2013. október 14., hétfő

Bóbita Családi Filmfesztivál 2013

Magyarországon immár másodszorra kerül megrendezésre egy olyan sokak által igényelt és várt esemény, amely az egész család számára szórakozást és közös élményt nyújt. A Bóbita Családi Filmfesztivál célja, hogy a szeretett rajzfilmek karaktereit a mozivászonra varázsolva visszahozza az elmúlt évek rajzolt és élőszereplős kedvenceit. 

A legkisebbeket Micimackó, Csingiling, Lorax, Merida, vagy épp Karácsony Artúr, míg a nagyobbakat a Karib-tenger kalózai, a Hotel Transylvania vakációzói, a Madagaszkár honvágyas csapata, a kalandra éhező Csizmás kandúr és a Jégkorszak 4. "hajótöröttjei" várják.

http://www.euroastra.hu/files/images/640_4.jpgA fesztivál emellett lehetőséget nyújt arra is, hogy a szülők gyerekkoruk kedvenc meséit a széles vásznon is megmutassák gyerekeiknek, felidézve ezzel a szép emlékeket, a hajdani mozik, filmszínházak varázslatos hangulatát. Olyan alkotásokat láthatunk, amelyek korábban, ebben a formában nem kerültek bemutatásra. A retro-blokkokban Frakk, Süsü, Mekk Elek, Pom-Pom, Dr. Bubó, Mirrr Murr, Misi Mókus és a Mézga család kapott helyet. A televízióban vetített és eddig a vászon be nem mutatott rajzfilmsorozatok mellett visszatérnek az egész estés magyar animációk is, megelevenedik Dargay Attila Vukja és a Szaffi is. Így a kezdetektől napjainkig végigkövethetjük a filmgyártás fejlődését, a bábfilmektől a 2D animáción keresztül egészen a legújabb IMAX alkotásokig.


A háromnapos fesztivál nemcsak a rajzfilmek kedvelőinek szeretne tartalmas szórakozást nyújtani: a mozi jegypénztár szintjén különböző ingyenes gyerekprogramok várják a családokat. A szombati napon Gryllus Dániel és Winkler Róbert olvas meséket, vasárnap pedig Gombos Edina szórakoztatja kedvenc meséivel a közönséget.

A meseolvasás mellett koncertek is várják a legkisebbeket: nekik zenél szombaton az Alma Együttes és az Apacuka, vasárnap pedig a MintaPinty. A Ringató szombaton zenés foglalkozásra hívja a gyerekeket és a szülőket egyaránt.

A színház kedvelői sem fognak csalódni, szombaton az Aranyszamár Bábszínház Pom Pom meséi című előadásával, vasárnap Majoros Ágnes Százszorszép Bóbiska című bábjátékával, míg a Budapesti Operettszínház színészei A Szépség és a Szörnyeteg című darabjukból előadott részlettel várják a közönséget.

http://itthonotthonvan.hu/kepek/cikkek/842239.jpg/bobita_csaladi_filmfesztival.jpgSzombaton és vasárnap egész napos diavetítésekkel, kézműves és interaktív foglalkozásokkal, könyvsarokkal, állatsimogatóval, valamint játszóházzal készülünk.

Az idei Bóbita Családi Filmfesztivál azért is különleges alkalom, mert a helyszínen ünnepeljük a Bóbita magazin egyéves születésnapját. Az egész napos programokra, valamint a szombati ünneplésre minden érdeklődőt szeretettel, és egy szelet tortával várunk!

Jegyvásárlás és további információk