2014. január 1., szerda

Újévi bakik a Turner-csatornákon

A Turner csatornái (Cartoon Network, Boomerang, TCM, stb.) életében az új év változásokat hozott, hoz vagy legalábbis próbál hozni. Szilveszter éjjelétől ugyanis számos baki történt, de persze ezek nem vészesek, kivéve talán egyet.

http://www.digitaltveurope.net/wp-content/uploads/2011/10/Cartoonito_PR_01.jpgElőször is nézzük meg, mik azok a változások: A Boomerang és a Cartoon Network Európa (angol nyelű adásváltozat) végleg kivonult Portugáliából, mert az ország saját, portugál nyelvű adást kapott. A Cartoonito Közép- és Kelet-Európában megszűnt, de az óvodásoknak szóló műsorok továbbra is futnak a Boomerangon. Ma rengeteg új ajánlót kaptak a Boomerang sorozatai és új következik-identeket is.

Szerbiában 24 órássá válik a CN, tegnap helyett csak ma éjjel, így megszüntetve a TCM továbbítását (tegyük hozzá: egyik sem tud szerbül). Erről már korábban tudtunk, ezért gondoltuk, hogy ez a lépés végre-valahára nálunk is megtörténik, hisz nem sok értelme van egy angol nyelvű filmcsatornának egy olyan országban, ahol az emberek többsége még a feliratos filmektől is falra mászik. Megjegyezzük: a TCM nem egy rossz csatorna, sőt, csak magyarul még jobb lenne.

És akkor lássuk a bakikat: A Boomerangon ma este egy Cartoonito-ident futott, holott a blokk megszűnt. Szerbiában a CN nem vált 24 órássá szilveszterkor, sőt újév napján sem a szokásos 6 órás időponttal kezdte meg a műsorát, hanem csak 6.42-kor. (Köszönjük az önfeláldozó szerb kollégáknak az újévi hajnali megfigyelést.) Nos, a magyar CN-nel kapcsolatban reményeink szertefoszlottak, amikor 21 órakor átváltott TCM-re. Ekkor viszont újabb baklövés történt, ugyanis a TCM teljesen néma volt 20 percen át.

Az új év tehát döcögősen indul a Turner-nél, de biztosak vagyunk benne, hogy ez csak átmeneti.

Mindenkinek boldog új évet kívánunk! :-)