2014. május 4., vasárnap

A TV2 jobban teljesít!

Már ami az animációt illeti. Magyarország egyik legnézettebb televíziója ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt fektet a rajzfilmekre, legalábbis úgy tűnik.


Kezdjük ott, hogy a Super TV2 már indulása óta ad rajzfilmeket, igaz, a kezdeti matinés műsoridő igencsak lecsökkent. A TV2 Matiné változatlan hosszúságú és még mindig csak szombaton és munkaszüneti napokon sugározzák, de jelenleg két premiert is ad, amelyre régen nem volt példa. További fejlesztés a műsorblokkal kapcsolatban, hogy a rajzfilmek többsége elérhető a TV2 honlapján, ingyenesen. Ezt a Facebook-on is buzgón reklámozzák: szinte minden hétvégi napon van erről bejegyzés.


A másik dolog, amit bizonyára többen észrevettek, az a magyar rajzfilmek felkarolása. Korábban, ha a TV2-n volt hosszabb animációs film, akkor az többnyire a Shrek 1-2-3-4. volt. Karácsonykor, húsvétkor, augusztus 20-án, pünkösdkor, március 15-én, szilveszterkor. Na jó, ennyiszer nem, de azért emlékszünk rá, hányszor volt műsoron... Most egészen más a helyzet: tavaly, augusztus 20-án mutatta be a TV2 a Ludas Matyit. Most, a májusi hosszú hétvégén leadták a János Vitézt és a Vuk-ot. Ők is kiemelten lettek hirdetve a Facebook-oldalon: saját borítóképet kaptak.