2017. július 31., hétfő

Az eddigi legrosszabb animációs film lett Az Emoji-film

Úgy látszik, hogy ami a Warner Bros-nak összejött a LEGO-val, abba a Sony az emojikkal belebukott. Nagyon belebukott.


Anno 2015 júliusában derült ki, hogy animációs film készül a hangulatjelekből, amelynek jogai a Sony-hoz kerültek a Warnerrel vívott harc után. Az eredetileg Emojimovie: Express Yourself címen készülődött filmnek már a legelső előzetese is hatalmas negatív hullámot váltott ki, 2017 januárjáig összesen 79 ezer dislike-ot kapott a YouTube-on, ami már elég rossz jel volt a filmre, ám most minden jel beigazolódott.

A film még csak múlt héten debütált az amerikai mozikban, de már több mint 6000 szavazattal és 1,4-es értékeléssel felkerült az IMDb 100 legrosszabbra értékelt filmje közé, a cikk írásának pillanatában éppen a 8. helyen áll, ezzel beelőzve az eddigi legrosszabb animációs filmként szereplő 2012-es Foodfight!-ot (amelyben többek közt Charlie Sheen is szerepelt).

A Metacritic oldalon se rózsás a helyzete, ott 100 pontból csupán 9-et kapott, míg a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon 8%-on áll (a 40 kritikából eddig csak 3 pozitív), és a rajongói szavazatokkal is csak 46%-ot hozott össze, de ez is folyamatosan csökken.

Ám Tony Leondis (Lilo & Stitch 2. – A csillagkutyabaj, Igor) filmje még így is korrektül nyitott, 25 milliós hétvégi bevétellel a 2. helyen végzett (az első Chritopher Nolan Dunkirkje lett), ám a negatív kihatás miatt vélhetően nem fogja már visszahozni az 50 milliós költségvetést.

Ha valakit ettől függetlenül esetleg érdekelne a film, az augusztus 10-én tekintheti meg a magyar mozikban (A film előtt Amerikában leadták a Puppy nevű rövidfilmet, amely a Hotel Transylvania spin-offja lesz. Ezt nem biztos, hogy itthon is leadják). Lentebb megtekinthető a szinkronos előzetes (bár a magyar szereposztás végül nem az előzetesbeli lett).További hírekért lájkolj minket!