2016. november 8., kedd

Folytatódik Az igazság ifjú ligája – elérték a rajongók!

A Warner Bros. tegnap éjjel azonnali közleményben tudatta, hogy Az igazság ifjú ligája (Young Justice) megkapja a régóta várt 3. évadot. A sorozat eredetileg 2013-ban ért véget, méltó lezárás nélkül. A rajongók pedig azóta se adták fel harcukat a folytatás reményében.


Az igazság ifjú ligájának szüksége van a 3. évadra nevű Facebook-oldalnak a cikk megírásakor 419 679 követője van. Számos alkalommal olvashattuk az oldalon, hogy ha e-mailekkel bombázzuk a gyártó Warner Bros-t, akkor sikerülhet visszahozni. Még petíciót is indítottak. A recept bevált, elvégre a Warner közleménye is írja, hogy rajongói nyomásra született a döntés.

A közlemény legfontosabb részei: A Warner Bros. Animation megkezdte az animációs akció-sorozat, a DC Entertainment szereplőit felvonultató, Az igazság ifjú ligája 3. évadának készítését, amely további csavarokat, veszélyes helyzeteket és komoly fenyegetéseket ígér hőseink számára. A premierdátum és az új évadot bemutató tévécsatorna neve később fog kiderülni. (Ez akár azt is jelentheti, hogy a Netflixen folytatódik. Ettől még nálunk is bemutathatja a Cartoon Network, gondoljunk csak a Sárkányok: Irány az ismeretlen!-re, amely a tengerentúlon a Netflixen ment ugyan, de nálunk a CN-en.)


Az Entertainment Weekly szerint Az igazság ifjú ligája benne van a kilenc legjobb, képregény alapján készült animációs sorozatban. A kritikusok és a rajongók egyöntetűen dicsérték a szériát annak hatásos képi világa és változatos cselekménye miatt. A sorozat az Egyesült Államokban 25 millió nézőt ért el a két évad alatt.

A rajongói nyomás és a sorozat új évadáért folytatott csata mindig nagy hatással volt ránk – mondta Sam Register, a Warner Bros. Animation és a Warner Digital Series igazgatója. „Izgatottak vagyunk, hogy visszaadhatjuk a show-t a hűséges rajongótábornak és hogy lehetővé tehetjük új nézőknek is az izgalmas sorozat felfedezését.”


„Tinédzsernek lenni nem könnyű – állandóan meg kell felelni a barátoknak, szülőknek, tanároknak, mentoroknak és legfőképpen – saját magunknak. De mi van, ha az ember lánya / fia nem is csak egy sima tinédzser, hanem egy tini szuperhős? A feladat kétszer olyan nehéz lesz, mivel az embernek egyrészt meg kell izmosítania saját önbizalmát, másrészt bizonyítania kell a többiek előtt, hogy az Igazság ifjú ligájában a helye. Ebben az akciódús sorozatban a DC Comics-univerzum hősei találkoznak, és csábítanak lélegzetetállító kalandokra.”

A fenti ajánlószöveggel indult a sorozat a magyar Cartoon Networkön 2012 júniusában, ahol 2014. március 30-án ért véget.