2014. július 27., vasárnap

Nyári MondoCon 2014: beszámoló

A nyár legforróbb, legizzasztóbb animés bulijának immáron vége! A nagy hőség ellenére is sokan eljöttek, hogy megmérettessék magukat a szokásos versenyeken, barátkozzanak, vásároljanak.

A „K csarnokban” a konzolgépek vették át az uralmat, ahol stratégiai, verekedős és táncos játékokkal múlathatták az időt az odatévedők, a második emeleten pedig Otaku-szócsata, Haiku-verseny és különböző előadások ejtették rabul a látogatókat. A cosplay-versenyeknek helyt adó Nagyszínpad most a szabadban foglalt helyet, ahol a leggyorsabbak hamar elfoglalták a legjobb (árnyékos) helyeket, a többiek pedig a napon pörkölődve élvezték a csodásabbnál-csodásabb jelmezesek látványát.

Ahol pedig a legtöbb ember verejtékezett, az a kissé levegőtlen, 25-ös csarnok volt, a Vásártér. A már megszokott árusok legújabb mangáit, figuráit, csecsebecséit lehetett itt bezsebelni, aki pedig végigbírta állni a szusi-sort, az egy bubis tea kíséretében a füvön foglalt helyett odakint.

A füves szabadtér, a már sokat hangsúlyozott meleg ellenére is, a legjobb hely volt, főleg fotózás szempontjából, a CP-seket itt lehetett a legkönnyebben lencsevégre kapni. Ahogy pedig a nap szépen lenyugodott és a tartalék üdítőink is elfogytak, mindenki összeszedte kardját, parókáját, szárnyát és útra kelt, hogy Budapest népe megcsodálhassa őket.

De ne lógassa az orrát senki, a következő MondoCon ősszel újra megrendezésre kerül, októberben találkozunk!

További képek; Beszámoló az idei tavaszi con-ról