2016. november 2., szerda

Szuperhősös rajzfilmekkel indul az RTL új csatornája

Újabb csatorna fog animációs tartalmakat adni decembertől. 2016. december 1-jén indul az RTL Spike az RTL és a Viacom szerelemgyerekeként, többségében élőszereplős sorozatokkal, ám akadnak majd animációsak is. Ezek legtöbbje csatornapremier, azonban országos bemutatóra is sor kerül.


Az RTL közleményéből: „[...] eddig még ismeretlen formában indít egy nemzetközileg már bejáratott új csatornát [...] a Viacom, az RTL Magyarországgal [...]. A Viacom a [...] már számos országban bevezetett Spike [...] elindításához az RTL Magyarországgal fog össze, amely a márkaépítésben szerzett széles körű tapasztalatai révén fontos partner lesz számára [...]. Az új tévéadón unikális, hazánkban még nem látott nemzetközi sorozatok és a helyi piacra gyártott, hazai fejlesztésű tartalmak egyaránt láthatók lesznek. A csatorna programstruktúrájának kialakítását és a műsorok beszerzését a tulajdonos Viacom látja el, míg az RTL Magyarország a márkaépítési és műsorgyártási tapasztalatait, illetve a csatorna kereskedelmi értékesítését adja a projekthez.”

A műsorterv alapján az RTL Spike reggel 6-kor indul. Az első műsor a Batman: A rajzfilmsorozat lesz, amely hétvégén 6:00-tól lesz látható dupla résszel, hétköznap pedig 5:00-tól négy résszel. A Pókember elképesztő kalandjai mindennap 7:00-kor és hétköznap 15:00-kor nézhető, szintén dupla résszel. A Star Wars: Lázadók már a sokadik csatornán fordul meg: az RTL Spike-on hétvégén 9:00-kor látható két résszel. A Marvel’s Guardians of the Galaxy (A galaxis őrzőiből készült sorozat) országos premierként, hétvégén 8:00-tól lesz adásban dupla résszel.


A 24 órás RTL Spike részletes műsora itt érhető el, egyelőre december 11-ig. A közlemény alapján a reklámidőt az R-time média-kereskedőház értékesítheti. Ha ez így lesz, akkor részletes nézettségi adatokat is megtudhatunk majd.

A csatorna a TARR kínálatában biztosan megtalálható lesz. Bár elvileg a Film+2 helyén indul, nem feltétlenül biztos, hogy minden szolgáltatónál automatikusan ott lesz az RTL Spike a Film+2 helyén.