2014. május 4., vasárnap

A TV2 jobban teljesít!

Már ami az animációt illeti. Magyarország egyik legnézettebb televíziója ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektet a rajzfilmekre, legalábbis úgy tűnik.


Kezdjük ott, hogy a Super TV2 már indulása óta ad rajzfilmeket, igaz, a kezdeti matinés műsoridő igencsak lecsökkent. A TV2 Matiné változatlan hosszúságú és még mindig csak szombaton és munkaszüneti napokon sugározzák, de jelenleg két premiert is ad, amelyre régen nem volt példa. További fejlesztés a műsorblokkal kapcsolatban, hogy a rajzfilmek többsége elérhető a TV2 honlapján, ingyenesen. Ezt a Facebook-on is buzgón reklámozzák: szinte minden hétvégi napon van erről bejegyzés.


A másik dolog, amit bizonyára többen észrevettek, az a magyar rajzfilmek felkarolása. Korábban, ha a TV2-n volt hosszabb animációs film, akkor az többnyire a Shrek 1-2-3-4. volt. Karácsonykor, húsvétkor, augusztus 20-án, pünkösdkor, március 15-én, szilveszterkor. Na jó, ennyiszer nem, de azért emlékszünk rá, hányszor volt műsoron... Most egészen más a helyzet: tavaly, augusztus 20-án mutatta be a TV2 a Ludas Matyit. Most, a májusi hosszú hétvégén leadták a János Vitézt és a Vuk-ot. Ők is kiemelten lettek hirdetve a Facebook-oldalon: saját borítóképet kaptak.

1 megjegyzés:

  1. A TV2 igen kezd javuló tendenciát mutatni mesék terén, de egyéb dolgokban majdnem olyan trágya mint az RTL. A Super TV 2 kezdetben minden nap több órányi rajzfilm adagot nyomatot, most már csak hétvégén, (Az a gond hogy azt hitték nincs igény a napi szintű mesékre , holott ez nem igaz, csak mikor voltak, akkor nem épp a színvonalas rajzfilmeket adták, aztán idővel berakták a Sandokan-t ennek nagyon örültem. De ekkor jött a fekete leves, fogták , és lecsökkentették a mese adagot. A TV2-n igazából még mindig elég sok gyógykos rajzfilmet adnak, de öröm , volt látni a Papyrus-t És remélem hogy a Spiru és Fantázio (Spirou et Fantasio) lesz a következő. Hiszen az is Dupius rajzfilm, és annak is lenne nézettsége. Viszont remélem , hogy a Super tv2-n megismétlik a Papyrus első részeit, mert arról éppen a megfelelő promóció hiánya miatt nem is értesült szinte senki. Ezért jól be is olvastam nekik. Hogy saját maguk alatt vágják a fát. Úgy látszik végre megjött az eszük. És öröm hogy az aktuális részeket mindig meg lehet nézni egy hétig akármikor.

    Amúgy még egészen jó volt a Hogyan működik sorozat, ilyenekből adhatnának többet, a kis gyerekeknek, nem a Spongyabob -bol stb. Ja és ezt már több helyen is megemlítettem, de tényleg öröm, hogy nemzeti ünnepekkor leadnak egy két magyar mesét is. És szerencse hogy nem a Kis vuk-ot az meg marad a Retek Klubbnak. Ezért viszont tisztelet jár a TV2-nek.

    Viszont azért még mindig nagy minusz pont , hogy a friss sorozatokat , késő estére rakja a béna Shoow-i miatt.

    VálaszTörlés