2016. november 2., szerda

Szuperhősös rajzfilmekkel indul az RTL új csatornája

Újabb csatorna fog animációs tartalmakat adni decembertől. 2016. december 1-jén indul az RTL Spike az RTL és a Viacom szerelemgyerekeként, többségében élőszereplős sorozatokkal, ám akadnak majd animációsak is. Ezek legtöbbje csatornapremier, azonban országos bemutatóra is sor kerül.


Az RTL közleményéből: „[...] eddig még ismeretlen formában indít egy nemzetközileg már bejáratott új csatornát [...] a Viacom, az RTL Magyarországgal [...]. A Viacom a [...] már számos országban bevezetett Spike [...] elindításához az RTL Magyarországgal fog össze, amely a márkaépítésben szerzett széles körű tapasztalatai révén fontos partner lesz számára [...]. Az új tévéadón unikális, hazánkban még nem látott nemzetközi sorozatok és a helyi piacra gyártott, hazai fejlesztésű tartalmak egyaránt láthatók lesznek. A csatorna programstruktúrájának kialakítását és a műsorok beszerzését a tulajdonos Viacom látja el, míg az RTL Magyarország a márkaépítési és műsorgyártási tapasztalatait, illetve a csatorna kereskedelmi értékesítését adja a projekthez.”

A műsorterv alapján az RTL Spike reggel 6-kor indul. Az első műsor a Batman: A rajzfilmsorozat lesz, amely hétvégén 6:00-tól lesz látható dupla résszel, hétköznap pedig 5:00-tól négy résszel. A Pókember elképesztő kalandjai mindennap 7:00-kor és hétköznap 15:00-kor nézhető, szintén dupla résszel. A Star Wars: Lázadók már a sokadik csatornán fordul meg: az RTL Spike-on hétvégén 9:00-kor látható két résszel. A Marvel’s Guardians of the Galaxy (A galaxis őrzőiből készült sorozat) országos premierként, hétvégén 8:00-tól lesz adásban dupla résszel.


A 24 órás RTL Spike részletes műsora itt érhető el, egyelőre december 11-ig. A közlemény alapján a reklámidőt az R-time média-kereskedőház értékesítheti. Ha ez így lesz, akkor részletes nézettségi adatokat is megtudhatunk majd.

A csatorna a TARR kínálatában biztosan megtalálható lesz. Bár elvileg a Film+2 helyén indul, nem feltétlenül biztos, hogy minden szolgáltatónál automatikusan ott lesz az RTL Spike a Film+2 helyén.

7 megjegyzés:

 1. Animék hol vannak?
  Lesznek rajta 18 karikás sorozatok simán mehetne rajta az Attack on titan v. a Tokyo Ghoul.Garantált siker lenne mindkettő és a legnézettebb lenne. Habár akkor ha a legtöbb szolgáltatónál elérhető.

  VálaszTörlés
 2. Hány éve kérlelik az RTL-t, hogy adjanak le anime sorozatokat is, erre előjönnek egy rajzfilm csatornával amin minden van, csak anime nincs. Thanks mate.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem rajzfilmcsatorna. Átírtam a bevezetőt, hogy még egyértelműbb legyen. Azt, hogy milyen műsorokat adnak, nem az RTL, hanem a Viacom dönti el, de ez is benne van a cikkben.

   Törlés
 3. Lehet, hogy folytatja-e a Pokémon új részekkel az RTL Spike-on?

  VálaszTörlés
 4. Animék is lehetnének már végre egyszer sok év kihagyás után!!

  VálaszTörlés
 5. Neeee, ne ne ne. Nem kellenek animék. Azoknak megvan a maguk helye, és az nem ez.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megvan a maguk helye... Rendben, de kérdem én.. hol? Animéket mostanában sehol nem látni a TV-ben, és le sem szinkronizálják őket. Akkor hol vannak, és hol a helyük?
   - Lehet - sőt biztos - hogy nem ismerem a témát kívülről, belülről, oda, vissza, ezért az is előfordulhatott, hogy hatalmas hülyeséget írtam. Ebben az esetben kérlek javítsatok ki, és osszátok meg velem az általatok birtokolt információt, ezzel is segítve azt, hogy máskor ne kontárkodjak bele egy ilyen témába a megfelelő tudás nélkül.

   Törlés