2017. június 30., péntek

A Cartoon Networkön és a Boomerangon tiszta erőből tombol a nyár

A nyári szünetben mi lehetne jobb egy hatalmas csobbanásánál egy hűsítő medencében? Egy medenceparti a Cartoon Networkkel! A csatorna izgalmas programokkal, meglepetésekkel várja az ifjú rajongókat július 8–9-én a budapesti Paskál Strandfürdőben és július 15–16-án a Palatinus Strandfürdőben: a két, nemrégiben felújított, gyönyörű strand medencéinek partján Kalandra fel!-bowling, Képzeletműhely-alkotósarok, Kalandra fel!-óriáspuzzle, Cartoon Network- és Boomerang-ajándékok, valamint Cartoon Network-pihenősarok várják a gyerekeket és a családokat, akik a hűsítő csobbanás mellett tartalmas együttlétre, családi mókázásra vágynak.


A Képzeletműhely-alkotósarokban ifjú animációrajongók, rajztehetségek vagy egyszerűen csak alkotó kedvű, 15 év alatti gyerekek készíthetik rajzukat, képes forgatókönyvüket, animációjukat szakmai vezetéssel, amelyet aztán benevezhetnek a Képzeletműhely oldalon található pályázatra. A pályázat három kategóriájának összesen kilenc hazai nyertese komoly díjakkal, a Cartoon Network és a BookR Kids Mesetár ajándékaival, valamint egy-egy családi wellness hétvégével gazdagodhat – és persze az alkotás örömével.


Akik nem jutnak el a Cartoon Network-medencepartira, azok sem maradnak élmény híján: a Cartoon Network a tévé képernyőjén is közös játékra hívja a gyerekeket. A csatorna számít a közönsége véleményére: Szavazz és tévézz! kampányában az ifjú nézők minden héten szavazhatnak a vasárnap délelőtti műsorfolyamról, amikor az az animációs sorozat kerül adásba, amelyik a legtöbb voksot kapta. Minden alkalommal más a téma: lesz, amikor két szuperhősös sorozat versenyez egymással és olyan is, amikor a barátságról szóló szériák mérkőznek meg a nézők kegyeiért. Júliusban számos premier is vár a szünidőt otthon töltő gyerekekre: a Bűvös varázskardok testvérpárosa, Prohyas és Vambre számtalan humoros, kalanddal teli fordulatot él át és számos új, mókás varázskarddal lesz gazdagabb, a páratlan népszerűségnek örvendő Kalandra fel! sorozat kutya-gyerek párosa, Finn és Jake, a Parkműsor című animációs vígjáték bolondos lakói, valamint a Medvetesók három, megejtően kedves, csetlő-botló nagyvárosi medvéi: Grizz, Panda és Jeges szintén új ’vizekre eveznek’ a premierepizódokban és -minisorozatokban.

Az egész családnak felhőtlen nyári szórakozást nyújtó Boomerang csatornán júliusban hétköznap délelőttönként látható Hasadra süt a Boomerang! összeállításában tanúi lehetünk Narancs Henry csetlés-botlásának az Én és a lovagom c. sorozatban, amit egy fergeteges buli koronáz meg Grizzyvel, a grizzly medvével és ellenlábasaival, a lemmingekkel. Amikor pedig beköszönt a sötétség, jöhet egy kis szellemvadászat Nyuszipollyal, a répalevet szürcsölgető ’vámpír’ nyúllal és Scooby-Doo-val. A júniusban hétköznap délelőttönként látható Pakold a bőröndödet Scooby-Doo-val! c. összeállításban pedig nyaralás-témájú epizódok láthatók a legnépszerűbb sorozatokból: Mr. Bean a tengerparti vakációra készül, Garfield és Ubul – sok táskányi lasagne-val felpakolva – szafarizni indul, Tom és Jerry is a nyári szünetre készül, Grizzy pedig igyekszik minél távolabb vakációzni a lemmingektől.

(Turner)