2017. május 1., hétfő

Két újabb színész csatlakozik az élőszereplős Disney-filmekhez

Will Smith és Ewan McGregor is tárgyal a céggel egy-egy népszerű szereplő eljátszásáról.


A Disney gőzerővel dolgozik azon, hogy minél több klasszikus rajzfilmjét alakítsa át élőszereplős formátumba. Az idén bemutatott A szépség és a szörnyeteget olyan alkotások fogják követni, mint a Niki Caro-féle Mulan, a Tim Burton-féle Dumbo vagy épp a Jon Favreau-féle Az oroszlánkirály. Most két másik alkotáshoz csatlakozhatnak új színészek.

Will Smith korábban már tárgyalt egy szerepről a Dumbo című filmnél, ám most az Aladdin élőszereplős adaptációjára szerződhet le. És a szerep, amit megkaphat, nem másé, mint a palackba zárt szellemé, Dzsinnié, akit az eredeti változatban az azóta sajnos elhunyt Robin Williams keltett zseniálisan életre, szóval magasra tették a lécet Smith-nek. A filmet egyébként a BAFTA-jelölt Guy Ritchie rendezi, a forgatókönyvért a Tim Burton mellett is dolgozó John August (Frankenweenie – Ebcsont befor, Titan – Időszámításunk után) írja. A forgatást Richie legújabb filmje, az Arthur király – A kard legendája premierje után, júniusban kezdik meg az Egyesült Királyságban, így esélyes, hogy már jövőre megjelenik a film. Az ígéretek szerint A szépség és a szörnyeteghez hasonlóan itt is felcsendülnek a film eredeti dalai is, amiért anno Oscar-díjat is kapott a szerző.


Ewan McGregor pedig nem másra szerződött le, mint a Micimackó-filmre, amiben a tervek szerint ő lesz Róbert Gida. Ugyanis a történet szerint a filmben Róbert Gida már felnőtt (a film címe is az ő neve lesz), üzletemberként éli életét, minden idejét munkájának szentelve. Ekkor jelenik meg régi barátja, a csekély értelmű medvebocs, hogy egy újabb kalandra vigye őt. A rendezést a Golden Globe-ra jelölt Marc Forster végzi, a forgatókönyvért Tom McCarthy (Fel!) és az idén A számolás jogáért Oscar-ra jelölt Allison Schroeder felel, akik Alex Ross Perry kezdeti forgatókönyvét dolgozzák át. A premier dátuma még nem ismert, de a Disney nemrég bejelentett dátumai alapján valamikor 2020-ra vagy 2021-ben érkezhet.