2017. április 7., péntek

Új fejlemények a Tim Burton-féle Dumbo-film kapcsán

Tim Burton következő filmje az élőszereplős Dumbo-film lesz, amelyhez most csatlakozott többek közt egyik nagy színésze – nem, nem Johnny Depp.

Illusztráció
A Disney a Marvel és a Star Wars franchise mellett jelenleg azon dolgozik, hogy minél több klasszikus rajzfilmjének elkészítse az élőszereplős változatát. A sort a Tim Burton-féle Alíz Csodaországbannal kezdték, amit követett többek közt A dzsungel könyve, a Hamupipőke, a Demóna, az Elliot, a sárkány, vagy a nemrég megjelent A szépség és a szörnyeteg. És a sor itt nem áll meg: jövőre érkezik a Mulan-film, tervbe van véve egy Szörnyella de Frász-film Emma Stone-nal, egy Oroszlánkirály-adaptáció A dzsungel könyvét is rendező Jon Favreou-tól, valamint egy Aladdin-film, amire Guy Ritchie rendezőt próbálják megnyerni. És ott van Tim Burton újabb élőszereplős adaptációja, a Dumbo.


A film forgatókönyvét Ehren Krueger írja, aki a nemrég megjelent Páncélba zárt szellem-adaptáció alkotásában is részt vett. A film antagonistáját, Vandemere-t pedig nem más fogja játszani, mint Michael Keaton, akivel Burton a kultikussá vált Beetlejuice-t valamint az 1989-es Batmant és annak folytatását, az 1992-es Batman visszatért csinálta. A filmben benne lesz két további színész, akikkel Burton már dolgozott: Danny DeVito és Eva Green; valamint a Golden Globe-díjas Colin Farrell is a csapatot erősíti.


A repülő elefánt élőszereplős kalandja egy sokkal sötétebb és komolyabb történet lesz az eredetinél, de ez Burton filmográfiáját ismerve nem meglepő. A forgatást az angliai Cardington egykori repülőbázisán tervezik kezdeni, ám hogy mikor az még kérdéses, ahogy a film bemutatásának ideje is.