2013. november 13., szerda

Megszűnik a magyar KidsCo

2013. december végén megszűnik a KidsCo magyarországi terjesztése. A csatorna nagyon kevés szolgáltatónál volt megtalálható, így a lépés érthető.

A KidsCo egyébként az egyetlen olyan gyerektévé, amely tulajdonosával nem sikerült felvennünk a kapcsolatot, és közölni az újdonságait, mert nem válaszoltak. Az adó annál a kevés szolgáltatónál is vagy minicsomagban vagy a legmagasabb csomagban kapott helyett, így a lefedettsége gyalázatos volt.

http://art.etvm.hu/wp-content/uploads/2009/07/kidsco.jpgA DTV News a következőt írja: "A szinkron nem olcsó, ilyen alacsony előfizetői szám mellett nem lehetett kifizetődő, angol nyelven meg egy gyerekcsatorna nehezen eladható, vélhetően e miatt döntöttek a kivonulásról. A hazai disztribútor szerződését már nagyjából egy hónapja felmondták, itt még élt a remény, hogy lehetséges, csak máshoz kerül. De nem, a napokban értesítették a szolgáltatókat, angol nyelvű levélben, még a fordításra sem vették a fáradtságot, hogy ennyi volt. Érdekes módon olyan szolgáltatókat is tájékoztattak, ahol sosem szerepeltek a kínálatban, ki tudja, milyen címadatbázisból dolgoztak."

A KidsCo olyanoknak hiányozhat, akik szívesen újranézték a Minimax régebbi műsorait vagy akik a magyarul máshol nem látható sorozatokat szerették.

FRISSÍTÉS: Felmerül a kérdés, vajon mit tesz a Telekom a kieső KidsCo helyére? Remélhetőleg két év után a Cartoon Networköt láthatják viszont az előfizetők...