek végén, 2000-es évek elején...

  VálaszTörlés
 4. Félek, hogy egy M2, Minimax utánzat lesz.
  Tényleg jó lenne, ha futhatnának rajta 10 éveseknél idősebbeknek szóló műsorok is. Pl. animék, "retró" sorozatok / Cartoon Networkon, Nickelodeonon futó sorozatok, Hanna-Barbera, Warner Bros. ,stb. /. Bár, ilyen alacsony költségvetés mellett szerintem ez csak vágyálom marad...
  Nem értem alapból, minek indít a TV2 csoport ennyi új tévécsatornát? Majd ismétlés lesz rajtuk, ismétlés hátán...pont úgy, mint a többin.

  VálaszTörlés
 5. Azért az kicsit túlzás, hogy "több, az M2-n vetített sorozat is helyet kapott". Connie, a bocit látom hirtelen, ami megy jelenleg ott is. De látható a JimJam-en is. A legtöbb sorozat inkább a Tv2 Matinéból érkezett.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A sat-tv-radio.hu-t idéztem, ahogy a cikkben is áll. Én nem találtam meg a műsort, pedig kerestem. Örülök, hogy te igen.
   „A legtöbb sorozat inkább a Tv2 Matinéból érkezett.” – ezek szerint bejött a találgatás.

   Törlés
  2. Ne vedd sértésnek, nem is az itt olvasottakat kritizáltam. Inkább az idézett oldalnak szólna. Ha nem értenek hozzá, inkább ne szóljanak semmit. Átvenni meg talán nem kellett volna, ha nincs megfelelő forrásod a műsorhoz. De ez inkább nézőpont kérdése.

   Törlés
  3. Nem sértésnek, hanem észrevételnek vettem. A sat-tv-radio.hu műsoros oldalt is üzemeltet, joggal feltételezem tehát, hogy van forrásuk a műsorhoz.

   Törlés
  4. Az RTL Klubbon volt látható a Pokémon, a Dinoszauruszok királya, a Digimonok. A TV2-n volt a Beyblade. Lehet, hogy hamarosan folytatódik-e a Pokémon szinkronosan?

   Törlés