2017. július 9., vasárnap

A South Park visszatér a gyökereihez?

A South Park készítőit zavarja, ahogy a sajtó csak azon izgul, hogy mikor fognak legközelebb trollkodni Donald Trumppal. Trey Parker, az egyik alkotó elmondta a The Los Angeles Times-nak, hogy az elnökkel való viccelődés „csapdába ejtette” őket, amiből szeretnének kijutni.

A legutóbbi (20.) évadban Mr. Garrison Donald Trump paródiájaként megnyerte az elnökválasztást.

Trey Parker és Matt Stone, a két író meg szeretné tartani a húsz éve futó sorozatot, és azt szeretnék, ha a South Park visszatérne a gyökerekhez, amikor még gyerekek nevettető hülyeségeit mutatta be.

A South Park 19. és 20. évadban új történetmesélési módszerrel próbálkozott. Ez a két évad teljesen összefüggő epizódokból állt. A 19. a politikailag korrekt beszéd és a tartalomnak álcázott hirdetések térnyeréséről, míg a 20. az amerikai elnökválasztásról, az internetes trollkodásról és a feminizmusról szólt. A rajongókat megosztotta az összefüggő epizódok rendszere, azonban azt el kell ismerni, hogy a több szálon futó cselekmény felfrissítette a sorozatot és új izgalmakat hozott.

Az alkotók azonban nem akarnak tovább „a CNN szerepében” lenni. (A CNN csatorna Trumpot elnökjelöltként való feltűnése óta járatja le, olykor a hírhamisítást sem mellőzve.) Parker azt is elmondta, hogy az amerikai elnök egyébként is sokszor (nem mindig szándékosan) humorizál és provokál, hogy így biztosítsa a támogatottságát és váltson ki reakciót – akárcsak ők, a South Park írói. „[Trump] szerintem nem olyan jó ebben, de végül is ezzel adta el magát, ez tette elnökké” – mondta Parker.

Donald Trump fia az Instagramon reagált a fentiekre: „Hahahahaha… a South Park csökkenti a Trump-poénok számát, hogy ne váljanak CNN-né… Csodálatos. Ez feldobta a napomat!”

A 21. évadban várhatóan nagyobb figyelem esik majd rájuk.

Nem biztos tehát, hogy az összefüggő vonalról visszatérnek az epizodikus formátumra, az azonban biztos, hogy kevesebb politika lesz a műsorban.

Kapcsolódó:
Az utolsó pillanatban kellett átírni a South Park új részét Trump győzelme miatt
A Rajzfilmövezet követői megjósolták, ki lesz az elnök

(BBC)