2016. június 10., péntek

2D, Stop-motion és CGI a Cartoon Network új arculatában

A 2010 óta használatos Check it. arculat a rajongók által 4.5-ösre keresztelt változatát mutatta be nemrég az amerikai Cartoon Network – írja a RegularCapital. A tervező Bent Design Lab egyik videójában azt is megmutatja, hogyan készültek az új grafikai elemek.


Az arculatfrissítés nyolcvan rövid animációt (kétdimenziós és háromdimenziós számítógépes animációt, valamint stop-motiont) tartalmaz, amelyek a Cartoon Network olyan aktuális sorozatainak szereplőit kelitk életre, mint a Kalandra fel!, a Parkműsor, a Steven Universe, a Pindúr pandúrok, a Medvetesók, a Nagyfater bátyó, a Clarence és a Tini titánok, harcra fel!Az Oregon államban található portlandi stúdió segítségére a világ minden tájáról érkezett tehetségek voltak. Az új „ráncfelvarrás” egyébként azért tekinthető a Check it. újabb változatának, nem pedig különálló kinézetnek, mert még mindig a CMYK-színeket használja és a két betűtípus, a Lubalin és a Gotham Rounded is megmaradt.

Az új kinézethez a 3.0-s verzió óta a Cartoon Network szolgálatában álló Impactist is új zenéket komponált, ezek a szerzőpáros YouTube-csatornáján hallgathatók meg. Magyarország, Románia, Lengyelország és még néhány európai ország még mindig a jó párszor ráncfelvarrt 1.0-s és 3.0-s változat keverékéből összeállított arculattal döcög. A skandináv államokat elnézve talán nekünk sem kell már sokat várnunk a 4.0-ra vagy a 4.5-re.