2014. február 24., hétfő

Mesésebb lesz az új Legendárium-rajzfilm

Áprilisra készül el a Székelyföldi Legendárium animációsfilm-sorozat első részének, a Likaskő legendájának tökéletesített változata. A rajzfilmet már több ízben bemutatták, az új – legendáriumos kifutóval és befutóval is ellátott – film szereplői emberibbek, a látványvilág pedig a készítők szerint lélegzetelállító.

http://erdely.ma/ujkepek/2012/12/nagy/1444804.jpg
A Magyar Nemzeti Médiahatóság kilátásba helyezte, hogy a többrészesre tervezett székelyföldi animációsfilm-projekt második, harmadik és negyedik részét támogatja, így a Székelyföldi Legendárium csapata májusban fog hozzá a második film elkészítéséhez. „A második rajzfilmben a Rétyi nyír, a harmadikban csíksomlyói Babba Mária legendája, a negyedikként pedig a gyergyói táltos asszony legendáját dolgoznánk fel. A filmek elkészítéséhez, a folyamat felgyorsításához tovább bővítenénk a székelyföldi stábot is” ˜– magyarázta Fazakas Szabolcs ötletgazda.

A csapathoz egyébként nemrégiben csatlakozott ifj. Maszelka János is, aki az úgynevezett storyboardot, a képes forgatókönyvet rajzolja. A kibővített rajzfilm bemutatója sem marad el: a tavasz folyamán nemcsak az udvarhelyi 3D-s moziban vetítenék le, hanem a tervek szerint a helyszínen, a Likaskőnél is.

olvass tovább: http://www.szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/mesesebb-lesz-az-uj-legendarium-rajzfilm