2017. július 22., szombat

D23: A Disney készülő animációs filmjei

Megtudtunk pár dolgot a Disney érkező animációs filmjeiről is. Már javában tart a San Diego-i Comic-Con, de még tartozunk egy utolsó cikkel a múlt heti D23-ról, ahol a Disney új animációs filmjei is terítékre kerültek.


Rontó Ralph 2.

A Ralph Breaks the Internet címet viselő folytatásban – ahogy a cím is mutatja – Ralph (John C. Reilly) és Vanellope (Sarah Silverman) az internet világában kalandoznak. A kalandozás közben több weboldalt is meglátogatnak, így találkoznak a Marvellel, a Star Wars-szal (a C-3PO hangját adó Anthony Daniels már biztos tagja a csapatnak), és a Disney hercenőivel is, köztük Vaianával (Auli'i Cravalho), Aranyhajjal (Mandy Moore), Jázminnal (Linda Larkin) vagy Ariellel (Jodi Jenson). Az előző részből visszatér Javító Félix (Jack McBrayer), Calhoun őrmester (Jane Lynch), és az előző rész főgonosza, Turbó (Alan Tudyk). Új szerepre csatlakozott többek közt a műsorvezető James Corden valamint Taraji P. Henson (A Simpson család), utóbbi egy Yesss nevű karakter hangját adja, aki egy Buzzaholic nevű weboldalt üzemeltet. Ralph és az internet kalandja 2018. november 21-én érkezik az Egyesült Államok mozijaiba.Jégvarázs 2.

A 2013-as Jégvarázs hatalmas siker volt a Disney-nek. A film a mai napig a legtöbb bevételt hozó animációs film, ami után nem volt kérdés, hogy a cég folytatni szeretné a filmet. Most végre hírt kaptunk a folytatásról, aminek címe jelenleg kitalálás alatt áll – egy ideig norvég címet szerettek volna –, ezért egy ideig még Jégvarázs 2 néven emlegetik. A filmet ismét Chris Buck és Jennifer Lee rendezi, utóbbi a forgatókönyvet is írta. A történetről szinte semmit se tudunk, a szereplők közül is eddig Kristen Bell (Anna) és Idina Menzel (Elsa) lett eddig csak megerősítve. A hivatalos premier 2019. november 27-én lesz.


Toy Story 4.

A régóta bejelentett negyedik Toy Story-film is képviselte magát, amit nem az eredetileg rendezőnek tervezett John Lasseter, az első két rész rendezője készíti, hanem az Agymanók írója, Josh Cooley. A forgatókönyvet az inkább színészettel foglalkozó Rashida Jones és Will McCormack írta és néhány híresztelés szerint Woody és Bo Peep románcát mutatná be. A zenét a Toy Story 3-mal Oscart is nyert Randy Newman szerzi, a stáb nagy része (többek közt Tom Hanks, Tim Allen, Annie Pott) pedig szintén visszatér a 2019. június 21-én érkező folytatásban.


A Hihetetlen család 2.

Az eseményen sok információt és egy koncepcióképet kaptunk A Hihetetlen család folytatásáról, amit újfent Brad Bird rendez és ír. A film percekkel fogja felvenni a fonalat az előző rész után, a központi szereplője pedig ezúttal nem Mr. Irdatlan, hanem Nyúlányka (Holly Hunter) lesz, és közel 25 szuperhős fog feltűnni benne, köztük az előző részből visszatérő Fridzsiman (Samuel. L. Jackson). A film zenéjét a Disney házi zeneszerzőjének tekinthető Michael Giacchino készíti, a premier pedig 2018. június 15-ére van kitűzve.


Cím nélküli Pixar-fantasy

Végül bejelentettek egy egyelőre cím nélküli Pixar-filmet, amit a Szörny egyetem rendezője, Dan Scalon készít. A külvárosi fantasy egy teljesen emberek nélküli világot mutat be, a főszereplők pedig egy apjukat elvesztett fivérpáros, akik a világukban fennmaradt mágia segítségével szeretnének még egyszer kapcsolatba lépni az apjukkal. A filmben háziállatként unikornisokat tartanak a világ lakói, ezzel a gyerekeket is bevonzhatja a film. Az egyelőre cím nélküli filmre sokat kell várnunk, ugyanis csak 2021-ben jelenik meg.

Ti melyiket várjátok a felsorolt filmek közül?