2016. október 26., szerda

Megvették a Cartoon Network és a Boomerang tulajdonosát

A CN, a Boomerang és az Adult Swim a Turner Broadcasting System alá tartozik, amely a Time Warner leányvállalata. A TimeWarner megvásárlását korábban a FOX tervezte, egyszer aztán az Apple-lel hozták hírbe, végül pedig az AT&T csapott le rá. Bonyolult, de elmagyarázzuk és azt is elmondjuk, lesz-e következménye a tranzakciónak a három rajzfilmtévére nézve.


A világ második legnagyobb médiaóriása, a TimeWarner felvásárlása már régóta téma. 2014-ben a 21st Century Fox jelentkezett be vevőnek. Ennek izgalmas végkifejlete is lehetett volna, gondoljunk csak a FOX rajzfilmjeire, a Turner animációira és a Warner Bros. Animation termékeire. Ezek egy kézbe kerülésével egy hatalmas animációuniverzumot lehetett volna létrehozni.2016 elején felröppent a pletyka, hogy az Apple venné meg a cégóriást. Ekkor viszont már az AT&T, a későbbi vevő is figyelte a tőzsdét, hogy lecsaphasson a TW-re. Az Apple végül elkésett.

Előző hétvégén pedig az amerikai internet-, telefon- és televíziószolgáltató AT&T tett ajánlatot, sikerrel. A FOX-nál magasabb összeget kínáló AT&T 24 205 800 000 000 Ft-ért vette meg a Time Warnert.

De miben érinti ez a Turner csatornák nézőit? Egyelőre semmiben. Randall Stephenson, az AT&T képviselője ezt nyilatkozta: „Nem gondolom, hogy sokat változtatnánk. A TimeWarner(, ezen belül a Turner) jól működik.”