2014. március 25., kedd

Május 16-án újra indul a Cartoon Network Fociakadémia!

2014. május 16-án - immáron harmadjára - elindul a nagysikerű Cartoon Network Fociakadémia. A CN Fociakadémia 2014 a világbajnokság alkalmából elhozza Brazíliát Európába; a verseny győztese lehetőséget kap, hogy néhány trükköt személyesen a brazil válogatott Luiz Gustavótól tanuljon meg.

Luiz Gustavo megtiszteltetésnek tartja, hogy idén ő lehet a CN Fociakadémia arca: “A 2014-es világbajnokság nagyon fontos a számomra! Nagyon várom már a vébét és a Cartoon Network Fociakadémiát -
hatalmas móka lesz a győztesekkel játszani. Mindig is szerettem gyerekekkel focizni, remélem, az edzésen sok újat tudok majd mutatni nekik, és biztos vagyok benne, hogy én is rengeteget tanulok tőlük. Alig várom, hogy lássam, mi van a tarsolyukban, azaz milyen trükkökkel, tudással érkeznek. Amikor kisgyermek voltam, az én legnagyobb álmom az volt, hogy profi futballista legyek.”

A Cartoon Network Fociakadémia elnevezésű versenyen tizenöt év alatti gyerekek tölthetik fel legjobb focis trükkjeiket videóra rögzítve a Cartoon Network weboldalára május 16-tól június 13-ig. A nevezési időszak lezárultával a gyerekek június 29-ig szavazhatnak kedvenc videóikra, a győztest pedig július 1-jén hirdeti ki a szervező. Az előző évekhez hasonlóan, a sportmédia legnevesebb képviselői alkotják a szakmai zsűrit, amely a közönségszavazás lezárultával kiválasztja a legtehetségesebb nevezőt, aki részt vehet a Luiz Gustavoval közös, exkluzív edzésen. A focirajongó gyerekek személyesen is megmutathatják tehetségüket a focikadémia nyitóeseményén Budapesten (erről további részletek hamarosan: CartoonNetwork.hu).

Idén új elemekkel bővült a verseny: a focirajongó gyerekek nemcsak legjobb focis trükkjeikkel kápráztathatják el a zsűrit, de elméleti tudásukat és rajongói képességeiket is megcsillogtathatják: akik mindent tudnak a futballról, részt vehetnek egy a weboldalon induló, tudás alapú kvízjátékban, a vébén szenvedélyesen szurkolók pedig rajongói videóval nevezhetnek a ‘legnagyobb rajongó’ címért.

A sport- és rajzfilmrajongók kedvenc Cartoon Network-hőseiket is láthatják a sportpályán: a világbajnokság alkalmából napi különkiadás-sorozat indul a legnépszerűbb műsorok ‘sportos’ epizódjaiból június 6. péntektől június 12. csütörtökig Cartoon Network RangadÓra címmel, minden nap 6:30-kor és 18:10-kor. A sorozatok közt szerepel majd a Gumball csodálatos világa, az Angelo rulez, a Ben 10, a Sárkányok: a Hibbant-sziget védelmezői, és a Cartoon Network Focikadémia, amelyből elleshetők a legjobb focis cselek. A nagy sikert aratott Inazuma eleven is visszatér a csatornára június 6-án.

Forrás: Turner