2017. január 13., péntek

Mozikban a Vigyázz, kész, szörf! új része

A héten mozikba került a Sony népszerű animációs filmjének, a Vigyázz, kész, szörf!-nek a második része.


A Sony Animation és a Columbia Pictures idén tíz éve, hogy megcsinálták a Vigyázz, kész, szörf! (Surf's Up) című áldokumentalista animációs filmet, melyben végigkövethettük Cody Maverick szörfős kalandját, ahogy elindul a világ legrangosabb versenyén. A film hazájában csúnyán leszerepelt: a 100 milliós büdzséjének csupán nagyjából a felét tudta visszahozni, ám világszinten 149 milliós bevételt termelt, és még az Oscar-jelölésig is eljutott. Most megérkezett a folytatás WaveMania alcímmel és a WWE Studios közreműködésével, melyben a WWE pankrátorai adják a hangjukat A nagy ötös nevű szörfcsapat tagjainak. A csapat egy titkos szörfparadicsom felkutatásán dolgozik, hozzájuk csatlakozik Cody, Lani és Pipi Joe, hogy megtalálhassák ezt a helyet.


A filmet egyébként Genndy Tartakovsky pártfogoltja, Henry Yu rendezi, aki Tartakovskynak segített a Hotel Transylvaniánál is. A forgatókönyvet a viszonylag kezdő Abdul Williams írta, míg a zenét Toby Chu (Barbie: Csillagok között) szerezte. A pankrátorokon (mint pl John Cena vagy Vince McMahon) kívül visszatér Pipi Joe hangjának Jon Heder, ám Cody hangját Shia LaBeouf helyett Jeremy Shada (a Kalandra fel! Finnje) adja. (A magyar változatban pont fordítva, Cody hangja maradt Czető Roland, míg Pipi Joe hangját Fekete Ernő helyett Fekete Zoltán adja)

A Vigyázz, kész, szörf! 2 az Egyesült Államokban csak DVD-n fog megjelenni január 17-én, Magyarországon viszont a mozikban is megtekinthetjük e hét csütörtöktől.További animációs filmes előzetesekért iratkozz fel csatornánkra!